Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz Moleman #8326 üzenetére

    Aki nem szeretne, nincs ezzel baj, normális dolog, előfordul. Ha a harmadik autó _valóban_ fontosabb, az is egy nézőpont. De akkor vállalja fel, és ne hazudja azt magának, hogy szeretne, és csak az anyagiak miatt majd később.
    Őszintébbnek tartanám, ha azt mondaná, hogy még nem érett meg rá, még élni szeretnék, stb.
    De ha már bevállalta a gyereket, akkor viszont legyen felelősségteljes, és ne tereljen, rohadtul ne hibáztassa a gyereket, mert az nem tehet semmiről.
    De aki viszont valóban szeretne gyereket, szintén ne csapja be magát azzal, hogy az anyagiakon múlik, hogy szeretni fogja-e a gyereket. Nyilván fontos, hogy el tudja látni, tudja majd taníttatni stb. De az a gyerek felnő úgy is, ha nem nyaralnak minden évben a Seychelle szigeteken, vagy nincs fűthető medence a birtokon.
    Én azt látom, hogy az emberek sokszor "feleslegesen" várnak az anyagi biztonság megteremtése ürügyén, túldimenzionálják, hogy hol az a határ, amit elégségesnek gondolnak.
    A gyereknek nem Dagobert bácsi páncélterme kell, hanem szerető szülők, akik foglalkoznak vele. (értsd: napi 5percnél többet)
    Nyilván ezen nem segít, ha a szülőknek másod-harmadállást kell vállalni, hogy legyen tető a fejük felett, és gyakorlatilag a nagymama neveli fel, mert ilyen is van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák