- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mini-ITX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen hangkártyát vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz jacint78 #177 üzenetére
Most valamit megint előbb jött a hsz minthogy járt volna az agy.
Arról írtam, hogy a kedves user
1. Megtartja a Phenomját és puffog, hogy a Zintel i5 deg*ci dárga.
2. Majd kifizeti valóban pár száz forintonként villanyszámlában a különbözetet hosszú idő alatt.
3. DE! az egyszeri 5-10k-kat is ugyanúgy kiadja, mert a kedvesdrága konfigjához kell a nagy táp meg a tuning hűtő...Tehát itt kvázi sok esetben nincs ilyen eltérés sem... ahogy az i5-re kifizetted úgy a Phenom mellett is.
Másfelől meg akinek ennyire számít annál se hiszem, hogy 10-15k olyan pénzmennyiség lenne, amit még nem látott egyben soha. (Én ki tudtam anno fizetni, de én sem azért vettem, mert ennyire sok van, hanem mert felfogtam, hogy úgyis kiadom csak legalább akkor a gép is jobb lesz.)
szerk: A globális mocsokba fulladással egyetértek, de azt nem akartam felhozni, mert aki azt sem érti meg, hogy saját maga jobban jár, az azt végképp nem fogja megérteni, hogy a "köz" jól jár valamivel.
Márpedig még saját maga is jól jár, mert az i5 is kijön az áramszámla+a sok sziszar árából.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz jacint78 #185 üzenetére
Bemásolnád hol írtam, hogy a gyári hűtő halk az intelen? (Legalábbis i5-ön, mert pl. Pentiumon, i3-on azt is minimumra lehet tekerni. A Haswell mellé adott pedig nekem már nem is morgott.)
Próbálj már meg visszaolvasni miről volt szó mielőtt osztod az észt... anélkül.Annyit írtam, hogy egy 3k-s (egyébként TX3) fut kemény fix 1000rpm-re leszabályozva a 3.8-ra húzott i5-ömön. (Ráadásul Sandy Bridge ami a legnagyobb TDP-jű széria.)
Még egyszer lassan, hogy világos legyen:
- tuninggal
- min rpm-en, kvázi némán
- egy 3k-s hűtőEz elég jó együttállás szerintem.
És ez a prime95 alatt ehhez képest +70W-ot kajáló régi Phenom II X4-emen 2500-2800 rpm-et jelentett ami minden volt, csak halk nem.
A fogyasztásnemszámítmertjóazárértékarányéscsakévi2królvanszó hsz-ekben és aláírásokban meg mindig valahogy 10k+ hűtők szerepelnek a 3.6+ fölé húzott Phenomokkal. Mert a csendet szereti mindenki...Most írtam le harmadszorra kb, ha most sem érted meg akkor reménytelen a dolog.
"Ez nem hit kérdése és tényleg nincs embereknek elverni való 15 ezrük egyben, ha pedig szükségük sincs rá, akkor főleg."
Sok helyen nincs pénz, de aki ilyen konfigot vesz annál nettó hülyeség, hogy nincs.
Itt mégiscsak arról van szó, hogy a 25k-s Phenomra annak idején mégis futotta... meg utána 10k-s hűtőre... meg előtte haccázas tápra mivel azt mondod azt úgyismegkellvenni.
Nem pénz nincs, hanem ész.Nem mellesleg inkább 10k körül volt a különbség nekem a váltásnál, nem 15k... (én meg mondjuk a DDR2->DDR3 csere miatt 0-ban kihoztam a cserét).
De +10k-ért kegyetlen rossz üzlet lett volna, igazad van. Fújd tovább a hasonló okosok mondókáját akiknek "elég" a Phenom meg "nincs pénz túlárazott drágább procira" ezért az utóbbi 2-3 évben 10-20k-val többet költöttek rá, mint egy jobb procira.
Nyilván én vagyok a szemellenzős "helikopter" aki Intelt, AMD-t, AMD dvga-t, Intel IGP-t, APU-t is használ... csak a megfelelő helyen a megfelelő feladatra.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz jacint78 #195 üzenetére
Az API miatt akad. A shader újrafordítás kivédhetetlen, mert state change történik, és akkor ki kell egészíteni az eredeti kódot egy adatkonverziós rutinnal. Ez a driver feladata, de az alkalmazott a modell annyira béna, hogy a shader újrafordítás igénye addig nem derül ki, amíg nem érkezik meg parancs. A következő képkockákra az elmentett kód újrahasználható, de az első újrafordítás akadással jár. Minél lassabban fordít a complier, annál több lehetőség van optimalizálni, de annál nagyobb lesz az újrafordításnál az akadás.
Ezért sokkal jobb a DX12/Metal/Mantle modellje, mert előre felkészülhetsz, hogy mi történik majd a hardverben.
A DX11-nél nincs jó driver. Maga az API a rossz, és valahol kompromisszumra kényszerít, vagy az akadásban, vagy a sebességben, vagy a késleltetésben.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
HSM
félisten
válasz jacint78 #199 üzenetére
Akkor biztos vak vagyok. Nem, nem vagyok. Se "AMD fan". Viszont rendkívül érzékeny vagyok a mikrolaggokra, hidd el, látnám, ha lenne mit.
5850-n nem volt egyik játék sem lagos, amit játszottam. FC3-at és Mafia2-t nem játszottam, ez is igaz, csak FC2-t, az remekül ment.(#200) gbors: Kár.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz jacint78 #236 üzenetére
Nem igazán. Az egy ideje nem változik. Régen azért számított, mert nem találták a gyártók az egyensúlyt. Ma ezt megtalálták, és láthatóan annál is maradnak. Az NV még kísérleti jelleggel szokott változtatni, de ők is egy tartományon belül maradnak. Ez nem egy hardveres probléma volt igazából, hanem egy szoftveres. Nem tudták, hogy milyen shaderek érkeznek, de azóta már több év eltelt és már tudjuk, hogy mi a jó hardver.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Diablo IV
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Windows 10
- Mini-ITX
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Mesterséges intelligencia topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest