- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
Még e hónap elsején feladtam egy ajánlott levelet kínába és ezt írja a nyomkövetés alatt:
2015.09.01 08:10 xy posta
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted2015.09.02 23:44
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2015.09.06 09:20
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2015.09.11 21:24
Küldemény információ:
Letétben van / Item stored, addressee notifiedMit jelent, hogy letétben van?
-
Fancy-boy
addikt
válasz Atomantiii #4902 üzenetére
"Letétben van / Item stored, addressee notified"
Tehát a csomag tárolva, és a címzettet értesítették.
Gondolom nem volt otthon, amikor először kézbesítették, így hagytak egy értesítőt.Szerintem írjál rá, hogy menjen a postára, vagy kérje az újrakézbesítést, mert ha valamiért mégsem hagytak neki értesítőt, akkor visszaküldik hozzád egy idő után.
[ Szerkesztve ]
-
LallerHUN
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy biztosításom, amit fel szerettem volna mondani hogy újat kössek máshol és ezt csak levélben lehetett felmondani. Ezért augusztus 31-én ami hétfő volt fel is adtam a felmondó levelet ajánlottan de csak szeptember 9-én vették át, amivel annyi volt a gond hogy 7-éig kellett volna megérkeznie és gondoltam ennyi időnek elégnek kell lennie Budapesten belül.... És ezért mivel 9-én vették át így kicsúsztam a felmondási időből ezért maradnom kell még egy évet ennél a biztosítónál.... Hiába van itt a kezembe az igazolás hogy augusztus 31-én lett feladva mégis mivel 9-én jutott el hozzájuk nem veszik figyelembe.... Ilyenkor mit lehet csinálni szerintetek?
-
LallerHUN
tag
válasz anonymus89 #4906 üzenetére
Konkrétan több mint egy hét... Igen erre gyanakszom hogy direkt így vették át.... De ilyenkor nem lehetne valahogy kicsit megszorongatni a töküket mondjuk egy kis fogyasztóvédelemmel hogy azért ilyet nem illik csinálni? Vagy rosszul gondolom?
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
eladtam valamit és a vevő postaponton szeretné átvenni, azt hogy kellene intézni? én sima ájánlott szelvénnyel szoktam postázni, ezt a postapontot is így kell? vagy valami extra ügyintézési módja van?
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
anonymus89
addikt
válasz Hintalow #4909 üzenetére
Szia!
Ha van nyomtatód akkor vaterafutárral jobban jársz, mert olcsóbb és interneten mindent ki tudsz tölteni.
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Hintalow
senior tag
válasz Fancy-boy #4911 üzenetére
Köszönöm szépen mindkettőtöknek, akkor ha jól értem más lehetőség nincs is?
Mert nyomtató éppenséggel van itt melóhelyen, viszont a cucc meg otthon van a vevő adataival, munka után adnám fel (otthon meg nincs nyomtató)
Tehát olyan megoldás nincs postapontos kiküldésre, hogy a postán bemondom, hogy úgy kérem (mint az ajánlottat) és ennyi?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Fancy-boy
addikt
válasz Hintalow #4912 üzenetére
Esetleg még ez lehet egy megoldás, bár nem tudok valóban kinyomtatnák-e helyetted:
"Ha valamilyen okból a rögzítést követően a címiratot nem sikerül kinyomtatni, kollégáink a postákon készséggel segítenek annak kinyomtatásában ehhez kérjük hozza magával az emailben kapott 8 jegyű azonosítót. "
-
Hintalow
senior tag
válasz Fancy-boy #4914 üzenetére
Köszi!
(bár szerintem mégi vaterafutáros megoldás lesz, az a legegyszerűbb, és feleségem átlövi az adatokat mailben aztán kinyomtatom )
szerk.
közben úgy látom mégsem, mert nekikezdtem volna a vaterafutáros nyomtatványak, csak hát ott meg kell adni a csomag adatait is, ami meg nincs nálam, úgyhogy patthelyzet
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
anonymus89
addikt
-
cbmfan
őstag
viszonylag sokat postázom ebayen üzletelés miatt, ezért sűrűn járok közeli postára. két idősebb hölgy van, egyikkel kellemesen eltársalgok, másik a tipikus b*szatlan fap*csa, aki gyűlöl mindent és mindenkit, főleg ha bélyeggel kell foglalkoznia. én viszont feladás bizonyítékaként bélyeggel adok fel mindent.
csomagot bélyegezve de pecsételés előtt kifizetem, fotózom postán kívül, utána kerül rá ragszám és dátumpecsét. ma viszont fap*csa kitalálta, hogy ezentúl nem kérhetem el és nem hajlandó bélyegezni, mert ha jön ellenőr (kérdeztem másikat, öt éve nem láttak), akkor neki ez rossz lesz.
konkrétan bélyeget fizetem ki, nem kémkedem (posta bejárati ajtaja ipari titoknak számít?), akkor mi köze van hozzá? szvsz szimplán hülye.
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
A napokban pénzt szeretnék küldeni?! a Postán keresztül, a kérdésem annyit lenne hogy mennyibe kerülne ha pl 30.000-et küldök? (Nem nagoyn találtam semmit, mindenhol más ár szerepel)
A másik pedig hogy hogy működne ez az egész? Valaki letudja irni? Megköszönném!Press "F" to pay respects.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Online rendeltem, és a Nyugati téri postapontra kértem kiszállítást.
A posta honlapján nem találtam meg, de meddig van nyitva ez a postapont?
Ha valaki ismerős arrafele, meg tudja mondani, hányadik emeleten lehet átvenni a csomagot? -
Fancy-boy
addikt
válasz Apollo17hu #4927 üzenetére
Postakeresővel lehet megtalálni: [link]
1376 Budapest VI. Teréz körút 51.
Budapest 62 posta
Vonalas, telefon (központi szám) : +36-1-3121200
Nyitva tartás
hétfő 07:00-20:00
kedd 07:00-20:00
szerda 07:00-20:00
csütörtök 07:00-20:00
péntek 07:00-20:00
szombat 08:00-18:00
vasárnap Zárva[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
válasz Apollo17hu #4929 üzenetére
Szívesen. Az emeletet esetleg telefonon megtudod kérdezni.
-
Aucor
senior tag
Sziasztok! Volna nekem egy csomagom amit feladtam, de a kézbesítés alatt után feldolgozást ír. Ez azt jelentené, hogy a drága vevőm visszaküldte a csomagot? PB VF1 60117771
-
anonymus89
addikt
Szerintem: Sikertelen kézbesítés van ami csak annyit jelent, hogy nem vették át így legközelebb hétfőn megkísérlik még1x. Szombaton nem tudom ki viszik-e de a címzett bemehetne szombaton érte mert nyitva tartanak.
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Aucor
senior tag
válasz anonymus89 #4933 üzenetére
Mikor írtam a hozzászólást, még ez nem volt ott, azért nagyon szépen köszönöm!
-
Fancy-boy
addikt
válasz Apollo17hu #4931 üzenetére
Na, akkor minden jól alakult.
Ez az információ hasznos lesz azoknak, akik szintén oda kérik a csomagot.[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Külföldre (Brazíla) szeretnék egy kozmetikai mintát küldeni (szinte nincs is súlya, a legkisebb bubis borítékba befér), erre lehet nyomkövetést kérnii? Egyszer már próbáltam, de magyarázott valamit a nő, hogy ilyen értékben nem lehet, stb., aztán hagytam a francba az egészet, most viszont kéri kifejezetten a címzett. Van valami díjszabási táblázat a posta oldalán, hogy ez az egész így mennyibe kerülne? Kerestem, de nem találtam sehol. Vagy a nyomkövetés már alap, nem kell érte plusz pénzt fizetni? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz Jhonny06 #4936 üzenetére
működik bárhol, csak posta nyomkövetőjét el lehet felejteni néhány országnál. ahelyett ez a megoldás, vagy az adott ország postájának oldalán ellenőrizd.
-
Fancy-boy
addikt
-
draco31
veterán
Hello!
Adott egy csomag, laptop lesz benne, 5 kilóba belefér. 23e-et fizet érte a vevő, plusz ugyebár a postai szállítás ami ha jól látom 1390Ft. Viszont utánvétellel kéri, annak mennyi a költsége jelen esetben?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Fancy-boy
addikt
Elhiszem, hogy postázol, de gondolom nem postáztál még az összes országba.
Tehát, minden bizonnyal postáztam már olyan országba, ahová te nem, és ez fordítva is igaz.
Látod, pl. az Ausztrál postát sem tesztelted.
A lényeg, hogy nem minden országban működik a nyomkövetés.Egyébként olyan is van, hogy egy adott országban hol működik, hol nem.
A múltkor 4 különböző angol címre küldtem csomagot, ebből 2 darabot beolvastak, hogy megérkezett ( Heathrow Worldwide Dc ) , a másik kettőről semmi infó, pedig egyszerre lettek elküldve.[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz Fancy-boy #4942 üzenetére
hadd ne kelljen listát írnom. cirka tíz év alatt már több ezret adtam fel, csak arab és afrikai országok egy része és sarkkutatók maradtak ki. nem nagy a világ, bármilyen nagynak is tűnik.
és félreértetted, AUS postával nincs gond, csak MP hulladék nyomkövetőjével, ami kiváltható fentiekkel.
-
Fancy-boy
addikt
Akkor újra.
Például Ausztráliába többször küldtem ajánlott levelet, és nem lehetett nyomon követni a csomagot, hiába használtam pl. az általad is említett oldalt, vagy az Ausztrál posta oldalát.
Ezt mivel magyarázod?De ott van az angol csomagos példa is, vagy nemrég küldtem Thaiföldre, most azt se tudtam követni.
Várom a választ.[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz Fancy-boy #4944 üzenetére
passz ha nagyobb értékű postán indíts egy keresést.
ausztráliába szeptember 7.-én feladott csomag ragszáma rendben van, látszik MP kivételével mindenhol. vevő úgyis szól, ha nem kapta meg.
angolok szintén, thai másfél hónapja volt, annál csak kézbesítés hiányzik, de kaptam pozitívat embertől.
[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
RAM-ot szeretnék venni (1 db. 2GB-os mudul).
Hogyan érdemes a küldeményt feladni?
Gondolom minimum ajánlott levélként, hogy nyoma maradjon.
Értékbiztosítást lehet rá kötni, érdemes?Szerintem élég két pukkanós fólia v. két polifom szerű anyag közé berakva a borítékba tenni, nem?
Mennyi lehet így a feladás díja? A postai díjszabáson elég nehezen igazodom el... [díjszabás]
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
Atomantiii
addikt
válasz stefi68 #4946 üzenetére
Pár 100 Ft-ból kijön, elég ajánlottan feladni + esetleg elsőbbségivel ha nagyon sürgős, bár tapasztalatok alapján ha délelőtt feladják elsőbbségivel, akkor másnap nálad van, de ha már délután adják fel akkor nem biztos, hogy odaér. Legalábbis én így vettem észre.
Valamint érdemes becsomagolni még valami szivacsba vagy ebbe a pukkasztós zacskóba, amilyen a bélelt boríték belseje és természetesen a boríték is olyan legyen.
A boríték összsúlya fogja meghatározni a pontos postaköltséget.
[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
válasz Atomantiii #4947 üzenetére
Nem kell elsőbbségi.
Tehát ha a levél <100 gr 215,- Ft
Ajánlott felár: 275,- Ft
+ még bubis boríték ha nincs kedve otthon "barkácsolni", az mennyi lehet kb. ?◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
anonymus89
addikt
válasz stefi68 #4948 üzenetére
Kicsi 50,- / közepes 90,- / nagy 120,- körül.
Én ha ramot adok fel akkor először is körbetekerem bubis zacsival majd két erősebb karton papír v. műanyag közel azonos méretű darabok közé teszem aztán körbe celluxszal. Utána meg mehet bubis levélbe vagy postakész borítékba. Ha púpos lesz akkor az lesz, kiszakadni csak nem fog, ez 405,-be kerül és nincs súlykorlátozás.[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
válasz anonymus89 #4949 üzenetére
Na, ez már alaposság a javából!
TE vagy az én emberem. Nincs véletlen eladó laptop RAM-od, 2 GB DDR3-1333MHz-es?
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest