Hirdetés
-
PROHARDVER!
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Elkezdett az 1-es HDD ledje fele olyan fényerővel világítani,/villogni/ mint a többi led.
Van ennek valamilyen jelentése, jelentősége? -
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #6203 üzenetére
Szia!
Én nem tudok ilyen firmware funkcióról, így nekem hw hibának tűnik.
Kézzel bezöldítve sem változik a színe?:
setLED HD GREEN ON
Vagy pirosan élénkebb? Nálam erre a parancs így néz ki, Neked lehet, hogy más a neve (usageben ott van):
setLED HD RED ON
setLED ESATA RED ONSzerintem nem érdemes foglalkozni vele, ha nem tapasztalsz semmi negatív változást.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz Mr Dini #6204 üzenetére
Nekem sosem változik a színe, mindíg fehér.
FW meg még az 5.20-as van rajta. Nem frissítettem még, mert mikor legutóbb frissítettem, akkor is meggyült a bajom vele, mire sikerült "gatyába" rázni.
Te és itt a fórum segítségével.
Egy SMART-tot tudok mutatni, hogy van -e valami gond. Én nem nagyon értek hozzá.
Arra a parancsra egyébként, ilyet ír.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #6205 üzenetére
Elnézést, keverem a szezont a fazonnal. Azt hittem 325v2-d van hirtelen...
Az 520-as ezen része sajnos nem az én asztalom. Az 520-as firmware-t valamennyire ismerem (hála a GPL forrásnak), viszont fizikai hardver nélkül a zárt forrású ZyXEL binárisok működésébe sajnos nem tudok belelátni...
A SMART adatok rendben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
válasz Mr Dini #6206 üzenetére
Már régen volt gondom, azért nem emlékeztél rá, hogy 520.as van nekem.
Viszont nekifognék lehet a fentebb írt leírásodnak (#6199) , csak nálam az a baj, hogy mind a kettő HDD-n van, egy admin mappa, és nem tudom, hogy akkor jó lesz-e. Vagy megbolondítom a NAS-t.
Nekem No matches-t dob.
Melyik fut. [kép]
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #6207 üzenetére
Nem lehet, hogy valamikor felcserélted a HDD-ket, s a másikon is nekiálltál a MetaRepo telepítésnek? Nekem nagyon úgy tűnik a képedből, hogy a 7e3cb213 ID-jű HDD utoljára áprilisban volt elsőnek használva, viszont most a 40b38f24 teljesít szolgálatot zy-pkg-k kiszolgálása terén. Szerintem (hacsak nem tudatos lépés volt mindkét HDD-re telepíteni), bátran kukázható a második HDD-den található mappa. Vagy ha van rajta valami Számodra érdekes, nyugodtan mozgasd el biztos helyre/mentsd ki (Rajtad áll szinzén ).
A No matches ok, akkor a kettes pontra ugorj. De ez normális, azt jelenti, hogy nincs még fent a slapt-get.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz gyulazsolti #6207 üzenetére
Nem az úgy volt emlékeim szerint, hogy tönkrement az 1-es HDD /1TB/ és csak a 2-es HDD /3TB/ volt benne pár napig.
Gariztatás után, vissza lett téve az új, formázás, és szerintem akkor lett dupla admin mappa.
Ha emiatt lehet. Talán.
Akkor a 7e3cb213-on lévőt törölhetem, csak, hogy ne hibázzak, zy-pkgs tartalmával együtt.
[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
válasz gyulazsolti #6209 üzenetére
Kifutottam.
Vannak azon a meghajtón még ezek a mappák is. sysvol, .system .PKG .media [kép]
Törölhetőek?
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #6210 üzenetére
A .system, és .PKG kukázható nyugodt szívvel. A .media nem tudom pontosan mit takar, mivel nem használtam Twonky-t soha, de szerintem sok vizet nem zavar a jelenléte. Meg lehet, hogy amúgy is létrehozná.
Ami veszélyes itt, az a sysvol symlink. Emlékeim szerint ezt már egyszer körüljártuk, de nem találom most a kimenetet. Nagy kérés lenne kiadni ezt, s a kimenetét bemásolni?:
ls -la /i-data/7e3cb213/sysvol
-
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #6212 üzenetére
Oké, ez egy ördögi kör akkor, mert az első HDD bindmountjára mutat. Ha most futtatnál egy find parancsos keresést pl., akkor az a végtelenségig eltartana... Ez nem túl szép megoldás a ZyXEL részéről, még ha egy ilyen speciális esetről beszélünk is.
Kétféleképp tudod kukázni, én inkább az elsőt javaslom (biztonságosabb):
unlink /i-data/7e3cb213/sysvol
Vagy (ha ezt választod, figyelj arra, hogy a '/'-t ne írd ki a végére, illetve ha kérdezne, akkor nyomj 'y'-t):
rm /i-data/7e3cb213/sysvol
A Twonky meg ki van kapcsolva a MiniDLNA miatt.
Az rendben van, de a friss installációt követően az a bájos Python szkript megkezdi a
vandálkodástindexelést a fájlrendszered fölött, az bizony elkezdi létrehozni a mappákat, amik maguktól nem is törlődnek.[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
válasz gyulazsolti #6214 üzenetére
Na lehet kár volt törölni.
Újraindítás után minden eltünt. [kép] TM, MiniDLNA, MC.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #6215 üzenetére
Az első HDD-n ott vannak a fájlok, nem? De akkor sem értem az egészet...Itt valami nagyon félrement...
Egyébként vissza lehet hozni, így:
ln -s /etc/zyxel/storage/sysvol /i-data/7e3cb213/sysvol
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #6217 üzenetére
Írtam pü-t.
-
Mr Dini
addikt
válasz Bazijoe73 #6221 üzenetére
A 22-es porton el kell tudnod érni a NAS-t, amennyiben feltetted az FFp-t megfelelően. uwsiteloader pedig az irományban a minidlna telepítéshez szükséges, de egyébként későbbi "terminál kalózkodásokhoz" nem árt.
Az SSH -t azt putty alatt érti ugye?
Igen (amennyiben Windows-t használsz, vagy nem másik klienst etc).
elöször a telneten nem kell valamit engedélyezni az ssh-hoz?
Már nem, a programcsomagos verziókban alapból engedélyezett az SSH, a telnet pedig tiltva van.
[ Szerkesztve ]
-
Nyekenyoka
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget, ötletet kérek, a következő témában.
1, Zyxel NSA 325 v2, v4.80 - 3 tb wd red hdd-vel, a nas 1,5 éve folyamatosan használva ment 3 napja kifagy.
Restart, teljes kikapcs után pár perc és ismét kifagy. (Admin felület sem, transm. sem, illetve más hálózati eszközzel sem létható, érhető el.)- kék op led világít,
- lan con. zöld led világít, fix ip-t kap, csatlakozik, outeren látszik, hogy csatlakozott,
- hdd zöld folyamatosan led világít,
- újraindítás után pár percig megy, ekkor hdd smart állapotra néztem ok, zöld.2, Hdd-t kivéve újraindítva elérhető a nas, admin belépés ok, állítások ok.
Nas lekapcsol, hdd berak, bekapcs-boot, admin felületre belép majd pár pecen belül ismét se kép se hang. Hdd-vel műveletet nem végez sem hang, sem led nem utal ilyenre.Amit eddig csináltam:
- asztali gépbe átrakva a hdd-t bios, windows felismeri; extfs progival fájlok olvashatóak windows alatt -> hdd ok
- fw sikeresen frissítve V4.81(AALS.1)C0 (hdd nélkül ez is megy). Jelenség hd-vel változatlan.Előre köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Nyekenyoka #6227 üzenetére
Szia!
Van otthon elfekvőben egy felesleges táp? Meg kellene próbálni azzal is, mert ha HDD nélkül elindul rendben, akkor erős a gyanúm, hogy táphibával állunk szemben.
Bocs rosszul tettem fel a kérdést... Programcsomagos, vagy FFp-s, esetleg Entware-ng-s volt a csomag?
Bár a 2.82-ből sejtem, hogy programcsomagos (illetve most tetted fel az FFp-t). SSH-n a /mnt/HD_a2/.system/zy-pkgs/config/Transmission/ alól másold át a torrrents mappa tartalmát az Entware-s elérési útra. Viszont figyelj arra, hogy a TM ne fusson a művelet során!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Winyót szeretnék nagyobbara cserélni egy NSA325v2-ben. Hogyan tudom ezt megtenni, azon kívül hogy fizikailag kicserélem a HDD-t. A jelenlegin van egy csomó adat. Hogyan kerül ez át egy az egyben a másik, nagyobb HDD-re?
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz Bazijoe73 #6235 üzenetére
Persze. NSA3**-okon (kivéve a 326) a /i-data/md0/admin/download/Transmission/. Az újabb NASokon ki kell deríteni a HDD azonosítóját az
ls /i-data/
kimenetből pl. és az md0 helyére azt kell írni (ez viszont működik a 3** szériákon is).Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
lukgab
tag
Sziasztok
Nemrég vásároltam egy NAS326 ot és sajnálatosa frissítettem a legújabb FW- re V5.21(AAZF.1) ami miatt ha feltettem / leszedem a legutolsó FFP-t ( ffp_0.7_arm_005.zpkg ) a MetaRepo ból és elindítom, akkor konstans megy körbe a fogaskerék a webes admin felületen mindaddig, míg azt kézzel le nem állítom így:
/i-data/sysvol/.PKG/ffp/etc/init.d/ffp disable
Megírom hogy miket próbáltam:
+ Repoból való telepítés után konstans tekerés ( kép )
+ USB s FFP feltelepítést nem járt sikerrel
+ régebbi FFP (arm_003) kézi telepítéssel sem jártam sikerrel, illetve úgy sem, hogy MR ben kicseréltem a letöltési linket erre a verzióra - 45 % nál nem megy tovább.Bármilyen más ötletet szívesen várok. Hol kell jelezni ezt a hibát ?
Illetve van valakinek ilyen 326 ja és jól működik?[ Szerkesztve ]
Ryzen 5900X + TUF x570 + RTX 4090 // LG C2 // LG CX // ZyXEL 326 NAS
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Igen, ez egy ismert bug, mint ahogy azt a másik topikban is említettem. Egyik FFp verzió sem tud együttműködni a 326 webes felületével azon az fw verzión sajnos.
Downgradelni pedig nehezen enged a rendszer, ahhoz át kell írni egy fájlt SSH alól.
FFp helyett ha megelékszel az Entware-ng-vel, ami szintén MetaRepository alól telepíthető, akkor használd azt, vagy nagy segítség lenne, ha benne lennél egy kis tesztelésben, hogy kideríthessük, hogy pontosan mi okozza az FFp bugot. Ha érdekel, küldj egy privátot, s leírom a részleteket.
-
Gozarak
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy NSA 325v2-őt de egyszerűen nem tudom a nas-t elérni külső hálózatról
(nem tudom használni pl. a myZyxelCloud szolgáltatást)
Lefuttattam a szükséges lépéseket és az uPnP szinkronizálásánál elakadok... azt írja sikertelen.
Esetleg ha van olyan vállalkozó lelkű személy aki szombat este nem tud jobb programot mint, hogy segítsen nekem beállítani, az írhatna privátban, hátha találunk egy megoldást... de mostmár teljesen tanácstalan vagyok.
(Ja igen... laikusnak számítok az informatika területén) -
Mr Dini
addikt
válasz Gozarak #6242 üzenetére
Szia!
Ahhoz, hogy működjön a NAS által ajánlott UPnP-s port nyitás, a routeredben is be kell kapcsolni ezt a funkciót.
Ez tulajdonképpen nem más, mint dinamikus port forward, azaz ha a program közli a routerrel, hogy neki szüksége van az 12345 portra, akkor a router kinyitja neki, amíg a szolgáltatás fut. Viszont éppen ezért ez egy biztonsági rés is lehet, mivel bármi tud a helyi hálózatodon ezen az elven portot nyitni. Kicsit nehezményezek is a ZyXEL-re emiatt a megoldás miatt, de valamilyen szinten érthető, hiszen ez az egy kézenfekvő NAS oldali beállítás létezik jelenleg port nyitásra.
Én inkább azt javasolnám, hogy a myCloud eléréséhez szükséges portokat kézzel nyisd meg szintén a routered felületén.
[ Szerkesztve ]
-
Cibo
csendes tag
Sziasztok!
Kezeli ez a nas a 6Tb-os merevlemezt és ha igen melyiket ajánljátok hozzá? -
Beni2360
félisten
Sziasztok!
Volna egy kis gondom. Régebben a NAS-ra Zyxel NSA325 v2 dugott külső HDD-met simán megtaláltam a hálózatban most meg sehol nem találom. A webes oldalon megnyitott kezelőben ott van a hdd 2 partícióban de a média boxokon sem a laptopon nem látom. Mi kellene csinálnom. Válaszokat előre is[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Beni2360
félisten
válasz stefi68 #6247 üzenetére
Mert nem osztottam meg.
Olyan régen dugtam már rá valamit, hogy elfelejtettem.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mezeimaco
újonc
válasz Nyekenyoka #6227 üzenetére
Szia!
Ugyanebbe a problémába futottam bele pár hónapja 2tb-s wd red vinyó 2 éve ment, 4.81-re frissítés után pár percig ok, aztán se kép se hang.
Ha kivettem a vinyót, akkor az admin felületet betöltötte, de pl downgradelni nem tudtam. Resetekkel próbálkoztam, nem segített.
A kivett vinyóba windows alatt nem tudtam életet lehelni, de egy málnára kötve sikerült, illetve vettem egy ugyanilyen vinyót, be a nasba, tökéletesen megy.
Szóval jelenleg a régi vinyó a nas nélkül tökéletesen működik (málna segítségével ugyanúgy látom is a hálózaton), a nas új vinyóval szintén tökéletes.Amit még ki akarnék próbálni, hogy a régi vinyó format után megy-e a nassal, de a rajta lévő adatok miatt ezt még nem tudtam kipróbálni.
Kíváncsian várom, hogy neked sikerül-e megoldani.
Üdv,
-
Gozarak
csendes tag
Sziasztok,
ownCloud plugin telepítésekor eljut 5%-ig aztán 25% majd megszakad "Ismeretlen" állapottal.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest