Hirdetés

2018. június 20., szerda

Hozzászólások

(#1) Tyrel


Tyrel
(senior tag)

Igazából nem lenne igazuk, az input lag ill. a latency felhős játékoknál szerintem mindig is gondot fog okozni (a fizika törvényeivel a Google sem tud versenyezni), de... minél tovább nézegetem a hardverpiacot, ill. az árak utóbbi években mutatott tendenciáit, hogy a középkategóriás processzorok, videokártyák, alaplapok, memóriák, minden egyre csak drágul... annál életképesebbnek tűnik a felhős játék.

Értsd. HC gamer szemszögből nincs igazuk, casual gamer szemszögből viszont nagyon is.

Szerk.:
Annak a kérdésköre viszont határozottan érdekelne hogy a mostani, több évtizedes alapokon nyugvó és több sebből vérző internet infrastruktúra hogy fogja azt viselni ha minden egyes háztartásban 4K videókat meg online játékokat streamelnek majd az emberek... :U

[ Szerkesztve ]

(#2) CocooN-z válasza Tyrel (#1) üzenetére


CocooN-z
(őstag)

+1, jól beszél

(#3) Ribi


Ribi
(PH! nagyúr)

" Azóta sajnos nem sok dolog változott. A felhasználói oldalon még mindig a stabil internet-hozzáférés a kritikus tényező,..."
majd
"Szimplán megszűntek az ezt ellehetetlenítő tényezők az újabb és jobb virtualizációra képes hardverek és egyéb technológiák bevezetésével."
Most sincsenek magyarországi szerverek játékokhoz, de hirtelen ide telepítenek szerverparkokat? Kötve hiszem.

[ Szerkesztve ]

(#4) Angel1981


Angel1981
(PH! nagyúr)

"A felhős játék lassan olyan lesz, mint egy bumeráng: mindig eldobjuk, de mindig visszatér."

Ennyi.

(#5) Cifu válasza Ribi (#3) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez is olyan lesz, hogy mondjuk Japánban, Koreában, illetve Amerika és Nyugat- és Észak-Európa sűrűbben lakott környékein működhet, de káerópában aligha. De még az Egyesült Államokban sem mindenhol, hiszen a gyérebben lakott környékeken ott is sokszor a mobil-internet (ha ki van építve) vagy jobb híján a műholdas internet játszik - amin online bizony nem játszol.

Nyilván így is nagy tömegeknek lesz, lehet hamarosan opció a felhős játék, de mindenhol, mindenkinek ez nem lesz opció.

BTW azt a megállapítást, hogy mennyire drágulnak a videókártyák, procik, hardverek... Nem azért a húsz fillérért, de aki max. FHD felbontásban játszik, arra ez azért annyira nem igaz. Aki meg 4K-ban akar játszani, az a drága hardvert is megengedheti magának...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#6) AusWolf


AusWolf
(őstag)

Itt, Angliában borzasztó lassú a net a kőkorszaki infrastruktúra miatt (a leggyorsabb, amit kínálnak olyan 30-50 Mbit/s letöltést tud, 15-17 az átlag). Bizonyos szolgáltatóknál a stabilitással is akadnak gondok, főleg csúcsidőben. Ez nem hiszem, hogy pár felhős játék miatt változni fog. Más kérdés, hogy ha lenne rendes net, én akkor sem akarnék felhőben játszani. A saját gépemben mindig is jobban megbíztam, mint a távoli szerverekben, amiket vagy javítanak, vagy nem, vagy épp meghackeltek, vagy nem, stb.

Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

(#7) #82146048


#82146048
(törölt tag)

Alkalmi játékosként nem tudok azok nevében beszélni, akik minden új játékot kipróbálnak, de ha egyszer komolyabban elterjed ez a streamelős dolog, akkor onnantól egyáltalán nem érdekelnek az új játékok.
Egyrészt még annyira sem lenne a tiéd a játék, mintha Steamen bérelnéd, másrészt abszolút netfüggő lenne, harmadrészt meg kell a francnak így :P
A középkategóriás gépben meg van egy nagyon jó dolog: ha nem teljesen az alján kezdted, akkor elég pár évente cserélni 1-1 alkatrészt. Kompromisszumokkal az FHD játék ma már nem probléma.

[ Szerkesztve ]

(#8) [CsuCsu] válasza AusWolf (#6) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Nem igaz. Teljesen attol fugg, hol laksz. Ahol peldaul elerheto a Virgin, jo sebessegek szoktak lenni. Nalunk 300 Mbit-es optika fut Oxfordban, de legkisebb csomag is 50 Mbit.

(#9) leviske


leviske
(PH! nagyúr)

A felhős játéknak akkor volna értelme, ha a világ egyetlen pontjáról képesek kiszolgálni az összes előfizetőt. Szimplán azért, mert ebben az esetben van meg az esélye annak, hogy az előfizetői bázis ~harmada nem aktív.

Ha én minden országba, vagy legalább olyan sűrűséggel pakolok ilyen szervereket, hogy a késleltetés hálózati oldalról 10ms körül/alatt maradjon, onnantól a projekt megtérülési ideje igen rendesen eltávolodik a láthatárról. Az meg nem felhasználói élmény, ha 10 ügyfél kapcsolódik ~1 Vega 64 erejű GPU-ra, mert ilyen teljesítményű (GTX950 kb?) gépe azért a költekezésre hajlandóbb rétegnek már biztos van.

A továbbra is ez egy rétegigény, olyan embereknek akik mondjuk utazás során a szállodában vagy a telefonjukon is szeretnék tudni játszani azokat a játékokat, amiket így is lehet élvezni. Bár persze a Prohardveren tényleg olyan lesz ez a téma mint a bumeráng, míg az AMD-nek van benne érdekeltsége és olybá tűnik, szerkesztőségbeli változásokig minden esetben megváltoztathatatlan biztos jövőként is lesz tálalva minden elősöprődése során. :U

Nous ne vous oublierons pas. / 20150107 /

(#10) b. válasza Tyrel (#1) üzenetére


b.
(PH! kedvence)

Pedig mi még internet téren eléggé jók vagyunk. Már mint ország szinten.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso)

(#11) [CsuCsu] válasza #82146048 (#7) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Mert a Netflix es a Spotify eseten is akkora problema a tulajdon hianya vagy az internetfuggoseg... Az emberek nem tulajdonolni akarjak a jatekot, hanem elvezni. Semmilyen akadalya a streamelesnek casual jatekosok szamara, ha utoleri a technologia.

[ Szerkesztve ]

(#12) Ribi válasza b. (#10) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Mi jók vagyunk, de jó esetben németeknél vannak a szerverek, rosszabb esetben franciáknál. Mégrosszab esetben amcsiban. Bármilyen helyi neted is van, durván lassul a távolsággal a szerver elérés és lag.

[ Szerkesztve ]

(#13) AusWolf válasza [CsuCsu] (#8) üzenetére


AusWolf
(őstag)

És azt a sebességet tartja is? Úgy hallottam, hogy akinek fiber optic csomagot ígérnek, annak is csak a háztól a legelső elosztóig fut optikán, onnantól ősrégi kábelekkel megy tovább, vagyis csak adtak egy pofont a sz**nak.

Amúgy nálunk, Staffordshire-ben nem igazán van kiépítve a Virgin, úgyhogy nem is lep meg, hogy nem ismerem a kínálatukat. :( Itt csak Sky, BT és Vodafone van, de egyik rosszabb, mint a másik.

Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

(#14) #82146048 válasza [CsuCsu] (#11) üzenetére


#82146048
(törölt tag)

Pedig leírtam, hogy nekem miért akadály. A film és a zene kicsit más. És igen, filmet nézni is ott és akkor és úgy tudok, ahogy akarok, nem kell app, nem kell net. A játéknál meg nincs semekkora lag. Ettől függetlenül az említett területeken nem zavar a streamelés, ha nem konkrét filmért fizettem, hanem szolgáltatásért. A játékokat viszont megveszem, azokkal nem vagyok elnéző.

[ Szerkesztve ]

(#15) bunfi válasza [CsuCsu] (#11) üzenetére


bunfi
(őstag)

A dolgok bérlésének megvannak a maga előnyei és hátrányai. A hátrányait valahogy nem szeretik asszimilálni ezek az emberek. De majd az olyan húzások, mint a Disney teljes kínálatának eltűnése Netflixről remélem majd ráébreszti őket arra, hogy mi az előnye a szerzői jogvédett tartalom saját adathordozón való tulajdonlásának vagy a játékok internetfüggetlen futtathatóságának.

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#16) Tyrel válasza b. (#10) üzenetére


Tyrel
(senior tag)

Ezt nem is vitattam, nekem is 1000/200 csomagom van... arra próbáltam kilyukadni, hogy jelenleg egy átlag háztartás internet forgalma facebookból, youtube videókból, extrább esetekben helyi gépen futtatott online játékból és némi torrentből áll... A kínált sávszélesség java az idő 95%-ban kihasználatlan.

Ezzel szemben ha néhány év leforgása alatt átáll a világ arra, hogy mindenki Netflixről streameli a 4K HDR videókat a nappalijában, miközben a gyerek szintén video-streamet használva egy felhőszolgáltató GPU-ján játszik, és ez állandó jelleggel megy minden este, egyszerre minden legalább átlag polgári vagyont elérő háztartásban, azt szerintem maguk az internet szolgáltatók eszközei ill. a gerincháló sem fogja bírni.

Értem én hogy nagyon durván sok gigabit meg nagyon nagyon sok üvegszál futkos ott náluk a szélrózsa minden irányába, de sok lúd disznót győz...

[ Szerkesztve ]

(#17) [CsuCsu] válasza AusWolf (#13) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Igen, hozza nagyjabol a sebesseget. Speedtest 290-et mer. Amugy pont forditva van a kabelezes, mint ahogy mondod. Az elosztoig optika megy, es a hazba sima kabel. Semmi pofon nincs itt, a sebesseget hozza, a tobbit meg leszarom.

A Sky/BT/Vodafone azert ratyi mert ok az Openreach halozatat hasznaljak, mig a Virgin-nek sajat halozata van. Tobbek kozott ezert kisebb a lefedettsege.

[ Szerkesztve ]

(#18) Cifu válasza Tyrel (#16) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Évek óta várunk arra, hogy mindenki otthon Netflixeljen. Azóta sem valósult meg az Egyesült Államokon kívül, és azon belül is vannak elgondolkodtató esetek (már említették: Disney kivonulás).

Én örülnék a legjobban, ha eljutnák az általad felvázolt jövőképhez, de szerintem olyan messze vagyunk ettől, mint Makó Jeruzsálemtől.

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#19) Tyrel válasza Cifu (#18) üzenetére


Tyrel
(senior tag)

Hát a valóságtól függetlenül a Google, Amazon és a többi felhőszolgáltató jövőképe határozottan ez...

Maga a Netflix egyébként nem a technikai adottságai miatt nem terjedt el, hanem mert kizárólag angol nyelvű tartalmakat kínálnak, és nemhogy a szinkronizálásra de még a feliratozásra sem veszik a fáradtságot. Nem tudom mégis mire számítottak így, abszolút életképtelen az EU üzleti modelljük...

(#20) b. válasza Ribi (#12) üzenetére


b.
(PH! kedvence)

Igen, de azért játszható. jelenleg a Sony PS now -val játszok, az se innen hostingol, de viszonylag játszható :)
casualra szerintem jó lesz az, ahogy írták is feljebb már.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso)

(#21) [CsuCsu] válasza Tyrel (#19) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

El vagy tevedve Netflix-szel kapcsolatban. Angol nyelvvel Europa nagy resze nem all hadilabon. Sot, sok orszagban a teveadast sem szinkronizaljak, es igeny sincsen ra. Tok jol elvan a Netflix az EU nagy reszen, az kicsiny hazank sajatossaga, hogy mindenki szinkront akar es nem beszelnek angolul.

(#22) bunfi válasza [CsuCsu] (#21) üzenetére


bunfi
(őstag)

Ezt örülnék, ha valamivel alá is támasztanád, mert a beszél és az anyanyelvi szinten beszél az kevéssé egyenértékű...

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#23) Taranti válasza Tyrel (#1) üzenetére


Taranti
(senior tag)

Szerinted, ha ez tényleg elterjed, hogyan fognak kinézni az erre alkalmas internet előfizetések árai? ;]

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#24) #20691712 válasza Tyrel (#1) üzenetére


#20691712
(törölt tag)

"Electronic Arts szerint a felhős játéké a jövő."
Az electronyik arc nelkuli game ipare a jovo..

" Lehet, hogy igazuk van?"
Nincs.
Ez csak ph cikk szerzoknek alcazott, csecsemo martian desszant egyseg szerint lehet mukodo dolog. (azaz ujszulott es nem foldlako)
Boccs, de ez naivitas raadasul. Az otlet meg rossz is. Mind technikailag, mind infrastruktura, mind felhasznaloi szempontbol.
A hackerekrol nem is beszelve akiket innen csokoltatnek, mert nelkuluk mar minden szarunk valami buzi ceg tarhelyen ucsorogne es csak az eleresukhoz lenne valami ajfon arban kinalt eszkozunk.
Kossz en ebbol a verkapitalista fasiszta f@szsagbol nem kernek.

(#25) .mf


.mf
(PH! kedvence)

"Ezt Chris Evenden, a vállalat befektetői kapcsolatokért felelős alelnöke vázolta, aki szerint a technológia adott, ugyanis bemutattak már Battlefield játékra épülő demonstrációt egy meg nem nevezett internetes vállalatnak, és állítása szerint a streamelt élmény nem volt megkülönböztethető a helyben futótól." *

* Apróbetűs: amennyiben a streamelt verziónál a szerver a szomszéd szobában van...

Ezek továbbra is azt képzelik, hogy megb...hatják a fizikát, de a fizika fogja megb...ni őket. :U

(#26) #20691712 válasza [CsuCsu] (#21) üzenetére


#20691712
(törölt tag)

Persze hogyne.
A fiatalok 60% beszel angolul az idosebbeknek meg ha 20%-a (most ez hasrautes de kb. ez az eu atlag).
Es ott vannak a franciak akik nem hajlandok angolul beszelni.
Szerintem ha ott probalkoznal angol netflixet eladni a masodik nekifutasra vernenek csak agyon..

(#27) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Az emberek többségének biztos jó lesz a felhő. De a PC Master Race sose fogja használni, legfeljebb akkor, ha a szerverfarm annyira közel van, hogy elhanyagolható lesz a késleltetés.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#28) [CsuCsu] válasza bunfi (#22) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Nem kell ehhez anyanyelvi szinten beszelni, messze sem. Megerteni az idegen nyelvet sokkal konnyebb, mint beszelni aktivan. Sok embert ismerek akik egy budos szot nem tudnak kinyogni, de feliratos angol felirattal siman elvannak.

(#29) AusWolf válasza bunfi (#22) üzenetére


AusWolf
(őstag)

Finnországban, Észtországban, és a skandináv államokban nincs szinkron, csak felirat. Emiatt, és a közoktatás magas színvonala miatt mindenki beszél angolul. Még a hajléktalan is. Én éltem ott, és tapasztaltam. ;) Anyanyelvi szint amúgy nem kell filmnézéshez, egy közepes társalgásival már el lehet lenni. Állítólag Romániában sem túl elterjedt dolog a szinkron, de ezt saját tapasztalat híján nem tudom megerősíteni, vagy cáfolni.

(#17) [CsuCsu]: Akkor már csak várnom kell, hogy ide is betörjön a Virgin. :P

Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

(#30) kvarc


kvarc
(tag)

Én már annak örülnék ha az otthoni gépem futtatná a játékot és laptopon látnám neten keresztül. De nem találtam rá megoldást.

(#31) bunfi válasza [CsuCsu] (#28) üzenetére


bunfi
(őstag)

Igen. Csak a szólásmondások, kulturális utalások ne legyenek sűrűn benne. Meg akcentus. De gondolom annyira rettenetesen nehéz idegen nyelvű feliratokat készíteni :D

(#26) bulletstorm
Nagyjából.

(#30) kvarc
Egy ilyenért én akár fizetnék is.

[ Szerkesztve ]

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#32) [CsuCsu] válasza bunfi (#31) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Kulturalis utalasokat magyarul sem fogod megerteni, a diskurzusok 99%-a pedig nem szolasmondasokbol all. Senki nem allitja, hogy minden egyes szot erteni kell egyebkent. Eleg, ha a tulnyomo resze tiszta.

[ Szerkesztve ]

(#33) AusWolf válasza [CsuCsu] (#32) üzenetére


AusWolf
(őstag)

Sőt, ha csak annyit értesz, hogy miről van szó (amihez nagyban hozzájárul a képi tartalom is), azzal már élvezhető a film. :) Én néztem már filmet svédül, és élveztem, pedig a svéd tudásom messze nincs olyan szinten, hogy kötetlenül beszélgetni tudjak.

Arról nem is beszélve, hogy ha az embernek nincs választása, hogy szinkronnal nézze a filmet, akkor nyel egy nagyot, és megnézi eredeti nyelven. Csak a magyar (közép-európai?) ember csinál ebből ekkora gondot, mert hozzá van szokva.

[ Szerkesztve ]

Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

(#34) Shing


Shing
(őstag)

Már megint egy csoda-AMD fícsör, amire senki nem kíváncsi még vagy 10 évig. :DDD Szerintem nem kell erőltetni ezt a jósolgatást, ez még nagyon távol van ha egyáltalán lesz belőle valami.

(#35) bunfi válasza [CsuCsu] (#32) üzenetére


bunfi
(őstag)

Igen, örülök, hogy a nagyjából 3000 forintért a túlnyomó része tiszta lehet. Nem a nyelvtudás és a műveltség ellen vagyok, nem is azt mondom, hogy nem tudok megnézni egy filmet angolul. De azt lássuk be, hogy egy feliratot rohadtul elvárhatok, ha fizetek nekik.

(#34) Shing
Ez egy nagyon fontos fejlesztés a virtualizációban, örülök, hogy a hozzá nem értéseddel próbálod elbagatelizálni.

[ Szerkesztve ]

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#36) Polllen válasza Cifu (#18) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

A Disney a saját pecsenyéjét sütögeti, ez nem nagy dolog. Sokkal elgondolkodtatóbb, hogy az internet szolgáltatók mennyire meg akarják fejni a netflix-t. Ha játék stream lesz, azokra is rá fognak szállni, hiszen a beígért csomagot a user ki is fogja használni.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#37) [CsuCsu] válasza #20691712 (#26) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Idosebbek ott sem neznek online tartalmakat, ahol angol az anyanyelv.

Tehat mondhatjuk azt, hogy a celpiac (fiatalok es kozepkoruak) 60%-a, tehat tobb mint a fele, beszeli a szukseges nyelvet. Erre miert is eletkeptelenseg uzletet alapozni?

A franciak pedig nem olyan egyszeruek, ahogyan leirod. Beszelni nem beszelik az angolt, ha tehetik. Viszont a tartalmat kifejezetten igyekeznek eredeti nyelven fogyasztani.

(#38) Felhőtakaró


Felhőtakaró
(tag)

LOLL :C az van amit a diktátorok erőltetnek, miért nem kérdezik meg azokat akiknek szánják? A " LAN "lehetőséget hoznák már inkább vissza a méregdrága szoftverekbe, amik méregdrága hardvereken futnak. Amúgy miért nem ecsetelik hogy ebböl a felhőböl mi haszna származik a hétköznapi embernek :F :K :W :O ?

buenosz nocsesz díjasz

(#39) [CsuCsu] válasza bunfi (#35) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Szerintem meg nem varhatsz el semmit egy termektol, ami azt hozza, amit hirdet. A Netflix nem reklamozza, hogy mindene elerheto lenne magyar felirattal, vagy akar csak a filmek tobbsege. Tudod jol, hogy mit kapsz a 3000 forintodert.

(#40) kisbalázs válasza [CsuCsu] (#32) üzenetére


kisbalázs
(tag)

Én Hollandiában élek és itt a legmagasabb az angolul beszélők aránya eu-s felmérés. De itt is feliratozzák a filmet. Egyébként én a szinkron mellett vagyok. Mert szerintem védeni kell a nyelvet már a hollandok minden második szava is angol. Egyébként a mai filmeknek valóban nem kell csak basic angol. A halálos iramban meg a hasonló gagyiságok alá ragtimeot is tehetnének az se rontaná az élményt

Johnny Mnemonic 2021:320gb-t töltött az agyába és majdnem meghalt, inkább pendrive a s?ggébe!

(#41) SchumiBácsi


SchumiBácsi
(őstag)

Már megint ez a felhős baromság. Pista bácsi meg az autópálya építésnél elvágja az egyik gerinc optikát, és akkor a fél ország nem játszik? :D

Jönni fog az interneten csúcsidőben max grafika 2K 160fps-el? 5év múlva ugyanez a sebesség 4K verzióban?

ATI 9700 VGA-t keresek megvételre. Ha van, üzenj!

(#42) [CsuCsu] válasza SchumiBácsi (#41) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Szerintem ezt a szolgaltatast nem a 4K120fps huszaroknak szanjak, hanem alkalmi jatekosoknak. Senki egy szoval sem kozolte, hogy emiatt megszunne a hagyomanyos modell.

Egyebkent most sem jatszik mar a fel orszag, ha nincsen internet. Multi kotelezove teszi, es a legtobb uj SP jateknal is kotelezo, annak ellenere, hogy nem felhos. Ennek ellenere nem latom a tomeges felhaborodast. Amugy tudomasom szerint nem szokott leallni az internet huzamosabb idore, ha meg igen, a jatek az emberek utolso problemaja.

[ Szerkesztve ]

(#43) djculture


djculture
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az évek folyamán 3 ilyen felhős játékokkal foglalkozó cég szolgáltatását próbáltam ki. Kettő kb ingyen volt mert osztogattak promócióként játékot oda az egyiknél viszont vettem 3 játékot is. Ma egyik se működik 3 játékomat újra meg vehettem a steam-en. Szóval aki ilyen szarokat emleget az egy gátlástalan here. Szolgáltatásért is fizess külön meg a játékért is. Ez a legjobb biznisz, igazi lopás.

[ Szerkesztve ]

Az október másodikai szavazás ugyanolyan sikeres volt mint a Svájciak elleni VB selejtező ahol a LŐTT GÓLOK 40 % -ÁT 100 %-BAN A MAGYAROK LŐTTÉK

(#44) [CsuCsu] válasza djculture (#43) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Ezt szar uzleti modellnek hivjak. Ettol miert is lesz szar a koncepcio maga? Pont az altalad leirtak elkerulese vegett kell szimplan elofizetesesnek lennie, mint a Netflix vagy HBO GO.

Peldaul ott az Origin Access, tok jol mukodik, szeretik az emberek. Lehetne felhos is, a kulonbseg csak a kesleltetes lenne.

[ Szerkesztve ]

(#45) bunfi válasza [CsuCsu] (#44) üzenetére


bunfi
(őstag)

Lehetne felhos is, a kulonbseg csak a kesleltetes lenne.

Az attól függ, hogy milyen a bitráta, a kódolás de így is csak a szinte észrevehetetlen szintig lehet eljutni, mert amit a saját pc-den futtatva látsz az kvázi uncompressed-allkeyframe. A késleltetés pedig egy elég súlyos probléma.

[ Szerkesztve ]

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#46) GodGamer5


GodGamer5
(senior tag)

Soha az életben nem fogja felváltani a rendes otthoni hardvereket a felhős játék. Lassú szar lesz mindig, plusz Magyarországra még a tetves Ps Now sem jutott el, ami vicc kategória, mert már mióta ígérik...

[ Szerkesztve ]

"Komolyan, neha ugy erzem, az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#47) [CsuCsu] válasza bunfi (#45) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Persze, vannak egyeb apro kulonbsegek, de ezek elobb utobb elhanyagolhatova valnak a technologia javulasaval, a kesleltetest is beleertve. De ez nem valtoztat azon, hogy a korrekt uzleti modell ugyanaz, mint az Origin Access, amivel semmi problema nincsen.

(#48) Kotomicuki


Kotomicuki
(senior tag)

Tehát, terelni óhajtják tovább a játékosokat egy újabb lehúzási szintre, ahol megint egy plusz elemért kell majd teljesen fölöslegesen fizetnie, miközben garantáltan nem fog már uo szintet megütni az élményindexe a "játékoknak", mint azelőtt!
..és van aki ennek örülni tud?! :U

Armand's such a fool. He says the place has "culture", but have You seen so much as one Gucci bag? No. None! I want civilization and I want it now! ("Lora")

(#49) ttt


ttt
(fanatikus tag)

Izé, olyan acessek, amiknél régió kiosztás van? És, ha betelt a kapacitás kiírják, hogy mára ennyi, majd gyere holnap vagy azután? Nice khmm. :C

Ezt a laggot még jó ideig "élvezni" fogjuk; néhány nagyívű elképzelés még egyelőre az alapvető dolgokat sem tudja megoldani. Olyasmire gondolok, hogy élelem, víz, no meg a vilábéke :DD ----Hogy trollkodjak is egy picit ;]

Mecool KIII Pro (S912) / Mecool KI Pro (S905)

(#50) troviko


troviko
(senior tag)

Nem érdekelnek az online játékok. Mástól függ, hogy tudok-e játszani. Van-e net kapcsolat, van-e szerver, hogy dönt a kiadó, meddig elérhető a játék. Idővel meg is változtathatják, ha kiadnak valami nekem tetszőt, aztán fél év múlva kitalálják, hogy nem pollkorrekt, átírják.
Erre nem vagyok kíváncsi. Az utolsó játék, amit online játszottam, a Halo 1 volt, 2007-ben. Azóta semmi. Amiből nincs offline verzió, az számomra nem létezik.

Persze lehet egy nap minden online lesz, akkor valszeg nem fogok játszani. Ennyi.

Szerk: Jah, igen, anyagiak. Egy offline játék 3-20 ezer forint között van (plusz DLC-k, már ha éppen kell, és úgy adódik) online ezeknek a sokszorosát is le lehet húzni az emberről. 60-80-100 rugó per év, nem ritka, még kis hazánkban sem. Erre sem vagyok kíváncsi.

[ Szerkesztve ]

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.