- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIP Phone-nál elvileg van One XL. [link] Ugye elvileg ez a S4-es verzió. [link]
Az írásod emg várom. Kíváncsi vagyok a véleményedre mert úgy tűnik te nem vagy elfogult egyik irányba sem jobban a kelleténél.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
lcee79
őstag
Meg azért ha nem tudnak semmit kitalálni a feljesztők, akkor én tudnéék nekik adni néhány tanácsot, hogy lehet kiaknázni jobban egy erőmű képességeit
de hogy csak egy alapesetre térjek ki, live wallpaper.
Sense összes verziója alatt ment eddig most hogy elérkeztünk a 4-ig most már megáll lapozáskor.(wp clock nevü mindenféle infó kijelző óra live wallpaperem volt eddig a kijelzőn ami alá akármilyen háttér betehető, de ma lecseréltem egy sima egy oldalas majdnem fekete háttérre, és érezhetően begyorsult a sense is a telefonon, ez is kissé gáz szerintem )
És task manager ne tudja már kilőni a sense-t ha én nem akarom...
(de cserébe jó lenne ha olyanok viszont nem ugranának vissza, amit soha életemben nem indítottam el. )
Ilyen és ehhez hasonló "apróságokat" mondjuk kijavíthatnák, remélem nem 2013-ig kell várni, hogy ténylegesen olyan legyen a one x amilyennek lennie kellene már most is.[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Eli577
senior tag
Igyekszem mind a két telefon előnyeire és hibáira is majd rávilágítani, lesz videó is.
Megnéztem ezt a One XL-es linket. Kicsit drága a kis drága. Kérdés, hogy érdemes-e feláldozni a proci miatt azt a 16 gb pluszt. Nem hülye azért a HTC sem, úgy látszik, hogy nem akart házon belül komoly konkurenciát. Egyik ezt tudja jobban, a másik azt. Hmmm.
-
lcee79
őstag
Igazából ha senki (gyártók pl.) nem játszana össze, és nem "ál" csúcstelefonokat gyártanának, hanem valaki fogná és belepakolná tényleg a legjobb kijelzőt, legjobb procit (valami csoda hűtéssel együtt ), legnagyobb lehetséges akksit, legtöbb memóriát. És azon dolgozna egész nap, hogy a launcherje a legalapabb gépen is gyorsan fusson, és amint lehet mehet a frissítés is.
Akkor csak 1 lehetséges csúcstelefon lenne (persze maximum 200.000 magyar forint )
És akkor nem kellene versengeni az összes fórumban hogy melyik a jobb/legjobbb.
(persze ez nem ebben az életben és ebben a világban fog megvalósulni )
Most szerintem semelyik nem a legjobb, és teljesen mindegy ki melyiknek drukkolÉn összességében meg vagyok elégedve a ONE X-el, ez a legjobb telefonom, ami eddig volt.
De az biztos hogy lehet még rajta faragni, sajnos.Gyártók beleesnek abba a hibába, hogy amire tényleg olyan lesz a (hivatalos) szoftver, ami kihozza a lehető legjobbat a hardverből addigra már valószínűleg a második gazdájánál van a cucc, mert az első nem bírta kivárni, és már az utódnál tart. (Ami természetesen továbbra is hardveresen nagy szám, szoftver meg beta, céta )
(én informatikus szemmel nézem a dolgot , a házilag összerakott gépekkel lehet PC-knél is normális/optimális teljesítményt elérni, gyári összerakott pc/laptop stb mindig valami túl gyenge, hogy nehogy már...)
[ Szerkesztve ]
-
xtibi
tag
Volt egy Nokia E52-esem, aminél a Nokiát végleg letettem. Az is tudott kezelni pár alkalmazást párhuzamosan lezárás és újratöltés nélkül. Az egy kb. 5 éves modell és nem egy multitaskra épülő OS (Symbian).
Most azt mondod, hogy épp a multitaskot ne várjam el egy telefontól? Két példa:
a) nézd meg az E52 hardverét és az tudta, akkor ez miért nem?
b) korábban írtam, Moto Defy-m van. 2.2-es OS és 800 Mhz. Lassul és néha akad, ha már az 5. nagyigényű app-ot nyitom rá.
Akkor mi az a duma, hogy a legújabb technológia, a 4 mag, a gigaminden meg elvárható, hogy megakad? Tudomásul kell venni gyártási hibákat, OS össze nem hangolást a HW-rel?A perpill kapható kb. 3. legdrágább telefonnál vegyem tudomásul, hogy kompromisszumokra alapul a közös létünk? Ez hülyeség!!!
Hibáztassuk az oprendszert? Miért? Az Android nem rosszabb, mint az IOS csak a Windows PC szindrómában szenved. Az IOS-t ráoptimalizáják 10 hardware-re, a Win7 meg megy megszámolhatatlan kombinációra telepítve nem optimalizálva. Persze, hogy néha összeakad. Itt is ez van. Tehát a gyártó felelőssége, hogy az ICS-t optimalizálja a hardware-re.
Ez nem egy 30k-s kompromiszumos belépő telefon. Ez a teteje kéne, hogy legyen, így kérlek, ne gyere a hülyeséggel, hogy mit ne várjak el ettől a vastól, mert joggal várok el többet, mint a 4 hónappal ezelőtti legjobbtól!
Az egyetlen változatlan az örökös változás
-
lcee79
őstag
Hi!
Az hogy nem kezel több programot az nem igaz, csak ha feleslegesnek tart párat (mert pl nem használod) akkor kidobja.
De 5 appot egyszerre elindítani minek???
És természetesen az összes widgetet, amit kipakolsz az asztalra az mindig egy programot is magával vonzz, és mivel gyors a telefon, kb 1 sec alatt indítod el az összes programot, ettől gyorsabban váltani sem tudnál.Én meg pont úgy vagyok hogy amint egy programot nem használok azonnal lőném ki, ne fogyassza nekem se a memóriát se az akkut.
A HTC programozói pont azért építették be ezt, mert a legtöbb ember nem ilyen mint én, hanem olyan mint te és pazarolná az erőforrásokat.
Én tudom mire számíthatok egy ilyen telefontól, ha neked több kell, és olyan dolgokat akarsz akkor azt úgy abban a formában vagy nem tudja egyik sem (ami valószínű) vagy úgy próbálja meg lehitetni a rendszer hogy tudja de akkor számíthatsz a belassulásokra és fagyásokra.
Igazából az a lényeg ha egy programot indítasz és használsz az legyen gyors, és a HTC ONEE X az pont ilyen.
De nézz körül esetleg másik gyártók telefonjainál hátha találsz olyat ami neked jobban tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Amúgy lelkileg készülj fel, hogy tuti lesznek vérfanboyok akik nem tetszésüket fogják kinyilvánítani. A HTC sem hülye, tudja ő is, hogy az S4 jó lett csak ugye a TSMC...
(#7160) lcee79: a fejlesztői beállításokban van neked egy menüpont ami arra szolgál, hogy minden alkalmazást lelő ahogy a felhasználó kilép belőlük
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
-
lcee79
őstag
Nem kapcsoltam be 2 okból sem
Az egyik mert minden esetben nem szerencsés
A másik meg hogy ott nem nagyon állítottam át semmit, főleg ilyen megfogalmazás mellett ahogy ott van "Tevékenységek törlése amint elhagyják azokat" ebből mást is ki lehetne olvasni...
Pl. hogy törli a programokatLehet majd egyszer kipróbálgatom hátha tetszeni fog
[ Szerkesztve ]
-
Olvastam Az ilyeneket skippelem már többnyire, nem érdemes velük foglalkozni.
(#7164) lcee79: én angolul használom a telefont ott nem ilyen a megfogalmazás
[ Szerkesztve ]
-
lcee79
őstag
Olvasgatom én is az SIII fórumot, és mikor látom hogy összahasonlítják úgy ONE X-el hogymég sosem látták élőben, de "one x sokkal sz@rabb"
Akkor szoktam reagálni, aztán jön 5 támadó egyből....
hogy hülyeségeket írok...
Még majdhogynem azt is megmagyarázzák, hogy az enyém is sz@r csak észre sem veszem
Ott főleg ilyen szemályeskedős megjegyzések jönnek, alig van értelmes reakció...
sokezer hozzászólásból elvétve lehet olvasni pár szakmai okosságot/tippet&trükköt[ Szerkesztve ]
-
-
MerLinh
senior tag
válasz MerLinh #7167 üzenetére
lejárt....
más: ez se rossz, már csak osben kéne mükődésre bírni....mondjuk ezt a részét már tényleg nem értem mér nincs engedélyezve gyárilag, remélem egy későbbi frissítésel orvosolni fogjákA wizard is never late nor is he early, he arrives precisly when he means to! - - ONE phone to rule them all! =)
-
lcee79
őstag
válasz MerLinh #7168 üzenetére
Én azt gondolom, hogy HTC-nek sok olyan hibajavítási ügye volt ami főzött rom-okkal vittek, és ha az az oka ha nem, gondolták kicsit elveszik az emberek kedvét ettől
(persze arra is gondolhattak volna, hogy esetleg a telefonvásárlástól is elveszik a kedvet..)Úgy kéne mennie mint máshol simán csak rootolod a telefont és kész...
Vagy felteszed a szimpatikus főzött rom-ot mint régen...[ Szerkesztve ]
-
MerLinh
senior tag
lehet, bár mondjuk nekem tök mind1, hogy gyárilag vagy mokolva lesznek plusz dolgok a telómon.
Mondjuk htc ebben sosem volt partner, winmo idejében sem, de mégis valahogy xda eredetileg winmo/htc közösség volt inkább úgy tudom[ Szerkesztve ]
A wizard is never late nor is he early, he arrives precisly when he means to! - - ONE phone to rule them all! =)
-
BenHans
addikt
Nem tudok túl jól angolul... ez az új frissítés [link] ami már egyszer be volt linkelve az gyári OTA lesz vagy valami más? és mit lehet róla tudni?
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
lcee79
őstag
Ha úgy használom a telefont hogy amikor ténylegesen be van kapcsolva a képernyő akkor a wi-fi is, és gyakran fényképezünk is vele (feleségem azt mondta "élmény fényképezni vele" ami azt jelenti, hogy nagyon szép színes lesz a kép, az ő telefonja nagyon tompa színekkel dolgozik, és épphogy csak színesnek lehet nevezni a képeket. ezenkívül még ONE X-nek nem mondom hogy pixelmentesek a képei, de telefonok közül egyik legjobb. Régebbi htc-k képei nem tetszettek...)
Akkor mennyi képernyőidő számít jónak?? (nekem 2 óra fölé még nem nagyon ment )Ja és a listából hogy mit kéne javítani, kihagytam a wi-fi-re kapcsolódási sebességet,
több telefonnal is kipróbáltam 3-5 sec volt szinte minddel (600-800 mhz-es proci-s alap telefonok voltak)
ONE X 15-20 sec... ennek sem tudom mi lehet az oka[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
A hozzászólásodtól független ugyan úgy tartom magam a leírtakhoz...Túl sok az elvárás, és türelmetlenek vagytok. Az E52 na az ebben más volt amit felhoztál, minden másban bőven alázva van. Szóval nem épp jó példával rukkoltál elő. ÉS ahogy végig olvasom a topikot, sok esetben vagy szoftveres problémák, vagy user error esete áll fenn. Nem kötelező megvenni a telefont, aki megveszi kipróbálja, és ha nem jön be hibára fogva visszaviszi a boltba. Továbbra is tartom magam az eddig leírtakhoz, a One X futtat egyszerre többet és vissza lehet hozni a taskbol nem indul újra, nekem 5 program folyamatosan futott végig és bármelyiket előtudom hozni újraindulás nélkül. Most akkor én vagyok a hülye, vagy kifogtam egy olyan telefont amiben ez nem probléma? Egyiket sem gondolom, de hát mindenkinek meglehet a maga véleménye...
Én hétköznapi használat alatt használom a telefont, nem egy lehetetlen 1 az ezerből extrém körülmények közt. Egyébként pedig éppen az androiddal van baj, és ez bebizonyosodott minden androidos telefon estében is. Nem kiforrott és nem egy okosan, tünetmentesen kiadott rendszer. Miért a telefongyártókat kell hibáztatni ezért is? Ugyan úgy gond volt az Androiddal a Sonyn, és a Samsungon is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
-
Valkűr
addikt
The company has publicly addressed the “issue” and… well, it doesn't look at it as a problem, glitch, or bug. On the contrary, the company feels that “multitasking is operating normally according to our custom memory management specifications which balance core ICS features with a consistent HTC Sense experience.”
A vicc az egész telefonos mizériában, h amig nem voltak okos telefonok is szó nélkül kiadtak emberek 100 ezreket telefonra, ami tényleg semmi másra nem volt képes...Csak mert újabb, vagy kisebb rohantunk és vásároltunk. Most meg itt vannak ezek a telefonok a legtöbb még olcsóbb mint akkoriban egy Nokia 6230 pld, mégsem vagyunk elégedettek, folyamatosan a hibákat túrjuk, ha nem nincs akkor szándékosan keressük. Soha semmi nem jó, soha semmi nem tetszik , mert mindig van valami bajunk. El kell menni az androidhoz, vagy a HTC -hez fejlesztőnek, ha már ennyire okosak vagyunk, és akkor megoldjuk a problémát.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
xtibi
tag
Nekem perpill ez a telefon tetszik a legjobban, ezért ilyet vennék és marhára bosszant, hogy épp azt folytják le, amitől még inkább kéne (baromi erős vason futtatni sokmindentből a sokmindent). Szerintem egy alapvetően ablakozós rendszernek nem az a lényege, hogy bezárogatod, ha nem használod. Ez az MSDOS volt.
Örülök, ha nálad párhuzamosan és tartósan képes futni többminden, ez meggyőző. Vagy első fecske vagy, akinek már hozzágett a rendszere vagy kivétel ezen a topicon. Remélem az előbbi és egyre többen fognak ilyen eredményekkel szolgálni s akkor megveszem.
Továbbra sem értek egyet a bűnös Google - ártatlan gyártó képlettel. Ott a Sony. Baromi jó gépet tett az asztalra, de nincs rá még ICS. Miért? Mert a gyártó nem akarja a csúcsmodelljét hibás ICS-vel tönkretenni, mert felismerte, hogy a WOM (Word of Mouth) fontos. Mellesleg apró bosszantó hibák vannak csak a más modellekre kiadott ICS-n. Erre a tulajdonosok, mi, a userek, lázadnak, hogy miért nem a csúcsmodellel kezdték. Úgy látszik, ott vagy egyszerűen elkéstek vagy azt a döntést hozták, hogy amíg nincs optimalizálva, nem mehet ki, mert a vevői elégedettség fontos. Itt (HTC) lehet, inkább a piacra jutás volt a stratégia. Cége válogatja, ami közös az alap ICS, amit a gyártó farag testre, tehát a Google nem teljesen tehet róla, ha elszúrják, nem megfelelően adják ki. Az persze más, ha a rendszer alapból szar lenne, de a Nexus S gurul.
Remélem megoldódik ez a Multitasking téma meg pár apróbb eset s akkor, mint tulajdonos írkálok majd itt baromi elégedetten s nem, mint egy, a vastól elvarázsolt, bosszankódó potenciális vevő.
-
xtibi
tag
Igazad van, így volt. Aztán generáltak egy fogyasztói keresletet, ami elszabadult s most dühöng.
Minden iparág ilyen, mindenhol ilyenek a userek, fogyasztók, vevők, vendégek, akárhogy hívod. Ez a fogyasztói társadalom, aki mindig jobbat, mást akar, hogy az ingerei ki legyenek szolgáltatva, de kielégíteni sose fogod tudni. Elég csak átszinezni egy jól menő terméket, minőségi problémákat kapsz válaszul. Ezek mi vagyunk. Mi mindannyian.Amúgy elmennék tesztelőnek a HTC-hez. Kíváncsi lennék mennyire kezelik a kvázi réteg problémákat komoly issue-nak...
-
lcee79
őstag
" Ott a Sony. Baromi jó gépet tett az asztalra, de nincs rá még ICS. Miért?...."
A sony mindig el van késve a frissítésekkel. (régebbi modellek a froyo idején még 1.5-el futottak)
Wikipedia szerint az ICS első verziója 2011 október. A 4.04-es pedig 2012 március. Szerintem az azóta eltelt időnek elégnek kellett volna lenni, hogy kiadják rá, de szerintem pont az a baj, hogy nem érdekli őket, hogy annyira a USER hogy minél előbb kész legyen a friss szoftver, ha egyszer a többi gyártó elkészült (még a kisebb, felénk ismeretlen gyártók is.)https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
-
Youri
veterán
Oké, de az tény, hogy a gyártók többségének nem az az érdeke, hogy te fogd és össze-vissza mókold a készülékedet, hanem, hogy vedd és vidd. És persze miért vállalná a felelősséget azért, mert te valamit elmókoltál rajta. A HTC amúgy is több okostelefont/PDA-t gyártott, mint az általad felsorolt gyártók összesen, így kicsit bejáratott névnek számítana, ha az élete nagyobbik felét nem OEM gyártóként élte volna. Akik képbe vannak, azok ismerik, akik meg azt hangoztatják, hogy nekik a HTC nem márka egy Samsung mellett, hát... ha hallgatott volna. És valami nem változott, mindig is zárt, aláírt bootloaderrel adták a telefonokat. Ehhez képest még mindig a legnagyobb communityje a HTC telefonoknak van.
A Samsungnak pedig az jött be, hogy az poweruserek kezébe adták a sokat szidott TW kigyomlálásának lehetőségét. Na meg az, hogy minden árkategóriába 2 készüléket kiadnak évente. Továbbra is a rootolók aránya minimális az összes userhez képest, nem ez a sikerük titka
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
premete
veterán
Annak, hogy zárt bootloaderrel adják, vannak előnyei is, nem lehet könnyen "téglásítani".
Rootoláshoz pedig általában nem kell bootloadert nyitni.
HOX csak rövid ideig volt a kezemben, annak a rejtelmeibe nem volt kedvem belemerülni, ment vissza a webshopba másnap. Motorola Atrix2-n és Razr-on megy a rootolás, az ICS 4.0.4 is szépen fut rajtuk, ram is van bőven 400 MB.[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
penell1234
tag
Én nagyon kíváncsi leszek az XL-re hogy mit produkál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest