Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Diabolis

    tag

    Egy jól sikerült ingyen de tegnapra:
    Ismerős elvált apuka, exnej idióta, a pasija PC hülye. Mármint aki ért hozzá, de sötét mint a.. Mint a... Szóval nagyon.
    A srác szeretné futtatni az F1 2023-at, és a Fortniteot. De egyik sem indul, RDP-n nézzek már rá. Kezdjük a konfiggal: E7500, 10GB RAM, gtx1050 nem Ti. Megrángattam a szemöldököm, de nevelőfater erősködött, hogy a 2022 fut rajta, a 2023-nak ugyanaz a gépigénye... Amúgy ő már mindent telepített.
    Lendületből (figyelj!!) az Ati catalyst center négy darab 1050-est látott. Na, ezt ki tette fel? Mit? Az Nvidia kártyára az Ati drivereket. Hát azt nem tudjuk... De rajta van a nvidia cucc is. Sokkal jobb, így a kettő egymást is baszogathatja :D
    Továbbá rájöttem, hogy a mai játékok nem nagyon logolnak. Sebaj, winfos eventlog mondja, hogy a játékok olyan fájlokat keresnek (ati*.dll) amik nincsenek a gépen. Tényleg?

    Konklúzió: kocsiba be, gépért el, ismerős jön segíteni fát pakolni, munkadíjam rendezve. Gép valami irodai hp barebone fos, bővíthetőség nulla.

    Gépből régi ssd kibsz, új ssd tesztjelleggel bele, friss win, jó driverek fel, semmi változás. Itthon porosodó gtx1050ti bele, öröm, Fortnite indul. Úgy 10fps... Hát b+ van baj.
    Régi gép egy az egyben félrebasz, hardverapro.hu megnyit, ismerős megkérdez:
    - Feri, mennyi a keret?
    - Miért, hát tavaly vettük...
    - Akkor is kár volt, ezen a gépen az életben semmi nem fog futni, szóval számolj, munkadíjam nincs.
    - 30???
    - Oké, abból 15 a VGA....

    És bakker, 14-ért jön velem szembe a Ha-n egy i5-2xxx, egy z-s lap, és 8GB RAM... Gyerecsakide, VGA bele, valami fos talicska ház előkapar a pinyóból ("Életem, mondtam, hogy nem dobjuk ki!!!"), ssd régi gépből át, dara, frisswin...
    A srác azóta boldogan játszik mind a két játék 50+fps, egyszer pénzem is lesz belőle, az ismerős pedig másnap OBD olvasót is hozott, mivel az astra nem indul.

    Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

Új hozzászólás Aktív témák