- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
A személyeskedés fogalma is elég tág...én több konkrétan nekem célzott "tanácsot kapok" itt a pszichiátertől kezdve stb stb.
A hangulatkeltés indokkal már facebookon kaptam 5 napos tiltást mert kormánypárti oldalra be mertem ennyit írni tavaly: "aha, 420 az Euro XD ".....az igazság max rossz érzést kelt a hazugokban....mint nyáron azt kijelenteni hogy "aha, süt a nap",......kb ennyi bántó volt benne.
Ennyire túl van minden "peace"-izve már....
De idén kaptam itt is pár napos némitást egy olyasmi általános kijelentésért hogy "nem tudhatjuk ki kicsoda"...hát valóban nem tudhatjuk, mert repültem és "fenyegetésnek" lett beállítva. Pedig aztán bennem főleg nincs rosszindulat.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Norb79
őstag
Olyan eszmecserének nincs sok értelme, ahol alap axiomákat se tudnak közösen definiálni a felek, mert ugye logikus érvelés csak ezen axiomákból kiindulva épülhetnek fel.
Az még lehet egy vitatéma, hogy a sok axioma közül egyet (vagy egy kisebb halmazát) vitasson vki, és a többit felhasználva bizonyítsa az igazát, de ha mindet támadja az ember (lásd még “az sem igaz, amit kérdeztek”), akkor sajnos az valóban nettó trollkodás vagy hangulatkeltés.
Ez az egész laposföldes buli meg erről szól, hogy egyszerre megtámadunk minél több axiomát, annyira sokat, hogy már semmit se lehessen bizonyítani se pro se kontra.
A konkrét példád esetén a 420as euróra az lett volna a laposföldhívő válasz, hogy nincs is olyan, hogy euró, nincs is olyan, hogy forint, és egyébként is a pénzváltókat Jézus kiűzte a templomból, szóval pénzváltás sincs, és voilá, axiomák kilőve plusz egy “történelmi tény” beépítve a cáfolatba, szóval akkor neki van igaza és kész.Kb ez zajlik a képeid körül is, és ja, ez nettó trollkodás, azért mert sokan mondanak vmit, az nem feltétlen butaság, vagy téves.
-
doc
nagyúr
Egy apro modositas: "egyszerre megtámadunk minél több axiomát" -> a "megtamadni" helyett inkabb csak "tagadni". Nincsenek ertelmes ellenervek, egyszeruen csak "olyan nincs es kesz". Lasd lent a fotot, amire ugye GEIL szerint csak utolag raktak ra az egyenes napelemet mert CSAK es kesz.
-
nagyúr
Az jut eszembe, hogy vannak olyan családok, ahol a gyermeki kérdésre "csak" a válasz, és ezzel letudva...
Pedig annyi jó kérdés jön a gyerekektől, hogy csak na...
Amikor pedig megölik a gyermeki kíváncsiságot, ott már baj van.(Sőt, ha nem tudjuk a választ a kérdésre, az is jó, mert 1: tanulhatunk belőle, ha utána nézünk, 2: a gyerek is megtanulja, hogy a szülők nem tökéletesek. Stb...)
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Dilikutya
félisten
válasz cappa72 #1206 üzenetére
Ahol megölik a gyermeki kíváncsiságot és kreativitást, az az iskola. Ugyan beláttuk, hogy lehet nem volt a legjobb döntés az egyházi iskola (elvadult bulikon régen égettünk keresztet is haverokkal ), de helyileg sajnos nem volt rossz alternatíva, mert nem versenyistálló, de mégis válogatott gyerekek, és bizonyos problémákat az iskola nem enged be.
Viszont elsőben rögtön kezdődött azzal, hogy 6-7 évesen ne rajzolj a napnak szemet, szájat. Majd jött később az osztályon belüli olvasási verseny (legalább 30 oldalas könyvet elolvasni, bemutatni, ki tud többet), amivel mi többször is lyukra futottunk, mert a gyerkőcöt érdeklik az állatok és természet, és ilyeneket is olvasott, ezt nem fogadták el, mondván majd később tanulnak hasonlót, a világűrrel kapcsolatos ismeretterjesztőt már simán csak ok nélkül nem számolták bele, pedig minden előre közölt feltételnek megfelelt. Ezért veszélyes a hülyeség és korlátoltság.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
consono
nagyúr
-
GEIL
addikt
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Norb79
őstag
Ebben a videóban sokkal viccesebben össze van szedve a miért fake a Holdraszállás!
-
GEIL
addikt
válasz consono #1210 üzenetére
Ugyanígy a "hiteles iss" fotók se érnek semmit más ember szemében ......forrás nélkül
[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
válasz NeoPampalini #1215 üzenetére
Nem, pár napja írtam, hogy indított a srác egy YouTube csatornát, ahol összeszedi az összes hülye konteót, és elég alaposan és profin építi fel a videóit, plusz vicces is.
Mindig azzal kezd, hogy bemutatja mik a konteósok “bizonyítékai”, majd cáfolja amit tud. Nem tud mindig mindent persze, de józan ésszel teljesen emészthető a dolog. Általában 20-30 percesek a videói, és a végén mindig van vmi vicces cliffhanger, amire a konteósok tudnak mondani egy ugyehogyugye summázást, a nem konteósok meg egy őszinte nevetéssel tudják zárni az adott részt.
Van már vagy 100-200 videója, szerintem sokkal szórakoztatóbb napi egy ilyen részt nézni, mint random sorozatot. Szóval csak ajánlani tudom ismét.A konkrét részben szó van a low orbit fotózásról is, és hogy a Föld hogyan és miért úgy néz ki, űrhajóról fotózva.
-
GEIL
addikt
válasz consono #1220 üzenetére
aha
-
consono
nagyúr
Ez gondolom már mindenkinek megvolt [link]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
GEIL
addikt
válasz consono #1222 üzenetére
-
GEIL
addikt
-
GEIL
addikt
jó reggelt !
Igen, tudom...ezt csak ilyen "augusztus indítónak" szántam
Jót röhögtem rajta.más téma:
Oppenheimer filmet láttátok ? (csak ajánlani tudom )[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Lehet egyszer valami filmklubos szervezésben megnézem, engem személy szerint az életrajzi és megtörtént eseményes filmek a legritkább esetben tudnak lekötni. Filmet nem a valóság kedvéért nézek. Kivétel Tim Burton zseniális Ed Wood-ja.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
GEIL
addikt
válasz Dilikutya #1228 üzenetére
A M. Jordan-es "AIR" is megtörtént eseményes film, de érdemes ránézni arra is.
-
Dilikutya
félisten
Jordan-nel az a baj, hogy az NBA is hidegen hagy. Nem vitatom, hogy lehet jó életrajzi filmet készíteni, meg lehet jót megtörtént események alapján, de azok a filmek nem nekem készülnek.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
GEIL
addikt
válasz Dilikutya #1230 üzenetére
A legendás és manapság gusztustalanul túlárazott "túlhype"-olt cipő története miatt néztem meg a filmet.
-
GEIL
addikt
A NASA megerősítette, hogy halasztják az Artemis 2 és 3 programot....leghamarabb 2024-ben indulhat csak ember a Hold körüli pályára , aztán talán 2025-ben léphet "ismét" ember a Hold-ra.
Addig elemzik az Artemis 1 eredményeit.Arról volt szó, hogy most nincs űrverseny és ezért nincs (annyi) pénz ilyen dolgokra a Nasa-nak....akkor ha a technika már 1969-ben is megvolt és sikeresen működött szinte "elsőre", akkor minek a rizsa megint ?
Lássák már be hogy szánalmas csóró kutyaütő az emberi faj és piszkosul nincs lehetőség még a Holdig se eljutni (újra) ....mert nincs rá pénz....pont. álmodozni lehet maximum.
Az ISS-es körözés a Föld körül kb annyit ér, mint a bucsus körhintás versenyautó lecsavarozva, de közben azért a Forma1-ről beszélnek meg vakítanak hogy Mars misszió meg anyámkínja. Majd pár évtized múlva esetleg....de inkább 100 év ...tudom, arra sincs pénz és nem is lesz....
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Végülis mi a hőbörgés tárgya? Te is mondod, nincs verseny, nincs pénz. Amúgy 1969-ben az a technika mocsok drága volt, és egy célja volt, elmenni a Holdra, meg életben visszahozni az űrhajósokat.
Most egy kicsit más szemlélet van, nem csak a Holdban gondolkodnak. Kell a minél hatékonyabb meghajtás, valamint az egyszer használatos üreszközök ideje is lejárt. 50 éve fellőttél egy böszme cuccot, amiből csak egy kis kapszula ért vissza a Földre, és az sem volt újra felhasználható. Luxus lett, hogy drága ürutazásnál minden eldobós legyen. Pl. ez is a halasztás oka, az Orion űrhajó hőpajzsa még finomhangolasra szorul.
Az ISS-el mi a baj? Az ellátja a feladatát. Nem célja a Holdra vagy a Marsra eljuttatni semmit.Az a baj, hogy nem értesz hozzá, fogalmatlan vagy, és nem is vicces. Trollkodni csak úgy lehet, ha valójában tudod is, miről van szó, ellenkező esetben csak fogalmatlan kreténkedés az egész.
-
GEIL
addikt
válasz Dilikutya #1233 üzenetére
Az 1969-es technika bevált és működött, ráadásul nem nagy kár érte ha odaveszik megint, hiszen egy mai átlag telefonban is több a technika mint az akkori "fedélzeti számitógépben" volt.....összehegesztik/szegecselik a bádogbódét újra....hajtóanyag van....még talán hősöket is találnak hozzá akik felmennek a kotlával , aztán jöhetnek vissza a kindertojásos dobozban....
De kb fogadnék is rá hogy millió darabban pörögve és mint a tüzijáték szétszóródva zúgnának vissza a földre...mert nem tudják garantálni az épkézláb kilövést sem olyan biztonsággal, hogy egyáltalán legyen rá vállalkozó kiképzett Astronauta....[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
"Az 1969-es technika bevált és működött".
Igy van, pontosan ezert hasznalunk 1969-es technologianak megfelelo szamitogepeket, telefonokat, autokat ma is.
Oh, wait..."nem tudják garantálni az épkézláb kilövést sem olyan biztonsággal, hogy egyáltalán legyen rá vállalkozó kiképzett Astronauta...." - ezt a marhasagot melyik laposfoldes megmondopostban olvastad?
[ Szerkesztve ]
-
Szomorú, de pénzt csak abba tolnak, amivel rövid úton többszörösét kapják vissza (khm, military industrial complex, big pharma ), az emberiség fejlődése másodrangú. Ilyen ütemmel 1000 év múlva sem fogjuk elérni a The Expanse színvonalát.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Dilikutya
félisten
Mondjuk abban lehet valami, hogy a kilövés sikeressége nem garantálható. Nem tudom, mekkora különbség van egy mostani és egy 50 évvel ezelőtti hordozórakéta között, de könnyen el tudom képzelni, hogy nagyobb a kezdősebessége egy mainak, és azt a terhelést a régi űreszközök ki sem bírnák. Jobb ötletem nincs.
De az űrutazás nem oldtimer autóklub, és nem Észak-Korea, itt nem szokás 50 éves technikával nekimenni. És nem csak elektronika van ezekben, még az a legkevésbé problémás szerintem. Ilyen baromságokat tényleg csak fogalmatlanok tudnak összehordani.
-
doc
nagyúr
válasz Dilikutya #1237 üzenetére
"a kilövés sikeressége nem garantálható." - semmi nem "garantalhato". De manapsag mar nagyon ritka hogy problema adodjon, gyakorlatilag csak az uj technologia fejlesztese/tesztelesekor vannak problemak. Erdemes ranezni hogy 2023 elso fel eveben mik mentek fel (amik egy resze ugye vissza is jott): [link] Egy-ketto valoban sikertelen volt, de ezek mind a fenti kategoriaba tartoznak (tesztek, fejlesztes soran vegzett elso probalkozas, stb).
-
Dilikutya
félisten
Én arra gondoltam, hogy arra gondol a kolléga, hogy a ma már valószínűleg jóval olcsóbban előállítható 69-es technikát lőnék ki az űrbe modern hordozórakétákkal. Mert egyébként nincs gond a visszatéréssel, fellövéssel.
-
consono
nagyúr
válasz Dilikutya #1239 üzenetére
De nem is tudják legyártani a 69-es technológiát, pont azért kellett az új hordozó, meg minden. A tervek egy része nincs meg, de az a kisebb baj, nincsenek már olyan heggesztő szakamberek a gépesítések miatt, akik el tudnák készíteni a régi tervek alapján a rakétát. Mert az első Holdra szálláskor minden egyedi gyártású volt... Volt erről egy elég hosszú cikk, vagy videó, lehet, hogy Scott Manley-nál.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz Dilikutya #1241 üzenetére
Nyilván lehetne modernizálni az elektronikát, de az egy bizonyított eszköz. Egyszerűbb lett volna, mint nulláról mindent újra megtervezni, meg valószínűleg olcsóbb is, ha nem telik el közben 40 év... De hát így meg pörög tőle a gazdaság, meg a haverok is kapnak egy kis pénzt
-
GEIL
addikt
válasz Dilikutya #1241 üzenetére
Bident, Muskot és pár Nasa fejest azért kilőhetnénk simán.....akár egy kísérleti rakétával is. Utána aztán magyarázhatnak "god bless meg thx for your honor meg istenharagja kitüntetés meg army veterán astronauta kitüntetésekkel"......itt a lehetőség (még nagyobb) hősnek lenni és példát mutatni. és a seggüket öszeszedni millió darabból amikor visszahullanak Cape Canaveral 100 km-es körzetében.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
Nem szívás, mert az már működött akkor is....a mostaniak meg még NEM...mert kísérleti stádium van vagy finanszírozási gond....sakk matt.
-
GEIL
addikt
Ha működik akkor hajrá...lássuk....a többi csak duma duma.
-
GEIL
addikt
Dehogy látjuk...majd esetleg 2025-ben ha végre az USA elnök újra vezetékes telón fog beszélni élőben a Holdra lépő emberkékkel....addig csak duma duma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest