Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz ΞΔGLΞ #2265 üzenetére

    Szerintem nem.
    Logikai bukfenc lenne a "titokban tartás" teória.
    Szinte mindegyik cég profitorientál. Ez köztudott. Főleg az Apple kapcsán jött elő ez mostanában.
    Namármost a világon több száz cég dolgozik azon folyamatosan, hogy megfizethető áron, hatékonyan előállítható módon, tehát piacképes akkumulátorokat gyártsanak, amik jelentősen tovább bírják. Ezek egymástól teljesen független cégek.
    Ha csak egyiknek is ez sikerült volna már, akkor az a cég, amelyik legelőször piacra dobja, gyakorlatilag megnyerné a jackpot-ot! Az egész világot letarolnák vele.Komplett idióta lenne az a cég, amelyik hagyná ezt elúszni.
    És nyilván nem csak telefonokról van szó, hanem az autópiacról is. Most a Tesla nagyon befutott az utóbbi időben és látszik, hogy valóban ez lesz a jövő. Egyetlen komoly és valós akadálya van ennek, mégpedig az akksi. A komplett olajiparágat le lehetne nullázni (kis túlzással) ha megvalósulna egy valódi nagy előrelépés az akkumulátorok terén. És orbitális mennyiségű pénzről van szó. Szinte képtelenség, hogyha a világ kutató-fejlesztő cégeit nézzük meg a mögöttük álló pénzt és várható pénzt, hogy bármelyik is visszatartana egy ilyen újítást.

    Amúgy én korábban gyűjtöttem a cikkeket a "forradalmi akkumulátor" tervezetekről, az elmúlt 20 évből. LINK. A közepe felé vannak, sajnos a linkek fele már nem elérhető...
    Innen is látszik hányféle cég próbálkozik vele illetve próbálkozott az elmúlt 20 évben, de semmi érdemi előrelépés nem történt a nagy ígéretekből. Illetve nyilvánvaló idő kell ehhez is. De az majdnem képtelenség, ha már ennyien ennyiféle helyről dolgoznak a témán, akkor mindenki titokban tartsa csak mert..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák