- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mamboo
tag
Sziasztok,
USA-ból június 27-i feladással még mindig nem érkezett meg a sima levélként feladott esküvői meghívó...
már ne is számítsak rá? -
Rico33
aktív tag
Végetért a kálváriám, a 07.15-én feladott levelem angliából a mai napon megérkezett, 5415 Ft-ért cserébe megkaptam. Se egy emil, se sms, semmi értesités a vámeljárásról. A levél tartalma pótalkatrész, 40£ értékben. Pikkpakk dolgoznak a srácok...
-
Mr.Pentele
tag
válasz mamboo #11501 üzenetére
Szia!
Június 27-től máig 46 munkanap telt el. A Posta kalkulátora szerint egy nem elsőbbségi levél USA-ba 7-21 munkanap alatt érkezik meg Magyarországról. Gondolom visszafelé is hasonló lehet az időtartam. Szerintem ez már elveszett, bár sosem kizárt hogy egyszer véletlenül bedobják a ládádba. Ha elsőbbségivel adták volna fel akkor becsülten 5-10 munkanap lenne/lett volna a kézbesítési idő.
-
mamboo
tag
válasz Mr.Pentele #11503 üzenetére
köszi
-
Pocak89
senior tag
Sziasztok!
USA-ból érkező csomagom végre eljutott a vámhoz. Nyomkövető szerint "A vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre vár)". Az eladóval ráírattam az e-mail címet és telszámot is, de persze nem kaptam semmit. Várjak még vagy nekem kéne keresnem a postát? Ha igen milyen formában tudom ezt megtenni?
Köszi!
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
jeni
félisten
Viccccccc
2342Ft össz. értékre kaptam 1031Ft kifizetendő számlát.
Köszönöm Magyar állambácsi.
Ezek után már semmit se érdemes kintről megrendelni.
És még a Postai szolgáltatásért is elkérnek x összeget másfél hónapi várakoztatás után.
A másik,hogy a nemzetközi szállítási díjat 2x számolták fel.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Angliába szeretnék feladni egy csomagot (mobiltelefon dobozában), hogy lenne a legolcsóbb, ha a sebesség nem igazán szempont?
Let the Zone take me if I am.
-
MaxxDamage
félisten
Én UPS akit megbíztam. Közel 20k volt a díja. Proforma számlát megcsináltam, kinyomtattam, + a többi dokukat is amiket kértek és intéztek mindent. Én garis cserére küldtem ki egy nem épp olcsó alkatrészt. Vissza a FedEx hozta és az nem volt épp gyors vagy egyszerű, de azért 1-2 Hét alatt meg is kaptam. Minden költséget (vissza ami volt) a feladó fizetett. Brexit / változások miatt a hibás termék oda juttatás költsége ami engem terhelt, vissza az újat ők intézték/állták (+ÁFA és ügyintézési díj)
Amúgy háztól-házig garim van a laposra....de Brexit bekavart (mind1)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
somasz
addikt
Ebayről Global Shipping Programmal rendeltem egy heatsinket USA-ból, kifizettem ugye előre az áfát, vámot, erre a postától kapom az értesítőt, hogy fizessek a vámkezelésért. Mitévő legyek? A felülvizsgáltai kérelem oldalukon nem tudok olyat beikszelni, hogy ne vámkezeljék...
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Beni2360
félisten
válasz somasz #11512 üzenetére
Minden 3. országból jövő árut vamkezeles alá kell vonni. És annak a díja 399 vagy ha nem fizeted ki időben otthon 799 Ft kell fizetned ez kikrulhetetlen. Na persze ez az összeg fuggaz áru értékétől találsz a posta oldalán táblázatot erről.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
somasz
addikt
válasz Beni2360 #11513 üzenetére
De a Global Shipping Program pont erre való, az már nem szorul vámkezelésre, a szolgáltatásban kifizettem már az áfát. Gondolom valahol beléptetik az EU-ba, ahol befizetik rá az áfát.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
jeni
félisten
válasz Beni2360 #11513 üzenetére
Ha jól gondolom az a 399Ft pl.kisebb értékű áruknál szinte bukó mert ehhez meg rá jön a 640 Ft nemzetközi szállítás érték.
Ezt nekem 2x könyvelték el.
Ugyanis közel 2300Ft össz értékre rájött az említett 399 Ft áfa és a 640Ft.
Így lett nekem 1040 Ft kifizetődő posta díj szolgáltatás a Vám részéről.
Tehat 2300Ft mellé még hozzá csapódik 1040 Ft Posta zsebpénz. -
Beni2360
félisten
válasz somasz #11514 üzenetére
Na akkor még1x nem vámot kell fizetned hanem vámkezelési költséget ha 3. országból érkezik és ez Júl.01-től érvényes a Postára. Nekik be kell nyújtani vám eljárás elé ha kivan fizetve ha nincs. És ennek a díja a táblázatban szerepel. A linkelt oldalon a szöveg alatt a táblázat
A LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSOK:2021. július 1-jétől az Európai Unió valamennyi országában, így Magyarországon is megszűnt az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége. Egységesen valamennyi 150 eurónál alacsonyabb értékű áru után áfát kell fizetni. Az Európai Unióba érkező, árutartalmú küldeményekre minden esetben vám-árunyilatkozatot kell benyújtani. A Magyar Posta a 150 euró érték alatti áru tartalmu küldemények vámkezelését, vám elé állítását jogszabályi felhatalmazás alapján a NAV-val közösen kialakított speciális vámkezelési eljárás keretében, automatikusan végzi. A vámkezelés külön címzetti megbízás nélkül történik, gyorsítva és egyszerűsítve a 3. országból származó, áru tartamú küldemények vám elé állítását. A magánszemélyeknek érkező küldeményeknél a postai vámügynöki szolgáltatás díja sávosra változott. Az új folyamatban elsődlegesen az online fizetést javasoljuk, amelyhez díjelőny is társul!
A következő táblázat tartalmazza a 150 euró alatti értékű, magánszemélyeknek szóló küldemények vámkezeléséhez kapcsolódó főbb postai vámügynöki szolgáltatási díjakat:
-----------------------------------
De ez már több mint két hónapja porondon van Pl az Aliexpress topikban.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Pocak89
senior tag
Kb. mennyi idő szokott lenni a vámnyilatkozat beküldését követően mire történik valami? Múlt héten csütörtökön küldtem be nekik, azóta semmi előrelépés sincs...
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
r4pt0r
tag
Nekem nincs már gondom az Alis rendelésekkel, felére a 399forintot se kell kifizetni ha nem repülővel jön közvetlen hanem alternatív útvonalon. 15 nap alatt itt van szinte az összes sima standard küldéssel.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Arra van valami gari hogy egy levél elsőbbségivel, ajánlottan 1 nam alatt odaérjen?
-
mexel
veterán
válasz agroman #11523 üzenetére
Akkor kihagyom. A lényeg: ha visszaküldök egy net előfizut 24.-éig akkor nem kell következő hónapra előfizetnem rá, de ha nem ér vissza akkor számláznak még egy hónapot. Viszont szükségem is lenne még pár napig rá. Akkor inkább marad, mint hogy ne érjen oda és még fizethetem is
-
mexel
veterán
válasz Fancy-boy #11525 üzenetére
Akkor gondolom az ár is annyival több hogy egyszerűbb még egy hónapot fizetnem és használni még amíg kell, majd utána kényelmesen feladom.
De ránézek, köszönöm az infótszerk: ahogy néztem az 1 napos nem drága, csak 90 ft, viszont a csomag drágább mint a levél, így nincs értelme variálnom.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Egy 400Ft-os vámeljárási díjat befizettem, és azóta 5 percenként 2 email-t is ír a posta, hogy visszaigazolta...Na most ha letiltom az email-t, akkor a többiről se kapok majd infót ha fizetni kell. Mit lehet ezzel kezdeni, gondolom beragadt náluk valami...
-
Mr.Pentele
tag
válasz B-L-A-C-K #11528 üzenetére
Szerintem ideiglenesen annyit tudsz tenni, hogy a beérkező e-mailekről szóló értesítést kikapcsolod hogy ne pittyegjen a telefonod vagy hasonló. Ha magát az e-mail címet tiltanád ahonnan jönnek azok a mail-ek, akkor a többiről sem fogsz kapni (kozponti.ertesites@posta.hu), az pedig nem lenne célszerű.
Tenni csak azt tudod hogy lenémítod a levelezőrendszer appjának az értesítéseit, aztán ha abbamaradt a dolog akkor visszakapcsolod. Én ezt tenném egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
válasz Mr.Pentele #11529 üzenetére
Ha gmail-es vagy csinálhatsz egy szűrőt és beállítod hogy rögtön archiválja is. Így a bejövő mappában nem fog megjelenni és jelezni sem...
-
rétisün
veterán
Sziasztok,
múlt szerda óta állt egy csomagom a balatonszentgyörgyi logisztikai központban. A csomaglövetés szerint már itt van a kézbesítő postán, viszont "A küldemény nem kézbesíthető (megőrzésre továbbítva)"
Ez mit jelent?
Ha bemegyek érte, megkapom? Mert ugye értesítést nem kaptam, hogy sikertelen kézbesítés.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
parkr
őstag
valakinek van ötlete hogy a posta szerint mi számít vámköteles tartalomnak EU-n kívúlre történő feladáskor?
semmit sem találok róla -
nemcso
őstag
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.posta.hu/static/internet/download/Maganszemelyek_vamkezeles120101.pdf&ved=2ahUKEwjgkK_5p5_zAhVFgf0HHSovB-4QFnoECA0QAQ&usg=AOvVaw3YO4YcJvw-pb_L79RsMdLd
Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
nemcso
őstag
Bocs, a kimenőről ezt találtam, ami semmi konkrétumot nem közöl :
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.takarekbank.hu/files/17/77818.pdf&ved=2ahUKEwjgkK_5p5_zAhVFgf0HHSovB-4QFnoECB4QAQ&usg=AOvVaw3gQqUsEeMLkCIMoMKlkMKHBármit vizsgálhat a vámhatóság, amit kivinne a posta külföldre.
Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
LionW
tag
Magyar Posta MPL Postacsomag-nál lehet utólag módosítani hogy a postán maradjon a csomag, ne hozzák ki feleslegesen mielőtt visszaviszik a helyi postára?
Webshopban megjegyzésként beírtam hogy postán maradó csomagként kérem, de az emailben kapott linken házhozszállítást ír, nem is látom hogy bárhol lehetne módosítani mint más csomagküldőknél.
-
Mr.Pentele
tag
Ügyfélszinten nem lehet módosítani az MPL rendszerében, mert egy feladásnál létrehozott címiratot a beküldés után nem lehet módosítani, csak ha a feladó utólagos rendelkezése lenne de az meg bonyolult. Azt tudod tenni, hogy amikor telefonál a futár, akkor mondod hogy ne is próbálja házhoz vinni, hanem tegye le a postára. Nálunk sokszor volt már így, hogy ezt kértem és még aznap délután öt körül már kaptam az sms-t, hogy letétbe helyezték a küldeményt a helyi "nagypostán". Gondolom a feladó webáruház beírta a telefonszámodat a címzetti adatokhoz, ezáltal a kézbesítő elér, és megmondod neki ezt amit írtam. Nekem ez mindig működött, sőt örült is neki a postás, mert nem kellett erre kanyarodnia. Mivel nem tudod a futár számát ezért nem tudsz neki szólni hogy ki se hozzá, tehát marad ez hogy megjáratja a csomagoz magával az autójában és visszaviszi a postára délután.
Mivel házhozszállítás van a csomagodnál beállítva, ezért a kézbesítő meg fogja kapni a küldeményt és autókázik vele amíg el nem ér hozzád, mielőtt telefonál a címre érkezése előtt. Amint letette a helyi postán, ott 5 vagy 10 munkanapig őrzik, attól függ hogy a feladó miként rendelkezett a beállításoknál.
[ Szerkesztve ]
-
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Adtak fel részemre egy csomagot, el is küldte a feladó az azonosítót már 2 napja.
Azonba a Posta csomagkövetés oldalán ezt írja:
"A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot."
Az azonosító: RL.....+14 számjegy
Elvileg ma meg kellene érkeznie.... IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
Frontiner
aktív tag
válasz r4pt0r #11541 üzenetére
És ezt miért Tőlem kérdezed?
Egyébként menj be a helyi postára szerintem. Ha kaptál bizonylatot a fizetésről+ az előre fizetésről is van bizonylat/számla, gondolom simán visszaadják.
Bár ehhez hasonló sem történt még velem, de majd valaki okosabb megmondja a tutit. IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
azbest
félisten
válasz r4pt0r #11541 üzenetére
vagy valami webes form, vagy sima ügyfélszolgálatos email címre panasz. Csatolva a számlát amit az onlineról kaptál és a kp fizetős számlát. Ha ugyanaz a küldemény, akkor csak nem akadékoskodnak nagyon, hogy az egyiket visszautalják.
Nekem meg úgytűnik visszafordítottak a központba egy küldeményt, ami online már ki volt fizetve, mert "adathiányos". Nem is értem, hogyan, hiszen el tudtak érni, áfát és kezelési díjat is kiszabtak (áfát mégegyszer, mert ioss, de emirátiusi és azokat elrontják mindig).
Plusz "vicces" dolog. Van ilyen tanács, hogy a címzéshez is adjuk meg az email címet, hogy biztos rákerüljön, biztos tudjanak értesíteni. Na nekem értesítésre még sosem használták azt a címet. Alis fiók email vagy sms telefonra jött. Sőt. A postai számlán látom, hogy a címzésbe írt emailcím végét mindenütt levágták különböző mértékig
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Nem tudjátok Németből küldött csomagot kihozza a postás, vagy érte kell majd menni a postára? Sima 10 eurós occsó csomag, követési szám CU-val kezdődik és DE-vel végződik.
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Sziasztok! Ha külföldre kell csomagot küldeni (hollandia), lehetséges, hogy egy nap alatt odaérjen? És mit érdemes használni magyar posta?
we all deserve a bit of luck.
-
MaxxDamage
félisten
UPS-t én is tudom ajánlani!
Én UK-ba küldtem ki garis alkatrészt és igaz nem volt olcsó, de 100% elégedett voltam és minden forintot megért a szolgáltatás.
FedEx az akit nem bíznék meg ilyennel.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Építő/felújító topik
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Horgász topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest