- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
Hola,
Két kérdés, mind a kettő pdf készítéssel kapcsolatos.
0: TCPDF osztályt használok.
1: Hogyan lehetne megoldani, hogy ne törje meg az elemeket az oldaltörés, hanem ha nem fér el egy tábla sora, akkor azt már a következő oldalra tegye? A pdf html-ből van generálva, jó kis kőkori deperecated tag-ekkel. Így legalább pont úgy néz ki ahogy szeretnénk, viszont ha oldaltörés jön, simán elvágja a sort keresztbe.
2: Hogyan tudnék egy négyzet alakú képből max átmérőjű kört kivágni? Mivel a háttér fehér, az is tökéletes megoldás ha nem transzparens png a kimenet, hanem lemaszkolom fehérrel a körön kívül eső részt.Thx
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
PumpkinSeed
addikt
Azt meg tudom valahol nézni, hogy a beállított session meddig marad elérhető? Illetve a változó létrehozásától van ez számítva, vagy a legutolsó használattól?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
tag
válasz PumpkinSeed #16354 üzenetére
A php.ini session.gc_maxlifetime értéke tartalmazza.
Az utolsó hozzáféréstől számolódik.
-
PumpkinSeed
addikt
Köszönöm, viszont úgy nagy átlagban mennyi az ajánlott? Most 24 percen van. Nem sok az? Nem számít támadási pontnak? Bejelentkezett felhasználóról van szó, kijelentkezéskor törlődik a session változó tartalma is és a session_destroy is végrehajtódik.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
tothjozsi96
addikt
válasz PumpkinSeed #16356 üzenetére
Tehát 24 perc múlva kidobja a felhasználót?
Én 3 napra szoktam tenni, hogy frissüljön, mondjuk nálam van egy session_hash ami sql-ben van ...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz tothjozsi96 #16357 üzenetére
Inaktivitás esetén igen. Szerintem a 3 nap az túl sok.
-
tothjozsi96
addikt
válasz PumpkinSeed #16358 üzenetére
Mondjuk a cookie az más, de viszont én a 15 perc után ejteném a session-t ...
De inkább bejelentkezésnél lehessen kiválasztani hogy 15 perc inaktivítás után dobja-e ki vagy sem.
Szerintem eléggé zavaró ha egy nap 20x be kell lépned.[ Szerkesztve ]
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Az lenne a kerdesem, hogy vajon miert kapom ezt a hibauzenetet , amikor futtatnam a HTML-be Ágyazott php kodot.
Access forbidden!
You don't have permission to access the requested object. It is either read-protected or not readable by the server.
If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 403
localhost
Apache/2.4.10 (Win32) OpenSSL/1.0.1i PHP/5.5.15A xampp el van inditva, azon belul pedig fut az apache es a mySQL.
A htdocs mappaban van elmentve az "index.html fajl", majd a bongeszobe beirom azt hogy localhost/valami/index.html.Tehat valamiert "Nincs engedelyem a kert dokumentum eleresehez".
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
tothjozsi96
addikt
válasz honda 1993 #16360 üzenetére
Ezt próbáld ki.
Utána meg indítsd újra az Apache-ot.
-
honda 1993
senior tag
válasz tothjozsi96 #16361 üzenetére
Az a baj hogy nalami nincs olyan mint a videoban.
megnyitottam azt a dokumentumot amit mutat, aztan en is legalul keresgeltem azt a reszt amit mutatott, de nekem nincs olyan.XD alias IKSZDé
-
tothjozsi96
addikt
válasz honda 1993 #16362 üzenetére
Egyáltalán te mit használsz?
Sima apache + mysql vagy xampp / appserv? -
honda 1993
senior tag
válasz tothjozsi96 #16363 üzenetére
XAMPP-ot hasznalok.
De a xampp-n belul nekem csak az Apache es a MySQL fut. Csak ezeket telepitettem amikor kerdezte hogy mik kellenek. ( a haverom mondta hogy csak erre a kettore lesz szugsegem).[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
Kommy
veterán
a "valamire" miért van szükség az URL-ben?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #16358 üzenetére
Nézd meg, a Gmailnél milyen hosszúra van állítva a session cookie-k lejárata. Ott elég ritkán kell belépegetni, miután egyszer megtetted. Persze lehet, hogy ők már a másik véglet.
(#16338) tothjozsi96 :
Ez a téma eléggé abbamaradt, mert a felvetéseimre érdemben nem reagáltál.(#16339) Athlon64+ :
Az első felét nem értettem, mire reagáltad, mert az előzőben arról volt szó, hogy egyszerűen lehagyta az execute-ot, és erre nem figyelmeztette az IDE - Te pedig arra hivatkoztál, hogy biztos inicializálatlan változója volt, és fos IDE-t használ, pedig a változó inicializálva van, és normális IDE-t használ, csak egy metódushívás lemaradt. Szívás, de előfordulhat bárkivel, még veled is, max. nem PDO-val."database generated kulcsot sem képes minden esetben kezelni"
Asszem ezzel én is találkoztam.
Hát amúgy ja, egyetértek, hogy sok tekintetben tákolmány feelingje van (még ha nem is találkoztam annyi problémával, mint Te), mint úgy általában a PHP-nak.Sk8erPeter
-
DNReNTi
őstag
De miert index.html a file neve ha valojaban php? Szvsz ez meg is oldja a problemat.
-
honda 1993
senior tag
válasz DNReNTi #16368 üzenetére
Hat, mert html-be van Ágyazva a php kod.
Tehat ez egy HTML fajl.( erre pont emlekszem, hogy ez volt a baj a multkor , hogy .php kiterjesztessel mentettem el a fajlt.
Es azt hiszem pont te voltal az aki szolt hogy .html kell hogy legyen.Vagy lehet hogy pont az ellenkezojet mondtatok, es en emlekszem rosszul?
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz honda 1993 #16369 üzenetére
Ha a szerveren nincs külön beállítva, hogy a .html-kiterjesztésű fájlok esetén is menjen át a kód a PHP-értelmezőn, akkor nyers formában fogod látni a PHP-kódjaidat.
Szóval nevezd csak át szépen .php kiterjesztésűre a fájlodat, így legalább a PHP-kódjaid is fognak működni.
Nyilván a kolléga csak a helyzet megfelelő kontextusában mondta azt, hogy nevezd át a megfelelő kiterjesztésűre azt a fájlt... Biztos, hogy nem úgy értette, ahogy te most.Szerk. után:
"Vagy lehet hogy pont az ellenkezojet mondtatok, es en emlekszem rosszul?"
Az esélyesebb.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
DNReNTi
őstag
válasz honda 1993 #16369 üzenetére
Sztem rosszul emlekszel. Pont forditva.
-
tothjozsi96
addikt
válasz Sk8erPeter #16367 üzenetére
Közben az lett a vége hogy az üzenőfalat átírtam úgy hogy beküldésnél írja át a smiley-eket meg ezeket html-re, így már nem terhel szinte semmit.
Most jelenleg: 0.0023 Üzenetek: 43
Tehát köszi a tippeket, így megoldódott.
-
honda 1993
senior tag
válasz DNReNTi #16371 üzenetére
Haat, rendben de akkor is ugyan ezt a hibauzenetet dobja ki.
Pedig most .php-val mentettem el.Meg hogyha most letrehozok egy HTML dokumentumot, aminek a <body></body> reszebe irom a php kodot, akkor miert kell hogy .php legyen ?
sorry, mar regen volt hogy elmagyaraztatok, es sajnos nem emlekszem.[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
DNReNTi
őstag
válasz honda 1993 #16373 üzenetére
Mert ha php-t akasz futtatni es html a kiterjesztes akkor alap esetben a webszerver nem fogja forditani a php kodot hanem egy az egyben kuldi tovabb a vegfelhasznalonak. Ezert kell a php kiterjesztes.
Jé szenyor tag lettem
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz honda 1993 #16373 üzenetére
Próbáld már ki hogy létre hozol egy index.html fájlt és minden mást letörölsz.
Írj valamit persze a html-be ... -
honda 1993
senior tag
válasz tothjozsi96 #16375 üzenetére
Rendben, felfogtam .
Bar sajnos annak ellenere hogy elmentettem .php-val, meg mindig az alabbi hibauzenetet kapom.Object not found!
The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.
If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 404
localhost
Apache/2.4.10 (Win32) OpenSSL/1.0.1i PHP/5.5.15XD alias IKSZDé
-
Kommy
veterán
azt Írtad, hogy a htdocs mappába raktad a fájlt akkor az URL-be miért írod be a "valamit"?
-
honda 1993
senior tag
válasz tothjozsi96 #16378 üzenetére
nem az a mappa neve hogy valami, csak nem akartam leirni hogy mi a neve annak a mappanak. XD
Tehat van a htdocs mappa, azon belul van egy mappa aminek a neve "valami" ( de nem ez az igazi neve ).
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz honda 1993 #16376 üzenetére
A 404-es hiba azt jelenti, hogy nem találja az elemet, amit szeretnél elérni. Akkor tehát konkrétan hogyan is próbálkozol? Mert leírtad a hibaüzenetet, csak azt nem, hogy egész pontosan milyen címen akarod elérni a kívánt tartalmat. Úgy próbálod, hogy http://localhost/valami/index.php?
(#16372) tothjozsi96 :
Nincs mit, de amúgy pont ezzel kezdtem még kb. a téma elején, hogy eleve feltöltésnél alakítsd át a szöveget, és megvagy... (Mivel akkor nem kell minden egyes kiolvasásnál azt az óriási mennyiségű preg_replace-rettenetet végrehajtani.)Sk8erPeter
-
honda 1993
senior tag
válasz Sk8erPeter #16380 üzenetére
Igen pontosan ugy probalom elerni.
De felul pedig ezt irja : "Nincs engedelyem a kert dokumentum eleresehez".[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz honda 1993 #16381 üzenetére
Az a baj, hogy úgy, hogy nem látjuk, mi van az Apache vonatkozó konfigurációs fájljaiban (például httpd.conf és az egyes VirtualHostokra vonatkozó fájlok), nehéz bármit is mondani. Ha gondolod, tedd fel ezeket pastebinre, hátha úgy egyből látjuk, mi a gond.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
honda 1993
senior tag
válasz Sk8erPeter #16382 üzenetére
tothjozsi96 irt nekem privatban, hogy pastebin.com-on keresztul kuldjem el neki a fajlt, csak az a baj hogy nem ismerem azt az oldalt, es nem tudom feltolteni. XD
XD alias IKSZDé
-
tothjozsi96
addikt
válasz honda 1993 #16383 üzenetére
Egyszerű, megnyitod a fájlt, ami szerepel a videóban.
Nyomsz egy CTRL+A-t, szóval kijelölöd az egész dokumentumot, majd nyomsz egy CTRL+C-t, szóval kimásolod.És a pastebin.com oldalon abba a nagy üres mezőbe bemásolod ennek a tartalmát.
Majd submit, és utána amit kapsz linket azt bemásolod ide.Tehát ezt: http://pastebin.com/uwg3Q6n4
[ Szerkesztve ]
-
honda 1993
senior tag
válasz tothjozsi96 #16384 üzenetére
Bameeeg.
erre gondoltam en is hogy egyszeruen csak bemasolom,de azt gondoltam hogy nektek maga a fajl kell, es nem jo, ha csak siman bemasolom.De akkor ezzel az erovel ide is be tudom masolni . XD
[link] <--- Ez most egy gomb, nem kell bemasolni .
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
honda 1993
senior tag
Sk8erPeter-nek akartam irni.
XD alias IKSZDé
-
tothjozsi96
addikt
válasz honda 1993 #16386 üzenetére
Az alját cseréld ki erre.
#
# New XAMPP security concept
#
<LocationMatch "^/(?i:(?:xampp|security|licenses|phpmyadmin|webalizer|server-status|server-info))">
Order deny,allow
Allow from all
Require all granted
ErrorDocument 403 /error/XAMPP_FORBIDDEN.html.var
</LocationMatch>Ezután meg egy apache restart.
[ Szerkesztve ]
-
honda 1993
senior tag
válasz tothjozsi96 #16387 üzenetére
Hat koszonom szepen,de azt en ebbol nem tudom megallapitani, hogy mettol-meddig kellene kicserelnem.
Hat, vagysi kicsereltem, de igy sem aka mukodni.
Ugy csinaltam hogy megnyitottam a fajlt a php storm-ban, toroltem az also reszt, es beillesztettem ezt.
De ugyan az a hibauzenet fogad.[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
tothjozsi96
addikt
-
honda 1993
senior tag
válasz tothjozsi96 #16389 üzenetére
Xampp-om van, es a vezerlopanelben leallitottam az apache-ot, aztan ujrainditottam.
[link]
Es jelenleg igy nez ki.De ha csak siman azt irom be hogy localhost, akkor pedig : It works! Tehat mukodik. ( ez nekem mar teljesen erthetetlen.)
Nincs olyan fajl.
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
tothjozsi96
addikt
válasz honda 1993 #16390 üzenetére
Hmm, több doksi nincs a neten a megoldásról.
Ez is valami ős régi verzióhoz van.
Hát akkor próbálj meg egy reinstall-t, de nem értem.
Mert nekem nagyon sokáig 1.7.1 volt fent, ami szintén régi, de azzal se volt sose ilyen.Már csak 1 dologra tudok gondolni.
Nincs .htaccess fájl a htdocs mappán belül? -
honda 1993
senior tag
válasz tothjozsi96 #16391 üzenetére
Megprobalom a reinstallt.
Szerintetek az apache es a mySQL-en kivul nem erdemes semmi mast telepiteni ?XD alias IKSZDé
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz honda 1993 #16392 üzenetére
Azért a PHP-t is tedd fel... Meg a phpMyAdmin is kelleni fog.
Vicces, hogy mondják, hogy a XAMPP hű de egyszerű, ahhoz képest egy IIS-nél hármat kattintottam, és volt egy jól működő webszerverem, amit aztán szintén pár kattintással könnyen át tudok konfigurálni. Bár elvileg normális esetben a XAMPP alapvető működéséhez is ennyi kéne az installerrel, de elég gyűlöletes az Apache konfigfájljait bűvölni.Sk8erPeter
-
DS39
nagyúr
válasz Sk8erPeter #16393 üzenetére
én a WampServer-t favorizálom, az is pár kattintással települ, és hibátlanul megy.
-
honda 1993
senior tag
válasz Sk8erPeter #16393 üzenetére
Na , remek....
MySQL Service detected with wrong path
16:17:12 [mysql] Change XAMPP MySQL and Control Panel settings or
16:17:12 [mysql] Uninstall/disable the other service manually first
16:17:12 [mysql] Found Path: C:\xampp\mysql\bin\mysqld.exe --defaults-file=c:\xampp\mysql\bin\my.ini mysql
16:17:12 [mysql] Expected Path: e:\xampp\xamp install\mysql\bin\mysqld.exe --defaults-file=e:\xampp\xamp install\mysql\bin\my.ini mysqlTehat a mySQL nem indul.
XD alias IKSZDé
-
tothjozsi96
addikt
Kiegészítés képen sokkal egyszerűbb a wamp használata.
A PHP modulok miatt is, mást rész van benne magyar nyelv.Saját észre vételem az hogy itt a legkönnyebb elindítani a memcache-t.
(#16395) honda 1993
Mit raktál már fel megint?
Amúgy a C-re nem lehet felrakni?[ Szerkesztve ]
-
honda 1993
senior tag
válasz tothjozsi96 #16396 üzenetére
AAA. letoltottem egy masik verziot a xampp-bol,de nem mukodik a mySQL.
Veglegesen leirtam ezt a programot es inkabb megnezem a wampservert.XD alias IKSZDé
-
honda 1993
senior tag
Azt meg tudjatok mondani, hogy a wampserverben melyik mappaba kell rakni az index.php fajlt ?
XD alias IKSZDé
-
tothjozsi96
addikt
válasz honda 1993 #16398 üzenetére
www a mappa neve.
-
Peter Kiss
őstag
válasz honda 1993 #16398 üzenetére
Miért érzem azt, hogy itt az olvasással vannak gondok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Külpolitika
- Építő/felújító topik