Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • uriember

    aktív tag

    válasz MaCS_70 #10647 üzenetére

    Köszönöm az ajánlatot, de asszem nem élnék vele, most kísérletezésben vagyok, már majdnem meggyőztem magam, hogy mi okozhatja a wifi leszakadást. Eddig a laptop mellett volt a router kb 15 centivel lejjebb a laptop asztaltól. Most áttettem a modem mellé a földre. Itt az antennák útjában van a tv állvány a sok fém hifivel és a plazmával. Reggel így hagytam itt, mikor dolgozni mentem, akkor még ment a 2,4 és az 5GHz-en is a wifi (N66U, N18U szervizben). Hazaértem délután, 2,4GHz ment, 5GHz-et nem találta az inSSIDer (telefon sem).
    Áttettem az ágyra, ahonnan közvetlen rálátása van a kliensekre, néhány perc után mindkét kliensen megjelent az 5GHz-es kapcsolat is (inSSIDer-en is). Most így tesztelem néhány óráig, aztán újra leteszem "árnyékba" és meglátom, hogy újra elveszik-e valamelyik kapcsolat. Ha igen, akkor megvan a hiba oka...
    Fasz vagyok, mert nem jutott az eszembe, hogy régebben, még anno a 90-es években AM mikróztunk, és ha már egy fa akadályozta a rálátást a Széchenyi hegyre, akkor már bizonytalan volt a vétel, és csak a fa kivágása segített (ha a tulaj beleegyezett a kivágásba...). Igaz az 12GHz-en ment, minél magasabb a frekvencia, annál inkább szükséges, hogy az adó és a vevő "lássák" egymást, és a 2,4 és az 5GHz is nagyságrendileg hasonló az AM mikró vivőfrekvenciájához.

    Folyt. köv. a teszt végén, de azért köszönöm a megvilágosítást, hogy eszembe juttattátok a GHz tartomány működési feltételeit.

    Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

Új hozzászólás Aktív témák