- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
Ahogy fkenny is írta, nem fog menni vele. Léteznek olyan kártyák (pl WLAN, TV tuner) amelyek bár ExpressCard formátumúak, de nem a PCIe sávokra csatlakoznak rá, hanem a csatin szintén megtalálható USB portra. Az általad linkelt adapter teljesen passzív darab, nincsen benne semmi aktív elektronika, egyszerűen csak az ExpressCard USB szálait köti be...
ha van mini PCIe a gépedben, akkor ezzel tudod megoldani: PE4L V1.5 + PM3N+SWEX +60cm Flat HDMI+SPB087 PCI Express To PCI-E Slot Adapter
persze ez nem túl kényelmes így, de némi kreativitással talán ki lehetne vezetni a gép valamelyik sarkára egy HDMI aljzatra, kis oda-vissza adapterezés és működhet
ha emiatt ki kell onnan venni a WLAN kártyát (néha van 2 mini PCIe slot is), akkor azt pedig egy USB-s példánnyal pótolhatod - ha akad annyi hely a gépházban, akkor akár belülre építve is, csak azt ki/bekapcsolni nem tudod majd a gép gombjával...
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
nVIPER
senior tag
Ez csak külső monitorral működik, vagy a laptop lcd-vel is jó?
-
-
Puma K
nagyúr
"még egy régebbi asztali diszkrét vga is odakeni ma is a legujabb szuper notebook chipeket, gondolok itt egy gtx 280ra"
Ez az állítás valótlan.
Ajánlom figyelmedbe ezt:
"The related desktop GeForce GTX 580 is based on the GF110 chip and is much faster than the GeForce GTX 580M. Therefore, in terms of general performance, the 580M is more closely related to the GeForce GTX 560Ti. Even then, the 580M performs slightly slower due to the higher clock speeds of the desktop 560Ti."
Forrás: [link]
Valamint a kisebb GTX 560M laptopokba szánt VGA is full HD és magas grafikai beállításokhoz is játszható FPS-t produkál.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
hanog
csendes tag
Nagyon érdekes cikk! Gratulálok! Pici kiegészírés, mondjuk tesztek, nekem hiányoznak, de látom több részes lesz. Hogy mennyire éri meg megvalósítani egy sima notebook usernek, aki csak játszani akar, azt mindenki döntse el maga. Nagy vonalakban számolva: 20e ez a cucc, 30e monitor, 40e egy aránylag normális kártya. Sajnos a sebesség eléggé limitált. Ha hozzaveszem egy alapmultimédiás gép árát, kb 150e, akkor ebből az összegből (240e) már lehet venni egy erős vga-s, erős procis laptopot, mondjuk I5 meg nvidia 555gt. Az nem ilyen bumszli, a teljesítmény velem van és még a proci is erősebb. Szoval ez játékra felejtős, de munkara sok monitorral persze remek! Mégegyszer gratula!
-
fkenny
senior tag
Köszönöm. Munkára használom 80%-ban 20% pedig hetente 1-2óra pici játék meg ha LAN van. 240e-ből ami erős kb a consumer noti jönne ki, nekem meg egy elég jó üzleti minőségi példányom van Nem azoknak való cucc akik havonta cserélnek notit
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
Egyáltalán, gondolj bele. Milyen sebességet tud egy USB 2.0, meg egy PCIe 2.0? Milyen sebességet tud az USB az Expresscardhoz képest?
Szóval még ha rá is tudnád nyomni az USB-re az Expresscardon a PCIe slotot, hát elsrnád magad a dolog "sebességén"Mutogatni való hater díszpinty
-
BeLucZ
addikt
hát szerintem annyira nem valótlan, mert mondjuk egy 580M teljesítménye asztaliban alulmarad nem is kicsit mondjuk egy 560Ti-nél is, legyünk jó indulatúak és mondjuk egy asztali gtx 460at hozza ref órajelen. na most az meg igy kb gtx280-285 szint leszámítva hogy dx11es, kicsivel erősebb tőlük,de játék válogatja
akkor most még megnézzük azt hogy mennyi jön át eGPUból pci 1x-esen, hááát
szóval szerintem annyira nem tévedtem a teljesítményt illetőende hát 100W-ból ne várjunk csodát, az 580m kiakasztja ezt a limitet, nem igazán egészséges notebook gpu-knál már ez
-
-
Ahogy korábban írta fkenny (asszem), az USB-Excard az nem egészen az aminek látszik.
Kérdés, hogy a tényleges Expresscard átalakító mennyit venne el a sebességből?
Illetve persze nem tudom, van-e ilyesmi pl.Meg mondjuk ha már USB3, akkor mott mehetne natív USB-n is.
Meg kéne nézni, mennyivel kisebb az USB3 átvitele a PCIe 2.0 1x -nél. Aztán ha sokkal, akkor ha menne is, nincs értelme..[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Peter789
senior tag
elméletben még gyorsabb is: az USB3 625MByte/sec, az overhead pedig ~10-15% az irodalom szerint, a PCIe 1x pedig 400MByte/sec az overhead levonása után. ez persze csak az elmélet, az USB IO kezelése sokkal erőforrás zabálóbb, mint a PCIe buszrendszer meghajtása, szóval a gyakorlatban lehet gyengébben is teljesítene
egy 5-10$ átalakító tuti nem lesz jó ilyen célra, mert az csak 2 csatlakozó pár vezetékkel. aktív, nagy teljesítményű fordító proci kell majd bele ami elvégzi az illesztést az USB3 és a PCIe között > sokára lesz filléres termék, először jó ha 50-100$ lesz egy üres adapter...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
-
drew86
csendes tag
Gratz a cikkhez, nagyon jó dolgot találtál ki. Bár én nem tudom használni a saját kis Toshiba L30-144-emmel lévén csak picimacija van (de a lehető legtöbbet kihoztam egyébként belőle-80-as 320-as intel ssd, az 1,4es cerka helyett most már egy T2450 van benne meg 2GB ram), express card felejtős, de tök jó a megoldás és a kivitelezés is. Valaki írta, hogy mennyibe kerül a cucc, és akkor abból már lehet venni egy erősebb gépet. Ez nem arról szól, hanem az elvi lehetőség gyakorlatban való - egyébként k.vajó - megvalósításáról.
Várom a következő részt!
Sok sikert,
A.
"-Akkor... mondjuk legyen egy kicsi mindből. Tutti-frutti, karamell, vanília, rumosdió és kávé." "-Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát!"
-
-
Z$ee
csendes tag
Ez igen! Remek cikk! Álmomban sem gondoltam volna, hogy létezik ilyen termék. De most hogy tudom, lehet, hogy ki is próbálom.
zsee
-
toca3
csendes tag
Egyébként hozzá tenném hogy rendeltem expres átalakítót csak a kíváncsiság miatt megnézem mit rejt!
Minden kép meg kel oldani a cégeknek azoknak is akiknek nincs expres card csatijuk a be ki vezetést usb mert az mindenkinek van,ami meg pláne expres card nem mai vagy nagyon drága alig kapható notikon van gondolom a fejlesztők dolgoznak majd rajta mert egy régi expres cardos notira köthetnénk akármit akkor sem menne a proci gyengesége miatt!
Sajnálattal néztem ma végig jó pár notit biosban korlátozások töm lege van hp fuji Toshiba acer egyik sem váltaná át külsőre mert nem erre írták a biosát és butítva van szóval akkor kinek is lesz jó ez külső videó kártya ?hmm,ami igazán bosszant ez a szét szedem a notit és majd kivezetem a kábelt valahol ugrót a garancia és pocsék kinézet is jár hozzá,gondolom ezt a gyártok sem így gondolják hogy eladnak valamit és te meg szét bontod a notit!
Meg ha sikerül az álomból felkelnünk rá jöhetünk hogy ez a notira külső videó karis dolog a szegényebb notikon segít és erre is tervezik a lényege pont ez nem az hogy 2-3száz ezres notikon lökjenek vele azon már ép fölösleges.
Aki meg nem hiszi tárgyaljon a eladókkal én meg tettem! -
-
toca3
csendes tag
-
toca3
csendes tag
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=131786696&pnr=10001&foto=1
még mindig nem értem akkor ez mire jó is?[ Módosította: ollie ]
-
toca3
csendes tag
nem vagyok az öcséd!!! szép is lenne le hurrognék egy nálam idősebbet engem nem erre tanítottak a dolog tartalma a lényeg nem?nem a helyes írás!
Na de majd xx idő után mikor már elég nehezen látsz majd és írsz és közel 50 felé belátod majd hogy nem minden olyan könnyű mint 20évesen kb.
Elkeserít hogy hiba lehetőséget keresel más emberekben és ezzel veszekedést szí tol a helyet hogy a témában maradnál nem ezért jöttünk ide és pláne nem a másikat fikázni ez a fiatal szleng hát minden jót hozzá neked "öcsém"
"ebay telis teli van az általad kereset gpu val ajánlom keresd fel!
Vagy Hajdúböszörményben van egy noti szerviz nálunk is van ![ Szerkesztve ]
-
Peter789
senior tag
Lehet a többiek picit durván fogalmaztak, de tényleg rettenetesen nehéz olvasni és értelmezni a hozzászólásaidat - jópár sort most se tudok hová tenni. Sehol egy írásjel, tagolás, összefolyó mondat massza az egész.
ExpressCard slot azért elég sok gépen van, de a legolcsóbb kategóriáról tényleg lespórolják - egyrészt hogy legyen minél több különbség a kicsit drágább modellekhez képest, másrészt meg anyagköltség megtakarításból.
Hogy mégis miért gyártják ezeket az USB > ExpressCard adaptereket? Mert sok ilyen kártya (WLAN, TV Tuner stb) valójában a foglalatban szintén megtalálható USB szálakra csatlakozik, nem a PCIe buszra. Persze innentől szintén kérdés, hogy miért is gyártják akkor ExpressCard formájúra, miért is nem jó a doboz a mezei USB vezeték végén? Mert sok esetben a kártya vékony fémtestébe bele tudják rejteni az elektronikát és a foglalatból már csak a csatlakozófej lóg ki, ezáltal kompaktabb, hordozhatóbbá válik a bővítéssel együtt a gép. No ezeknek a kártyáknak találták ki az említett olcsó passzív adaptereket. Persze egy adapter + WLAN EC kártya már jóval többe kerül, mint egy sima USB-s WLAN adapter, dehát ez már megint más történet, ki mit választ, mi az ami már megvan és nem szeretné lecserélni ilyen-olyan okból...
-
Nem, az a szomorú, hogy nemtudsz leírni egy hozzászólás méretű valamit úgy, hogy összefüggő legyen, és lehesen érteni :S
@peter789 : Szerintem is azért jobb az Expresscard forma, mert esetleg benne lehet hagyni a gépben, meg nem lóg annyira ki, mint az USB. Én az egyik régi notimban PCMCIA-s wifit használok, pont ezért, nem kell dugdozni, táskába is rakható úgy, hogy benne a wifi.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Peter789
senior tag
nyilván úgy érti, hogy azért nem szívesen dobna ki az ablakon 15-20e-et, ha mégsem működik...
toca3: annyit tudok tanácsolni, hogy guglizz, hátha valahol nemzetközi fórumokon említik a notid típusát ezzel kapcsolatban. Esetleg az adott gyártótól más, de közeli egyéb típusokra is lehet keresni - ha azon megy, akkor nagy valószínűséggel a tiéd is hasonló BIOS-al rendelkezik...
-
toca3
csendes tag
válasz Peter789 #240 üzenetére
ÜDV
Köszi!
Jövőhét közepén kellene megérkezni neki ki próbálom és beszámolok van 15-20fajta vga itthon akinek kel tesztnek és komolyan gondolja elpostázom!
Van itthon egy toshiba és fuji és egy HP ezeket alá vetem a tesztnek,egyébként tárgyaltam az eladóval szerintük meg nem BIOS függő amit kétlek de hát ők tudják állításuk szerint azért árulják nagyábol mert minden géphez elvileg jónak kellene lenni "DE EZT VISZONT NEM GARANTÁLJÁK" érdekes.... -
Peter789
senior tag
lehet félreértették a kérdést... cirka minden mini PCIe és ExpressCard foglalatos géppel működnie kell - a kompatibilitási problémákat leszámítva - viszont az hogy elsőre a külső kártyát inicializálja e, az tuti BIOS függő
-
Nikla
tag
Már elnézést:
Ha a gépedben a PCI-E slotba beteszel egy videokártyát, akkor a gép "látja, hogy ott van valami".
Ha kihúzod, és beteszel egy PCIE sdd-t, akkor "látja, hogy már nem a VGA van ott, hanem valami más"...azt most lehet jó nagy marhaságot mondtam, mert konkrétan notiban még nem csináltam ilyen jellegű cserét, de pl ODD->HDD cserét igen, ment az (is) rögtön.
[ Szerkesztve ]
Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)
-
Peter789
senior tag
SATA is van a mini PCIe és ExpressCard foglalaton, de az picit trükkösebben: az 1x PCIe Rx valamint Tx LVDS sávja képes átváltani SATA LVDS módra is, ezáltal 1-1 ilyen eszközt csatlakoztatva a chipsethez
természetesen látja az eszközt akár SATA, akár PCIe kártya kerül oda - az esetleges kompatibilitási problémákat leszámítva - a kérdés az, hogy a BIOSnak mi az "Init display first" beállítása (amit notinál még sosem láttam a BIOS beállítások között, fixre van égetve)
-
Chaser
legenda
Valaki tesztelte már a kártyákat x1 sebességen desktopban? Már sok éve is láttam ilyen megoldást, pont emiatt nem is kezdtem bele, nincs róla info mennyire esik vssza a vga sebessége. Az oké, hogy egy alap integráltnál mindenképp erősebb, de a gamet kurtára nem érdekli milyen környezetben fut, ha kell neki a hw akkor kell Láttam teszteket x4 sebességen erős vga-val, az nem releváns. Itt x1 a sebesség, ha az adott gépen 2.0 pcie van akkor az 1.1 szabványt nézve x2 gyakorlatilag. 7végén hozzájutok egy vga-hoz ha minden igaz, nem csináltam még ilyet, de ha jól gondolom csak le kell ragasztani a megfelelő érintkezőket és x1 sebességen fog menni a kártya. Egy 5570 ddr5 vga-ról van szó, amilyen úgy 200k alatti szegmensben nem túl jellemző notebookoknál. Ha azt nagyon visszafogja, felesleges is erősebb vga-val próbálkozni, értelemszerűen az se fog többet menni.
szerk: X Factor: Jaja, csak itt nem annyi van. És mivel ha jól láttam azokból a tesztekből pcie2.0 csatolású a lap, az 1.1-ből 8x sebesség, ami nem kicsi. Sok noteszban meg még csak 1.1 van, ami x1.
Nagyon jó ez az írás csak pont a lényeg maradt ki belőle.[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Peter789
senior tag
a GTX480-as tesztjénél nem voltak elég alaposak, de az 5870-esnél igen: [link]
itt is az jön le amit én már régen egy 6600GT-vel (leragasztásos módszerrel) tapasztaltam: 1x módban ~3/4-ére esik a teljesítmény, 4x módban már alig 5%, felette hibahatáron belüli a differencia
szóval 1x módban jelentős a veszteség, de ha egy normálisabb procival rendelkező 100-150e-es noti vidkártya teljesítmény szempontjából egy 30-50e-es befektetéssel hirtelen annyit tud, mint egy 250-400e-es, akkor megfontolandó. nyilván nem érdemes 100e-es vidkártyát tenni az adapterbe, de a 20-40e-es kategóriával is hatalmasat lehet nyerni
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Peter789 #249 üzenetére
Kipróbálom én ezt magam, úgy döntöttem Ha már egy 6600gt teljesítménye leesik x1-en - ami sztem ahhoz a kártyához még sok is -, akkor komolyabb kártyától se kell sok jót várni. 5570 ddr5 pont jó lesz tesztre. Nem is annyira drága de ereje elég szépen van. Jelenleg a desktopban és noteszban levő cpu-k tudása is megegyezik kb, G530 vs SP9400.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest