- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Picit visszafogottabb méretű miditorony jött a Cougartól
- Az MSI bemutatta az első UHBR20-as DisplayPort 2.1-gyel szerelt, 4K-s monitorát
- Összefog az SK Hynix és a Samsung a számításokat is végző memóriáért
- Tisztességes előrelépés lesz az új Vulkan API
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
Filmek is szoktak hasonlo keparanyuak lenni, kene egy 2560 pixel szeles szabvany, ha mar ezt nyomatjak...
-
Zanik
addikt
Ez hogy nézhet ki pivot módban?! Megjeleníthető rajta egy egész weboldal akár?!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
PC-rev-RM
tag
Meg fogsz lepődni: van egy 2.35:1 arányú képnorma a mozifilmeknél. Egyébként a filmek nagy részénél vastag fekete csík van alul-felül. Ha "levágjuk" ezeket, végre kitölti a film a teljes képernyőt. Én kb erre várok 50 éve.
[ Szerkesztve ]
"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
wolfman
veterán
Ezen képarány ellen viszont remek példa pl. a Batman filmek képarányváltozása menet közben. alapból 21:9 majd nagy akciónál 16:9, ilyenkor meg jobb é bal oldalt lenne folyton fekete rész, de mivel a kép ilyenkor össze is menne, sztem zavaróbb mint 16:9-esen 21:9-et nézni. Jó ez, de akkor minden filmnek, folyton 21:9-nek kéne legyen. Vígjátékok többsége ma is 16:9-es.
Én meg arra lennék kíváncsi, hogy egy 21:9-es és két 4:3-as monitort be lehetne-e kötni 3-as monitor rendszerbe?
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
<Adamsky>
nagyúr
Vajon meg lehet-e itt azt a trükköt csinálni, hogy a két monitornak érzékelje a rendszer. Én most két 19"-es monitort használok programozáshoz, és kifejezetten szeretem azt, hogy az "extended display" miatt ha teljes képernyőre rakok egy alkalmazást, akkor az csak az egyik monitoron jelenik meg, de bármikor fel tudom cserélni a tartalmakat a két kijelző között. A két monitor miatt a felbontás nálam 2 x 1280x1024 vagyis 2560x1024, vagyis ez épp ideális lenne helyette.
-
jerry311
nagyúr
Pont mint egy zsiraf. Szep, szep, de otthonra nem kellene.
Irodaba sem tudom elkepzelni. Nem latom azt a kitoltendo urt, amit a gyartok. -
törölt tag
weboldal? gondolom nem netezni veszik, pivotban viszont mennyi kód fér el rajta
úgy a közösbe:
teljesen rendben van szerintem ilyen mérettel és felbontással. ahova tényleg kell ott meg az ár is simán elfér. (gondolom tőzsdekufárok fogják első körben a szívükre ölelni nagyobb mennyiségben, nem a profi tervezőirodák vagy a diszpécserek asztalán debütálnak )
jerry: van ahol nincs az a felület amit meg ne lehetne tölteni adatokkal, grafikonokkal, kimutatásokkal, akármivel.
[ Szerkesztve ]
-
PC-rev-RM
tag
Tényleg, elnézést kérek lenox!
Köszönöm a helyesbítést Kapanyél!
wolfman: ezt nem is tudtam, köszönöm!
<Adamsky> : én ezt úgy oldanám meg olcsón ezen a monitoron, hogy egyik alkalmazást jobbra rántanám, a másikat balra. W7-ben automatikusan kitölti ilyenkor a képernyő felét a progi. Persze más oprendszeren nem tudom, működik-e.[ Szerkesztve ]
"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
szilagyiv
senior tag
Tervezési feladatokhoz el tudnám képzelni, ott soha nincs elég hely a képernyőn... Az ára sztem nem túl sok a képességei tekintetében. Jelenleg DELL 2407WFP-t használok, ami 2008-ban volt ~130k.
-
<Adamsky>
nagyúr
PC-rev-RM, madgie!
Köszi! Ezt én is ismertem. Jobban belegondolva ez az egyetlen megoldás. Minden más driver kérdése. Ha a DELL-es srácok gondoltak erre, akkor lehet van jobb / másabb lehetőség is.
-
jokerke86
tag
Az ilyent tudja kezelni egy mezei videókártya? Nekem az excel tábláknál nagyon jól jönne és játék közben is élmény lehet, feltéve, hogy a játék is támogatja ezt a felbontást.
-
PC-rev-RM
tag
Pont ezt akartam írni, hogy mintha lett volna ilyen progi, én viszont talán még egy vga-hoz mellékelve láttam hasonlót. Biztos létezik külsős megoldás is.
Senki nem írta még, de szerintem ezt a panelt osztott képernyős játékra tervezték 2 személynek. :-D
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Nem kéne ez már durván túlzás. Remélem laptopokban is elterjed.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
próbakocka
senior tag
Azt éppen senki sem boncolgatja, hogy a 21:9-es arány (ami több mint a 2:1-hez) lassan a 19"-os monitorok magaságára kényszeríti a felhasználókat ...
Lehet hogy 29"-os, de ez alacsonyabb mind egy 24-es, sőt szerintem még egy 21-esnél is alacsonyabb. Ennyi toolbar senkinek nek kell a földön, osztott monitornak meg jobb a 2db.
Cserébe olcsó.
DE inkább kéne 16:10-es 27"-os mint ez, de 2560x -os felbontással...
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
PC-rev-RM
tag
válasz jokerke86 #15 üzenetére
Simán. Egy amd 5450-es is tudja: "Max resolution: 2560x1600". Bár odaírják, hogy "Some custom resolutions require user configuration", de ez csak annyit jelenthet, hogy mivel szokatlan képarány/felbontás, a win nem fogja elsőre helyesen belőni, ezért kézzel kell. Nem lehet probléma.
-
Cyberpunk
félisten
Vagy mobil.
Persze jó a széles vászon, de ez már túl széles nekem. Ami a kép magasságának a rovására megy. Igen pár filmnél lehet előny, de hát én nem csak filmet nézek a számítógépemen. Ha kell a nagyobb felület, akkor veszek 2, 3 monitort, aztán inkább használom úgy, még ha nem is egybefüggő a kép a káva miatt.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Patice
nagyúr
Én pedig irodában is pontosan el tudom képzelni.
Jelenleg is két monitort használok. Több dokumentum összeolvasásakor, összehasonlításakor nagyon is hasznos, hogy több doksit egymás mellé tudsz pakolni és egyszerre látod.
Filmeknél is tök jó lehet.
Nekem kifejezetten tetszik. Jöhetne. Lehet a következő monitorom valami ilyesmi lesz. De csak pár év múlva.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Strezi
őstag
Instant Get
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Angel1981
veterán
Kipróbálnék egyet - bár szerintem nem tudnám megszokni, jó a 16:9-es vagy 16:10-es képarány.
-
Ringman
nagyúr
válasz Cyberpunk #17 üzenetére
itt is van egy:
Toshiba Satellite U840W 21:9 Ultrabookhasonló már 2009-ben is volt:
Sony Vaio VGN-P21Z Mini-Notebook - ez 25:12-esEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kerteszgabi
csendes tag
Na ez is egy jó kihívás szerintem. Nem olyan rossz. A Dell pedig igen megbizható termék.
-
dchard
veterán
Hát én meg nagyon is látom a helyét.
Persze nem az mezei titkárnőnek meg marketingesnek kell az ilyesmi, de a mérnökségen adatelemzéshez, pénzügyi adatok megjelenítéséhez és még egy sor hasonlót tudnék mondnai, baromi jó. Én mindig két monitoron dolgoztam, ahogy a körülöttem lévő kollégák nagy része is, nekünk baromi jó lett volna egy ilyen...
Bár az is igaz, hogy inkább adnak két monitort, mert még mindig olcsóbb mint ez, de az árától eltekintve nagyon is jó dolog ez.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
titán
A kép magassága szinte pontosan akkora, mint egy 23" monitornál, csak a szélessége nagyobb.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
F34R
nagyúr
nah tudok mikor , elforgatva min akkor is 2db
-
Gusztáv
addikt
Anno a Philips próbálkozott ilyen arányú LCD tv-vel is, bár az gyorsan eltűnt a süllyesztőben. Végtelen széles excel táblákhoz jó, meg word, pdf-hez is, ha egyszerre több dokumentumból kell dolgozni. Az ára meg a tudásához van mérve, de cégek simán kifizetnek ennyit, ha kell. Nálunk pl eddig az U2711 volt a hivatalosan rendelhető nagy monitor, az sem sokkal olcsóbb.
Laci
-
Bohus
aktív tag
Ennek a cuccnak is megvan a maga célközönsége. De vannak 16:10, és 3:4 képarányt preferáló felhasználók is, akik nem dúskálhatnak manapság nagy választékban... . A mai trendeket nem a felhasználói igények alakítják.
A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
kromatika
veterán
én inkább maradok a 16:9 nél.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Gyönyörű darab. Bár ez szerintem inkább munkára való, mint otthoni felhasználásra. Ahhoz túl lapos.(széles)
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Neovenator
senior tag
Végre megérkezett! Nem tudom, mit csináltam volna, ha még tovább kellett volna várni rá...
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
bteebi
veterán
Elég brutálisan néz ki , de amúgy tök jó. Kettőt kérek! Még az ára is egész tűrhető a méretéhez képest.
Pivot-ban elég durva lehet .
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Inzl
csendes tag
Kiváló cucc, ráadásul remek panel, nem is drága. Mondjuk filmet sohasem néznék monitoron, meg a cinemascope is kezd visszaszorulni, de két ilyen egymás fölé már egész jó kis workspace.
Nekem kezet csókolnak a csajok a kocsmában B+!
-
Locutus
veterán
Hol vált elérhetővé?
Én nem találom sehol...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
sing1ep1ayer
őstag
Jó kis monitor. Filmezéshez, munkához kíváló, de játékok támogatják ezt a képarányt valami módon? Akár natívan, akár úgy, hogy 2 monitornak veszik a megjelenítőt, vagy muszáj ablakban játszani rajta?
-
Ironhand
tag
Ha még nem előbb-utóbb támogatni fogják, reméljük előbb
PM! az gyorsabb!
-
Locutus
veterán
válasz sing1ep1ayer #45 üzenetére
Attól függ milyen játék... szerintem kb minden mai játékban be lehet állítani ezt a felbontást, hiszen többmonitoros módhoz is ugyanez kell.
Pl egy BF3... felbontás beállít, fov feltol, aztán már megy is.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
eldiablo
addikt
Diablo III-hoz ideális lenne.
-
krystman
őstag
Mi értelme van a BR és DVD filmeknél, hogy ennyire vékony képpel adják ki?? Egyszerűen nem értem. Még moziba biztos jól elmegy. De hazára minek egy ilyen film, amikor az összes TV 16:9-es, amikor meg a 4:3 volt akkor meg a 16:9-es filmek jöttek sorozatba. Nem igazán értem, hogy akkor minek a 16:9 amkor minden film ami jön ilyen vékony. Így egy 16:9 TV ki sincs használva. A TV-ék nagyrésze még mindig 4:3-ba ad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiterjesztette az Egyesült Államok a kínai chipkorlátozásokat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Battlefield 2042
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hálózati / IP kamera
- Napelem
- Autós kamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest