- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaszi87
tag
Sziasztok!
Rég jártam már itt, örömmel látom, hogy pörög a topik és az összefoglaló is szépen fejlődött.
Olyan kérdéssel fordulok most hozzátok, hogy flip tok vásárlás előtt állok. Használ ilyet valaki, mik a tapasztalatok? Jelenleg ezt néztem ki. Nem ragaszkodom 10 ezer ft-ért a gyári Huawei tokhoz, gondolom ez is ugyan azt tudja, a kis ablakban megjelenik az óra stb összecsukva ezen is. Esetleg még vmi jó helyet vagy hasonló tokokat ha tud valaki neten megnézném, köszönöm! -
Djuree
félisten
válasz torma1981 #6350 üzenetére
nem jársz olyan messze az igazságtól. olyan turbinákkal dolgozunk mint amik a vadászrepülőkön vannak.
MK VII: néha elég pokoli tud lenni.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
nagyúr
válasz Csaszi87 #6352 üzenetére
Az eredeti sem olyan drága: [link]. Szerintem tuti, szeretem, bár csak akkor van rajta, ha olyan helyre megyek, ahol igényel egy kis védelmet a telefon.
P9Plus-ra is ilyet vettem (BF akcióban féláron, úgy nagyon megérte), de ott vagy kis bibi: itt nem a hangszóró rács mögött van az értesítési led, hanem külön, ami jó, mert jobban, észrevehetőbben jelez, csak épp a toknak nincs kivágása ott is,hogy látsszon. Persze, sima P9-nél ez nem gond.
Más: Nekem is az a problémám, mint MK VII kollégának. A beszélgetés közbeni hangerő illetve, amikor kicsörög, akit hívok, az a nagyon hangos, még minimumon is. Ezt orvosolnám,ha lehetne.
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
nagyúr
-
Djuree
félisten
válasz icecave #6355 üzenetére
egy körlyukasztóval simán tudsz rá vágni egy kört, bőrcuccokra szoktam én is, tökéletesen olyan mint ha gyári lyuk lenne. csak határozottan kell nyomni mert ha elsőre gyenge a nyomás akkor nem lesz jó, meg fog látszani.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
nagyúr
válasz Trionin #6360 üzenetére
Inkább a kicsengés hangja az, ami kib>szott hangos. Szóval ha hívok valakit, akkor amíg kicsöng és fel nem veszi, eltartom a fülemtől a telefont, vagy épp a fejhallgatót nem teszem rá rendesen a fülemre. Ha már valakivel beszélek, az már a bőven elviselhető kategória.
-
AlrightSir
tag
Valaki próbálkozott már ilyesmi csillagos eges esti fotókkal? Nekem ez kicsit hihetetlen. [link]
-
MK VII
veterán
válasz AlrightSir #6362 üzenetére
Nem csak neked hihetetlen.... Ez 100%, hogy nem telefonnal készített képek.
-
őzláb
csendes újonc
Méteres tükrös van a hátlapján(átmérőben),szerintem.De kérdezzétek f.lorandot!
[ Szerkesztve ]
-
motorhead
aktív tag
Egy hete használom nagy megelégedéssel a P9-et. Nekem jelenleg a három napos üzemidő is megvan természetesen visszafogott használattal (az átlag 2 nap a nap végén még olyan 20-30%-al..) de állandó wi-fi vagy 4g mellett. Éjjel repülőmódban vagyok.
Ide kapcsolódna a kérdésem, hogy miként tudom megnézni a kijelző időt?
A speciális beállítások menüben az akkumulátor kezelő részletei menürészben látom a telefon állapotára vonatkozó jegyzéseket de nem látom az időket. Szeretném megmutatni érdekesség képen milyen képernyő idővel értem el ezt. De nem találom azt a menüt amit itt többen mutatnak vagy írnak...--OLDSCHOOL FOREVER--..
-
motorhead
aktív tag
Köszönöm, meg is van. Jelenleg 3 ó 32percen áll, 2 nap 22 órája megy a töltés óta, és 25%-on állok.. Ezek szerint most tényleg keveset piszkáltam, de már ez is nagyon jó nekem. Számomra ez egy teljesen jó üzemidő. Gondolom a 4-4.5 lenne meg ha nem töltenék rá amiket olvastam is.
..--OLDSCHOOL FOREVER--..
-
Casti98
tag
Udv,valahogy lehet beallitani h a lock screen en mutasson appokat,pl zenehalgatas kozbe ha bekapcsolom a kijelzot akkor mutassa h mit jatszik epp?(nem gyari zene app)
"Je ne regrette rien..."
-
nagyúr
válasz Casti98 #6371 üzenetére
Az adott appnak add meg az engedélyeket: értesítéskezelőben legyen bekapcsolva a zárképernyő.
Aztán hogy mit ír majd ki, azt maga az app határozza meg, esetleg azon belül lehet állítani. Nekem pl. a Poweamp ilyen: [link]
-
pepetech
őstag
Én elhiszem mert ott az eredeti jpg az elég sötét. Photoshoppal van meg csinálva ilyen szépre. Az eredeti kép elég sötét, olyat tiszta égnél én is csinálok. Smogos városban lehetetlen az tuti. De kint az erdő közelében lehetséges.
IPad Pro 13" M4, MacBook AIR M2, iPhone 14 Pro, Watch Series 5 Nike GPS, AirPods 3
-
pepetech
őstag
Azért a 7 óra elég ritka szerintem. Az 5 max 6 órát tudja egy hétvégi napon amikor itthon vagyok. De munka során meg ölöm 3-3,5 óra alatt . Az első napon alig bírt 3 órát de akkor nagyon nyomtam telepítettek stb tojást tudtam volna rajta sütni .
Van olyan is hogy 60%-on van nap végére kb 18 óra és 20-ig csutkára merítem
Jó mortal kombat x úgy meríti hogy ha töltőn van a telefon akkor is merül
[ Szerkesztve ]
IPad Pro 13" M4, MacBook AIR M2, iPhone 14 Pro, Watch Series 5 Nike GPS, AirPods 3
-
carloska8
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Telekomos P9-em (L09) és romot szeretnék cserélni rajta C432 vagy C900-ra, mert nincs kedvem plusz hónapokat várni egy-egy frissítésre a szolgáltató miatt... A kérdésem az lenne, hogy a rom-ot root stb nélkül fel lehet-e tenni rá, úgy hogy a garancia ne vesszen el? Itt gondolok pl arra ha esetleg szervizbe kéne vinnem visszatenném rá a gyári Telekomos romot. Samsung Galaxy S2-vel megoldható volt... nem tudom P9-el is működik-e. -
nagyúr
válasz Casti98 #6376 üzenetére
Igen, erre gondolok. Azért írtam, hogy appja válogatja, mert van, amivel megy, van, amivel nem, illetve egyes appokban be lehet állítani, pl. Poweramp. (pl. Di.FM nem megy azt tudom, szerencsére nem sokat használom).
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
Üdv sziasztok.
Boldog tulajdonosa lettem újonnan a napokban egy ilyen telefonnak. Nagyon megvagyok elégedve vele minden téren, de egy kis segítségre lenne szükségem.
2 napja van meg a telefon. A problémám hogy mikor fel teszem töltőre ki írja a telefon hogy gyors töltés. Na most... idáig egy note 4-em volt. Ott ezt a funkciót ki lehetett kapcsolni. Itt viszont nincs meg. Ezt hol találom meg? Már csak azért is érdekes lenne számomra mert a folyamatos gyors töltés valószínű hogy nem kíméli az akkut. Előre is köszi mindent
-
Balzak83
senior tag
válasz laci1892 #6378 üzenetére
Hát, ha tutira akarsz menni, akkor használj egy régebbi töltőfejet. Én éjszaka egy 500mAh Mototola töltővel töltöm, reggelig szépen telerakja. Kicsit én is szkeptikus vagyok ezekkel a szupergyors megoldásokkal, állítólag nem káros, de azért ebben mégis beépített akku van, nem tudom csak úgy kikapni és cserélni, ha olyanom van, erre vigyázni kell. Ne merítsd tövig, meg lehetőleg tele rakd, ne össze-vissza töltögesd. Ha ez megvan, akkor nagyon rosszat nem tehetsz.
Egyébként asszem az akkura is érvényes a 3 év(?), de ezt inkább valaki még erősítse meg.
-
laci1892
őstag
válasz Balzak83 #6379 üzenetére
Köszönőm szépen a segítséget. Sehol nem találom a funkciót, így valószínű marad a kisebb töltőfejes megoldás valóban.
Máskülönben relatíve kedvező árfekvésű volt a telenor berkein belül a készülék, de azt gondolom nagyon megérte. Zongorázni lehet a note és a p9 közötti különbséget. Borzasztóan gyors és precíz a kamerája a huaweinek. Imádom 😅
-
pepetech
őstag
válasz laci1892 #6380 üzenetére
Egyébként ahogy a note 4 is kibírja annál inkább kibírják ezek az új kütyük. 2000 töltés után lesz 70%-on az aksi. Az 2000 nap, durván 6 év. Addigra a 3. - 4. Tulajnál lesz a telefon .
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz carloska8 #6375 üzenetére
két irány van:
- így ahogy van ráküldöd 3 gombossal a b182-t, de akkor c900-on landolsz
- a másik bonyolultabb, de az eredmény egy teljesen szabványos c432 lesz:
bootloader nyitás
root
twrp
c432 cust flash
gyári recovery vissza
b182 3 gombos módszerrelaz utolsó lépés visszazárja a bootloadert, úgyhogy egy teljes gyári c432 lesz a végeredmény.
mindkét esetben érdemes biztonsági mentést csinálni sd-re, már csak azért is mert a bootloader nyitás eleve factory resettel jár együtt.it never gets easier, you just go faster
-
Nessiel
csendes tag
válasz laci1892 #6380 üzenetére
Én egy másik megoldást választottam a régi telefonomnál és most is így fogok eljárni. Az első 20-30 töltést hagyományosan végeztem, ezt követően pedig, éjszaka kikapcsolt számítógépbe dugtam be az adatkábelt és egész éjszaka hagytam tölteni. Két év után is úgy bírta a telefonom akksija, mint az állat.
-
MésziGab
tag
Sziasztok
Ki milyen és mekkora kapacitású memóriakártyát használ a P9-ben?
-
p2pp
őstag
Nekem a hw init zip semmit sem csinált.
Csak az oem info.
Ezért kezdtem el nézelődni az xda-n,
ahol az oem infot írták.
Ez lehet egyedi eset is, ettől függetlenül.
Nálam az oem info volt a megoldás.[ Szerkesztve ]
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
p2pp
őstag
válasz MésziGab #6387 üzenetére
Samu 32Gb Pro.
Csak ajánlani tudom.
A 80/70 R/W elég meggyőző!
Meg a gari is amit adnak rá.
Erre 5 év gari, de az EVO-ra 10-et adtak anno.
Ettől függetlenül már van a Sandisk-nek és a
Kingston-nak is ilyen gyors kártyája.[ Szerkesztve ]
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Djuree
félisten
a gyárilag a telón lévő gmail app-ban miért nem lehet állítani milyen időközönként szinkronizáljon? mert elég ritkán frissít és nekem fontos lenne hogy egyből jelezzen ha email jön.
-
Horvi
őstag
Érdekes, mert ugyan nekem sincs ilyen beállítási lehetőség viszont kb egyből megkapom a leveleket ha Gmailre jön.
Egy olyan kérdés viszont felmerült, hogy jönnek ugye az értesítések és zárolt képernyőn megjelennek a sávok, hogy új e-mail, skype üzi stb. Arra van lehetőség, hogy ezeket eltüntetni/láttamozni? Mert eddig úgy csináltam, hogy feloldom a kijelzőt, értesítés sáv lehúz és ott a kuka ikon. Megpróbáltam azt is, hogy a záróképernyőn elhúzom az értesítéseket jobbra viszont úgy nem akarja törölni hanem egyből jön a PIN kódos képernyő feloldás.
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
gianone
őstag
Azért nem lehet, mert push értesítéses, azaz azonnal kellene jönnie. Általában ez meg is történik, ha jól van minden beállítva, de EMUI-nál így is néha befagy. Főleg, ha sokáig nem nyomkodod a telót. Más appra is igaz. EMUI-specifikus, és random.
Jut eszembe, EMUI 5-ön erről van valakinek negatív vagy pozitív tapasztalata? Már nyilván akinek korábban volt negatív.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
Nessiel
csendes tag
válasz laci1892 #6393 üzenetére
Igy van. Azt sem szabad elfelejteni azonban, hogy amikor a telefon jelez, hogy feltöltött, akkor valójában nincs 100%-on még. Ha időd engedi, akkor hagyd töltőn hosszabb ideig a csepptöltési fázis miatt. Természetesen az sem baj, ha leveszed a töltőről akkor amikor kiirja, hogy kész a töltés és az sem baj, ha a 100% elérése előtt veszed le töltőről. 15% alá nem nagyon érdemes meríteni a telefont, mert az nem tesz jót neki.
-
gianone
őstag
válasz Nessiel #6397 üzenetére
Párszor már volt erről szó, és hitvita van belőle, gyakorlati jelentősége meg kicsi, de a gyártó kifejezetten azt ajánlja, hogy ne töltsék 100 %-ra, ahogy merülni se szabad minél kevesebbre. A mai akksik jó esetben így is túlélik a telót, de a tanács semmiképpen nem az, amit te mondasz.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
Nessiel
csendes tag
válasz gianone #6398 üzenetére
Rendben. Visszaolvastam a hozzászólásokat és valóban nem erről szól a téma. Igazság szerint a saját tapasztalatomat írtam le, ami az előző telefonomnál (LG G2) igencsak jól bevált és a két éves telefonomat kiváló állapotban lévő akksival adtam el. Esetleg tanácsként még jó lehet ez mások számára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest