Új hozzászólás Aktív témák
-
200 USD a liszensz. nem olcsó.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
nagyúr
Gondolom benne van az egyedi áramkör és a technológia támogatása is ebben (bugok javítása, telefonos segítség a gyártónak stb stb)... bár mindegy is, ezért tuti nem veszek majd új monitort pl én.
Amugy azért nagy különbség hogy az egyik most is kapható, a másik meg csak egy ígéret egyelőre... új vezérlők és panelek még szinte sehol. Mármint az Adaptive-Sync oldalon.
Szóval akinek most kell az a hajára kenheti mi lesz majd egyszer.És azért abban sem vagyok biztos hogy ugyanolyan minőséget képvisel a kettő technológia... szerintem azért az nV nem két percet meg dollárt költött hogy a szinkron, a késleltetés meg minden a lehető legjobb legyen a monitorban is meg a kártyán is, software, firmware stb oldalon is.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
swado
tag
válasz FollowTheORI #2 üzenetére
Nekem megér egy monitor cserét, ha valóban működik a dolog. Végre valami kézzel foghatót mutatnak.
Folding@Hungary (Team Number: 43299) http://folding.stanford.edu
-
Valdez
őstag
Jövő év elejére ígérik az ilyen monitorokat. És remélhetőleg a g-sync-el ellentétben nemcsak fos tn paneles monitorok jönnek hanem ips-ek is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NV azért használ FPGA-t, mert konkrétan lemásolták a VESA rendszerét. Nem volt idő saját ASIC-ot fejleszteni, különben 2015-ben jelenhetett volna meg. Igazából a VESA megoldása eléggé átfogó projekt, gyakorlatilag egy régi ATI szabadalom az egész alapja, illetve a Samsung és az LG is adott a közösbe szabadalmakat. Ezeket az említett cégek ingyen biztosítják a VESA tagoknak. Az NV ezt gyorsan kihasználta és írtak egy FPGA-re egy működést, majd gyorsan bedobták a G-Syncet. Ez a gyorsaság az oka, hogy a G-Sync limitált az OSD, a skálázás és a hangátvitel szempontjából.
Viszont fél évig sarcolják a kisebb gyártókat, kvázi zéró befektetéssel, így megérhette. Valószínű számította arra, hogy ez csak fél év lesz és kész, így az A-Sync támogatása mindig is a terv része volt.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
Szerintem TV-re is lesz ilyen... ha belegondolsz ott is van rengeteg féle képfrissítés eleve a sok szabvány meg forrás miatt, + ott vannak a konzolok is (meg a TV-n futó appok), és ha a panel ezt "magától" le tudná követni, nem kéne mindenféle algoritmusokkal trükközni az sokat segítene ott is szvsz.
(23-24-25-50-60-100-120-200-240Hz/p...stb)Mondjuk hogy mikor az jó kérdés, mert ugye most 4k láz van és ez a legkisebb "problémájuk" TV fronton...
Általában átveszik a PC-s szabványokat is, pont ezért tudod te is használni monitornak is. Előbb utóbb.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Meteorhead
aktív tag
Input:
AMD: https://www.youtube.com/watch?v=fZGV5z8YFM8
vs.
NV: https://www.youtube.com/watch?v=aG2kIUerD4c
Output:
Noha baromi érdekes összehasonlító elemzést lehetne rittyenteni, (aki végig akarja nézni mindkettőt, javaslom 1,5X-es gyorsításban időtakarékosság okán) a G-Synces rész az NV-s interjúból idevág. Beküldték a stúdióba ezt a két szerencsétlent, akik nem győzték reklámozni a saját dolgaikat, beleértve G-Syncet is, ami a cikk tükrében még nevetségesebb.
Az ilyen interjúk mindig megerősítenek engem abban, miért utálom a zöld céget.
-
J.J. András
őstag
most akkor ez mire is jó ???
végre eljutunk oda így az LCD-k leköszöntével (mivel katódcsöves monitoroknál már elég korán volt ilyen opció), hogy én magam beállíthatom a monitor frissítési frekvenciáját 5÷240Hz, ha az képes rá ???
üdv
'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''
-
FLATRONW
őstag
válasz J.J. András #10 üzenetére
1. CRT 60 Hz mellett már szörnyen vibrált
2. a CRT nem volt képes a másodperc tört része alatt dinamikusan változtatni a frissítést -
h1mpi
félisten
Persze nyit, de most már eladtak egy pár kamion G-SYNC-el szerelt monitort....
Fully electric lifestyle!
-
Vico87
tag
Tudtommal egy ponton a G-Sync jobb: eltárolja egy kis RAM-ba a képet. Ez azért kell, mert egy LCD nem képes akármeddig fenntartani a képet frissítés nélkül. Ha nem jön kép, akkor a G-Sync RAM-jából frissít. Ha jól tudom az Adaptive-Sync ilyet nem alkalmaz, hanem csak a frissítési frekvenciát állítja, ami ugye nem mehet akármilyen alacsonyra.
Persze ettől még jobb egy szabványos, a többi szempontból többet nyújtó technológia.
-
Cathulhu
addikt
válasz #32839680 #17 üzenetére
De épp azt írja, ha a következő kép túl lassan készül el, akkor valahonnan kell kérni egy képet, amit ki tud rajzolni, mert a végtelenségig nem tudja fenntartani a meglévőt.
De épp ezért van a framebuffer, nem kell a monitorba is mégegy.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De az Adaptive-Sync tartalmaz ilyet. Csak a képet az adott gép és nem a monitor tárolja. Ezért van szükség új display motorra a GPU-ban. Ez pont úgy működik, ahogy a G-Sync, csak máshol van a kép tárolva. Csupán annyi előnye van az Adaptive-Sync-nek, hogy az új display motorokkal nem szükséges a kapcsolatot tartani a kijelzővel, így az sem szükséges, hogy annak válaszát megvárja a hardver, hogy mikor mehet a következő képkocka. Maga a display motor és a kijelző vezérlője abszolút szinkronizál. A G-Sync esetében is csak azért van extra puffer, mert előbb elmegy a képet a G-Sync FPGA-ba és utána a kijelző mondja meg, hogy mikor biztonságos a frissítés. De az Adaptive-Syncet úgy tervezték, hogy erre ne legyen szükség.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Kiflinger
tag
Ez mindenképpen jó hír és értelmes lépés az NVidia részéről. Kiváncsi leszek hogyan fog ez müködni a gyakorlatban, mert a FreeSync alulmaradt az összehasonlításban a G-Sync-el szemben. Szabványos, szélesebb körben támogatott lesz, de vajon a hardcore játékosok, akiket az NVidia céloz a G-Sync-el, ami az olcsótól messze van, beérik-e a "majdnem olyan jó"-val? Ha az Adaptive-Sync nem a felső kategóriában nyit, hanem el tud terjedni a középkategóriában, akkor a játékosok nagyobb szeletének "jut a jóból". A saját dedikált HW a monitorban és saját GPU a gépben párosítást megverni minőség terén szerintem az első körben nehéz lesz. A jövő majd megszüli a válaszokat, a verseny pedig, nekünk, fogyasztóknak jó.
http://www.anandtech.com/show/7641/amd-demonstrates-freesync-free-gsync-alternative-at-ces-2014
-
Vico87
tag
Aha, szóval tök ugyanaz, csak a "túloldalon" van a tárolás, így nem kell plusz elektronika a monitorba.
Azért elég viccesnek tartom, hogy ezeket a dolgokat csak 2014-ben kezdik terjeszteni, és eddig a kijelzők gyakorlatilag a 70-es 80-as évek (slágereit ) protokolltechnológiáira épülnek.
-
J.J. András
őstag
nem jól írtad, még 60 Hz-nél.... nekem 85 Hz felett kezdett elfogadható képet adni az elektronsugaras katódcső
amúgy meg, akkor is ide jutunk vissza
A szemnek a folyamatos mozgáshoz kell a 100÷120Hz frissítés, hiába próbáltok meggyőzni ennek ellentétjéről.
Hiába tud a szaros LCD kristály akár 5ms alatt szöget váltani, ha azt ellenben nem vezérled le (a polarizációt vagy mi a szöszt, ami a háttérfényt adja) 120Hz-ként például.Láttam már igazi gaming LCD monitort, hát sokkal élesebb és utánhúzásmentesebb volt a képe, mint egy sima csak "játékra kiváló" panellel titulált monitornak.
De ezt ugye igazából az AMOLED vagy OLED technológia az egyes pixelek külön vezérlésével és önnön természetéből adódóan kibocsátott fény sebességével feloldja, mert aztán ott "csak" be kell állítani, hányszor villantson fel egy adott színt a pixel egy másodperc alatt.
És voalá, ott az LCD után a szinte tökéletes kép. Szinte, mert a holografikus ábrázolás még többet tud majd a lézerek segítségével - szerintem.
-
J.J. András
őstag
ABU, a 27-es hozzászólásomra írj már valamit, akár hogy SÖTÉT az ember
vagy valamit, de 12 évvel ezelőtt is így láttam és most is[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Alienware AW2725DF 26,7" QHD OLED Gaming Monitor 3 év GARANCIA
- Acer Nitro VG240YEbmiix IPS (foxpost az árban)
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Samsung Odyssey G5 Ívelt Gamer Monitor! 32"/ 2560x1440/VA/144hz/1ms/HDR/G-sync-Freesync Premium
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest