Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz bwoay #4375 üzenetére

    Szerintem sem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy melyik technológiában melyik gyártó a legjobb. Ezt nagyban meghatározzák az ársávok, meg persze az ember elvárásai is.

    LCD-téren az alsó-középkategóriában a Samsung eléggé egyeduralkodó, ezek a TV-k teljesen jók is átlagfelhasználásra, SD-anyagok tekintetében azonban lemaradnak, továbbá van még hova fejlődniük kontraszt/színhűség/fényerőhomogenitás terén. Ezek ár/érték arányban ebben a kategóriában verik még akár a jobb gyártók modelljeit is (pl. Sony), viszont a felső-középkategóriában meg a Sony LCD-i vannak topon, nagyon jó kontraszttal, jó homogenitással és meglepően mély feketével. Mondjuk a csodásnak mondott Bravia színek nekem abszolút nem jönnek be még hosszas állítgatás után sem, a plazma ilyen téren szerintem a mai napig verhetetlen.

    Plazmák között kissé egyértelműbbé vált a helyzet: az alsó-középkategóriában egyértelmű a Pana előnye a többi gyártóval szemben - elsősorban a kiváló minőségű SD-képalkotás (analóg tunerről is), illetve a minimális ghosting miatt. A felső kategóriában meg egyértelműen a Pioneer a király, kérdés, hogy meddig, ugyanis leállítja a panelgyártását és a Pana fogja neki szállítani a panelt. Az okosok azonban azt mondják, hogy nem a panel a lényeg, hanem az elektronika, amit viszont a Pio nem oszt meg senkivel, tehát sanszos, hogy a jövőben is a Pio lesz a vezető márka. Megfizetni viszont eddig lehetetlen volt (nekünk legalábbis), talán most olcsóbb lesz a Pana panel miatt.

    Melyik technológia jobb. Erre nincs egyértelmű válasz. Ahogy írod is, olyan van, hogy neked mi a kereted, meg kell nézni, hogy annyiból mit lehet kihozni az egyik és a másik oldalon és az alapján kell mérlegelni. LCD-ből is lehet nagyon jót találni, meg plazmából is. Persze árnyalja a képet, hogy évről évre változik az állás. Én ezért mertem javasolni kaYne-nek, hogy ha van rá most 120 eFt-ja, akkor annyiból szerintem ne 22"-os LCD-monitort vegyen mert később könnyen megbánja. Neki lehet, hogy praktikusabb az LCD, ha PC-vel is szeretné használni, mert a plazmát nem arra találták ki. Viszont kis kuporgatás után jóval nagyobb és jobb LCD-TV-t is talál, amit tud használni PC-vel is.

    Viszont ha vesz PS3-at is, akkor nyilván kevesebbet játszik PC-n és végülis a DivX lejátszás is megoldódik a készülékkel, ezért ajánlható neki a plazma is, a PC-re meg megmarad a régi monitorja.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák