- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
- nem lesz visszafelé kompatibilis, nem tudod bele az USB2 és USB3 eszközeidet beledugni
Erre nem vennék mérget, 5 A nem kevés, de nem is annyira sok, hogy ne lehetne megoldani egy kompatibilis csatlakozón, amit jól mutat, hogy az USB 3.1 szabvány már 5 A-re van specifikálva: [link]
Épp azért szükséges a feszültséget növelni, mert az áramot már nem igazán lehet, illetve nem érdemes, az adott fizikai keretek között. Ahhoz már inkább teljesen újfajta csatlakozó kellene. Vagyis gondolom, 5 A-nél megáll ez a történet. A teljesítmény ezért legfeljebb a feszültség emelésével növelhető, amire viszont adott a lehetőség, mert a szigetelés 20 V-ot simán elbír, még valamivel többet is.
Mivel az új port alapból csak 5 V-ot fog leadni, így nem sérül a régi periféria sem, ha rádugom. Csak akkor kapcsol át nagyobb feszültségre szerintem, ha a periféria azt kommunikálja a port felé, hogy kapcsolj át. A régi, buta eszközök ilyen utasítást nyilván nem tudnak, így nekik marad továbbra is az 5 V-os üzem.
Az meg eléggé nevetséges, hogy az 5 A miatt egyesek már áramütésre célozgatnak. 20 V-ról beszélünk, elemi fizika... Azt sem értem, hogy a skin-hatásnak és kiloamperes áramoknak mi köze a topik témájához, offolni / hantázni / nagyot mondani én is tudnék, de minek...
De miről beszélünk, a fizikai oktatás színvonaláról, amikor már a cikk címe is hibás. A teljesítmény mértékegysége a W.
A villamosenergiát viszont Wh-ban mérik (wattóra, kilowattóra), azután fizeted a villanyszámlát, okos cikkíró...
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Egyébként, ha már a cikk címénél tartunk, szerintem azt is félreérthetik páran, akik az hiszik, hogy ez a lapka 100 W teljesítményt biztosít.
Nem biztosít teljesítményt, ez csak egy vezérlőchip, kontroller. A teljesítményt majd az a kapcsolóüzemű tápáramkör fogja biztosítani, amit ez a chip vezérel.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hálózati / IP kamera
- EAFC 25
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest