Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    Szia Tamás!

    MiniPC -n régóta futott egy 2 parancsos projectem, ami rendszerindulás után aktiválta a Hotspotot, amennyiben a készüléknek van csatlakozott ethernet! kapcsolata. Ez a project a legutóbbi frissítés után megállt. Ezt inkább csak jeleztem, mert némi finomítás után, most újra működik. De ezzel a finomítással kapcsolatban lenne kérdésem.
    Parancs1 rendszerindulás eseményre, 30mp várakozás után, engedélyezi és végrehajtja (a végrehajtás művelet most került bele, eddig csak engedélyezte) parancs2 -t. Ez a rész a módosítás előtt is működött, mert ellenőrzéskor parancs2 aktív volt.
    Parancs2 eseménye: hálózati állapot megváltozott -> csatlakoztatva -> ethernet
    Eddigi műveletei: Hotspot aktiválása, majd saját maga tiltása. Mivel aktív volt, ebből tudom, hogy parancs1 lefutott, de parancs2 nem. Most már parancs1 mindenképpen lefuttatja, ezért a következőket változtattam:
    parancs2 első művelete parancs megszakítása -> nem van hálózati kapcsolat feltétellel.
    Az utolsó művelethez (saját maga tiltása) adtam egy feltételt. Megnéztem a Wifi AP állapotának lehetséges kimenő értékeit, majd egyenlőség operátor -> Wifi AP állapota = szöveg operátor -> enabled.

    1. Szerinted rendben van így az utolsó művelet feltétele, vagyis helyesen alkalmaztam benne az egyenlőség operátort?
    2. Sok esetben (pl. nem wifi kapcsolatoknál is) egyszerűbb lenne az érvényes IP címet felhasználni a konfigolt hálózat meglétének definiálásához, hiszen IP nélkül semmilyen kapcsolat sincs. Több alkalmazásban és a beállítások menüben is láttam lehetőséget az aktuális IP megjelenítésére. Ebből úgy gondolom, hogy ez az infó lekérdezhető. Lehetne egy ilyen "van érvényes IP" esemény, vagy feltétel? Ha igen, akkor jó lenne, ha ebben konkrét IP -t, vagy IP -ket (statikus, belső IP hez), illetve tartományokat is meg lehetne adni (pl. 192.... az belső hálót jelent, de nekem a mobilnethez is van publikus IP -m, aminek az eleje kétféle lehet attól függően, hogy melyiket dobja a Telenor). Ezzel még akár roamingot is lehetne definiálni, mert annál a megadott tartományokon kívűlre esne az IP (persze, csak akkor, ha a "kedves szolgáltató" nem NAT -ol csípőből. A Telenornál is ki kellett követelnem a publikus IP -t).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák