- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
Ja, hogy a telenorosnak alapbol eszebe jutott atulni mas kocsijaba, az sms nelkul?
Az sms hirerteke ettol fuggetlenul kozel 0. Az otlet jo volt, csak mast kellett volna irni...
Mindentol fuggetlenul, azert ami most a kozmediaban (nomeg FB es tarsai) megy, az mar kicsit tulzas. -
MODERÁTOR
Lassan nem kicsit. A mostani szövegekben már két hete tudtunk a hóról, meg lassan az ország egész lakossága kint vesztegelt és hasonlók mennek. Ha nem is volt politikai háttere a dolgoknak, mi most tettünk mögé.
Inkább mondanánk köszönetet az önzetlenül kint segítő, pénzt, energiát, időt nem sajnáló embereknek.Utálom a politikát. Ebben az országban bármi történik, tuti összehozzák vele..
Everybody lies.
-
madgie
titán
válasz Barthezz2 #53 üzenetére
"Inkább mondanánk köszönetet az önzetlenül kint segítő, pénzt, energiát, időt nem sajnáló embereknek."
Tegnap az egyik jó barátom ezt posztolta a FB-ra:
"Akik ebben a helyzetben sem képesek az "embert" látni, azokat, akik bajban vannak, azokat, akik szolgálatot teljesítenek, vagy azokat - mert nagyon sokan vannak ilyenek - akik segítenek, hanem most is a politikán pörögnek (mintha nem ugyanaz történne mindig, minden helyzetben és minden oldalon), egész nyugodtan töröljék magukat az ismerőseim közül, mert nincs miről beszélnünk."
-
bambano
titán
azóta kigugliztam.
234/2011. (XI. 10.) Korm. rendelet 34. par 1.c. bek. alapján a telenort én elmeszelném, de nagyon.
hozzá az összes kertv-t és a királyit is. (34. par. 1. pont alapján.ha volna türelmem tovább guglizni, nem kizárt, hogy találnék még paragrafust, illetve a koncessziós szerződéseket is látni kellene ehhez.
mindenesetre a telenor jó nagy öngólt rúgott és megalapozott bizonyos fajta edényként tekinteni rá.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
itt az sms-ek kérdésében nem volt vismajor helyzet.
az, hogy a hatóság nem engedte be mindenhova a szolgáltatók autóit, az valódi vis major, de azt pedig katasztrófa helyzetre hivatkozva letolják az előfizetőkön a szolgáltatók.a telenornak semmi hátránya nem lett volna az sms-ek kiküldéséből, a jogszabály katasztrófa helyzetben felhasznált dolgokért lehetőséget ad kártérítési igény érvényesítésére. így, ahelyett, hogy küldtek volna egy vaskos számlát, magukra haragították a minisztert. Ebben a távközlési szolgáltatók számára nem túl jó helyzetben valós, perképes indokot adni a miniszter kezébe ostoba húzás volt.
Majd nézd meg, milyen jogszabályok fognak születni záros határidőn belül. hogy arrólkódul minden cég.
-
zoli62
addikt
A Telenornál nem az egyetlen ostoba húzás. Az már évekkel ezelőtt elkezdődött a személyes ügyfélszolgálatok kiszervezésével, a CRM visszafejlesztésével, rossz kommunikációval, stb.
-
danih
veterán
Gyenge lábakon áll, de a vicc az, hogy megtehetik, mert mindent megtehetnek.
Az sms odaköpött egy olyat, amit igazából még Captain Obvious is szégyellne (vészhelyzeti tájékoztatás, hahaha - sivatagban vagy? igyál vizet!), a többi meg a szokásos kampány.És hol van ilyenkor Navracsics, hogy megállapítsa a politikai felelősséget? Valamiért kussol, pár éve még őrjöngött hasonló ügyben, talán öregszik?
-
Apollyon
Korrektor
És akkor mi van ha magukra haragították? Legrosszabb esetben fogják magukat, és kivonulnak az országból.D Persze ilyen nem lesz, de a miniszternek biztos kell valami hibást keresni, és remek alkalom erre a telenor húzása.. Egyébként nekem sem a szívem gyöngye a telenor, de egy ilyen ostoba tartalmú sms-sel nem hiszem hogy sokra mentem volna ott, ahova ezt szánták.
De most komolyan, volt egy ember is akinek ettől az sms-től jobb lett? Vagy volt valaki, aki ezt nem kapta meg, és emiatt bajba került? Ugyanmár.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Zirowe
nagyúr
Az egeszben az volt a baromsag (a tenyleges mogottes hatter teljes hianyan kivul), hogy mindenkinek elkuldtek.
Siman megjatszhato az, hogy csak bizonyos adotornyokra csatlakozott elofizetok kapjak meg, es ne mindenki.
Arrol ne is beszeljunk, hogy aztan az autosokat hibaztatni vegkepp nem elegans, telenor meg ongolt rugott.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
franc0
őstag
Miért, például a Vodafone tett?
Nekem a Vodás telefonomra péntek este 19:52-kor jött az SMS. Ennek aztán marhasok értelme volt, tényleg.
A sok birka meg csápol pintér bának.Most látom a #26-os komment is a tied, látom nem egy szinten mozgunk, vedd úgy hogy nem szóltam hozzád.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
oriic
HÁZIGAZDA
törölhető[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Apollyon
Korrektor
Szerintem pont hogy tartalmi alapon nem küldték el, mert végül ők is jóváríják utólag az ott fogságba esettek esetleges telefonköltségeit. Nem vagyok benne biztos, csak tippelek.
Ha pedig lett volna az sms-nek értelme... sajnos ez "mi lett volna ha" kérdés... Ha valóban segítő tartalmú az sms, talán elküldik ők is.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
dabadab
titán
"234/2011. (XI. 10.) Korm. rendelet 34. par 1.c. bek. alapján a telenort én elmeszelném, de nagyon."
En ezt elolvastam, de amennyit tudok az ugyrol, az alapjan ehhez az SMS-nek tul sok koze nem volt:
1. Amennyire tudom, ez egyaltalan nem sikerult: "(2) A közérdekű közleményt a hivatásos katasztrófavédelmi szerv központi szerve által kiadott tartalommal kell közzétenni, melyet a hivatásos katasztrófavédelmi szerv központi szerve zártrendszerű kommunikációs csatornán ad át.", hanem csak valaki valahova odatelefonalt, hogy "helloszia, Jozsi vagyok a BM-bol, kene kuldeni SMS-t".
2. "(3) A szöveges közlés tartalmazza különösen:
a) a bekövetkezett esemény pontos helyét és idejét,
b) az esemény várható hatásait,
c) az okozott hatás kiterjedését,
d) a keltett hatás várható időtartamát,
e) a követendő magatartási szabályokat,
f) a további tájékoztatási lehetőségeket."Ebbol maximum az e pont igaz valamennyire, a tobbi egyaltalan nem, szoval maga az SMS sem felel meg a rendelet eloirasainak.
"hozzá az összes kertv-t és a királyit is. (34. par. 1. pont alapján."
Oket se nagyon lehet, a belugyminiszter azt nyilatkozta, hogy oket direkt nem kertek meg arra, hogy barmilyen uzenetet kozvetitsenek, mert a dolog nem erintette az egesz orszagot (ehhez kepest tobb SMS-t kuldtek szet, mint ahanyan az osszes TV-t neztek).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bambano
titán
"A közérdekű közleményt a hivatásos katasztrófavédelmi szerv központi szerve által kiadott tartalommal kell közzétenni": ez megvolt, pipa
"a hivatásos katasztrófavédelmi szerv központi szerve zártrendszerű kommunikációs csatornán ad át": ezt nem tudjuk, hogy volt, de szerintem nem olyan véres követelmény
"a bekövetkezett esemény pontos helyét és idejét,": ennek akkor van értelme az adott sms-ben, ha új információt hordoz. ott állsz az m1-en, nyakig hóban, vajon hiányozni fog-e az infó arról, hogy hol és mikor történt? ezt azokkal lett volna érdemes tudatni, akik még nem indultak el.
"az esemény várható hatásait,": kitalálod magadtól. nem megy a szekér. tegyük fel, nem vagy szőke.
"az okozott hatás kiterjedését,": szerintem ezt ott helyben már tudták, amennyire tudni lehetett
"a keltett hatás várható időtartamát": ezt meg nem tudta senki.
"a követendő magatartási szabályokat,": benne volt, pipa
"a további tájékoztatási lehetőségeket.": ez véleményes, vitatható, hogy ez a pont mennyire teljesült.
"a belugyminiszter azt nyilatkozta, hogy oket direkt nem kertek meg arra, hogy barmilyen uzenetet kozvetitsenek,": ezzel max annyit mondtál, hogy plusz egy tétel a miniszter rovásán. mert ha szétszórták az országban (meg a határokon túl is) az sms-t, akkor a tv bejelentés már semmilyen további politikai kárt nem okozott volna. ezzel szemben "a dolog nem erintette az egesz orszagot" ez meg marhaság, vaskos, mert az ország jelentős részén gond volt, és aki oda, onnan, vagy átutazott volna azokon a területekre/ből/en, azokat mindenkit érintette. Azt a (szerintem relatíve kevés) embert, aki olyan helyen lakott és közlekedett, ahol nem volt gond, csak azokat nem érintette volna, de annak meg nem lett volna politikai következménye, ha ők is látnak egy közleményt tv-ben.
meg hát ugye ott volt a megfogalmazás: ÉN elmeszelném. nem a bíróság, hanem én és ezt továbbra is fenntartom, ez a húzása a telenornak az iparművészeti agyagedény kategória.
-
bambano
titán
biztos, hogy itt a "formálisan" kifejezést akartad használni? mert ha tényleg formálisan, azaz jogszabályokban előírt módon keresték a telenort, akkor azért nagy seggberúgás jár, ha nem teljesítették.
ha az informálisan kifejezést akartad volna használni, ami jobban passzol a mondat szövegkörnyezetébe és értelmébe, akkor lenne alapja elutasítgatnia a telenornak a haveri felkérést.
-
ferensz
senior tag
-
tildy
nagyúr
Szoban ment a "formalis" megkereses , egeszen pontosan.
A Kislexikon serint többféle értelmezése van a formális szónak.
alaki; a formával kapcsolatos, rá jellemő
lényegtelen, csak külsőleges, a látszat kedvéért megtett
szabályos, előírásos; a külső forma, rend megtartása céljából követelt
a lényegi összefüggéseket a tartalomra való tekintet nélkül vizsgáló, elemző
nyilvánvaló, szemmel látható, valóságos
Gondolom itt a második játszik, annak tudatában, hogy szóbeli megkeresés volt csak.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
likeaRAINBOW
senior tag
szép gesztus a mobilszolgáltatóktól.
-
bambano
titán
[link]: "14 óra 54 perckor katasztrófahelyzet kihirdetésre került - mondta a miniszter."
"Most akkor dontsuk el, hogy a jogszabaly komoly dolog, amit be kell tartani, vagy csak amolyan ajanlasfeleseg.": miért, olyat nem lehet, hogy valakinek privát véleménye van a dologról, és ezt megpróbálja objektíven alátámasztani? vagy pontosan mit is akartál itt mondani?
-
dabadab
titán
A katasztrofahelyzet kihirdetese meg a "kozerdeku kozlemeny" az ket kulon dolog.
Mondani meg azt akartam, hogy ha hivataloskodunk jogszabalyokkal meg paragrafusokkal, akkor azok mindenkire ervenyesek (a BM-re is), ha viszont megmagyarazzuk, hogy a BM-nek nem kotelezo azokat betartani, akkor felmerul, hogy a masik felnek miert kellene.
DRM is theft
-
bambano
titán
Attól, hogy a bm a jogszabály bizonyos részeit esetleg nem tartotta meg, a telenor nem bíróság, nem áll jogában mások szabályszegésre hivatkozni, azt elbírálni és arra döntést alapozni.
Másrészt az, hogy egy hsz-ben az egyik vétkes félről mondtam véleményt, nem mond semmit a többiről, pláne nem menti fel a többieket.
A telenor előtt két választási lehetőség volt:
- rugalmasan kezeli a helyzetet és elküldi az sms-t, mint a másik kettő
- nekiáll paragrafusokkal szőrözni.az első esetben hozzájárulhatott volna a helyzet kezeléséhez (annak minden hibája ellenére), de nem, hanem a másodikat választotta, amivel csak tovább rontotta a hangulatot. Ezen Pintér teljesen jogosan kapta fel a vizet.
Szerk: ha a te munkahelyeden beüt a krach és kérnek tőled valamit, akkor te ott a pánikhelyzetben a munkaszerződésed elemzésével foglalkozol, vagy segítesz a tűzoltásban?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
én segítek a tűzoltásban. de ez az sms minden volt, csak segítség nem. arra jó lett volna az ilyen, hogy megadják mondjuk a kossuth rádió helyileg fogható frekvenciáját. amin pedig folyamatosan tájékoztatást adtak volna. 2013ban már minden autóban, buszban, teherautóban van autórádió. amikor 93ban antal józsef meghalt, meg lehetett szakítani a tévé- és rádióadást, 2013ban, amikor 5-6000 ember várta, hogy kiássák a hó alól, miért nem?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
MODERÁTOR
De még mindig ott tartunk, hogy valószínűtlen, hogy azzal keresték meg a szolgáltatókat, hogy kiküldenétek ezt meg ezt a szöveget, hanem az kb csak azután született meg, mikor már a telenor nemet mondott a segítségre(persze előfordulhat, hogy nem így volt, de szerintem az a kevésbé esélyes..).
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
zoli62
addikt
Hivatalos kommunikáció nincs a Telenor részéróől jó szokás szerint.
-
Vangelis
félisten
Ukránoknál is 100km -es torlódás van.. nagy a hó.
Hasonló mint nálunk.
De minket tuti nem hívnak segítséget nyujtani....
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
kcsa
veterán
Ezt a kipufogós okosságot a rádióban is hallottam. Ha járó motornál befújja a kipufogót hóval akkor -40fok hideg van orkánerejű széllel. Kb. Vagy még erősebb.
Egyébként hókotrót felesleges küldeni hófúvásos területre, oda bizony hómaró kell, és simán elhiszem hogy ilyenből nekünk nincs túl sok, kábé 10évente kell maximum. Anélkül hogy mentegetnék bárkit is: IT rendszert sem pillanatnyi csúcsokra terveznek általában, mert radikálisan magasabb a kiadás. Ezen analógia mentén valószínűleg nekünk sincs főútvonalanként hómarónk. Ez van
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
bambano
titán
érdekes módon az utóbbi időkben nem köhécsel a mobil hálózat a szilveszterkor. lehet, hogy mégis áttervezték a csúcsra?
nem kell a kipufogót befújni ahhoz, hogy megfulladj, elég, ha kialakul valami kisebb katlan, amiből nem tud távozni a gáz.
-
kcsa
veterán
Ezekkel egyetértek természetesen, ha betemet az gáz (a szó szoros értelmében). Csak a rádióban se így mondták, fogtam is a fejem.
A mobilhálózat meg... a véleményem nem túl jó a szolgáltatókról, de úgy gondolom hogy az árak tekintetében belefér egy jófajta hálózat, ráadásul mindig ezzel szoktak visszavágni, ha valaki az árak miatt panaszkodik "merhogy itt mennyire jaó a hálózat, bezzeg ángliában nem jaó".
[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
szilard28
aktív tag
válasz Ninja Chick. #95 üzenetére
mégis hogyan megy vissza? max akkor ha szét van rohadva a kipuffogórendszer meg a kocsi alja is, vagy éppen az előtte álló seggében áll és annak a kipuffogógázát engedi be az ablakon.
dabadab: ki az a hülye, aki ilyenkor nem lapátolja el a kocsi körül a havat?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs