Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
az ilyen beírásokból látszik, hogy mennyire fogalom nélkül vívja a technikai háborúját a fórumozók hada a nem létező korlátok ellen. 28-85/2,8? tényleg? hát ehhez aztán tényleg kell ff szenzor, hajlítva...
légyszi mutasd már a képeidet, amik indokolják a fenti gondolatmenetet, de tényleg.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
KTTech
veterán
De, ettől függetlenül ugyanúgy kell majd a nagy méretű objektív... Ez csak segít a kép széli aberrációk eltüntetésében, de nem mindenható... Az objektív méretét a bázistávolság csökkentésével lehet csökkenteni, de egy bizonyos határon túl az se játszik. Lásd, a Sony R1 sem volt épp kis darab, pedig ott 2mm volt a bázistáv és nem FF méretű volt a szenzor, hanem kicsit nagyobb, mint a m43.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
Nem igazán... talán 1-2 SLD/Fluorit/ED lencsét meg lehet vele spórolni (olcsóbb objektív), és a képszéli peremsötétedést is csökkenteni fogja (lehet itt is spórolni kicsit, elég 1 mérettel kisebb, nem kell 77mm, csak 72 ESETLEG 67mm, és nem gond, ha 2-3FÉ-t esik a szélén, a szenzor szinten tartja, nem lesz rosszabb a végeredmény, mint a korábbiak), de arra amire Te számítasz, pont nem megoldás...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
HÁZIGAZDA
tök fölösleges ehhez az egészhez az ff szenzor. ha tényleg a szűk mélységélesség kéne neked, akkor nem egy f2,8-as zoomot tennél rá, pláne nem ilyen szűk tartományban, amikor az érdemben kiváltható maximum két fixszel. másrészt, ott a sigma 18-35/1,8, mögé egy tetszőleges dslr és helló, ahhoz sem kell tér-idő görbülettel szerelt fekete antianyagból készült varázslapka. vagy a 20/1,7 egy mft vázra és kész.
és végül, de nem utolsósorban, azon akadtam ki, hogy szigorúan elméletinek érzem az igényt erre a gépre, nem hiszem, hogy bármikor is feszegetted a határait a cuccaidnak úgy, hogy egy ilyen dolog lenne rá a megoldás.
-
Ijk
nagyúr
Nekem mindegy mekkora a szenzor, tőlem lehet 4/3 és 14-40 f1.8 is.
Nincs kedvem cserélgetni alapzoomot, fényerős alapobit, portréobit. 18-35 szinte majdnem jó, csak a teléje lehetne hosszabb, tehát nem úszom meg legalább az 1 cserét.
D700+28-70 f2.8 már tökéletes lenne, valamivel kisebb méretben, EVF-el, videóval. Tőlem rá is hegeszthetik.
Nem azt mondtam hogy nem tudok a saját igényeimhez bármit megcsinálni egy olcsó 35, 50 f1.8-al meg valami alapzoommal. Csak soha nem az van feltekerve ami éppen kellene.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
HÁZIGAZDA
egy biztos, ff szenzor a szűk mélységélesség miatt kell, de akkor meg nem teszünk rá f2,8-as izét, ami kapásból két fé-t levesz a jól elérhető fixről. a 28-70-es tartomány pedig szépen lefogható két obival, de szerintem a képek 80%-ánál eggyel is. a sigma 18-35 képéből meg tudsz vágni, ha kell.
-
Ijk
nagyúr
Én a 70-ből is vágnék, azzal lenne meg a kb 100-120mm. Mint mondtam nekem mindegy milyen szenzor, még mindig drága FF-et gyártani, de nem vagyok benne biztos hogy kis szenzorhoz olcsóbb extrém fényerejű zoomokat készíteni, lásd zuiko 14-35 f2.
Cserélni meg lehetőleg nem akarok, egyetlen bridge gép kellene, amit beledobok egy oldaltáskába és kész.
Mélységélesség sem kell papírvékony, amit az 50-esem ad DX-en f2.8 az pont elég nekem. Azt esetleg megvágom ekv. 85-100mm-re és megvan a portréobi.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
nem vágom a 3 kategóriát, de az x10-ben is már 2/3"-os szenzor van, az 1" ennek felületre a duplája. az obi nyilván nagyobb lesz, de kategóriaváltásról szó sincs, mert hogy már az x10 obija is "tökéletes". ezt a dof kontroll hülyeséget végképp nem értem, azt nem kilóra mérik
-
HÁZIGAZDA
miért növelnék a fényerőt? most is f2-2,8..
jaa, hogy a fix f2,8-as zoomhoz képest. hát, majd nem lesz fix fényerejű. mutass már amúgy egy szűk dof-os képet légyszi, látom, hogy központi kérdés ennek a lehetősége. hadd nézzem a fotót, ahol nem adott elég mozgásteret a technika.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
1 2
Van egy rakat családi kép, portré, csak nem akarom közszemlére tenni. Ezen kívül tájképeket lövök, sokszor 28mm nagylátóval, és olyan bridge gépet szeretnék amivel mindkettőt meg lehet csinálni csere nélkül. Nyilván nem várok el olyan mélységélességet mint az 50-es f1.8-on, mondjuk f2.8 is elég, de a 35-ösre meg kellene az f1.8 a nagyobb látószög miatt. Mondjuk egy APSC szenzoros bridge egy 18-55 f1.8-2.8-as fényerővel./人◕ ‿‿ ◕人\
-
titán
Az első képnél már túl szűk is a mélységélességed. Igaz, hogy rekeszeltél, de lehetett volna még, mert szegény jobb oldali kutyus nem fért bele a élesség síkjába. A háttér meg csupa maszat, pedig ha agyonrekeszelés miatt éles lenne, akkor sem lenne semmivel rosszabb a kép, sőt, talán még jobb is lehetne (de ez tényleg nagyon szubjektív). Tipikus példa, hogy a szűk mélységélesség tele van buktatókkal. De hogy ez ne lenne elég? Ezt nem értem.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Ijk
nagyúr
Nem jó, zoomos kell.
schawo: Igen, mondjuk f2.8-ba belefért volna. Mondjuk nem a legjobb példa az a kép, mivel a téma nem túl nagy és a tárgytávolság kicsi ezért tényleg szűk a mélységélesség. A második kép jobban demonstrálja miért kell nekem a fényerő.
De igazából nem értem miért kell ennyit magyarázkodnom. Szinte mindenkinek ott van a táskában egy fényerős alapobjektív, és egy portréobi, esetleg makro a nagylátós alap zoom mellett. Olyan bridge-t szeretnék, szerintem sok más emberrel együtt ami 400mm-es tele helyett ezeket többé-kevésbé kiváltja és van egyetlen géped amin nem kell obit cserélgetni, és hobbi szinten szinte mindenre alkalmas.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
sideburns
aktív tag
"sokszor 28mm nagylátóval, és olyan bridge gépet szeretnék amivel mindkettőt meg lehet csinálni csere nélkül. Nyilván nem várok el olyan mélységélességet mint az 50-es f1.8-on, mondjuk f2.8 is elég, de a 35-ösre meg kellene az f1.8 a nagyobb látószög miatt. Mondjuk egy APSC szenzoros bridge egy 18-55 f1.8-2.8-as fényerővel."
Neked egy Samsung NX30 kell, APS-C szenzor, 16-50mm f2-2.8 (ekv. 24-75mm f3-4.2), kiváló képminőség.
Méretben, súlyban, árban annyi, amennyi.
Ha ezt fixen rögzítettben akarnád, szorozd be a gép méretét 0.95-tel, kábé ennyivel lehetne kisebb valószínűleg. -
HÁZIGAZDA
akár akarhatnál olyasmit is, ami kapható / reálisan kapható lesz. ezért nem mindegy, hogy a fotózás a hobbi, vagy pusztán technofíliáról van szó. ha a fotózás érdekelne, már rég lenne egy mft milc vázad egy pana 20/1,7-tel, az kapásból teljesíti a megfogalmazott igényeket.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Kapható, már be is linkelték, habár jó drága.
Mft milc váz pana 20-assal nem tudom hogy szolgálja ki az igényemet, amikor már számtalanszor leírtam hogy egyetlen zoom obi kell, DOF kontrollal, hogy ne keljen 3 obit cserélgetni.
Néha olyan érzésem van mintha mindenki a saját igényeit próbálná ráhúzni a másikra. Van akinek nem kell szűk mélységélesség, nem akar portrézni akkor felesleges ilyen gépet csinálni, inkább karcoljon minden gyújtótávon a sarkokban is. Engem meg pont az nem érdekelt hogy ha kicsit lágyabb az obi, vagy nyitva kicsit vignettál.#80: Legtöbb képet 28mm-en lövöm, eleve nem fogom azt kiváltani egy 40-essel. Arcportrét megint nem fogok lőni 40-essel. Olyan filozófiai vitába meg nem fogok belemenni hogy 50 éve elég a távmérős a fix 50-essel.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
HÁZIGAZDA
akinek mindenképp ff szenzor és olyan zoom kell, ami egészen 35-től 50 mm-ig megy, mindezt f2,8-on és "dof kontrollal", nos, az no offense, de istenigazából nem tudja, hogy mit beszél. pláne, ha a kezébe adva egy 20/1,7-et, nem tudja meglőni az elképzelt képek gyakorlatilag 100%-át.. (!)
-
titán
Számomra 30 és 75mm között általában olyan témák vannak, amit lábzoomal sokkal jobban meg lehet oldani, és sokkal jobb lesz a kép is, ha közelebb megyek, mintha a tubust csavargatom. Még arcportrét is lehet lőni negyvenessel, de nem mindegy, hogy milyet. Profilból, félprofilból, vagy vágva.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest