- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Autóhifi
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TXT
őstag
Valakinek meg van a monitor drivere?
-
KicsiPit
tag
a 3D részére vagyok persze kiváncsi
-
KicsiPit
tag
Sziasztok!
Ezt a monitort nem is tudom használni a meglévő ati kártyámmal?
-
krx21
nagyúr
Nekem van egy ilyen monitorom...
A 120Hz nagyon jó... A bevilágítás, fekete szint nagyon rossz...Bár a legtöbb monitornál ez így van...
Sajnos még nincs rendes VGA-m mellé úgy hogy a 3D-t még nem tudom kipróbálni!Esetleg valaki próbálta, van ilyen monitora?
-
ASUS911
csendes tag
csak az ára borsos lesz.
-
rambustibi
őstag
válasz
Komplikato #59 üzenetére
igen
itthon már megoldottam, de csak anaglyph
-
M@trixfan
addikt
A 120Hz még sima monitorként használva is kellemes lehet. Viszont egy gamer monitornál sokallom a 25-30ms input lagot.
-
Komplikato
veterán
válasz
rambustibi #57 üzenetére
Valami ilyesmire gondolsz? [link]
-
Zso2
őstag
válasz
rambustibi #54 üzenetére
Meg különösen drága
Valami okból árügyileg mindíg a nagyobb profitot célozzák meg
Soha nem volt a cég érték/ár arány bajnok.[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
Ha Asus, akkor az csak kiváló lehet.
-
csaabz
őstag
Engem általában nem vonzanak ezek a 3D-s cuccok, de ez tetszik!
-
MZperX75
addikt
"miért 1 fps?"
elírtam az csak 1 nem 1fps
ja a filmek 23.9fps
Mi a megoldás?
(Mint tegnap nem a benq volt rossz ,hanem a linkem ami az árakat mutatta
,ACER-ből vannak 120Hz-esek, abban 220-260ezer Ft-os sávban, sőt van egy 160.000Ft körül 720p 120Hz)Valóban "kamu" volt 84Hz-es benq 3D projektor......
Iilletve passzív 3D a red cián is,és mondandómban nem az volt a lényeg ,hogy milyen kijelzőn
mert a nagyi "junoszty" TV-jén is menne ebben a felállásbanHanem ,hogy meghajtás kérdése
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Én szeretnék 3D-t otthonra, de eddig akárhol néztem meg, egy perc után szinte szétrobbant a szemgolyóm, annyira fájt. Lehetett az monitoros, vagy sima TV-s megoldás.
-
poj
tag
A 120hz-et látni kell és tapasztalni, hogy megértsd, miért szeretne valaki azt..
Már a Windows-ban az ablakok mozgatása is "élvezet"24fps-es filmet nézz meg 60hz-en, és figyeld, ahogyan "röcög" mikor például a kamera végigpásztáz oldalirányba. A frame-ek egyenlőtlenül vannak elosztva, ugyanis 60/24 = 2,5
A 120hzes monitoron/TV-n ez nem okoz akkora problémát, ugyanis ott 120/24 = 5, ami egész frame..Sajnos nem értek annyira hozzá, hogy részletesen elmagyarázzam, de én már láttam ilyet és meggyőzött. Ezért vagyok a 120hz híve
Játékhoz a 120hz megy egyenesen álom, csak nem árt egy dupla/tripla videókártyás rendszer sem hozzá.
-
grozam
tag
Szerintem továbra sem éri meg a 3d élmény,
-
gjoe
addikt
Nekem Lg passzív van és szerintem nagyon jó.
Csinálhatnának egy összehasonlító tesztet a passzív és e között! -
Hobbbyt
őstag
Nos.. én nem vagyok játékmániás. Konkrétan semmi olyan elvárásom nincs ami a játékból fakadna.. éppen ezért a felét nem értem a mondandódnak.
Az én szempontjaim :
Normális betekintési szög.
Normális méret és felbontás (minimum 24 col és 1920*1080/1200)
Egyenletes háttérvilágítás, korrekt fekete
Élethű színek.A jelenlegi monitorom is éppen ezért egy ős öreg PVA paneles Samsung SyncMaster 242mp. Figyelem! 16ms g2g-s adatot adnak meg.. (ez mondjuk szerintem helytelen.. inkább 8-10)
Számomra a videók folyékonyak, és a BF2-BFBC2-BF3 is gyönyörűen jó rajta.
Semmiféle késést még nem éreztem.. semmiféle olyan akadozást ami a monitor miatt lehet. 60Hz számomra mindenre elég.. és nem is vibrál
(hogyan is vibrálhatna egy tft mikor a háttérvilágítás állandó?)
Egyetlen 1 nagy problémája van, az pedig a 130W-ot fogyasztás..
-
poj
tag
"Tudtommal az összes normális TV VA vagy IPS panellel van szerelve.. és mégis támogatják a 3d-t akár 100/100 Hz-es side by side-al is."
Ez meg egy monitor, 120hz-es inputtal.
3D szempontjából végülis mindegy hány hz az input, tudom. Elég ha a megjelenítés minimum 100hz/120hz, hogy 50/50 vagy 60/60 szemenként meglegyen és ne essen ki az ember szeme).
De én nem 3D-re használnám, mint sokan mások se
120hz játékra kell, naés filmnézéshez sem árt, hogy a 24hz-es anyag ne ugráljon.
Játékhoz nem jó a megjelenítéshez használt 120hz, ugyanis az interpoláció és frame insertion miatt lag kelettkezik, ami... öhhmm elfogadhatatlanEzért van szükség a 120hz-es inputra
A lényeg a lényeg: jelenleg NEM kapható tökéletes monitor a következő szempontok alapján:
színmélység (8bit minimum nekem, nemkérek a 6bit+ FRC-ből köszi)
betekintési szög
framefrissítés
input lag
pixel válaszidő (nem egyenlő input laggal!)
megfelelő méret (24"+)
felbontásTudom, picit nagyok az igényeim, de hát ez van.
Ideális monitor, amire vágyom évek óta és nem képesek gyártani:minimum 27"
2560x1600 (16:10) / 2560x1440 (16:9)
minimum 8 bit color
120hz
0-hoz közeli input lag
max 8ms pixelválaszidő
normális design, nem ilyen agyondesignolt szépség, mint az S27A950D a samsungtól pl ([link]Elnézést az OFF-ért, nem tudtam megállni.
-
Klemice
senior tag
tn+film ennyiért...
-
Vigilante
őstag
Hát, ez még egy kicsit drágácska, de sztem le fog menni ennek is az ára kb a felére az év végére, főleg, ha jönnek, még ki 3d vision 2-höz moncsik, nah meg a 24" sztem simán elegendő!
Pedig, már a 2db GTX480 meg van, szal a gépem készen állna rá.
-
Chiller
őstag
165k?
Akkor inkább 195-ért egy LG 42LW4500, az ledes, passzív, konvertál is, filmet is jó nézni rajta, és a panel is ezerszer jobb... -
grozam
tag
Én nemtudom. Egyenlőre a 3d inkább zavaró (BF3 online) mint élvezetes.
-
hallari
tag
Szemüvegesek mit tegyenek?
-
Hobbbyt
őstag
Tudtommal az összes normális TV VA vagy IPS panellel van szerelve.. és mégis támogatják a 3d-t akár 100/100 Hz-es side by side-al is.
Ennyi pénzből egy 42 colos 200Hz-es Samut lehet venni, amihez 4 szemüveget adnak.. ráadásul az már "okos" tv
Mondjuk én inkább a szép-nagy 2D híve vagyok.. Majd ha lesz szép-nagy szemüvegtelen 3D, majd akkor újítok.
-
nincsisbéla
aktív tag
Én is szívesen kipróbálnám, de véleményem szerint ennyiért pofátlanul drága...
-
VIC20
őstag
No, a végén még - kábé öt-tíz év múlva - érdemes lesz három dimenziós monitort venni..!
-
Daywalker
addikt
Senki sem mondott olyat, hogy az aktív a legjobb, vagy egyik jobb lenne a másiknál, hiszen mindkettőnek van hátránya. Itt ebben a cikkben arról van szó, hogy aktív 3D-ben, nvidia vision-t nézve most ez a legjobb, amit próbáltunk és jelenleg kaphatunk.
Mellesleg a 32"-en, közel ülve nem játszanék passzívval, mert ott már látszódik a sorok számának feleződése. De ez megint teljesen egyéni, hogy kinek mi a zavaró. -
Steve(AMD)
tag
Először is megnézném a saját szememmel, mivel még nem volt hozzá szerencsém.
/Addig nem "húznám le" egyértelműen.../
Ellenben gyanítom, még nem elég jó ahhoz, hogy érdemes legyen rá beruházni.
Pláne ha játékra lenne használva "csak egy második" monitorként ... -
priti
addikt
Nem értem az NV miért akar mindenáron ennyi pénzt kivenni magából a szemüvegből, amikor eleve erősebb VGA kell a mókához amin szépen kereshet.
Így annyiba kerül ez a 27"-os aktív monitor 1 szemüveggel, mint egy 32"-os passzív 3D-s fullHD led monitor két szemüveggel és ráadásul még TV tuner is van benne, mert úgy amúgy TV-ként fut a piacon.
Miért venne valaki látatlanban kisebbet, butábbat ugyanannyiért? Max a képminőség miatt, de a vision kipróbálása meg nagyon körülményes. Tv-t nézhetsz ezer helyen, de a vision2-őt még nem láttam kitéve, hogy "itt van, nézzél bele"
Nemtom ki maradt még, aki egy cikkre megvesz egy ilyet.Nem akarom a PH-t bántani, de Ti is mondtatok már mindent. Legutóbb a passzív volt a legjobb 3D technológia mondván hogy egyik sem tökéletes, most ez a legjobb 3D-re. Mindig van újabb legjobb, ami a fejlődést kellene hogy jelentsen, de közben meg megy a fikázás, hogy a 3D szar.
Ez így látatlanban erősen súrolja az eladhatatlan kategóriát. Csak az látszik, hogy drága és egyben a monitorral kvázi aláírom, hogy ezentúl csak NV VGA-m lehet még akkor is, ha az AMD olcsóbban erősebbet kínál. Két tényszerű érvágás kontra szubjektív vélemény "kevesebb szellemkép" há vazz, ennyiért ne kevesebb szellemkép legyen, ennyiért pálinkát is főzzön azt úgy se legyen szellemképes vagy lehányom
-
zoltanz
nagyúr
Ki kéne próbálni mennyire fárasztó a villogás, sztem a polarizásciós megoldások jobbak, vagy a szemüveg nélkűli 3D.
-
Ó, már megint egy aktív záras roncs.
-
poj
tag
Dual link DVI is van rajta meg HDMI, másképp nem menne a 120hz..
Jelenleg nincs VA vagy IPS ami képes a 120hz megjelenítésére (valós inputtal) sajnos, ezért csak TN van.Jó kis monitor, de ennyit nem ér (nekem).. a 3D miatt ilyen drága, pedig játékra a 120hz miatt többen vennék szerintem..
[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
TN panel, D-sub...
-
Napfénysüti
nagyúr
Érdekes és jó cikk lett.
De engem még nem győzött meg ez a páros. Az biztos hogy ha lazán kicsengetném is az árát akkor se ruháznék még be rá.
-
abéla
senior tag
Előljáróban jó évet mindenkinek.
A cikk tartalmilag megfelelő, azonban annak tárgya, jobban mondva létrejöttének ténye kérdéses számomra.
(Figyelem, kifejezett szubjektív vélemény következik!)
Maga a kijelző tv-potló + kanapés funhoz túl kicsi, asztalihoz képest túl nagy és az ára...ennek majd feléért van 23", oszt' közelebb kell ülni.Az input lag mértéke pedig normális játékra alkalmatlanná teszi (az említett fps mellett szimulátorok, tps, hack n' slash, platform, tehát ahol minimális dinamizmusról beszélhetünk).
Külön érdekesség a nvision 2: érdekes, hogy az előző generációval szembeni - a gyártó számára is világossá válló- érdektelenség ellenére képes a 2. generációsnak (?) kikiáltott termékében legnagyobb innovációként a kissé világosabb lencséket felhozni fő fegyvertényként.
Így nem csodálom, hogy lassan hasonló sorsra jut a 3d, mint anno a 80-as években.
Mondom ezt úgy, hogy a kezdetektől sasolom az igazán használható térbeli megjelenítési technikákat, mert hiszem, hogy egy normális minőségű, használható termék (most is van ilyen, nagyfelbontású dual-lcd sisakok, kb millától indul) kellően elterjedve, fejlesztve, forradalmi változást/minőségi ugrást adnának a visual-platformoknak.
[ Szerkesztve ]
-
doggy90
csendes tag
Esetleg BenQ XL2420TX teszt várható? Itthon egyáltalán meg lehet majd vásárolni?
-
Cyberpunk
félisten
Pofátlanul drága. Engem nem a 3D zavar jó legyen, csak azért lehetne ennyi pénzért már normálisabb panel is abban a fránya monitorban.
-
Márton
nagyúr
Köszi a cikket.
Ha még nálatok van, megnéznétek, támogatott-e a 100Hz 3D módban?
(sok PAL videóm van ugyanis..)"ebből természetesen csak utóbbi kettő képes 3D jel fogadására"
Miért természetesen?
Én most is vga-n küldöm át a 100/120 Hz-es jelet a CRT 3D monitoromra -
antikomcsi
veterán
Érdekes, és tanulságos ki írás.
Én is kedvet kaptam egy ilyen monitor kipróbálásához, és mivel a kedv és szándék már meg van, így csak a feltételek másik 50%-át kéne valahogy összehozni.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Végre egy kijelző, amivel az aktív 3D nem kínszenvedés, hanem igazi élvezet.