- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Vaterafutárnál így kellene helyesen kitölteni az emeletet és az ajtószámot ? [kép]
(IV. emelet 15. ajtószám)A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
sopruk
senior tag
válasz Directors #11051 üzenetére
Én csak úgy szoktam ahogy egy borítékot is megcímzek IV/15, nem figyeli a rendszer, lényeg hogy a postás tudja értelmezni...
Egyszer volt, hogy feladáskor, a gép nem akarta beolvasni a postán, javítani kellett. Azt mondta az ügyintéző, hogy az utolsó karakter utáni pont miatt. Azóta nem rakok pontot a végére...[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
szégyen vagy sem még nem használtam futárt csomagküldésre itthon.
ca. 60cm átmérő és 30cm magasság lenne, max 10kg. Semmi extra, nagyon nem tud sérülni...
Melyik cég lenne a leg ideálisabb 2db motorgumit elhozatni?A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
sopruk
senior tag
válasz boogie84 #11054 üzenetére
Szia!
A Fürgefutáron több cég ajánlatai közül tudsz választani. Nemrég még nagyon jó ára volt a GLS csomagpontra szállításnak, 20 kg-ig mindössze 1600 Ft volt. De úgy néz ki emelkedtek az árak (3851 Ft 10 kg)
Lehet olcsóbbra jössz ki az MPL-el, ha a Vaterafutár oldalon készíted el a feladóvevényt (otthon kell kinyomtatni) (1950 Ft 10 kg) Mondjuk itt be kell vinni a postára feladni...szerk.
Most nézem PMP Expreszt, ami hasonló a fürgefutárhoz. Itt első találatra 2616 Ft-ra jön ki a DPD futárszolgálatra az ajánlat...
Mondjuk itt ki van emelve, hogy:
"CSOMAGOLÁS: kizárólag szabályos szögletes kartondobozba!"[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Várok 3 csomagot kínából, TN alapján mindhárom az országban van már jó ideje.
04.19-én regelték a kicserélőben, majd 05.05 óta "Item arrival at collection point for pickup, HU1550" státuszban vannak. Én még ilyet nem láttam, mond ez valakinek valamit? Vicc, hogy megint az országon belül kell hónapokat várni a semmire..."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Mr.Pentele
tag
válasz TheProb #11058 üzenetére
Menj be a postára! Azok ott vannak benn, csak új szabály szerint nem hozzák ki a külföldi 2,5 cm-nél vastagabb küldeményeket.
Sokan jártak már így, szóval nehogy visszaküldjék Kínába. Minél hamarabb keresd fel a postahivatalt, és szedesd elő velük mert ott van náluk benn.
-
TheProb
veterán
válasz Mr.Pentele #11059 üzenetére
Örvendek, mert se értesítőt nem dobtak be, se SMS-t nem küldtek...
De köszi a tippet, akkor kedden bemegyek, remélem még meglesz...
Mondjuk így mi alapján fogják kiadni a cuccot? Max TN-t tudok mutatni, mert nem a lakcímkártya szerinti címemre kértem.Egyre kritikán alulibb a posta színvonala...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Asszem egyik sem olyan TN, amit a posta is "értelmezni tud". Szóval emiatt vannak aggályaim. Ettől független, eddig legalább SMS-t küldtek, még a szerintük nem standard TN-nel rendelkező csomagokról is.
u.i.: A mosolyuk sose őszinte, mert dolgozni nem szeretnek.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
mályva
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy vált 6- vagy 7 email értesítő hogy jött küldeményem de nem vettem észre csak azt amiket sms ben kaptam és nyilván ami papír alapon. Bementem a postára felírtam a dátumokat az email értesítésről hogy nézzék meg ki lett e adva vagy nem.
a 7 csomagbol 6 ki lett adva 1-et pedig visszaküldte a feladonak elvileg.
Az lenne a kérdés hogy az email értesitő ugyanaz mint az sms vagy a papír alap? Mert nem értem hogy tudtam átvenni mikor bementem amikor meg se nyitottam azt az emailt.
Néha mondták hogy szoktak találkozni a nevemmel és egy egy kósza csomagot oda adtak.
Hogyan tudnám ezt ellenőrizni valoban átvettem e?succes delivery mindenképp írja hogyha átvettem a csomagot? köszönöm
Megbízhatóságom: 220 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
rétisün
veterán
Sziasztok,
nagyméretű csomagot szeretnék feladni, de a futárcégek nagy része max 300 cm összkerületű (azt hiszem, így mondják) csomaghoz enged online futárt rendelni. Van olyan cég, amelyik nem ragaszkodik ehhez a 300 cm-hez?
Pl. a bringák gyári doboza is nagyobb ennél, mégis kihozzák, el meg nem viszik? hogy is van ez?war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
sopruk
senior tag
válasz rétisün #11064 üzenetére
Szia!
Én ezt ismerem: HDT Nagycsomag szállítás -
mályva
aktív tag
Olyn kérdésem lenne hogy az emailben kapott postai értesítő megegyezik az sms értesítővel? mert néha ugyanazon a napon kapok emailt és sms-t is, néha meg csak az egyiket.
A posta az sms-t és az emailt is hogy mi lett kiadva egy helyen kezeli? kösziMegbízhatóságom: 220 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
mályva
aktív tag
Sziasztok a posta.hu nyomkovetes mennyire megbízható?
mert én úgy vettem észre ahogy átvettem percre pontosan az volt beírva kosziMegbízhatóságom: 220 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
sopruk
senior tag
A 24H Futár-tól vártam ma csomagot, mára ígérték a kiszállítást.
Most küldtek egy mailt, hogy csak holnap hozzák:"Sikertelen kézbesítés oka: Meghatározott időpontra történő kiszállítás
Egyeztetett új időpont: 2021-05-28"Mit jelent ez a fura megfogalmazás? A sok csomag miatt nem jutottak a végére és ezért maradt el a kiszállítás?
Az egyeztetett időpont annyi volt, hogy munkaidőn belül ígérték a szállítást, vagyis egész nap itthon vártuk a futárt -
r4z
nagyúr
Tudja valaki, hogy az lttstore-os csomagokat melyik ceg szallitja ki itthon? Asendia USA a felado.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Remekelek28
őstag
Üdv. Tudtok abban segiteni,hogy németbe melyik futárcéggel vagy postával tudom legolcsobban elküldeni egy csomagot? Egy laptop nagyságu csomag lenne. Kb mennyibe kerülhet?
-
sopruk
senior tag
válasz Remekelek28 #11075 üzenetére
Ezeknél érdemes összehasonlítani az árakat. Az eco-nál és pmp-nél már alapból benne van valamennyi biztosítás...
Pmp becsapós, mert nettó árakat mutat először...
Esetleg még ezt érdemes lehet megnézni...Szerk
Hogy ha kevesebb mint 2 kg, akkor lehet olcsóbbra jön ki postán ajánlott levélként... Azt most nem tudom linkelni, mert mobilról vagyok...[ Szerkesztve ]
-
félisten
Kaptam egy csomagot az Egyesült Államokból, vagyis kaptam volna, ha nem vonták volna vámkezelés alá.
Kaptam róla egy levelet, ki kellene töltögetnem, nyilatkoznom, stb, hogy megkapjam a motyómat.El lehet ezt kerülni valahogy?
Ez egy ajándék egy ottani haveromtól, egy tizenéves éves IT vacak amiből arrafelé sok van, számomra van eszmei értéke.
És elég nyilvánvaló már ránézésre is.
Kaptam már tőle hasonló jellegű cuccot, akkor nem játszottak fogyatékost vele.
Mit tehetek? -
Spet
addikt
válasz FoxiestFox #11078 üzenetére
Minél kisebb érték feltüntetés, és minél olcsóbb postázás. (postadíjat is beleszámolják az ÁFA, vám kalkulációba)
De most majd július elsejétől mindenre megy majd az ÁFA automatikusan.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
sqpp
őstag
Ez amúgy csak szerintem gáz?
Tegyük fel, hogy veszel valamit használtan külföldről a saját javadra. Azért miért neked kellene ÁFÁT fizetned?
Főleg olyan termékekért, amik mondjuk 1000 évesek.
Akkor pláne nem értem, ha mondjuk bizonyos oldalakon alapból kiszámlázzák már a 27%-ot és erre még mondjuk itt is fizetsz 27%-ot?
Valahogy kétlem, hogy ez EU-s dolog.
A vámot még teljesen megértem, ha bizonyos összeg felett van, az korábban is így volt.
Én mondjuk nem Aliexpressezek, de ott is elég nagy szívás lesz.
eBayen eddig néha napján bezsebelhettél jó vásárlásokat, de most már ez sem lesz, mert erre még megy 27%. Meg akkor szintén ott van mikor az eBay írja az import charge-ot. Valahogy kétlem, hogy ezt figyelembe veszik majd itthon.
Kész vicc.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
El kellene szállíttatnom 6db nagyméretű salgo polcot, a kezelhetőség és pakolhatóság miatt 3-asával (párosával egymásba forgatva) lettek csomagolva. Méreteik kb 100x80x10 cm és 30kg-ot tippelek.
Milyen futárt javasolnátok erre? GLS elvileg elvinné csomagpontról 3.000ért, csak nem tudom hogy fel tudom-e adni őket 1 csomagként.
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőhöz:
Külföldre (Franciaország) szeretnék csomagot küldeni, kicsi XS-es dobozban. Szeretnék rá biztosítást is köteni.
Melyik futárcéget érdemes ilyen esetben megbízni? Miután küldésre elkészítem a csomagot, mi a menete egy ilyen küldésnek? -
sopruk
senior tag
válasz Phobion #11083 üzenetére
Szia!
Ezen három összehasonlító oldalon érdemes megnézni, hogy melyik futárcégnél ajánl fel kedvezőbb díjazást (A pmp becsapós, mert nettó árakat ír ki először) (Érdemes megnézni mindhármat, mert ugyan arra a futárcégre különböző árakat szoktak kihozni. Eddig az eco volt a legjobb, de múltkor már az drágább lett pld...)
ecoparcel
pmpexpress
furgefutar
Az első kettőnél alapból benne van az árban valamennyi biztosítás
Általában a GLS-nél jön ki a legkedvezőbb ár (eco is azzal szállít)
Mindegyiknél, az adatok felvitele után kártyával tudsz fizetni (a fürgénél átutalással is, a többinél nem emlékszem)
Másnap vagy harmadnap jön érte a futár...
GLS-nél nyomtatni nem kell semmit...
(Esetleg még erre érdemes ránézni vaterafutár)[ Szerkesztve ]
-
norbi2010
őstag
Sziasztok!
Angliai rendelésemről ma jött az sms, hogy megfogta a vám(ugyaninnen szeptemberben még probléma nélkül megjött, azóta úgy tűnik más lett a rendszer). Összesen £45.97 volt, amiből £7.99 a szállítás, mennyibe fog ez még nekem fájni pluszban? Vám oldalon látom, hogy 22,1-150 euró között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt, ez teljes összegre vonatkozik, vagy a szállítást nem kell belevenni? Másrészt az e-vámügyintézésnek kellene működni? Hiába másolom be a követési számot hibával elhajt.
-
-
xcvbxcvb
aktív tag
Kaptam egy ilyen emailt:
"Tisztelt Ügyfelünk,
Csomagja ma megérkezett! Annak érdekében, hogy eljuttassa Önhöz, fizetnie kell a szállítási díjat
Kattintson ide a fizetéshez:https://www.posta.hu/package/1119629980
Üdvözlettel,
© 2021 Magyar Posta Zrt "
Erről az emilről jött: thome@joergthome.de
A link valami szlovák bankkártyás fizetési oldalra dob.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
TheProb
veterán
Aliról rendelt cucc-omra előbb csippant a telefon, hogy sikeresen kézbesítve lett. A gond csak az, hogy én BP-en vagyok, posta szerint meg Fehérvárra vitték ki. Ilyenkor mi van?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Több U-val kezdődő követési számú Kínai csomagom vesztegel a nemzetközi kicserélőben. Az egyik már több mint egy hónapja. A helyi postán azt mondták érdeklődjek az ügyfélszolgálaton, az ügyfélszolgálattól kaptam egy forma email-t amiben kb. semmit nem írtak le, de azt igen hogy érdeklődjek a helyi postán...
Lehet bármit lépni az ügy érdekében, vagy csak várjak tovább hátha majd egyszer megkapom a csomagokat?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs