Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kalandor

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    válasz Chaser #14832 üzenetére

    Nézd, 10 évvel ezelőtt tizedennyi felhasználó volt kb., aktív még annyi sem. Teljesen más, egyfajta kamarahangulat volt, mindenki ismert mindenkit. Minden barát, mindenki kolléga volt, full idegenek pacsiztak le egymással. Összedörgölték kis csápjaikat és megállapították illatról, hogy ők egy klub tagjai.
    Nem volt ilyen kultúrája az üzletrontásnak, nem is volt ez a mindenbe beleszólok fikakultúra, békén hagyták egymást az emberek.
    Most meg mindenki beböffen a másik termékére, és a másik is be van bolondulva ha megszólják a picidrágakisztermékétamithanemtudeladniakkorborulacsaládiköltségvetés. Sokkal magasabb az alap rezgésszám, sokkal jobban ugrik mindenki minden hülyeségre és sokkal jobban is fáj mindenkinek a ráugrás. Baromi nehéz és háládatlan emberei reakciókat mérlegelni, beárazni és szankcionálni. Odakünn a zéletben jogászok százezrei viaskodnak a feladattal jogalkotói, jogalkalmazói szinten egyaránt, a GDP Holdról is jól látható részének felhasználásával, és mégis mennyi hibával...
    Mi itt kevesebb mint 10-en foglalkozunk ezzel és a nulla pénz mellett erre csak néhány virtuális funkciónk, a jó ügybe vetett hitünk és a lelkesedésünk van. Amit nagyon erodálnak...
    Pár napja is kapott valaki egy értékelést, és kétoldalas fenyegetőző levelet írt három szólamban, kígyóvérrel, denevérbőrre, hogy abba LELKILEG BELEFÁRADTAM, mire elolvastam. Persze arra nem volt képes, hogy leírja, ki ő, mi a hirdetés, de feketeöves energiavámpír volt :( Az a baj, hogy nagyon gyakori az ilyesmi.

    14+ éve (én se tudom, nekem is volt több nickem anno), hogy itt vagyok, voltam a második legjobban imádott (persze csak az örök babérkoszorús Den mester után), és enemy of the forum (első és második helyen egyaránt). Megjártam itt a poklot és a mennyet (inkább fordított sorrendben). Olykor saját hibámból, olykor más megvezetése miatt, mindegy ez a múlt, ezen nem tudok javítani. Én jogász-bölcsész vagyok, nem Isten, így a régi hardveraprót nem tudom feltámasztani. Hozott anyaggal dolgozom, azzal, amit kapok. Ugyan van beleszólásom, de sem nem az enyém a cég, sem nem az enyém az utolsó szó. Én használom, próbálom a legjobbat kihozni belőle magam is és a srácokkal is, akik hardverapródként a lelküket kiteszik, miközben a szar ömlik rájuk.

    Nem akarok ígéreteket tenni mint holmi pofozkodó családfő, hogy drágám, mostantól minden jobb lesz. Nem is tehetek, nem én vagyok a cég feje. Én csak annyit tudok a jövőről, amit láttam belőle: készül az új apró, pofás, az értékelési rendszer kissé más lesz. Nekem pedig minden egyes tanácsomat egy dolog hatja át: minél egyszerűbb legyen, minél kevesebb moderátori beavatkozás legyen benne, mert annál kiszámíthatóbb lesz.
    Régen a véglegekig lemenve mikromenedzseltem / mikromenedzseltünk, ez 600.000 főnél már lehetetlen időben és minden más ismérvben.

    Nem vagyok a Prohardver egy személyben, csak egy szem a láncban, egy fogaskerék a gépezetben, esetleg csak homokszem a gépezetben vagy csak szellem, ezért a Prohardver nevében nem ígérhetek semmit, de talán annyi megengedhető, hogy bejósoljam: akkor lesz megint minden olyan, mint 10 éve, ha megint az az emberanyag lesz itt, mint 10 éve ÉS ugyanazok a kegyelmi körülmények lesznek, mint 10 éve (a reklámköltések 40%-ra mentek vissza, stb.). "nem indul el egy óra sem visszafelé", ahogy Zolee megaszonta.

    Ami rajtam múlik, az egyszerűbb és átláthatóbb lesz.

Új hozzászólás Aktív témák