Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
MSI Gaming X-et le is szedték, gondolom nem fognak kapni. Ennyit a 3050-ről, szép volt, jó volt, lehet nézni a grafikonjait, hogy milyen jól teljesít és ennyi, merthogy pár emberen kívül senki sem tudja megvenni. Pedig kicsit vártam a megjelenést, hogy na most majd ebből lesz valamennyi
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
rtx 3050 topikból szeretettel
igaz nem 3060 de olcsóbb :d -
1dude
senior tag
-
-
1dude
senior tag
AMD -s megfelelőre nem mindig lehet számitani, szvsz az AMD prioritási listáján elég hátul van ez a piaci szegmens. De még az Intelre sem számitanék, ott inkább az OEM lesz kiszolgálva. Ha meg igazak a pletykák, jön még egy XT nélküli 6500 130 dolcsiért, a 40k akár ki is jöhet
Nem hiszem, hogy ennél már sokkal rosszabb kártya lesz, nem is lehet
-
Chaser
legenda
mert annyiért az van, teljesen irreális elvárás, hogy majd a 6500xt annyi lesz most, sőt
attól mert butított, nem egy erőbajnok, 1650-nél meg gyorsabb és hát az nagyon nem 30-40e ft, még az sem volt annyi :d
akkor majd ez mitől lenne annyi?
nem számítanak az évek ha esetleg nem tűnt volna fel, a bányászda miatt megváltozott a vga piac árazása, tudom nehéz feldolgozni, de tény
az oké, hogy te nem adnál érte annyit, és majd akkor azt mondja a piac, hát tesó, neked 40?
nem fogja azt mondani ( : és pont annyira irreális az ára mint a 30e ft-os gt730-nak, vagy kb bármelyik felsőbb vga-nak, de most ez van
aközött meg van némi különbség hogy te vagy én vagy más mennyiért venné meg, mint "lematekozni" a jelenlegi vga piacon hogy erre 30-40e ft-ért lenne kereslet...lol -
Gainka
őstag
"ennyiért a gt730 és gt 1030 van"
Ezt miért irod le ilyen sokszor?
Pont az a baj hogy ennyiért vannak ezek az ipari hulladékok. Teljesen felesleges rájuk pazarolni az anyagot, nem hozza egy r7 360 szintjét, én iponon 2014-ben vettem egy hd 7790-et 30k-ért, ez az a szint. Azota eltelt 8 év.
40-nél többet nem adnék én sem a 6500xt-ért, de cska a jelenlegi helyzetet figyelembe véve, mert amugy még ennyit sem. -
Chaser
legenda
de ha nem normális helyzetben vagyunk milyen alapon jön ki, hogy szerinted 30-40e-ért lenne rá igény
biztos lenne, mert gt730-ra és 1030-ra is van annyiért igény mint látszik
egy kicsit - nagyon - kevered a szezont a fazonnal1dude
az 1080-nak nem volt amd-s megfelelője, ahogy a nagyobb 2xxx rtx-eknek sem, meg is látszott az árukon
és lám, amd összekapta magát a 6xxx radeonokkal, mindjárt volt megjelenéskor itthon is 2080s teljesítmény 163e ft-ért - 3060ti -
csak közben beesett a bánya
ha nem esett volna be az olyan belépő kártyák amit én is vettem már 150e körül vagy némileg alatta mennének -
KROK640
nagyúr
Onnan, hogy megnézem 3-4 éve mennyibe kerültek az ilyen teljesítményű kártyák, majd hozzáveszem a fejlődést, ezeknek az árait meg avultatom.
Normál esetben ugyanis ez lenne az árképzés alapja. (ebben nincs chiphiány, bányászat, semmi ilyesmi beleszámolva, csak normál fejlődés)
Tehát ezért ennyi lenne a reális ár. Normális esetben. De most sajnos nem abban vagyunk... -
Chaser
legenda
felár attól függ melyik széria
a beugrók msrp ár közelében vagy pont ott vannak
hol vehető meg annyiért? ránéztem ák-n, én nem látom
de sok mindenen nem változtatna ha lenne isMasterDeeJay
ez egy új termék árazásába nem fog beleszólni fabatkát semtovábbra sem értem hogy sikerül azt kiszámolni egyeseknek hogy egy 6500xt kártya jelenleg mitől kerülne szerintük 30-40e ft-ba reálisan
persze, szeretném én is megvenni annyiért
de a hülyeségnek is van egy határa ( : -
Kissé macerásan de van 40eft körül Tesla K20M (gtx titan 5-6gb) kb 1050ti-1060 szint vagy 80-90eft Tesla M40 (titan x+ 12gb) ami gtx 1070+ szint.
Bár átlag user nem tudja beüzemelni játékra csak aki hajlandó barkácsra pedig best buy lehetne.
Jójó nem fair használt árakkal összemérni de szerintem érdemes lenne számításba venni ezeket a kártyákat tekintve hogy ebayen tekintélyes mennyiségben elérhetőek.
Részemről elvagyok egy ilyen buherált régi titanx-el a nyűgjeivel együtt mint egy lassabb de új kártyával ami 2x annyiba kerül. Átlag usernek persze tudom ez nem opció.[ Szerkesztve ]
-
1dude
senior tag
-
Chaser
legenda
de bakki', tényleg komolyan kérdem:
ha szted 30-40e ft a reális ár ezért a kártyáért
sorold már fel kérlek a többi kártyát és azoknak az árait
30e ft-ért kapsz gt 730-at, 40e-ért szerencsével ddr5-ös gt 1030-at, szerencse nélkül ddr4-eset
komolyan nem értem sokan mire alapozzátok ezt a zöldséget amit toltok
HA nem szaladtak volna el az árak, akkor lenne 50e körül mint a 1650 aminél gyorsabb, de ott nem kell pcie4
de nincs HA, nem véletlen rakta az amd nevetséges msrp-re -
KROK640
nagyúr
válasz
Sipos0219 #17 üzenetére
Sajnos ismerős amit írsz. hajdúbihari falvakban is abszolút megva ez a réteg, Core 2 Duo, vagy 1-1 Pentium Dual Core, meg 2-3nd gen I5... És persze általában ezek jönnek elő az olyan tervekkel, hogy ez vagy az a játék hasítson fullon, meg Win10/11 kell stb.
Nálunk az olcsóbbhoz ragaszkodás eléggé tömeg probléma, simán kell a 4GB RAM + HDD mert 20 ezerrel olcsóbb mint a 8GB RAM + SSD ...
és igen, igény lenne a 6500XT-re, de kb 30-40 ezer könyékén, ahol ez egy reális ár.
-
1dude
senior tag
válasz
belaazallat #195 üzenetére
Nem hiszem, hogy luxus lesz, igazából most sem az. Ha veszel egy kész gépet, ott teljesen normális árakon kapod meg az alkatrészeket (igen, itt is volt egy kb 20-25% áremelkedés az alkatrészek miatt). A drágulás inkább a DIY piacot súlytja, de igazából nincs is mit csodálkozni rajta. A kereslet felhajtotta az árakat, ráadásul ez is egy olyan piac, ahol a többség nem árérzékeny (akik 500-600 eurokat fizetnek világitós perifériákért, aprópénz egy drágább VGA).
-
Sbig_x
junior tag
válasz
Petykemano #183 üzenetére
Én pedig azt gondolom, igenis kellene egy cikk, beismerve a tévedését. Már csak azért is, mert olyan következtetéseket vont le egy heti eladásból, amit egy pártatlan újságíró nem tett volna meg. Ehhez még kapcsolódik a stílus és a hatalmas arccal megírt cikk.
Persze ez a helyesbítő cikk nem fog megszületni, mert megírásával kvázi elismerné a tévedést. De nincs is rá szükség, nem hiszem hogy volna még rendszeres olvasó aki ne ismerné Abut és a cikkeit. Így is "precedens" értékű egyébként, majd lehet linkelni, mert a következő alkalommal ugyan ez lesz, csak más termékkel.
Levonva a konklúziót, egy remek példa volt ez mennyire nem tudja objektíven kezelni a dolgokat. Zéró hitelesség. És azt is jó volt látni, mennyien szóvá tették. Helyes.
-
belaazallat
addikt
Addig nem sürgős a vásárlás, amíg működik a 380. Csak sajnos az előző konfig(AM3+) is akkor adta meg magát(tavaly év elején), mikor minden nagyon drága volt, így nem fért bele az "értelmes" proci a keretbe.
Majd meglátjuk, hogy alakul a helyzet. Mindenki érdekében remélem tényleg normalizálódik!
Szerk:
#1931dude 300 Eu [link] na nem mintha sokat számítana. Lehet 2 év múlva luxus cikk lesz a pc-s játék, ezt senki nem tudja.[ Szerkesztve ]
-
válasz
belaazallat #191 üzenetére
És mi van akkor, ha valaki nem tudja bevállalni az arányosan magasabb árat, vagy nem akarja?
Akkor nem jár jobban
Miután neked PCIE 4.0-s lapod van, esetleg bevállalható a 6500 is, de ahogy írták mások is, ki tudja, hogy 1-2 év múlva mire mész vele.
-
1dude
senior tag
válasz
Azt neked kell eldöntened.
Én eleve nem vennék olyan kártyát 350 euroért, ami már most gyenge és 2 év múlva garantáltan cserélni kell. Az 2 év alatt leforgása alatt már eleve 700 euro (ha a másik kártya is hasonló áron lesz - hasonló teljesitménnyel). Inkább veszek most egy jobbat, nekem nincs 350 elpazarolni való eurom, mert ezt 2 év múlva művészet lesz eladni.
-
válasz
A válasz egyértelmű, akkor ezt kell venni, ha erre van pénzed és most kell azonnal, valamint biztosra akarsz menni. Vagy ha nem,akkor kockáztatni és várni 3-4 hónapot, hátha lejjebb mennek az árak valóban ,de ott a ha.
Nyárra most már mindenki ígér az ellátás javulását és az árak korrigálódását.
Ez mit jelent ki tudja, lehet a 6500 soha nem lesz ilyen olcsó mint most vagy pedig ennyiért egy lényegesen jobb 3060 / 6600 kártyát is fogsz tudni venni ami tovább bírja és nem kell megbánnod ezt a vételt.
Amúgy pont CB teszt írja hogy a 6 GB kártyákkal is már adódhatnak néha gondok pár óra játék után BF alatt. [link][ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
És mi van akkor, ha valaki nem tudja bevállalni az arányosan magasabb árat, vagy nem akarja?
Én a R9 380-amat szeretném leváltani, de nem nagyon van értelmes alternatíva. 580/570 újonnan 500 Euró körül van [link] , régi architektúra sokat fogyaszt, és ennyiért már 6600-at lehet kapni [link] . Ami nem is lenne rossz(maga a kártya teljesítménye), de jelen pillanatban nem akarok kifizetni ennyit.
Régi kártyát nem szeretnék venni.
Kiszerettem volna próbálni az új battlefield-et, de közölte, hogy tegyek fel új drivert, amit nem tudok megtenni, mert nincs újabb a vga-hoz, és ez egyre többször elő fog fordulni új játékoknál.
-
Sundesz
őstag
Sapphire 6500 XT 123 ezer forintért már értelmezhető a jelenlegi árak mellett.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Két eset lehetséges. Ha a bejelentés egybeesik a megjelenéssel. Ilyenkor hír szokott lenni, ha nincs teszt, mert új információ.
Van azonban olyan, amikor a bejelentés nem esik egybe a megjelenéssel, lásd 6500 XT, vagy 3050. Ilyenkor akkor van új hír a megjelenéskor, ha van új információ, egyébként teszt van, ha van teszthardver.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Megírtuk a 3050-et. Ebben a hírben ott vannak a specifikációi. [link]
Elvileg jön tesztre is, csak nincs elég belőle. Az Inno3D elvileg a következő héten szállít 25-öt Magyarországra. Nekünk jellemzően ASUS vagy MSI VGA-k szoktak jönni, de ők külföldre is alig szállítanak 3050-et. Szóval egyelőre nem tudni, hogy mikor mi jön.
-
válasz
Úgy nézem a 2060 visszavezetése sikeresebb lesz a zöldeknek már most.
-
Sundesz
őstag
válasz
Amúgy szégyen, hogy egy szó sem esett az RTX 3050-ről ezen az oldalon, pedig prebuilt pc-ben már Alza-n és Iponon is kapható. Egy hírt megért volna egy új VGA megjelenés.
Adjak amúgy kölcsön tesztre egy RTX 3050-et (PH-t kérdezm)?
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Ó-ó, a talán korai volt az öröm, vagy elakadtak volna a szállítmányok? Vagy a gonosz média buktatta meg az AMD termékét? Hol a cikk, hogy Lisa Su mégis elrontotta?
[link](Természetesen nem gondolom, hogy cikket kéne írni és azt se, hogy ennyi idő alatt és egy üzlet adatai alapján megítélhető-e bármi. A kártya nem is kapható msrp áron)
-
ddaydome
senior tag
Bàrmikor felnyitom a szemed egy màsik meglàtàssal, szivesen!
Egyszerűen a legtöbb hozzàszóló képtelen úgy gondolkodni, hogy màs oldalról jó lehet egy termék, mint az ő szemszöge.
Ha van olyan termék, ami elérhető àron lehet egy néha jàtszó, kompromisszumra képes felhasználónak, azon mindenki nyer. A boltnak több vàsàrlója és bevétele lesz a felhasználó hozzàjutott egy új termékhez ( amit sose hajtottak) és szoftver oldalról lesz miért fejleszteni a jàtékosoknak. Elvégre azért írjàk a jàtékokat, hogy eladjàk. Ha sok évig nem jut el a vàsàrlóhoz, akkor előbb-utóbb gond lesz az àgazatoknak, de még a "gamer" vasat gyàrró gyàrtóknak is.
Nincsen rossz termék, csak rossz meglàtàs és-vagy àr!
A ph leírt egy cikket erről, többfajta tesztel és jelezte is az ilyen hiperagyaknak, hogy van ahol ez limitekbe ütközik. Tényleg olyan, mint a Blikk....... -
arn
félisten
Van itt love… a 6900xtt is viszik, mint a cukrot, miert is adnak olcson? A 2070 tobb mint harom eves, 500 euroert vettem, nincs mit helyette venni ertelmes arban.
[ Szerkesztve ]
-
Sbig_x
junior tag
"A GeForce GTX 1650-ből nincs akkora leszállított készlet, hogy az árban versenyezni tudjon. Ez a VGA lehetne sokkal olcsóbb is, ha mennyiségileg nem annyit szállítanának belőle, amennyit például a Radeon RX 6900 XT-ből. Mert utóbbi az csúcsmodell, annak komoly ára van, tehát ott van egy limit, de egy GeForce GTX 1650 tömegtermék, és abból úgy minimum háromszor többet kellene szállítani, hogy az ára lefelé mozduljon."
Mindfactory első hét: [link]
RX 6900XT = 100 units.
GTX 1650 = 440 units.Ha jól látom nem hogy háromszor hanem négyszer többet szállítottak le. Mert gondolom azért az egyértelmű, hogy ha 4x annyit adtak el, akkor tudtak 4x annyit szállítani.
-
-
-
Sundesz
őstag
Itt a kihívó: RTX 3050
-
Ez továbbra sem igaz. Az összes textúrastreaminget alkalmazó játékban potenciális probléma a PCIE 3.0 x4, akkor is, ha a VRAM-foglalás sosem megy 3GB fölé. Arra meg külön kíváncsi lennék, hogy az id Software megatexturinget használó játékaiban mi történik, mert Rage 1 és Doom 2016 teszt nem került a szemem elé.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #159 üzenetére
Ugyanaz a baja ennek is, mint az összes több vga kártyának, hogy túl drága. Aki megteheti, mint én az még kivár, de akinek sürgősen kell valami, az nem tehet mást, jelen kínálatból választ, amit ki tud fizetni. Sajna ez van már egy ideje.
[ Szerkesztve ]
-
Kelori
tag
Az egy dolog hogy az átlag játékost nem érdeklik az ilyen részletek, a valóság az hogy sokan nem is tudnak róla.
Persze szakmabeliek, hozzáértők mondhatják hogy irreális elvárás így, lehetetlen feladat úgy, az átlag vásárlót ez pont hidegen hagyja. Pláne hogy a 60 dollárt ugyanúgy elkérik ezért is, minőségtül függetlenül. Egy ponton persze a kiadó felelőssége is a dolog, hogy miért engednek ki ilyen állapotban egy nagy múltú címet, de ez már részletkérdés.Lábjegyzetben azt mondjuk még hozzáfűzném hogy a vásárlók közül egyáltalán nem tudom sajnálni azokat akik előrendelték ezt a katasztrofális játékot. Mindig is abszurdnak találtam a pre-ordert. Ígéretek alapján, egy el nem készült termékért előre fizetni a világ legnagyobb butasága.
Jön pl az elden ring nemsokára. Én hatalmas dark souls rajongó létemre alig várom a release napját, és a fromsoft még sosem adott ki rossz játékot a kezei közül, de ennek ellenére sem vagyok hajlandó láttatlanban előre fizetni érte amíg meg nem jelenik, és nem látom hogy milyen fogadtatásban részesül mind az újságírók, mind a játékosok részéről. -
fatpingvin
addikt
és csak pofáztam ad infinitum, de úgy tűnik van aki a száraz tényeknek sem hisz: igenis van létjogosultsága ennek a kártyának, a példa mutatja hogy igény is.
megvásárolható értelmezhető áron. ez a jelen helyzetben már önmagában eegy komoly selling point, csak a hájend manók nem akarják befogadni a helyzet valóságát. -
-
Kelori
tag
Teljes mértékben egyetértek hogy ez hírnév és presztízs rombolás, de az igazság az hogy ebben az üzletágban ennek sosem volt igazán nagy jelentősége. Az AMD hiába gyártott éveken keresztül szemetet az FX széria képében, amikor megjelent a ryzen rögtön sokan ugrottak érte, köztük én is, mert tényleg nagyszerű procik, jó áron. Mai napig nem bántam meg hogy megvettem az 1600X-et. Alaplapok esetében is hiába követknek el néha kolosszális baklövéseket a gyártók, maximum azt az egy terméket nem veszik a vásárlók, de ha következő alkalommal előrukkolnak valami versenyképes cuccal akkor senkit nem érdekel már hogy előtte mi történt. A legtöbb embert csak az érdekli hogy a pénzéért a legjobbat kapja, és ez gyakorlatilag rendben is van.
De hogy hozzak ellenpéldát is, a játékiparban ez pl teljesen másképp megy. Ha egy fejlesztő eljátssza a játékosok bizalmát, utána azt már emberfeletti erőfeszítés újraépíteni. Pl: Acti-Blizz, most a Dice a bf 2042-vel, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A fenteikhez hozzászólva van egy tényező még, amivel senki sem foglalkozik, és ez egyfajta műhelytitok. Általában megéri mindig a legújabb architektúra felé menni, mert a shader fordítót is arra szabják. Ez tisztán szoftveres tényező, és nagyon látszik az új játékok kódjaiban, különösen látványos az egész a shader modell 6.0 egyes függvényeitől kezdve. A régi architektúrák, AMD-féle GCN4 és Vega, az NV-féle Maxwell és Pascal nem csak azért maradnak le, mert lassan eljár felettük az idő, hanem azért is, mert a shader fordítót az AMD és az NV az új dizájnokra szabja. A DXIL kódok esetében az RDNA2-re, amiből valamennyire profitál az RDNA, és az Ampere-re, amiből valamennyire profitál a Turing. Gondoljon mindenki beje a Radeon RX 6500 XT nyers elméleti paramétereibe. Ezek alapján soha az életben nem lehetne képes egyetlen játékban sem arra, hogy megverje a GeForce GTX 1070-et. Egyszerűen nincs benne annyi TFLOPS, annyi fill-rate, annyi GB/s, még a 16 MB-os cache-sel sem. Eközben a LTT kimérte pár játékban azt, hogy ha a 4 GB-ot nem limitáló beállításokat használnak, akkor a GeForce GTX 1070-nél is gyorsabb. Nem is kevéssel, még a GTX 1080-at is elkapná, Ilyen játék a Far Cry 6, a Forza Horizon 4, és a közös ezekben a játékokban, hogy wave intrinsics függvényeket használnak. [link] - a gaming performance rész ... És itt nem az látszik, hogy ez egy istentelenül jól sikerült hardver lenne, hanem az, hogy se az AMD, se az NVIDIA nem optimalizál modern nyelvre szabott shader fordítót a régi architektúrákra. Lefordítják a kódot úgy ahogy, aztán majd megküzd vele a hardver, kit érdekel, hogy 50%-nyi teljesítmény marad benne, úgysem lényeges már a régi termék eladása.
Mindez sokaknak nem tűnik fel, pedig létező dolog. Még házon belül is látszik, hogy a GeForce GTX 1660 megtöcsköli a GTX 1070-et. Az előny pusztán szoftverből jön, konkrétan abból, hogy a GeForce GTX 1660-nál van némi haszna az Ampere-re szabott optimalizálásnak, míg a Pascal nem tud vele mit kezdeni. Ugyanez igaz az AMD-s oldalon a Radeon RX 580-ra, amit konkrétan telibe ver az RX 6500 XT ezekben a játékokban. Ez is pusztán szoftveres, az egyik kap normális szoftveres támogatást, míg a másik már nem.
Emiatt új VGA szintjén nem éri meg GCN4-gyel, Vegával, Maxwellel és Pascallal szemezni. Hiába van bennük a teljesítmény, ha nem hozzák ki belőlük a driverek.[ Szerkesztve ]
-
Heylel
csendes tag
Meg kell jegyeznem, hogy a Hardware Unboxed pont csinált ilyen tesztet és egyértelműen kimutatta, hogy a PCIe ×4 egyes játékoknál még az AMD által javasolt beállítások mellett is negatívan befolyásolja a teljesítményt PCIe 3 esetén. De ez mindegy is, mert szerintem a fő nézeteltérés nem az, hogy a kártya ki van--e herélve, hanem, hogy mennyire helyes döntés hosszú távon egy kiherélt, össze-vissza teljesítményű kártyát kiadni, pont akkor amikor mindenki elkesedetten akar kártyát venni. Szerintem (és sokak szerint) az AMD ezt igen rosszul tette, mert a saját hírnevét tette tönkre, de remélem, hogy neked van igazad, hogy Lisa Su döntése helyes volt, és ők leszenk a kispénzű vásárlók megmentői.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem. De annak akkor van értelme, ha kifutsz a 4 GB VRAM-ból. Mi arra koncentráltunk, hogy ne fussunk ki. Ha nem futsz ki, akkor nincs limit a PCI Express-ből. Ez a kulcstényező. Ezért hangsúlyoztuk annyira, hogy aki felrakja úgy a grafikát, hogy a 4 GB nem elég, az 8 GB-os VGA-t vegyen. Aki pedig képes a 4 GB limitjével élni, annak olyan mindegy a PCI Express sáv. Még ha lenne is x16-os sávja a VGA-n, akkor is megkapná az allokációk törléséből eredő kis akadásokat, mert a probléma az, hogy a VRAM fogyott el, azon nem segítene még a PCI Express 5.0 sem.
Ilyen szempontból nálunk a 4 GB-ra szabott méréseknél nem lett volna különbség, mert eleve úgy lettek beállítva a játékok, hogy ne a VRAM legyen a limit. A normál tesztekben pedig elfogyott a VRAM, így láttál volna 7 fps helyett 4 fps-t a PCI Express 3.0-tól, de már a 7 fps-sel sem vagy kisegítve.
[ Szerkesztve ]
-
Kelori
tag
Hát de ti meg nem teszteltetek pcie 3.0-ás szabványon ha jól rémlik, csak 4.0-án, de javíts ki ha tévedek.
Akkor a tiétek hogyan nevezhető átfogó tesztnek?
Mert a sok kritikus pont közül a 4x-es csatolófelület a legsarkosabb. Low-end kártya lévén elég esélyes hogy 3.0-ás rendszerbe kerül. Megkockáztatom hogy a lehetséges vásárlóbázis több mint 50%-a 3.0-át használ. És ez az a szituáció ahol végleg elvérzik ez a kártya a legtöbb esetben. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ennél a terméknél két dolgot vettünk észre. A VRAM kapacitása nagyon meghatározza a teljesítményét. Emiatt is készítettünk kétféle mérést. Egyet úgy, hogy látható legyen a 4 GB limitje, és egyet úgy, hogy mi van akkor, amikor ez a limit nem él. Ha egy média objektívan akarja bemutatni ezt a terméket, akkor ugyanígy tesz. Nem csak az egyik vagy a másik végletet mutatja meg. A valóság az, hogy nagyon sok média csak az egyik végletre csinált tesztet, és ez baj, mert a terméknek vagy a sebességét, vagy a limitációit nem mutatták be. Ha mindkettőt bemutatják, akkor alkothatnak valós véleményt, akár rosszat is.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz
Komplikato #150 üzenetére
azzal nem értek egyet
van olyan termék ami árától független semmit nem ér
ez a kártya pont olyan - mint kb minden vga -, hogy az ára a legnagyobb befolyásoló tényező tudása tükrében, hogy mennyire piacképes
de a jelenlegi helyzetben minden vga eladható és drágán, szóval ebben az esetben kár azon filózni mennyire rossz a kártya vagy sem
ha normál helyzet lenne kb mind rájuk rohadna, de nem az van, így eladják mindetszerk:
valaki nagyon jól mondta a másik cikknél, a piac szülötte... kezdetűnél
a piac torzszülötte
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
Kelori
tag
Objektívan rossz terméket kritikával illetni miért számít arcoskodásnak?
Úgy írod le a dolgot, vagy legalábbis olyan hangulata van a kommentednek, mintha a független tech média valami gonosz entitás lenne, ami félre akarja vezetni az embereket. Pedig ők is csak tényeket közöltek, (ha már ennél a témánál tartunk hogy mi a tény és mi nem az). Az hogy a piac ennek ellenére hogyan reagál a termékre, még nem von el semmit a média által megfogalmazott kritikák értékéből és valóságtartalmából.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert még nem adott leckét. Ez csak egy kérdés. Azért van úgy írva a mondat, hogy a kérdés az volt, amikor megjelent a VGA. Ha leckét adott volna, akkor maga a cím lenne az, hogy "Lisa Su, a vállalat vezetője ad üzleti leckét a médiának".
A kijött első adatok alapján most úgy néz ki, hogy az AMD látja jobban ezt. Ez van oda írva. Ezek könnyen összehasonlítható számok.
A twitter bejegyzésből az adat származik, és abból az adatból az látszik, hogy most éppen az AMD oktatja üzletre a médiát. Azt a médiát, amely a múlt héten nagy arccal oktatta az AMD-t, hogy ilyet nem szabad csinálni. Szerintem ez már önmagában piszkosul izgalmas.Ez végeredményben egy összecsapás egy hiperoptimista cég üzleti meglátásai, illetve az arcoskodó média között. Ilyen ritkán van, mert általában az a helyzet, hogy ha valamit a média lehúz, akkor az nem nyer rögtön az első héten eladási versenyt a kategóriájában, és emiatt nem egy elhanyagolható tényező, hogy most mi lesz ebből. Később is érdemes ezt nyomon követni, hiszen lehet, hogy majd a médiának lesz igaza, de az első heti eredmények alapján ez még nem látszik.
[ Szerkesztve ]
-
A tények kérdésében: nagyon ügyesen játszod ezt a plausible deniability játékot, nem meglepő, hogy az olvasók többsége nem tudja visszafejteni, mi is történik. Mondom, hogy mi a nem tény a cikkben:
A kérdés az volt, hogy a hardver megjelenése után a piac megtanítja-e az AMD-t, hogy ilyet többet ne adjanak ki, vagy esetleg Lisa Su, a vállalat vezetője ad üzleti leckét a médiának.
A TechEpiphany egy Twitter bejegyzésben számolt be róla, hogy a Mindfactory adatai alapján úgy néz ki, egyelőre az AMD látja át jobban az üzleti lehetőségeket
Az elsőt feldobtad olyan formában, hogy ha ezután a 6500 XT jó eladásairól írsz, akkor a kávé melletti olvasónak rögtön az esik le, hogy Lisa Su üzleti leckét adott a médiának, pedig ilyesmit szó szerint nem írtál a cikkben.
A másodikat külön ki kell bogozni, mert úgy van leírva, mintha a TechEpipany tweetje állítaná, hogy az AMD látja jobban az üzleti lehetőségeket, holott ezt te fűzted hozzá, az egyhetes eladási adatok alapján, ami a legfinomabban fogalmazva is hurráoptimista zöldség - még akkor is, ha később ténylegesen így alakul.Szóval kb. az történt, hogy az AMD kapusa elvégzett egy kirúgást egy kissé lapos labdával, amit az ellenfél játékosa első mozdulattal nem tudott lekezelni, hanem a saját középpályásuk indult meg vele előre, te pedig felvetetted a lapos labda használata zsenialitásának kérdését (ie. üzleti lecke), majd a félpálya átlépésekor befújtad a gólt, arra hivatkozva, hogy valaki a partjelző környékén integetett egy zászlóval. Ebben a parabolában is tények vannak, az egész valahogy mégsem áll össze
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #144 üzenetére
Azért valljuk be, hogy még a 220 dolláros polcon porosodás is kurva jó lenne, de jelenleg még nem vagyunk ennek a közelébe, túl gyorsan elviszik ezeket a VGA-kat is.
Ha beborul a bánya, akkor ennek a kártyának nem lesz igazán értelme. Vagy rak rá az AMD 8 GB-ot, vagy eladja a lapkákat mobilba. Ez a kártya csak és kizárólag addig jó, amíg a bányászok menekülnek tőle, de közben veszik raklapostul a többit.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
"csak látnánk már azt a 200 dolláros porosodást,"
Ezzel jelenleg az a baj, hogy az AiB gyártók kártyáinak bejelentési ára nem érik el az msrp-t. Ha jól emlékszem, akkor talán $219 volt a legalacsonyabb. A jellemző inkább a $259-299 úgy, hogy a rajtkor volt rá valamennyi kedvezmény.Ez egyébként annyira nyitott kérdés, mert
- ha beborul a bánya irányából érkező kereslet, akkor a $199-os msrp valószínűleg tartható, illetve szép lassan ilyen-olyan kedvezményekkel alá is mehet, ha csökkennek a gyártási és szállítási költségek.
- ha beborul a bánya, és piacra kerülnek a használt kártyák, akkor viszonylag hamar alá is eshet.
(És persze az is játszik, hogy soha nem fogja elérni az msrp-t, mert a bánya fellendül.)"Az már jó jel, hogy a Radeon RX 6500 XT-ből pár nap alatt annyi készletet szállított a PowerColor, amennyit az összes többi Radeonból január eleje óta. "
Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy ezt a kártyát nem viszik raklapostul bányászok, ezért eljut a kiskerbe.
"Szóval a mennyiség az egyelőre biztató, rögtön a heti eladások élére is lőtte a terméket, viszont a magas árazás még gond, mert láthatóan magasabb a kereslet, mint a kínálat, ami felhajtja az árakat. Majd ha ez megfordul, akkor lehet számítani az MSRP megközelítésére."Ez minden termék rajtjakor így volt, bányászat előtt is.
Annyit még a $200-os msrp-ről, hogy a HWBU azt mondta, hogy a hiányosságai ellenére jelen körülmények között, amennyiben a többi kártyával ellentétben tudja tartani az ígért $200-os msrp-t, akkor jó vételnek fog számítani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GeForce GTX 1650-ből nincs akkora leszállított készlet, hogy az árban versenyezni tudjon. Ez a VGA lehetne sokkal olcsóbb is, ha mennyiségileg nem annyit szállítanának belőle, amennyit például a Radeon RX 6900 XT-ből. Mert utóbbi az csúcsmodell, annak komoly ára van, tehát ott van egy limit, de egy GeForce GTX 1650 tömegtermék, és abból úgy minimum háromszor többet kellene szállítani, hogy az ára lefelé mozduljon.
Ha a jelenlegi szállítási mennyiség marad, akkor a 6500 XT-ből nagyjából négyszer többet kapnak a boltok folyamatosan, mint a GTX 1650-ből. A piac egy jó része ugyanakkor ki van éhezve egy új VGA-ra, tehát ez valószínűleg azonnal nem fog meglátszani, de a túlzott igény egyszer ki lesz elégítve, és akkor elkezd az ár is csillapodni a növekvő raktárkészlet miatt. Innen az lesz a kérdés, hogy boltok ehhez hogyan állnak, mert a 6500 XT gyorsabb, mint a GTX 1650, tehát árban jó lenne fölé helyezni, de a készlet sok mindent felül tud írni.
#142 pipeline : Szóljatok akkor, ha cáfoljátok a hírben megjelent tényeket, addig tárgytalan.
A gaz média által megsebzett lelkek kezelésére pedig van külön tudományág, még gyógyszereket is fejlesztettek az egyes problémákra.
És meg szoktad cáfolni a mosópor reklámot?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #134 üzenetére
Ahogy Sundesz utal rá... csak látnánk már azt a 200 dolláros porosodást, mert egyelőre még elkapkodják a készletet, ami felviszi az árat elég sok helyen. Időnként talán már bele lehet futni ennyiért, de marha nagy szerencse és a csillagegyüttállás kell hozzá.
Az már jó jel, hogy a Radeon RX 6500 XT-ből pár nap alatt annyi készletet szállított a PowerColor, amennyit az összes többi Radeonból január eleje óta. Ez azért nagy mennyiség, és ezerszer el lett mondva, hogy ez a lényege ennek a terméknek, hogy legyen raktáron, ne csak a webáruházban legyen látható out of stock felirattal.
Szóval a mennyiség az egyelőre biztató, rögtön a heti eladások élére is lőtte a terméket, viszont a magas árazás még gond, mert láthatóan magasabb a kereslet, mint a kínálat, ami felhajtja az árakat. Majd ha ez megfordul, akkor lehet számítani az MSRP megközelítésére.
[ Szerkesztve ]
-
Sundesz
őstag
válasz
Petykemano #136 üzenetére
Akkor bocsi, elromlott a szarkazmus detektorom.
-
Petykemano
veterán
tldr: Szarkazmus volt.
Abut kritizálták a cikkei miatt, amire ddaydome kollégától jött az a reakció, hogy ha nem tetszik Abu munkája, lehet nyitni egy saját tech-portált. Kelori erre reagált szarkasztikusan, amit én fokoztam azzal a gondolattal, hogy ha az újságíró tevékenység nem kritizálható anélkül, hogy le ne tennél valami jobbat az asztalra, akkor a GPU gyártás sem.
Én jellemzően éppen azt szoktam hangsúlyozni, hogy a médiának nagyonis az a feladata, hogy ne feküdjön be a céges érdekeknek, ne a céges propahandabandát harsogja, hanem objektív módon, vagy méginkább a fogyasztói/olvasói érdekek szempontjából vizsgálódjon. -
Sundesz
őstag
válasz
Petykemano #134 üzenetére
1. A csinálj jobb kártyát dolog nem mentesít a kártya hibái alól. Egyébként meg ez egy elcsépelt szöveg, a média feladata nem a jobb hardver gyártása, az az AMD, Intel és NV feladata. Az, hogy PCIe 3.0 rendszeren ez a kártya RX570 szint jóindulattal, az gáz.
2. Ez a kártya jelenleg jó LENNE MSRP áron. Nem tudom hol porosodik 200 USD-ért, de itthon 140 ezer a legolcsóbb, Casekingen nem kapni, Mindfactory-n 310 EUR a legolcsóbb.
-
Petykemano
veterán
ZachsTechTurf vs HardwareUnboxed
Míg Abu szerint az AMD okos volt és nyert, "a" fanyalgó "média" meg lenyelheti a békát , addig Zach szerint épp "a" fanyalgó "média" miatt porosodik a polcokon a $200-ért készleten levő 6500XT, ami pedig amúgy tök jó lenne nekik, ha nem tömték volna tele a fejüket mindenféle elitista dumákkal. (Egyébként nem kapható annyiért)
Önmagában nagyon vicces történet. De különösen az teszi pikánssá, hogy Abu és Zach egy oldalon állnak a kártya megítélését illetően, mégis mennyire másként látják "a média" hatását. Vajon hogy lehet "a média" egyszerre "ártalmatlan ugató kutya" (Abu szerint) és "életeket romba döntő befolyásoló gépezet" (Zach szerint) ?
(Félreértések elkerülése végett mondom: természetesen mindkettő lehet a média, csak nem egyszerre) -
-
Kelori
tag
válasz
ddaydome #125 üzenetére
Tehát szerinted kritizálni nem szabad, hanem helyette el lehet menni jobbat csinálni ha nem tetszik. Éles meglátás.
Ezentúl én is minden szakmának a csúcsára török mielőtt szóra nyitnám a számat. Elvégre amíg nem vagyok kőműves nem állapíthatom meg hogy ferde a fal. Amíg nem vagyok pék nem mondhatom hogy rossz a kenyér. Köszönöm hogy felnyitottad a szememet -
Sundesz
őstag
Ilyen szinten túlárazva ahogy most kapni 1-2 db-ot a hazai piacon, gyakorlatilag bármit vehetsz. RX 6600 230 ezerért jobb vétel, mint ez 140 ezer Ft-ért. De az 1650 95 ezerért sem rosszabb, és így tovább. Szóval jelenleg semmivel sem jobb ennek a kártyának az elérhetősége és ára, mint bármi másnak. Attól tartok, hogy belesimul a piaci trendbe és hozzá árazódik a többi kártyához. De ne legyen igazam.
-
ddaydome
senior tag
válasz
huskydog17 #117 üzenetére
Megtaláltad a piacot!
Lehet dolgozni a konkurencián.
Csinálj jobb portált, jobb hírekkel.
Én szurkolok neked.[ Szerkesztve ]
-
Csak nem irná le, mert ilyet csak a fanok írnak le, mert a tények közlése a körülmények figyelembe vétele nélkül elferdíti a megítélését annak a dolognak és az objektivitásnak és páratlanságnak a legkisebb jelét sem mutatja.
Nem szeretné vele jó színben bemutatni sem a 3070Ti sem az Nvidiát mekkora zseni és hogy átlátta a piacot azzal, hogy a 3070 és 3080 közé 5 FPS és 10 darab kevésbé selejtes példány jó áron való eladása miatt miatt bedobott egy új SKU-t.
Remélem érted.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha huskydog17 meg akarja írni, hogy "az RTX 3070Ti-ból többet adtak el, mint a nála sokkal olcsóbb RX 6600-ból", akkor írja meg, mert tényt állít vele. Nem tudnék belekötni, hiszen az van az adatsorban. Tökéletesen bebizonyított tényt írna le vele.
Még meg se sértődnék, hiszen nincs min. A tény az tény.
Persze lehet, hogy a fanok belekötnének, de a fanok ezeket személyes sértésként élik meg. Ez van. Ettől még a tény tény marad.
Huskydog17 teljesen objektív lenne egy ilyen cikkel, ha leírná.
[ Szerkesztve ]
-
Hát gondolom neked eleget mosolyog az AMD, az olvasóid egy jó része már kevésbé. A sok év alatt felépített és igazán nagy értéket képviselő fórum és topik részleg nélkül már te sem lennél ilyen boldog itt.
Maximálisan igaza van Huskydognak mindenben, a példájában is, kb ezt hozza ez az írás csak neked ez nem világos sajnos. Kivéve egy dolgot a többes számot, mert anno a PH nem volt egyenlő veled ,ma már sajnos igen.
Objektivitás és pártatlanság és mindenki boldog lenne. Ezt te egyedül nem fogod tudni megadni sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #117 üzenetére
Kijelentheted, ha ettől megsebzett lelked megnyugvást lel.
Ha megírod a Logoutra, még el is küldöm az NV-nek, hogy gyönyörködjenek benne.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Ezen a cikken nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, de legalább tanulságos volt, megtanította, hogy a PH is mindig van lejjebb, pedig azt hittem már egy bizonyos szint alá nem mennek, de tévedtem.
Egyetlen bolt egy heti eladása alapján egy világméretű következtetést levonni, na ez a legaljának a legalja.
280 darab eladott példánnyal az AMD most aztán úgy leiskolázott mindenkit, hogy ihaj-csuhaj!Kb. 10 évvel ezelőtt még álmomban sem mertem volna gondolni, hogy a PH-n látni fogok ennyire végtelenül szánalmas és Blikk színvonalú cikket, ezt is megéltem.
Amúgy én is tudok egy ilyet:
Az RTX 3070Ti-ból többet adtak el, mint a nála sokkal olcsóbb RX 6600-ból. Most akkor kijelenthetjük a PH logika alapján, hogy az NV is leiskolázott mindenkit a világon üzleti szempontból.[ Szerkesztve ]
-
Gainka
őstag
válasz
Komplikato #46 üzenetére
Igen, én ezeket a 4xxx 5xxx-es Radeonokat nem ismertem mert egy 8600gt-vel átvészeltem azt az idöszakot, csak a cod 2 létezett nekünk.
#52TIT
Nekem szerencsére driver problémám nem volt vele, de ja a lényeg akkoriban volt lehetöség jo áron kártyát venni...[ Szerkesztve ]
-
1dude
senior tag
válasz
Petykemano #113 üzenetére
-
1dude
senior tag
Piac : Ha ló nincs , a szamár is jó.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #100 üzenetére
Nyilván az AMD a Navi 24-gyel nem kockáztat nagyot, mert ha esetleg úgy alakulna, hogy a piac magához tér, akkor dobhatnak rá 8 GB-ot, ami tök egyszerűen kivitelezhető, vagy eladhatják az összes lapkát mobilba, esetleg professzionális VGA-ként. Tehát akármi lesz az AMD győztesen jön ki belőle, emiatt is vállalták be, mert csak nyerhetnek egy extra termék kiadásával. Nem bátrak voltak, hanem realisták.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz
ddaydome #106 üzenetére
Ha szeretnéd megérteni:
A fanyalgásnak van egy szubjektív része: mégpedig az, hogy ilyesmi áron jelen körülmények között (~$199) más is megvenne egy ilyen kártyát, de csak a hiányosságai nélkül. Tehát a fanyalgás szubjektív része a dealbreaker jellegzetességeknek szól, amelyekről a fanyalgó azt gondolja, hogy relatív egyszerűen, kevés többlet-befektetéssel lehetett volna orvosolni.Ebben bizonyára igazuk is lehetne, csakhogy az AMD nem elsődlegesen erre a piacra tervezte, ahol a potenciális vásárlók most fanyalognak (ne vitassuk el azt se, hogy az is vásárló lehet végül, aki fanyalog, hiszen átmenetileg is megfelelhet számára egy ilyen kártya), hanem notebookba, dekóder funkcióval és PCIe4-gyel rendelkező APU mellé kisebb TDP-vel, amely mellett a FullHD Ultra ebből a szempontból sem elérhető, következésképp a x4 Pcie busz szélesség és a 4GB VRAM még annál is kevésbé limitáló tényező.
A fanyalgásnak pedig van egy objektív része is: mégpedig az, hogy a fanyalgó afölött aggódik, hogy a most kedvezőnek tűnő ajánlat után sok vásárló fog végül csalódni. Ez egy ilyen közösségi attitűd, tudod, egymás segítése szakértelemmel, hogy ne mindent a saját károdon kelljen megtanulnod, vagy legalább tényleg tisztán lássad a lehetséges hátulütőket is.
Aztán persze a döntést már mindenki maga hozza meg.
Csak nem mindegy, hogy úgy hozza meg, hogy elolvas három cikket, amelyik agyonajnározza a terméket, hogy milyen jó, hogy végre van
$200$300-ért valami és milyen szupergyors (a napi szinten ezzel nem foglalkozó hozzánemértő nem fogja megnézni, hogy a grafikonon milyen beállításokat lát, ha nem hívják fel rá külön a figyelmét), vagy azt, hogy hát igen, valóban hiánypótló termék, de azért komoly negatívumai is lehetnek.Hozzáteszem: a prohardver cikke ebből a szempontból korrekt volt, hogy külön ismertette a "elvárt" és az "ajánlott, kompromisszumos" beállítások mellett a kártya képességeit.
És mégegyszer mondom: nem biztos, hogy ez a fanyalgás a jelen környezetben hatással lesz a termék piaci szereplésére. Ezt a kérdést az fogja majd megválaszolni, hogy kipukkan-e tartósan a kriptovaluta piac, amelyet - negyedévek leforgása alatt a - várhatóan a GPU árak rendeződése követ, vagy visszapattan és folytatódik a túlkereslet. Előbbi esetben elképzelhető, hogy aki ma $300-ért vesz egy ilyen kártyát az fél év múlva meg fogja bánni, utóbbi esetben elképzelhető, hogy aki ma $200-ért vesz egy ilyen kártyát, az azt fogja gondolni, hogy az évtizet legjobb üzletét csinálta meg.
Ez hasonló kérdés a devizahitelhez. Az se volt kötelező. De 2006-ban hiába hívta volna fel bárki is az árfolyamkockázatra a figyelmet, lekiabálták volna, hogy a 15-20%-os forintkamatot vállalható kockázat. Ha akkor nem úgy alakul, ahogy, akkor természetesen az lett volna a hülye, aki forintban vesz fel hitelt és annak lett volna igaza, aki devizában.
-
ddaydome
senior tag
Soha nem értettem ezeket a fanyalgó hangokat 1-1 termék kapcsàn. Ha valami szàmomra nem jó, nem veszem meg, ha igen megveszem. A legtöbb hozzàszóló lehúzza, ilyen-olyan okok miatt, amiket ő vélt felfedezni. Dràga, szar, kiherélt, csak erre jó stb.....
Ha 100-120e ft lesz az àra, szerintem vinni fogjàk, mint a cukrot. -
antikomcsi
veterán
Szerintem azon vevők jelentős része, aki azért vette, hogy majd ezzel játszik végre az integrált megoldás helyett, az az sem tudta, hogy mit is vesz pontosan. Azt tudta, hogy vesz egy új VGA-t, amit 6500XT-nek kereszteltek a gyártósor végén, de, hogy mit rejt tulajdonképpen a genetikája szerintem arról fogalmuk sincs. Amíg sok a légy, addig érdemes a lószart is gyártani.
-
Igen, ezeknek igaznak kellene lennie, csakhogy a kidöglött 470 / 970 vszleg PCIE3-as lapban van, és akkor már mindjárt nem lesz annyira jó. Az idétlen hibáktól eltekintve ez most kb. az a kategória, ami anno az 1050 meg a 460 2GB volt (egy kicsit lehet, hogy gyengébb), szóval a 100 EUR körüli ár reális - lett volna 5 éve. Most meg majd kiderül, hová áll be, de nem az MSRP szerinti kb. 200-ra fog.
Az 5 éves stagnáció amúgy nekem gyanús. A BL3 pl. biztosan sokkal többet kér a videokártyától, mint a BL2. Persze időközben a takarékos user számára feleslegessé vált az Ultra beállítás, úgyhogy a jelenlegi High és az 5 évvel ezelőtti Ultra teljesítményigénye lehet, hogy jobban konvergál
Új hozzászólás Aktív témák
ph Hiába a kevés VRAM, hatalmas előnye a hardvernek, hogy problémamentesen megvásárolható.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Akciókamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- OLED TV topic
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...