Új hozzászólás Aktív témák
-
BobChemistry
őstag
ez kb. 10 % sebességnövekedést jelent, azonos órajelek mellett
és ezzel lesz olyan gyors (néhány játékban), mint a 4870gondolom a fogyasztása is nagyobb, mint a sima verziónak
és már az is többet fogyasztott, mint az Ati kártyakérdés, hogy meddig lesz magasabb árszinten, mint riválisai
[ Szerkesztve ]
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
dokar
addikt
ez még így is kevés a 4870-hez, főleg hogy a legtöbb 216-os drágább, mint az ajánlás
extra - SEXRay
-
juliabrilke
addikt
"Látni, hogy nem minden partner ért egyet az NVIDIA sajátos termékpolitikájával, és megpróbáltak jól látható megkülönböztetést alkalmazni az új videokártyáknál a vásárlók tisztánlátása érdekében."
Végre! Valaki ezt is figyelembe veszi!
-
greatchaos
addikt
remélem ez az új-régi kártya nem a vásárlók becsapására fog irányulni. sajnos vélhetően sokan megeszik majd, hogy gtx 260-s kártyát veszenek, csak hát nem mindegy, hogy melyiket
-
tlac
nagyúr
válasz
BobChemistry #1 üzenetére
szerintem meg így is jóval kevesebbet fog fogyasztani üresjáratban, mint a 4870
-
estimese11
csendes tag
Abu85! Ismét sikerült lemásolnod szinte egy az egyben egy másik oldalról átvett hírt. Büszke vagyok rád!
-
shteer
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
estimese11 #7 üzenetére
Gyártói forrásokból dolgoztam, mint mindenki más ... de örülök, hogy büszke vagy rám.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
Attix82
őstag
Hova kapkodnak? jo elbasztak a mostani generaciot, arazzak be amennyit er, aztna kesz. Minek ezt tovabb barmolni, csak magukat egetik le.... fejleszenek inkabb a kov generaciora.
[ Szerkesztve ]
-
CocooN-z
őstag
Milyen furcsa hogy mindegyiknek van valami XTRA szolgáltatása csak hogy legyen mire fel magasabb ára
-
D@ni88
addikt
Ez megint olyan lesz mint anno a 8800GTS-eknél játszottak le... zűrzavar, kavarás..
köv gen kártya kellene és kész -
kariad
senior tag
No hajra lehet válogatni! Itt a piros hol a piros....
-
TTomax
nagyúr
Miért nem lehetett ezt GTX 270-nek hívni?
Szerintem ez lett volna a leglogikusabb...ráadásul a vásárlókat is informálná,tudnák hova tenni...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
estimese11 #15 üzenetére
Majd pont Abu fog másolni...
Remélem ír neked olyan elemzést, hogy egy hónapig sírva fogsz elaludni...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
DarkByte
addikt
De szép kis vasaló.
-
luw2win
őstag
Sztem azért annyira nem gáz sőt ha lemegy az ára 50k-ra akk még jó vétel is
Eleve megnézzük pl itt néhol még a gtx280-at is behozza nemhogy még a 4870-et.
És azért [link]
Az előd az 71.8fps-t a ráncfelvarrot pedig 102fps-t hoz ami megnézzük nem 10% hanem jóval több és nem is egy ótvar grafikán hanem 1680x +4A +16AF.
Sztem annyira nem gáz...sőtestimese11: hülye vagy...
[ Szerkesztve ]
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Drizzt
nagyúr
válasz
BobChemistry #1 üzenetére
"gondolom a fogyasztása is nagyobb, mint a sima verziónak
és már az is többet fogyasztott, mint az Ati kártya"
Ez nem helytálló. Idleben eleve sokkal kevesebb a gtx260-é, load mellett meg ph-n a 4870 fogyasztott kevesebbet, anandtechen meg a gtx260. Idle-ben meg mindenhol a gtx260 győzött jelentősen.A teljesítményes meglátás se teljesen igaz, mondjuk úgy, hogy beállításfüggő, vagy ezer teszt, ezer eredmény.
I am having fun staying poor.
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #20 üzenetére
ezek szerint ezt nem értelmezted:
"de az igaz, hogy a többségnek most jobb az ati"[ Szerkesztve ]
-
BobChemistry
őstag
fogyasztásként a terhelés közbeni állapotra gondoltam, nem voltam elég konkrét
a teljesítmény természetesen beállításfüggő, de több esetben kapott ki a régi GTX260 az ATI-tól, mint fordítva
az új kártyával ez az arány javulhat, de még mindig lesz/lehet olyan játék, ahol a HD4870 lesz fölénybenBármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
TTomax
nagyúr
válasz
estimese11 #15 üzenetére
Fogalmad sincs kinek írogatsz,nagyon buta vagy.... én kérek elnézést...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Devid_81
veterán
Most erre nagyon nagy szükség volt, megkavarni a vizet.
88-GTS 320-640@512 gyanús a cucc, csak ott legalább a memória mérete azonnal elárult mindent...https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Drizzt
nagyúr
válasz
BobChemistry #27 üzenetére
Igen, oké. Így pontosabb. Azért tartom fontosnak a fogyasztásnál az idle-t is figyelembe venni, mert pl.: nálam kb. 15%-a a gép működésének az, amit terhelve tölt manapság. Ha meg rákattanok valamire, vagy van időm, akkor ideiglenesen 75% körül. Tehát nálam éves átlagot nézve kb. 30% load, 70% idle a kari.
I am having fun staying poor.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A terhelés melletti fogyasztás az az alkalmazástól függ, nem mindegy mivel van terhelve a cucc. IDLE-ben biztos kevesebbet fogyaszt a GeForce GTX 260, de LOAD mellett már nem egyértelmű a helyzet.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
kételkedem
addikt
Ránézésre tetszik a vízhűtéses változat, így a vizeseknek nem kell garancia vesztés terhe mellett le fabrikálni a gyári hűtést és átalakítani vizesre. /kicsit sok a víz sry/
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
glutamin
őstag
Mivel a szgépek zömében 2D-ben mennek (ez persze nyilván használattól függ), ezért az alacsony 2D-s fogysztás sztem többet nyom a latba, mint a játék alatti.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Sanyix
őstag
válasz
Johnny Cage #33 üzenetére
én arra nem találok ésszerű magyarázatot, hogy egyes embereknek miért nem tűnt fel még, hogy kb 2 éve elérhető teljesen jól működő linuxos ati driver, most meg az amd beszállt a linuxos driverfejlesztésbe, és már sokkal jobbak.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
törölt tag
Es majd a ket szep szemedbol fognak kov generaciotfejleszteni?
Jol elbasztak? Miert? Jatszhatatlanok a jatekok az NV kartyakkal? Vagy mi van?
Amin viszont mar nagyon kivagyok, hogy nem tudnak ertelmes teljesitmenyu, egy slot helyet foglalo kartyakat kihozni. Es ha valaki egy komplett, jatekos, multimedias gepet akarna letrehozni, neadjisten SLI-vel, CF-fel, akkor alig marad helye boviteni.
[ Szerkesztve ]
-
Balika911
félisten
válasz
estimese11 #38 üzenetére
Belinkelnéd azt a másik oldalt, ahonnét másolta a hírt?
-
glutamin
őstag
válasz
#06658560 #37 üzenetére
Pedig lassan hozzá kell szokni amindenkinek, hogy 2 slotos hűtés lesz. A 486/Pentium érában is meg kellett szokni, hogy mostantól borda+venti lesz aprocin. A PCIE 2.0 specifikáció már 150W-ot tud a VGA számára biztosítani. Ezzel a gyártók élni is fognak.
Gyakorlatilag 3 generáció óta (ATI 4870,3870,2900 vs NV 8800 GTS/GTX) egy viszonylag kiforrott megoldást (alul rézlemez, középen borda hőcsövekkel, hátul venit, levegő meg házon kívülre) használ mindkét gyártó.
Az SLI és CF dolgot én nagyon rétegigénynek érzem.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
törölt tag
Hogy retegigeny, vagy sem egy dolog. De akkor ha mar midnenaron ilyen felteglakat lehet csak a gepekbe ujitani, ha teljesitmenyt is akar az ember, akkor mar legalabb az ATx szabvanyt kene atmasszirozni, hogy legyen tobb kartyanak hely, ne legyen ennyire korlat a tobb VGA, amik kapasbol elvesznek plusz ket helyet. Esetlegesen egy tobb kartyat tartalmazo rendszer eseten meginkabb. Es nincs esely pl hardwares raidet kiepiteni, TV-tunerkartyat bebiggyeszteni, diszkret hangkartyat betenni, stb. Nagony lekorlatozzak a VGA-kkal az egyeb lehetosegeket. Pl egy wifi kartyanak a korabbiak melle, ket VGA eseten jut meg hely? Es annyira nem erzem tulzasnak, az altalam felsoroltakat.
A 486/Pentium eraban a borda+venti nem vett el helyet mas kartyak elol, ellenben most.
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #33 üzenetére
de miért akar valaki modern játékokkal játszani Linux alól?
modern játékokkal nem igazán játszol linux alatt
arra reboot és winde nem ez a lényeg, hanem, hogy a sima alapműködés (2d, esetleg compizfusion - olyasmi, mint vista aero) is megy-e rajta olyan jól, mint pl egy nvidia-val
régebben még az sem volt biztos, mostanában már javult a helyzet
de pl. a powerplay, még windows-ra sincs, kérdés: lesz-e valaha linuxhoz is ezekre az új ati csodákra[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
válasz
#06658560 #43 üzenetére
A 486/Pentium eraban a borda+venti nem vett el helyet mas kartyak elol, ellenben most.
Nekem volt olyan 486-os lapom (az még AT szabványú volt), ahol aproci a bordával együtt még bizony a bővítőkártyák mőgött foglalta a helyet és erősen korlátozta a leheőtségekt. Erre később egy nagyon jó megoldás lett az ATX, ami rengeteg területen jelentett előrelépést.
SLI mellett egy RAID-es rendszer... Ilyet max az alaplapi megoldással képzelnék el. Kártyát már inkább vállalati környezteben használnak.
Az megint más kérdés, hogy a nagy VGA hűtők alaplapi csatlakozókat is kitakarhatnak. Jó lenne akár erre is odafigyelni egy újabb szabvány esetén, hogy ne ennyire esetleges és gyártóspecifikus legyen, hogy a SATA, IDE, USB és egyéb belső csattalkozókat hova helyezik el.
-
Johnny Cage
addikt
Nem vagyok ATI párti, mert a szoftveres támogatása valóban gyengébb, mint az nVidia-nak, de azt el kell ismerni, hogy ez a széria most betalált - mind hardver, mind pozicionálás tekintetében. Ezért csaptam le gyorsan egy 4850-esre, és nem mondom, hogy nem voltak vele bosszúságaim (itt van rögtön az ATI gamma bug), de én azt preferálom mindig, ami a vevőnek - azaz nekem - a legjobb és a legkevesebb kompromisszummal jár, márpedig ha kapok egy erős kártyát potom pénzért, elfogadható szoftveres támogatással, az egy egészen jó kompromisszum.
-
Balika911
félisten
válasz
estimese11 #41 üzenetére
Ez nem így működik. Ha valakit vádolsz, akkor azt be kell bizonyítanod - magyarul linkeld be az oldalt!
Ellenkező esetben akkor is hülyét csinálsz magadból, ha amúgy igazad van. -
Ribi
nagyúr
válasz
#06658560 #43 üzenetére
Akinek nem tetszik az vegyen mindenből USBset. Vagy 1 slotos karikat.
Regen meg nem is volt kulon vga kártya. Most erre halad az egesz.
Nekem sem tetszik, hogy elcseszett az alaplap kiosztas, de magamra vethetek, hogy nem masfelet vettem. 200+W-ot meg ne akarjunk 1 sloton lehűteni, mert nemlehet.
Vegyel 4850-et, gyors es 1 slotos. Ennyi. Nem kell mindenbe belekötni.estimese11: ha a gyarto kiad egy szoveget, azt 10 ember leforditja, akkor mind a 10 hasonlitani fog a masikra, ha nem, akkor igencsak félrefordít mindenki. Vagy mellé kellene hazudni pár dolgot és akkor nem hasonlit annyira
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Több gyártó is bejelentette a frissített grafikus chipre épülő kártyák különböző változatait.
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest