- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldAkita
aktív tag
Suzuki Swift II, Banner 44Ah. Ctek 5 -el szakadatlan töltve. Soha nem szedtem le a sarukat, és nem is volt bajom soha. Annál nagyobb bajom volt mikor akku cserénél pár percig áram nélkül maradt. Sokáig nem tartotta meg utána az alapjáratot, menet közben állandóan lefulladt mikor pirosnál fékeztem.
-
tibcsiworld
aktív tag
Még csak 7 hónapos a tapasztalatom, és itt kezdtem a "pályafutásom", de én soha nem szedem le az első 1-2 alkalom után, mert csak a gond van az autóval! Ezt-azt beállítgatni! Ha nem szedem le, akkor nincs bajom, az autó is indul! Hetente többször mérem, és nyáron is rákerülget a töltő!
És nekem noname OFF-om van!
-
Kernel
nagyúr
Hogy töltésnél le kell venni a sarut, azt általánosságban előírják az autógyártók, de ez csak egy ökölszabály, amivel elhárítanak minden felelősséget.
Vannak / voltak primitívebb töltők, ami túltöltésvédelemmel nem rendelkezik, abból persze gond lehet, ha valaki rajta felejti. A 100 Hz pulzáló vagy tirisztorral hasított félszinusz által a rendszerbe vitt impulzusok hatása is kérdéses, bár az akku ezeket részben megfogja, de azért nem mindegy az áram nagysága és az akku pillanatnyi állapota (belső ellenállása) sem. Veszélyes lehet az is, ha a saru oxidált, tehát az akku irányába nem érintkezik rendesen, emiatt a töltő árama a jármű áramköreire jutna közvetlenül, az akku korlátozó, simító hatása nélkül.
Ezért is egyszerűbb a gyártónak annyit közölni, hogy nem szabad így tölteni és kész.
Viszont a szóban forgó szabályzott kapcsolóüzemű töltők sima egyenáramot adnak, túltölteni nem tud, így biztonságos ilyen szempontból. De ha az akkut kicsit túltöltené, az sem vészes, mert a jármű elektronikája azt még elbírja.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.