Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rootkiller

őstag

válasz bambano #65 üzenetére

Erősen likeolom...

Amúgy meg asszem nem ártana lassan anyámnak megrendelni az x64 W7-et meg a 2010es Office-t lehetőleg Projekttel együtt, ha már azt tanítja a jó magyar felsőoktatásban. Aztán 4GB ram meg 500GB/7200rpm hdd upgrade a laptopban, és zsír lesz neki még 3 évig a cucc...:D

[ Szerkesztve ]

Artengo TR 990 Pro

• tuser

aktív tag

válasz bambano #71 üzenetére

Internet Explorer :D

4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3

• rt06

veterán

válasz bambano #65 üzenetére

nem fejlesztoeszkozrol, meg rendes programrol volt szo, kerlek oldvasd el vegig az eredeti mondatot

visual studiora pedig kerlek mondj nekem alternativ ide-t c# kod fejlesztesehez (megkozelitoen olyan konnyeden hasznalhato debugger-rel), mert epp a minap akartam elkerulni a telepiteset, de pl eclipse-hez (csak azt neztem, azt hasznalom elsosorban) ami plugin-t talaltam, mind evek ota nem fejlodik

hogy hozzak peldat az oktatasbol is, szte-n legjobb emlekeim szerint van pl szamitogeppel tamogatott tervezes nevu kurzus, ahol a gyakorlaton az autodesk autocad programjat tanitjak (de ugyanezt a programot tanultam anno mas - nem erre specializalodott - emeltszintu kepzes keretein belul is)

hogy munkambol hozzak peldat, az adobe termekeit tudnam emliteni (es nem, nem a fotoshop-ra gondolok, hanem mondjuk a flash builder-re, vagy a flash catalyst-ra)

es igaz, hogy egyiket sem hasznaljak annyian, mint pl egy bongeszot (bar nem tudom, ez miert erv, hogy sokan hasznaljak, ha jol tdom, pont a linux az, amit a felsorolatknal is kevesebben hasznalnak), es igaz, hogy tobbseguknek van valamilyen (tobbnyire buta, felerteku, abandonware) alternativaja, de a felsorolatkat tenylegesen kivaltani kepes nincs

innentol kezdve fentebbi kijelentesed (amit korabban kifogasoltam) nem tobb, mint a hozzanemertok felrevezeteset celzo (vagy abbol fakado) trollkodas

[ Szerkesztve ]

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

• rt06

veterán

válasz bambano #80 üzenetére

"Akkor cincáljunk:
    [...]
    elolvastam végig."

bar a szoban forgo mondat elso felet illetoen igazad van, csak nem sikerult vegig elolvasnod, vagy ha sikerult is, egy az egyben figyelmen kivul hagytad azt

"Nekem a visual studio nem c# fejlesztői eszköz.
    [...]
    válasz: van."

akkor atfogalmazom
    kerlek mondj nekem olyan, c# nyelvet is tamogato fejlesztorendszert (azert pont ezt, mert engem perpill ez erint), ami a visual studio szolgaltatasaival egyenertekut nyujt (beleertve a mar emlitett debugger-t)

"autocad helyett használhatnak brlcad-et, de mondjuk legyen igazad, a cad program egy, amit nehéz helyettesíteni. fotóboltot iskolai szinten lehet, flash-t nem tudom, hány helyen használnak."

barmennyire is jol hangzik, ez tovabbra sem fotobol (shop != bolt), hanem fotomuhely, tovabba nem csak errol volt szo (es a flash builder sem osszekeverendo a flash professional-lel)

"a tény pedig az, hiába akarod mindenáron a trollkodás bélyegét rámsütni, hogy az oktatási feladatok többségét meg lehet oldani linuxon. A közigazgatási feladatok többségét szintén, a kutatási, egyetemi szféra képes linuxon működni, az átlag iroda is. Azokra a gépekre, amikre meg autocad-et kell tenni, vagy tényleg megkerülhetetlenül fontos a fotóbolt, vegyenek w7-et."

azt, hogy az oktatasi, kozigazgatasi feladatok reszben (vagy helyenkent egeszeben) megoldhatjak linux-on is, nem remlik, hogy ketsegbe vontam volna, s utolso senki trollnak sem emiatt szoktalak titulalni, hanem amiatt, hogy milyen stilusban adsz elo feligazsagokat
    nem remlik peldaul, hogy eddig arrol beszeltel volna, hogy oda vegyenek csak windoze-t, ahova szukseges, mindossze random szemelyeskedeseket es ideologiai maszlagot lehetett latni toled (talan ez az elso post-od ebben a temaban, ahol ettol eltersz, bar konkretumot meg itt sem sokat irtal, csupan a brlcad-ot)

en sokkal jobban orulnek, ha nem kellene minositenem teged ahhoz, hogy eszrevedd magad, viszont sajnos utobbi idoben mar a linux-os topic-okba is csak azert jarsz be, hogy beszolj, ha valaki a windoze szot leirja, de tobbnyire inkabb csak vadaszod a windoze es/vagy ms hirek topic-jait, hogy kelts nemi flame-et es/vagy beszolj moonman-nek
    regebben legalabb fel lehetett hozni, hogy jo, jo, egy mocsok troll, de legalabb sok helyen segit, ha kerdeznek

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

• anulu

félisten

nem kötözködésből kérdezem, de fejlesztettél már programot VS-ben (mindegy, h régi studio vagy .net), vagy csak demo-t láttál, hogy összehúzogatják a dolgot és csók? az, h GUI-t piszok könnyű összerakni, az igaz. de te és én is tudjuk, hogy egy program nem csak a user interface-ből áll.
    valamint egyáltalán nem kötelező élni vele, csak segíti a munkát.

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB

• Tim82

félisten

válasz bambano #61 üzenetére

(#53) Tim82: én meg csomó matematikusoknak, orvosoknak, stb. való adatbázist láttam unixos kliensekkel. egyébként meg normális cucchoz van szerveroldali kacat és böngészőn keresztül keresgélsz, nem kliensprogrammal.

Milyen kár, hogy nem matematikusoknak és orvosoknak szóló adatbázisokról és cuccokról beszéltem. :) Jellemzően a bölcsészek ebből a szempontból valahogy nem ilyen jól ellátottak (hogy értsd: nincs zsuga a "szerveroldali kacat" megteremtésére) és jellemzően offline használatra vannak kihegyezve az általuk használt adatbázisok, adattárak. Az általam példaként említett Patrologia Latina konkrétan egy sok CD-n, illetve az újabb kiadásokban DVD-n kiadott adattár, de magyarországi kiadóknál - ld. Arcanum Kiadó, Magyar Országos Levéltár stb. - is ez a gyakorlat jellemző. És bocs, de mindegyik Windows alatt fog működni, nem pedig Linux, Unix, BeOS stb. alatt (hacsak nem Wine-nal vagy egyéb "mókolós" megoldással).

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

• szepko

tag

Ha az MS kivonulna, az lenne a jelszó:Mac-et minden diáknak!
    Meg is kapnák, mit számít egy újabb hitel.Ez jogállam, és a diákoknak
    is vannak jogaik.Joga van nem eleget tanulni,nem kényszerítheti senki,
    pl:(linux), hogy erről lemondjon.

Bocsánat, hogy élek,én tehetek róla!

• Tim82

félisten

válasz bambano #91 üzenetére

mert ezek mennek linuxon is.

Elsőről, a másodikat nem használtam. Viszont amikor én használtam a PL-t, még nem volt online verzió és az nem volt régen. Örülök, hogy legalább ebben van fejlődés, hogy egy-két adatbázis elérhető online, de ez még mindig nem bizonyítja generálisan az igazadat. ;) De valóban, nem volt megfelelő példa, ebben teljesen igazad van.

Szerk: arról ne is beszéljünk, hogy ezen probléma megoldásáról már volt itt pár napja cikk...

Mármint a nagyon nagy részben még mindig csak offline módon kiadott, Windows-ra írt keretprogramos adattárak Linuxon való használatáról? :)

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

• Tim82

félisten

válasz bambano #93 üzenetére

Köszönöm, de ez még mindig azt jelenti csak, hogy lesz elvileg változás, most épp még nem ez a helyzet. Azért bele fog telni pár évbe, amíg ez a projekt használható lesz, ha túléli egyáltalán a politikai irányváltásokat, illetve valóban megkapja a szükséges erőforrásokat.

• whitezo88

nagyúr

válasz bambano #114 üzenetére

én meg találkoztam olyannal, hogy max Word 2004es formátumban lehet leadni az anyagot. mert az okos tanár képtelen az ezeréves Wordre letölteni egy plugint ami olvassa az újat (autom. felajánlja amúgy a program...)
    win7et meg nem is láttam még a suliban csak XPt. (nem mondok főiskola nevet inkább)

• sti10p

senior tag

válasz bambano #114 üzenetére

Mint írtam, tapasztalataim alapján még ma is eléggé nagy a szórása annak, hogy mennyire bevett a levelezés gyakori használata. És főként itt arra akartam utalni, hogy ez egy öngerjesztő folyamat: amikor mindenki rácuppan és álltalánosnak tartják akkor már ettől fog függeni az egész. Pl. egy tanár nem ír ki előre viszgaidőpontokat, hanem amikor épp kedve van, vagy úgy változtatja őket, hogy pár nappal előtte tudod meg, mert hát "úgyis ott az e-mail". Így elég kapkodóssá válik az egész, nem igazán tudja az ember mire számítson. Ésatöbbi, azt hiszem lejön mire akarok utalni. Az első egyetemen ahova jártam még elég jól ellehetett lenni nélküle is egy szintig, persze neptun-hoz kellett, de nem kellett ilyen malőröktől tartani. Aztán most pár évvel később egy másikon, ahol ETR-van azon kapom magam, hogy nemhogy napi, hanem szinte órás rendszerességel frissítgetem a bejövőket a fiókomban (nemcsak v.i. idején) és ilyenkor felmerült bennem, hogy most mihez kezdenék ha végleg bekrepálna a notim (amúgy most is haldoklik, csak szervizelni meg épp emiatt nem volt időm). Arrol nem is beszélve, hogy ezek a rendszerek mennyire megbízhatóak, pl. volt hogy majdnem amiatt késtem le egy vizsgát, hogy nem küldte el e-mail-ben az üzit.

A Linuxrol és társairól írtam, hogy szimpatikus, lehet én is elkezdek barátkozni velük, de mondjuk OO-ra átszokni egy kicsit húzós lesz majd, elég volt a Word-öt megtanulni. :)

U.i.: az android-os telók álltalad említett "előnyös" képességeit nem használom, mivel: 1.nincs ilyen telóm 2.nincs már olyan tanár akinél beválna 3.ami a legfontosabb: szeretem és érdekel a szakom, így inkább megtanulom. (és ide jönne a nyelvöltögetős szmájli, amit te úgy szeretsz, de én inkább kihagyom, helyette: :) )

[ Szerkesztve ]

XY

• whitezo88

nagyúr

válasz bambano #117 üzenetére

itt a hangsúly azon volt, hogy 2011ben még probléma egy 2010es formátum megnyitása egy főiskolán...
    arról hogy a könyvtári gépeken kb tíz-tizenöt perc az, hogy bekapcsolom a gépet és felmek gmailra azt nem is részletezem... de legalább a diákok értenek hozzá azaz nem, mert ahogy tapasztalom televan számítástechnikai analfabétákkal a suli, bár igaz, nem reálra van kihegyezve. szóval nem sok ember fog tőlünk ingyen wint igényelni.

• hunbi

tag

válasz bambano #117 üzenetére

Tud.
    Csak kicsit én cidriznék úgy beadni, hogy előtte ne ellenőrizném azon a cuccon amit a tanár fog használni. Ugyanis ha időnként az eredeti formázást is széttúrja egy doc megnyitásnál, vagy a calc üres munkafüzetként nyit meg véletlenszerűen fél megás excel táblákat, nem tenném a fejem arra, hogy hogyan ment ugyanezekbe. ;]
    Nem fikázni akarok, használom és örülök hogy van, de azért oda kell rá figyelni.

• anulu

félisten

válasz bambano #144 üzenetére

vagy le se sz**ja az egészet, és használja a gépén / notiján tovább. aktiválást nem dobja le, úgyhogy ennyi.
    azt elérték vele, hogy a BSA még nagyobb számokat hazudhat, és, hogy már az egyetemisták sem tisztelik a "szellemi tulajdont" (LOL! :((()

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB

• DopeBob

addikt

válasz bambano #144 üzenetére

Hát ez az nagyon megérni az MS-nek akár ingyen is adni a termékeit iskoláknak/diákoknak, hogy ezt tanulják meg ezt szokják meg. :K

MZ/X

• hunbi

tag

válasz bambano #151 üzenetére

De kitermeli az, csak warezon, merthogy ígyis úgyis wint szoknak meg a diákok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés