Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emeron

    tag

    válasz dionaea #5032 üzenetére

    Barátnőm kapott tőlem egy Series 5-öt pár hónapja. Akkor már jó ideje megvolt a Watch Active 2-m. Rendszeresen összehasonlítjuk tudásban a kettőt.

    Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. A design nagyon szubjektív dolog. Én az Apple Watch-ot kicsit nőiesnek tartom, színtől függetlenül. Van akinek pedig a Watch Active 2 elegánsabb külseje számít nőiesnek.

    Sebességben az alma simán veri a samut. Egy darab reccenés sincs az egész UI-on.

    Az akku neki is 1,5-2 napig bírja, de ő aktívabb életet él mint én (home office ftw 😅).

    Ami még nagyon király az almában, az ahogy az itthoni wifis sonos rendszert lehet róla irányítani (spotify-jal használjuk). Nekem időnként a dal váltás sem működik, hangerőt pedig egyáltalán nem tudok állítani hiába van ott az opció. Nem tudom ez bug-e vagy külsős wifis eszköznél egyáltalán nem megy. Bluetooth fülesnél működik.

    A diktálás mondanom sem kell almán ért magyarul és írásjeleket is tudsz neki diktálni. Tudom, lehetne venni samunál is valami csoda billentyűzetet ami tud ilyeneket. De hagyjuk már... Miért nem lehet alapból benne?

    Almán az alvás ciklus figyelése siralmas, nagyon gyerekcipőben jár még. A 3rd party appok is gagyik és pontatlanok. Nem tudom hogy series 6 jobb-e, de gyanítom még sokat fog fejlődni hiszen nemrégiben debütált funkcióról van szó.

    EKG almán megy, samun hákolni kell. Szörnyű... Szerintem hivatalosan nem is lesz elérhető soha. Erre az órára legalábbis tuti.

    Apple pay nagyon fasza, Samsung Pay még mindig nincs és szerintem nem is lesz elérhető idehaza.

    Voltunk többször is együtt futni, a két eszköz közel azonos megtett távolságot mért. A többi adat nyilván egyéni. GPS mindegyiknél pontos.

    Én Galaxy S20+ készülékkel használom az órámat, ő meg iPhone 11 Pro-val.

    Összesítve az alma nagyon jó, nekem külsőre nem jön be. Idén valszeg váltok iPhone-ra, kezd tetszeni az iOS (amik nekem hiányoztak eddig funkciók, kezdenek megjelenni). Ha lesz nekik Watch Active 2-höz hasonlító új megjelenésű órájuk (merthogy pletykálják), akkor arra is váltani fogok.

    Sajnos a konkurencia továbbra sem tud olyan ökoszisztémát kialakítani mint az alma és én ezt nagyon kezdem unni. Pedig soha nem volt iOS alapú eszközöm, de a közvetlen környezetemben van több is. Szóval van összehasonlítási alapom.

    Nem akarok komment háborút kezdeni, csak gondoltam leírom a tapasztalatokat. ✌🏻

Új hozzászólás Aktív témák