Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 7600: nyolc giga elég lesz?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
A mélynyomóról jól jött volna még néhány információ morzsa...
A legjobb aláírás a héten
-
Jim Tonic
nagyúr
Azért ezt hiba lenne egy soundbarral összevetni.
Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Teljesen egyetértek. Más kategória.Aki ad a hangzásra hasonlóban gondolkodik, bár nekem kicsit komolyabb a cuccom, de otthoni körülmények között ez a szett is nagyon sokat dob az élményen. Yamaha egyébként óvatosan dobálózik a számokkal, ezt a 650 wattot reálisnak tartom tőlük.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
donjohnson
őstag
műszaki adatok fülnél lesz
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
erdoke
titán
válasz
donjohnson #5 üzenetére
Kösz a linket. 16 cm kónuszos 30 W fogyasztással… Nem ez fog kirázni a fotelből.
A legjobb aláírás a héten
-
törölt tag
Vagy fölvesz a hálózatból 650W vagy nem.
Még több hasonlóan értékes információt szeretnék, mert ezzel akarom kiváltani a hősugárzót és tudnom kell, hogy a 16A D-s automatára menyit lehet max. rádugni.
Köszi.
-
Dany007
veterán
Jó volt...
Bizony a 650W zenei teljesítmény, nem pedig elektromos. Ezt azért el kéne osztani tízzel, hogy megkapjuk a valós értéket.Még régen mikor a szüleimnél laktam volt egy 100w-os somogyi mélynyomóm. Épített 3cm vastag tömörfa ládában. Mindez egy 40wattos(!) Denon erősítőről volt meghajtva. 50%-os hangerőn és átvitt 4 emeletet! A saját fülemmel hallottam, mert a nő felakart jelenteni és fel kellett mennem meghallgatni mennyire hallatszik fel... Én meg gondoltam kicseszek vele és csak félig tekertem fel a hangerőt. Hát nem tisztán lehetett hallani így is? :S
Amúgy nekem is kéne már valami jobb minőségű 5.1 itthonra. Olyan 100k alatt. A legjobb lenne ha aktív lenne, hogy a htpc-ről mehessen közvetlenbe. Egy ilyen Edifier C6xd-t ajánlottak már. Csak egyre kevesebb helyen kapni. Lehet mire aktuális lesz már csak külföldről tudnám beszerezni. Mondjuk ez se egy falbontó gépezet, de állítólag igen szép hangja van.
[ Szerkesztve ]
-
Ezt nem tudom mire érted.az hogy nem dobálózik a számokkal arra utal, hogy a Yamaha cuccok le is adják a rájuk írt teljesítményt általában, tehát reálisnak tartom azt hogy ezt a 650 w.-t összteljesítményt tudja a cucc.. De láttam, sőt ennél nagyobb szett tulajdonosa vagyok, 10 éve a gyártásukban is részt veszek. [link]
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Dany007
veterán
Egy ilyesmit néztem ki én is, leginkább a THX minősítés csábított.
Viszont erre mondták egyik topikban, hogy az említett Edifier sokkal szebben szól. Bár annak meg nincs thx minősítése, de legalább tömör fa dobozos. : ) Nem lesz egyszerű."tehát reálisnak tartom azt hogy ezt a 650 w.-t összteljesítményt tudja a cucc.."
Az a gond, hogy korábban linkeltek egy műszaki leírást, ahol szépen le van írva, hogy a megengedett bemenet az 30w. És a maximális a 100w. Ami ha jól tudom azt jelenti, hogy 30w zenei teljesítmény, de ha 100wattot rákötsz akkor még éppen nem szakad darabokra.
Ha megnézed az Edifier-t amit linkeltem, az is közel 100 ezer forintos kategória és ott a műszaki adatoknál már "csak" olyat írnak, hogy RMS 8W x 5 + 30W x 1. Tehát nagyjából teljesítményen lehet a kettő. Kérdés melyik szól szebben.
Jelenleg egy gagyi Samu házimozim van (anno 55k volt) és a mélye elég lenne nekem. Erre se mondom, hogy kiráz a fotelből, de a konyhában az ajtókat ritmusra mozgatja. Tehát úgymond az ereje bőven elég. Inkább szebb, tisztább hangzás ami kéne. -
RetepNyaraB
veterán
A kékfog nem mp3 320kbs-re van maximalizálva? Rosszul emlékszem? Mert ez esetben kurvára mindegy mit játszik le a beépített cucc...
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
szab.tam
nagyúr
rákattintottam.
láttam pár hangsugárzót.
elolvastam.de ezek után is rendkívül információ szegénynek tartom a hír leírását.
(persze, típus alapján lehet googlizni.)
ez most egy (aktív?) hangfalszett?
vagy van egy erősítő is, ami egy külön doboz? (ez nem látszik a képen, ha van.)
a hangfalak vezetéskes kapcsolatban vannak? (vagy ez a bt?)
elég hiányos és félreeérthető a leírás.
számomra...****
elolvastam még 2x.
kicsit kivilágosodott.
de elég korlátozottan.
csatlakozások, stb.
de majd rákeresek.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Mici80
tag
Nekem Yamo hangfalpárom volt alul mélynyomóval. Nagyon komoly minőség... Igaz nem házimozi de kíváncsi lennék, hogy jobb hangja van-e ennek a műanyag ládának. Vagy mondjuk egy HS 500-asnál?
---
-
dabadab
titán
"Yamaha egyébként óvatosan dobálózik a számokkal, ezt a 650 wattot reálisnak tartom tőlük."
Igazabol teljesen irrealis adat, a Yamaha nem is allit ilyet, csak azt, hogy ha egyetlen csatornat hajtanak meg, azon kijon 125 watt teljesitmeny (rettenetes torzitas mellett, persze) es ez a 125 watt nagyjabol a maximum, amit osszesen le tud adni (ami egyebkent ugy nagyjabol stimmel is a maximalis 220 wattos fogyasztassal).
DRM is theft
-
Lomha 8V
addikt
Hát a 650 wattot hagyjuk, de kíváncsi lennék a valódi teljesítményére. Ugyan a szobai hifihez nem értek, de gondolom a számok ugyanúgy viszonyulnak itt is.
-
zoli94
csendes tag
Jó vicc, ilyen kis vacak 650w... köze nincs hozzá. Meg gondolom jó kis ára lesz... annak az árán inkább vennék egy használt házimozi erősítőt (Onkyo, Denon, Yamaha, stb...) meg hozzá 2 normális álló hangfalat. Sokkal tisztább hangzás, erősebb basszus, nagyobb teljesítmény... Ha valaki akarja ugyan úgy rá tudja kötni a térhatású hangfalakat, de a két hangrendszer minősége össze sem hasonlítható.
Nekem egy Yamaha házimozi erősítőm van, egyenlőre két SAL álló hangfallal és mikor ilyen rendszert hallgatok, csak nevetni tudok rajta az enyémhez képest. Az egész rendszer egy Pioneer CD lejátszóval volt 60. Megéri akkor több pénzt kiadni rosszabb hangért? -
RetepNyaraB
veterán
Ez a watt háború nem vezet sehová. Nekem egy 30wattos dunaudio erősítőm van (sztereó), és azzal randa nagy zajt lehet csapni a nappaliban. Egy házimozi cucc ennél persze többet kíván a sokpontegy miatt. De ezt beszorzod öttel és abból irgalmatlan hang jön ki (persze színuszban, nem ilyen tesztpados konnektor méréssel
)
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
zoli94
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #20 üzenetére
Nem a watt volt a lényege a mondandómnak. Az én hangfalaim is jó messze vannak a 650 w-tól
Inkább azt akartam bemutatni, hogy kevesebb, vagy kb ugyan annyi pénzért jóval komolyabb hangrendszert is össze lehet állítani. Az, hogy egy házimozi, vagy Hi-Fi milyen hangos tud lenni, az meg nagyon sok mindentől függ, nem csak a wattól, de gondolom ezt te is tudod. -
Persze nem is állítom azt hogy tökéletes hangzással le tudja adni. aki 125 wattot akar az vegyen 250 watt/ csatorna teljesítményű hangsugárzót,mert akkor az élvezhető minőségen tudja leadni azt a teljesítményt. ez evidens. El kell adnia cuccot valahogy. Max 50 wattot tartanék így ránézésre ettől a szettől élvezhető minőségűnek.Túl telített ez a szegmens a házimozizás terén.De persze láttam már Denon- Jamo 5x35 wattos szettet is úgy szólni megbolondítva egy Wharfedale 80 wattos mélynyomóval,hogy majd kiszaladtam a szobából.Nem a wattról szól ez az egész.
zoli94: Ennyi pénzért nem tudom mennyivel komolyabb házimozi cuccot tudnál összerakni, ami érdemi előrelépést takar a minőség terén. Mert ha számottevően jobb minőséget akarsz akkor ezt kétlem.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"De persze láttam már Denon- Jamo 5x35 wattos szettet is úgy szólni megbolondítva egy Wharfedale 80 wattos mélynyomóval,hogy majd kiszaladtam a szobából."
Nem csoda, az az 5x35 watt az rengeteg. A kisebb zenekari szintierositok vannak ugy 90 watt tajan es azokat mar a dobos is hallja (pedig a dob az aztan tenyleg baromi hangos
)
"Nem a wattról szól ez az egész."
De, arrol (illetve ott van meg a hangfalak erzekenysege, de ott olyan tul nagy szoras nincs). A problema csak az, hogy a teljesitmeny meresere nincs egyseges modszer es gatlastalanul kitalalnak mindenfelet, amivel rohejesen nagy ertekeket irhatnak ra a dobozra (a PMPO volt ennek a csucsraporgetese).
DRM is theft
-
Abban egyetértek hogy vannak nagyon túlzó és reklámhajhász kiírások, de abban nem hogy nincs túl agy szórás..
Sajnos hatalmas a szórás.Hidd el nem a wattról szól. A minőség nem attól függ, hiszen erről szól az egész audiomizéria. Én egy jó vagy esetleg csúcsminőségű 50 wattos hangrendszert nem cserélnék el egy középkategóriás 100 wattosra még ha le is adja. Amúgy nem olyan rengeteg az a 35 watt , ez sok mindentől függ.mint linkeltem már nekem ez [link]van otthon, igaz viszonylag nagy nappaliban. Ez le is adja, garantálom neked, igaz nem tudom mivel nagyon kihajtani, mert ahhoz kellene még pár száz ezer , de már kinéztem , meg van az áldozat.ami megkergetiimádom, de barátom zeneőrült és neki egy ennél drágább sztereó cucca van , kizárólag zenére és ha egy Eric Clapton megszólal nála, én eldughatom a Jamo 5.1 cuccomat mert a közelébe sem ér.
Neki ez van, innen is vette ebben az összeállításban, csak egy csúcsabb lejátszóval..[link] Térde tudnék borulni előtte úgy szól.
Csaknem 50 ezerért vett hozzá kábelt , 2 hétre rá hogy megvette, mert az ő olcsóbb kábelével kihallotta a különbséget. Én hiszek neki.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
A wattos megjegyzesem nyilvan nem a hangminosegre, hanem a hangerore vonatkozott.
"Amúgy nem olyan rengeteg az a 35 watt"
De, az eleg sok, raadasul te 5x35 wattot irtal.
"Ez le is adja"
Passziv hangfalakat linkeltel, azoknak nincs teljesitmenye, tehat nincs mit leadniuk.
"Csaknem 50 ezerért vett hozzá kábelt , 2 hétre rá hogy megvette, mert az ő olcsóbb kábelével kihallotta a különbséget. Én hiszek neki."
Ezek mondjuk tipikusan azok a dolgok, amik vakteszten csufosan meg szoktak bukni (marminthogy csak addig "hallatszik" a kulonbseg, amig tudja, hogy melyik kabel van bekotve - ha nem tudja, nem hallja).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #20 üzenetére
Rosszul számolsz: beszorozhatod 5-el de az kb. másfélszer lesz hangosabb mivel logaritmikus skálán megy. Tehát ha 10x szorzod akkor lesz dupla hangereje, természetesen azonos leadott teljesitményt figyelembe véve. Termélszetesen ezért is kiván többet de csatornánként 35 watt tényleg elég hangos sztereóban is.
Egyébként ez a csatornánkénti 125 az efetlenb csatona meghajtásakor igaz, ha töbet kötsz, már csak kb100W 5-nél pedig leszalad kb 35-40 re. maradékot pedig felveszi a vezérés, melegedés (főleg ha HDMi is van benne), veszteségek, ez 40-60 wattra is felviheti az üresjárati fogyasztást tehát mikor be van kapcsolva és nem szól.[ Szerkesztve ]
-
zoli94
csendes tag
Első hozzászólásomban leírtam hogy használt erősítőről beszélek.
Én 30 ezer ft-ért vettem 2db 40w-os 3 utas hangfallal a Yamaha HTR-4930 erősítőmet. Erre rákötöttem a linkelt 2 SAL hangfalat, újonnan 18 volt darabja, 9 ezer a center hangszóró ebben a szettben.. Ha összeadom 75 000 Ft-ra jön ki.
És ezen van rádió, rengeteg analóg illetve digitális bemenet, kimenet, illetve képet is tud továbbítani, ha pl dvd lejátszót rákötök. Ennél nem hinném, hogy olcsóbb lenne az a hangfalszett.
-
Ha 5 db 35 wattos hangsugárzó szól az nem egyenlő azzal mint ha egy 175 wattos szólna.Nem sok házimoziban a 35 watt egy nagyobb nappaliba. Yamaha is megadja a 650 wattot ennél a cuccnál, de házimoziknál általában 2 adatot, a max terhelhetőséget és az átlagos folyamatos terhelhetőséget adnak meg. Ennél az előbbi lehet hogy 125 watt, de az utóbbi 30-40.nem hazudnak, csak félrevezetnek
A kábeles részhez nem tudok mit mondani,lehet igazad van, bár sokat olvastam róla hozzáértőktől, nagyon kábel pártiak. Nekem azt mondta, hogy az egyik legolcsóbbat vette így is a minőségiek közül, volt 400 ezerért is 2x3 méter kábel....
[ Szerkesztve ]
-
Azért minőségben és összehangoltságban lehet ráver
Yamaha nagyon jó cuccokat gyárt ám prémium szinten is, simán hozza a Denon és Harman minőséget,Igaz ugyan azon az áron is. Szóval biztos vagyok benne hogy az olcsó kategóriában is összerakják úgy a cuccokat hogy azok kiegészítsék egymást. Ezzel arra akarok utalni, hogy mindenhonnan összeszedsz hangfalakat és hiába hasonló a watt teljesítményük, a hangzásuk nem passzol egymáshoz.ellenállásokról meg hasonlókról nem is akarok beszélni.. Számomra a SAL nem jelent túl jó minőséget házimozi téren, persze ez a cucc se éppen felső kategóriás.
-
szab.tam
nagyúr
látom, nem unjátok még az aktív hangfalszetteknél megadott, kamu w-okról való értekezést, vitatkozást.
ez minden egyes ilyen hírnél előkerül.
és totál értelmetlen...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
még annyit hogy ekkora szamárságot ne írj hogy nincs teljesítménye. van minden hangszórónak teljesítménye, ha passzív akkor is megvan mivel terhelhető. Az hogy mekkora erősítővel hajtod meg az pedig a te okos döntésed, hogy ne legyen sok és kevés. érdemes az ajánlott értékeket figyelembe venni ezeknél a cuccoknál már..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pedig nincs teljesitménye, mert ebből a szempontból passziv elem, terhelhetősége van szinuszos, amit folyamatosan képes elviselni, és egy un zenei ami egyetlen lökésszerü értsd pillanatnyi amit károsodás nélkül elvisel. Ez forditott arányban változik az impedanciával tehát ezért sem lehet állandó a teljesitménye.
-
zoli94
csendes tag
Yamaha NS-8900 és e között választottam. Magas tartományban erősebb, meg egy picit tisztább a hangja, viszont ehhez képest semmi basszus nincs rajta. Megfelelő beállítás mellett viszont ez is tud tisztán szólni hidd el.
Mindenki leszólta amíg meg nem hallgatta...előítéletek...
Térhatású hangszórói viszont annak a Yamaha szettnek amit említettem siralmasak. Szörnyű doboz hangjuk van, és jóval drágábbak. Ami nekem van 3 SAL hangfal egy szettből való, majd a 2 térhatású is ki lett cserélve, csak ideiglenesen vannak bent az ajándék hangfalak.
No, de nem szeretnék vitatkozni. Kinek a pap, kinek a papné
-
válasz
#09634560 #32 üzenetére
Èn is azt ìrtam, hogy van terhelhetőség megadva passzív hangfalnál is,ami megadja azt ,mekkora teljesítmény leadására(elviselésére,talán így jobb) képes max.(vagy wattban megadott teljesítményadatokat minek hívnád itt?)Azt is írtam hogy ez állandó/pillanatnyi.
Minden jobb gyártó megadja mindkèt adatot.[ Szerkesztve ]
-
gilbertp
csendes tag
Sziasztok!
Azért azt sem árt szem előtt tartani hogy a hangerőnek vajmi kevés köze van az általában villogtatott WATTok-hoz. A hangnyomást Decibelben mérik nem Wattban és a füled is a dB-eket érzi nem pedig a wattokat, hacsak nem egy 1x1-es szobában hallgatod full hangerőn és nem érzed azt a bizonyos WATTot ami bizony nagy részt hő formájában fog jelentkezni ugyanis a hangfalak wattban megadott teljesítménye nem mérvadó élő példákkal tudnám bizonyítani hogy egy 400 Wattos profi PA pl. simán tud hangosabb lenni egy 800 wattos PA-nál . Méretben a negyede, teljesítményben a fele, hangerőben érzetre kb. a 2szerese!
ÜDv.
G -
törölt tag
És a legeslegfontosabb tényező ebben a játszmában: érzékenység. Bizony a legnagyobb tényező a hangfalak érzékenysége. És akár az is előfordulhat hogy egy 60 Watt/csatornás mely 92 dB/W/m érzékenysgű hangfalat hajt erősitőt jóval hangosabbnak hallhatunk egy 120W/cs. erősitőnél, mely 86 dB/W/m. hangfalat hajt ugyanarról a távolságról és kb. ugyanakkora hangerőn.. Mindkettő érték elég gyakori hangfalban
Új hozzászólás Aktív témák
ph Bluetooth támogatást kínál az 5.1 csatornás YHT-702JP.
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs