- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- Steam Deck
- Hisense LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
leeate
senior tag
válasz Szten Márs #750 üzenetére
De én nem értem, miért lesz nekem hasznos, ha megtanulom, hogy törik meg a fény az optikában, meg hogy működik egy fényképező zárja, úgyis csak az eredményeimből tudok majd csak tanulni.
Biztos ez is fontos, de engem jobban érdekelne a kompozíció meg hogy egyáltalán hogy lehet értelmet adni egy képnek.."Nem mindig az a jó, ha előre eltervezzük mit is akarunk fotózni, hogy akarjuk fotózni, stb. Nagyon sokszor akkor jön az ihlet, amikor megpillantunk valamit."
Mostanában pont ezen gondolkoztam, miután megláttam a zoom magazinban Tóth István képeit. Mindegyik meg van előre tervezve pontosan, rengeteg az útómunka is, de ez nem zavar senkit, mert rájuk nézve majd' el lehet ájulni. És azok fekete-fehérek, ocsmány zajokkal, mégis eltörpülnek mellettük a flickr fiataljainak impresszionista alkotásai.
Úgyhogy teljesen össze vagyok zavarodva most.A digitális fotó magazinra gondoltam Szerintem van benne pár hasznos dolog. Nem is tudtam erről a Fotó magazinról. Lehet belőle szerezni valahonnan?
[ Szerkesztve ]
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
Szten Márs
nagyúr
Hopp, a másik topicban már úgy vettem, hogy arról a Fotó magazinról beszéltél, akkor az arra való utalást vedd semmisnek. Nagy ritkán a Fotó mozaikban fel-fel szokott tűnni az apróhirdetésekben eladó Fotó magazin gyűjtemény, de tényleg ritkán. Szerencse kell hozzá, hogy be tudd szerezni. Nekem spec szerencsém van, mert olyan két és fél évtizednnyi Fotó magazint tudok forgatni
Az nem feltétlen hasznos, hogy ha megtanulod hogy működik a zár, vagy hogy néz ki egy objektív - ha érdekesnek találod, akkor jó, ha nem, akkor meg nem kell bevágni. De azért alapokat kell tudni ahhoz, hogy jól tudj fotózni. Alapoknál gondolok arra, hogy mit is jelent az érzékenység, vagy mit is jelent a blenderekesz, vagy a záridő, milyen hatással van a képre az, ha ilyen-vagy olyan rekesznyílást alkalmazunk, mikor jó, ha rövid, vagy hosszú záridővel fotózunk, az érzékenység növelésének milyen következményei vannak, stb. Aztán jöhet az, hogy a gyújtótávolságnak milyen hatása van, ezzel párhuzamban a "kisfilm-ekvivalens" vagy általam nem szeretett kifejezéssel élve "35mm ekvivalens" gyújtótávolság mit takar, a valós és ekvivalens gyújtótávolságok összefüggéseit sem árt látni, mert akkor a különböző géptípusok által elérhető mélységélesség-különbségeket megérti az ember, márpedig azzal a gyakorlatban is folyamatosan játszik a fotós. Meg ilyen dolgok, tényleg apróbb technikai alapok, amik jók, ha megvannak.
A neten való képnézegetést én csak erős megkötésekkel ajánlom. Egyrészt nagyon szór a neten fellelhető képek minősége, másrészt sok helyen kezd átfordulni grafikába a fényképészet, ami nekem kifejezetten egy nem tetsző vonulat.
Az előre megtervezésről: nem mondtam, hoy megtervezetten nem lehet jó képeket csinálni. Természetesen lehet. De sokszor nem úgy jön az ihlet, hogy gondolkodunk rajta, tervezgetünk, stb, hanem csak bevillan egy kép menet közben. Ilyenkor lehet káromkodni, ha nincs nálunk gép.
-
Batka72
tag
"De én nem értem, miért lesz nekem hasznos, ha megtanulom, hogy törik meg a fény az optikában, meg hogy működik egy fényképező zárja, úgyis csak az eredményeimből tudok majd csak tanulni."
Szerintem nagyon fontos lehet tudni, és nem csak a fotózásban, hogy mi, miért, és hogyan működik!!!
Mostmég lehet nem érdekel, hogyan törik meg a fény az optikában, de majd ha objektívet kell választanod a DSLR gépedhez, jól fog jönni a tudás, hogy eldöntsd milyen obit vegyél stb.
A zár, rekesz működéséről annak hatásairól nem is beszélve.
Pl nem tudom elgondolkoztál e már azon, a zár, hogy képes olyan gyorsan mozogni(1/800).
Ez iszonyú gyors, és vakus fotónál(vagy más trükköknél) jól jöhet a tudás, hogy ezt egyetlen redőny nem tudja megcsinálni, ezért kettő van belőle.......
A tudás mindig hasznos, az elején csak ebből építkezhetsz, aztán ha uralod a gépet, egyre inkább felfedezed a fotózható világot magadkörül.
Én így vagyok vele. -
Batka72
tag
válasz Szten Márs #752 üzenetére
Bocsi, de megtetszett a kép.
Utólagos engedelmeddel, erre vetemedtem: Vágva -
Szten Márs
nagyúr
Hát valahogy megbocsátom azt, hogy tetszik neked a képem
Viccet félretéve, örülök neki természetesen
És ami azt illeti jót tett neki a vágás. Az eredeti képnél rám nem jellemző 4:5-ös oldalarányt alkalmaztam (mindig törekszem a szabályos oldalarányokra, nem szeretem a "szabálytalan" vágást, de 3:2, 4:3 és 1:1 vágásokon kívül nagyon ritkán csinálok mást), és a kerettel kicsit megnyújtottam. A tiéd az 5:3-hoz közelít és igencsak megtetszett ez a vágás, szóval keresem is elő az eredeti képet és megvágom ezzel az aránnyal -
Szten Márs
nagyúr
Témajavaslatokat, aki akar leadni ne felejtse el! Ma éjfélig lehet őket leadni
-
Batka72
tag
válasz Szten Márs #755 üzenetére
Örülök, hogy hozzátehettem valamit.
-
Batka72
tag
válasz Szten Márs #756 üzenetére
Témák: Tér; Tél; Víz; Erő
-
MrBean55
aktív tag
Témajavaslatok a következő hétre:
1. "párhuzamos"
2. "optikai csalódás"
3. "rosszul sikerült kép"
4. "érdekes"
5. "véletlen"Ja, ezeket a "déli" határidőket nem tartom szerencsésnek, ráadásul hol dél, hol éjfél ...
Valami "végleges" rend sem volna rossz, mondjuk, péntek-vasárnap-kedd 24.00 óra,
vagy az eredeti csütörtök-szombat-kedd 24.00 óra nekem jobban tetszene.[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
Ndruu: ezek nem azzal keszultek, vagy ennyire off volt?
MrBean: az a koncepcio, h igy volt jo a vagas
Koszi mindenkinek aki irt, annak pedig duplan, akinek tetszett is!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz MrBean55 #760 üzenetére
Igen, reklámozzuk a harmadolási szabályt, meg sok egyéb más komponálási szabályt is - viszont akárhányszor ezek feljönnek én mindig igyekszem odatenni, hoyg ezek nem abszolút szabályok. A legfőbb szabály annyi, hogy igyekezzünk úgy komponálni egy képet, hogy az a lehető leghatásosabb legyen, a lehető legjobban összhangban legyen a témával - ennyi és nem több. Nem kell és nem is szabad mindig vonalzóval meg szögmérővel komponálni - ahol valóban ordít, hogy kellene valamely szabályt alkalmazni, és igencsak feltünően rossz, ha máshogy komponáljuk meg, az más helyzet persze. Egyébként egy alsó hamradolóponton én is gondolkodtam a mécses esetében, de aztán végül ez lett belőle. Nem tudom nagyon zavarónak találod, hogy elcsúszott?
A bal oldalt én nem látom üresnek, ami azt illeti teljes egészében kitölti a téma Szóval ezt meglátást abszolúte nem értem. Biztos jól kalibrált monitorral nézed?
Most direkt kipróbáltam valamit - ha nagyon leveszem a monitor fényerejét, akkor a bal oldal bebukni látszik, és tényleg olyan mintha üres lenne. Nincs nagyon levéve a fényereje a monitorodnak? Szerintem próbáld ki úgy, hogy feljebb állítod, ha tényleg üresnek látod a bal oldalt, akkor ott a te készülékedben lesz valami hiba.Az eredeti szavazási rend valóban jóval jobb, mint ez amostani ahogy esik úgy puffan. Igyekszem tartani magam a jövőben ahhoz
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Cassidey #761 üzenetére
Annyira OFF volt... Mert tudom hogy dolgoztál a K10D-vel, aztán ilyenkor mindig eszembe jut. tbs-nek is volt és az Ő fotóit is csipáztam akkoriban (most is jók, ne értse félre senki). Valamiért olyan képet produkál a gép, ami számomra egyszerűen .
Szavazatok:
"optikai csalódás"
"rosszul sikerült kép"
"régen és most"Harrrr!!!!
-
Allien
veterán
válasz Szten Márs #762 üzenetére
Máskor is beraktam fórumokba egy segédletet. Nem feltétlenül (csak) Neked szánom, de lehet próbálkozni ezzel:
aranymetszés
(aranymetszés-golden mean, csak azért írom ide, hogy keresővel meg lehessen találni )
A lényege, hogy a kép oldalain vannak piros nyilacskák, amelyeket befele húzva "beállitható" az adott képeden pl az aranymetszés. Remélem, hasznosítható másoknak is, de természetessen, ez se szentírás, badarság lenne CSAK ezek alapján vágni egy képet.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Batka72
tag
Nekem pont az jött le először, hogy a mécses pont az alsó, jobb szélső metszésben van.
(Én az újra vágott képen, még sötétítettem is kicsit, hogy sejtelmesebb legyen) -
MrBean55
aktív tag
Nos, valóban le volt véve a fényerő egy "kicsit" ... , de jócskán feljebb véve is gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, kicsit jobban látszik az árnyék a falon. Nem kicsit leszek megdöbbenve ha kiderül hogy az a téma, mert fogalmam sincs hogy az árnyék mit ábrázol. És a baloldali kb. 15-20% teljesen töksötét így is, tehát a "teljesen kitölti"-t most sem értem.
Nem tudom hogy elcsúszott-e, de nekem kicsit furcsa a vágás/kompozíció, nem értem a nagy üres tér szerepét, miközben a téma "térdepel" a sarokban magában. De mivel én nem értek hozzá, ezért bizonytalanul mondok bármit is, határozottan meg pláne, ez csak az én szerény meglátásom.A csütörtök-szombat-kedd szavazási rend számomra tökéletes volt, de láttam én is hogy "inaktivitás" miatt az utóbbi időben volt értelme eltolni, de egy kis "diktátorkodással" esetleg vissza lehetne tolni ...
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz MrBean55 #769 üzenetére
Árnyék a falon???
Komolyan kezdem azt hinni, hogy egy másik képet nézel. Semmiféle fal nincs a képemen, árnyék meg még kevésbé
Na figyelj, vedd még feljebb azt a fényerőt. Komolyan. A koncepció: egy mécses, ami élesre van állítva, valamint az eléletlenedő háttérben (amit az 50mm-es Kobom F/1,8 rekesznyílása biztosított) egy lány feje látszik, aki éppen elnyúlt az asztalon.
Te eskü komolyan más képet nézel szerintem Egészen az egyébként fekete keretig teljesen kitölti a feje a bal oldalt. Csak azt tudom még egyszer javasolni, hogy vedd még feljebb a monitorod fényerejét. Amúgy így már érthetőbb, hogy az alagutas képen miért nem akartál sötétíteni. Meg az is, hogy miért voltak túlexpós képeid. -
Batka72
tag
válasz Szten Márs #768 üzenetére
K20d-t nagyon tetszik a váz!
És sok olyat javítottak, amit a K10d ben hiányoltam..... -
Szten Márs
nagyúr
-
MrBean55
aktív tag
válasz Szten Márs #770 üzenetére
Hmmm..., hmmm..., hmmm...
1. A monitor menüjében is kotorászva feltornásztam a fényerőt annyira hogy a WinCommanderben a fekete betűk kiégett halványszürkék voltak ...
2. Megnéztem a képedet, persze az is világosabb volt, de én nem láttam semmilyen lányt.
3. Letöltöttem a képedet a vinyómra, IrfanView, adtam neki gammakorrekciót és megjelent ...
4. A monitor menüjében mindent visszatettem a régire, ezután gammakorrekció, így is megjelent.Sorry, a hiba val.szeg tényleg az én készülékemben volt.
Még annyi háttérinfó, hogy sz.gép előtt 3 helyszínen szoktam tartózkodni, ahol most vagyok (5-10%, nem Bp.), illetve 2 másik helyen (50%, 40-45%, mind2 Bp.). A mostani helyen egy CRT monitor van a másik 2 helyen TFT. Az nekem is feltűnt hogy a TFT-k mások, de hogy esetleg ennyire ... Eddig nem tűnt rossznak ez a CRT normál esetben ... Holnap este megnézem az egyik, holnapután meg a másik TFT-n is, ha azokon alapállapotban ott lesz a lány akkor ez a CRT repül a kukába az tuti ..., ha nem lesz ott a lány akkor megússza ...
Na, megnéztem az alagutas képeket, így emlékezetből csupán egy kicsit tűnik sötétebbnek mint ahogyan a TFT-ken láttam, egy icipicit.
Viszont ha világosítok a képeden akkor attól még önmagában nem jön elő a lány, illetve mivel mostmár tudom hogy mit keressek ezért egy kicsit mégis előjön, igen, de csak ezért, és így meg szörnyen világos a monitorom, normálisan használhatatlan. A gamma az kell, akkor jól látszik "normál" módban is. Ha a TFT-knek beépített gamma korrekciója van, akkor megeszem a kalapom, oké?
Ezelőtt tényleg annyit láttam hogy a "háttérben" (jó, nem a falon) a mécsesek halvány fénye keveredik a sötétséggel, ennyi.A többieknek alaphelyzetben látszódik a lány?
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz MrBean55 #774 üzenetére
Be kell vallanom nem ismerem a monitorok lelkivilágát De akkor CRT-n a fényerő úgy tűnik nem megoldás, a gamma a megoldás. A videókártyadriver menüjében is lehet gammát állítani, nem kell a képen túrkálni a gammát - szerintem lődd be ott, mert komoly bajok lehetnek a mostani beállításokkal. Mindenesetre örülök, hogy előjött a téma Most így, hogy látod, mi is van a képen, mit szólsz hozzá?
Egyébként kiváncsi vagyok, hogy a TFT-ken mit fogsz látni, szóval majd ha azok elé kerülsz írd meg kérlek. A többiek képemre jött reakciójiból úgy veszem le, hogy ők tökéletesen látták a képet és én is több monitoron is megnéztem, mindenhol tökéletes volt - igaz kivétel nélkül csak TFT-ken. Mindenesetre elég sok képet dolgoztattam már ki, ilyen "kényeseket" is, hogy tudjam, hogy nagyjából milyen beállítások azok a monitoron, amik mellett úgy jelenik meg a kép a monitoromon, mint ahogy az a papírképen fog - és ilyen beállítások mellett is jó a kép. Viszont most már csakazértis ki fogom dolgoztatni, kiváncsiságból
[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
válasz Szten Márs #773 üzenetére
Nem nézem.
Azért a 90-95%-os arányból sejtheted hogy a topicot gyakorlatilag a TFT-ken "éltem" végig, az igaz hogy nem "zseblámpa" üzemmódban használtam azokat sem ... -
MrBean55
aktív tag
válasz Szten Márs #776 üzenetére
Hát még én mennyire kíváncsi vagyok a TFT-kre ...
Holnap este majd írok beszámolót és az újraértékelést is akkor fogom megtenni, ma már késő van.
Délután 4 óta (vagyis gépbekapcsolás óta) egyszerűen mást sem csinálok mint olvasok - olvasok - írok - olvasok - írok itt a PH-n, mindenkinek be nem áll a billentyűzete, olyan mennyiségben termel mindenki hogy az hihetetlen. Most már tessék visszaállni a régi tempóra mert ettől én besokallok. Pedig 8-10 topiknál többet nem is szoktam nézni itt.
A többi "normál weboldalamat" még időm sem volt megnézni, pedig enni is alig ettem ...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Reagálás a képemre érkezett véleményekre:
Azért tűnik homályosnak, mert nagyon minimális mértékben tényleg félremért a gép, de a háttérfény is pont úgy világította meg az üveg csillagot (arra fókuszáltam), hogy életlennek tűnnek az élek (homályosnak). Egyszerűen nem mindig sikerül pontosan fókuszálnia a gépnek. Ez nem egy többpontos AF-et tudó gép, ez TTL kontraszt érzékelős, centerbe fókuszál, tudomásom szerint nincs több pont, ami alapján eldönti az élességet. Általában jól eltalálja, de nem mindig.
Az Új Év csak azért került aláírásba, hogy együtt legyen a Karácsonyi jókívánságaimmal.
Azért lett fekete-fehér, mert alig volt pár szín a képen az erős háttérfény miatt. Az üveg díszek színtelen üvegből készültek, ezt a tisztaságot és átlátszóságot próbáltam hangsúlyosabbá tenni az FF konverizóval.
A vágást azért vettem szűkebbre, mert a háttérben az ablak másik fele is látszódott, az pedig nem mutatott jól. Viszont ha már a jobb oldalról vágtam, akkor arányosan balról is, valamint felülről és alulról, hogy ne legyen aránytalan a méret.(#766) Batka72: Addig még gyakorolnom kell ezzel a géppel és sok-sok pénzt előteremteni. Vagy eladjam a fél vesém/tüdőm?
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MrBean55
aktív tag
válasz Szten Márs #775 üzenetére
A "nép" nevében szólnék Batka72 témajavaslatainak érdekében ...
Le az "önkényes cenzúrával" ! -
Cassidey
senior tag
válasz Szten Márs #776 üzenetére
tenyleg rendben van a kep, kalibralt monitoron nezem, szepen latszik aminek kell.
egy kalibralason amugy nem art elgondolkodni ha mar fotozunk es dolgozunk a kepekkel szerintem, maga a "muszer" korrekt aron megveheto mar. -
-
Szten Márs
nagyúr
Óhogyaza
Elnézést Mindjárt meg is csinálom újra a hírdetményt.
De ha már betettem a témajavaslataidat, elárulod, hogy mit hiányolsz a K10D-ből és miben ad többet a K20D?Cassidey:
Köszönöm a megerősítést, sejtettem, hogy így lesz Bár, mint mondtam én a monitoromat nem műszerrel kalibráltam, csak hozzáállítottam az előhívott képekhez Ja igen, a #775-ös hozzászólást, azaz az előző, mint kiderült hiányos hirdetményt törölnéd nekünk?[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
A témajavaslatok gyűjtése lezárult. A témajavaslatok közül maximum háromra lehet szavazni ezen topicban, hétfő délig! A három legtöbb szavazatot kapott témajavaslat kerül a döntőbe.
Eheti témajavaslataink:
- "ember"
- "munka"
- "kapcsolat"
- "érzés"
- "édes"
- "új"
- "párhuzamos"
- "optikai csalódás"
- "rosszul sikerült kép"
- "érdekes"
- "véletlen"
- "régen és most"
- "tér
- "tél"
- "víz"
- "erő" -
Cassidey
senior tag
válasz Szten Márs #783 üzenetére
kesz. amugy nagyon belelehet ebbe merulni, en a nyaron bekalibraltattam, azt kapom vissza a laborbol amit itt latok, szoval ennyiben ki is merult a dolog. azert lassan belesz kalibralva megegyszer. olyan bosszanto volt amugy, van egy ismerosom, akivel fotozunk neha egyutt, es o allandoan azt mondta, h kiegettek a kepeim, en meg hiaba magyaraztam, h kalibralt cuccon nezem, nem az, mert o is azt mondta, h az ove is kalibralt ott dolt el a kerdes, h o a laborbol visszakapta az alexpos, kisse sotet kepeket, en meg a jokat.
-
Batka72
tag
válasz Szten Márs #783 üzenetére
Szia!
Köszi a javítást....
Bocsi a késésért(láttam az előző kérdésed is a k20d-t illetően)
Gondoltam írok pár apróságot, amin változtattak, de rengeteg ilyen dolog van, ami tényleg csak apróság, de pl: a por jelzés, hibás pixel kivonás, D-range, a beállítási lehetőségek kiterjesztése...(a live view is ide tartozna, ha komolyabban gondolták volna, de sajna csak azért van, hogy benne legyen, sokan köpködik...) sorolhatnám még a kis okosságokat, amivel egy teljesebb, kellemesebb, kicsit, a többi, kategória béli géphez felzárkózottabb "K10D"-t kapunk.
De a lényeg amiért váltanék, amitől nem egy tuningolt K10D, az a szenzor, am CMOS lett, és azt írják igen jól sikerült(azt azét nagyon sajnálom, hogy a pentax is úgy érzi, muszáj beszállnia pixelháborúba a fennmaradás érdekében igazán maradhatott volna 10.2 Mp).
Állítólag kedvezőbb a zajosodása az elődnél, a növelt pixelszám ellenére is(új fejlesztésű CMOS)ami nekem, fontos, mert az előző gépemnél(fuji S-5600)már már az őrületbe kergetett a zaj(kicsit most is itt van még az agyamban..ZzzZzzZ.. )nem elég, hogy zajos volt, de annyira mosott, hogy az őzeket a búza táblában, kötött pulcsis kutyák zöld levesben-re változtatta.
Ez maradandó nyomot hagyott bennem (azóta is felsírok néha álmomban)tehát ez fontos tényező nekem.
Összegezve lényeg az új szenzor és a sok kis apróság, amitől mindig vigyorog az ember arca(kivéve talán a vaku kezelést, bár plusz ként itt is megjelent a vakuszinkron csatlakozó, nem tudom használható-e master ként a beépített vaku, és végre elsüti a slav-et, vagy még mindig két külső profi vakut kell alkalmazni.... ha igen akkor sírok kicsit.). -
MrBean55
aktív tag
válasz MrBean55 #778 üzenetére
Itt vagyok ahogyan ígértem, a társtopikban Szten képének újraértékelésén már túl is vagyok.
Megnéztem az egyik TFT-n és azt kell mondjam hogy itt alapból látszódik a női fej.
Az igaz hogy nem túl erőteljesen itt sem, legalább egy kis gammakorrekciót ez is el tud viselni, és sokat is bár akkor zajosodik. De alapból is legalább kivehető, ami a CRT-n nekem nem adatott meg. Az említett baloldali teljes sötétség abszolút megváltozott, nincs, azért eleinte egy kicsit biztos gondolkodni kell hogy mi lehet ott, de rá lehet jönni.
Holnap megnézem a másik TFT-n is, és elkezdek gondolkodni a CRT sorsán ...[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
My top3:
- "optikai csalódás"
- "rosszul sikerült kép"
- "véletlen" -
Batka72
tag
Választok: Tér; Víz; Érzés
-
Batka72
tag
MI A GOND SRÁCOK???
Ne hagyjátok kiszenvedni a topikot!!!
(Remélem lassan azért vissza áll a rend.....) -
Szten Márs
nagyúr
Ha ilyen elánnal érkeznek a szavazatok, kénytelen leszek meghosszabbítani az előszavazást ma éjfélig. És mivel 13 perc van délig, azt hiszem ez eldöntött. Szóval:
Ma éjfélig lehet a témajavaslatokra előszavazni!
Részletek itt: [link]És még pár értékelést várunk a társtopicba is
[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
válasz Szten Márs #792 üzenetére
- regen es most
- kapcsolat
- ember -
Szten Márs
nagyúr
Még egy apróság:
Kérem, hogy figyeljetek a társtopic első hozzászólásában leírt szabályok betartására! Ez ugye tartalmazza a normál kép méretét is, amitől igencsak erősen eltért pár kép az utóbbi időben. Lehet ettől eltérő méretű képet is feltenni - a normál méret mellett és nem helyette.
Köszönöm -
Szten Márs
nagyúr
Eheti szavazataim:
- "ember"
- "kapcsolat"
- "munka" -
priusz
aktív tag
Az én heti javaslataim: párhuzamos;ember; édes
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
Szten Márs
nagyúr
A témajavaslat-előszavazásra sajnos viszonylag kevés szavazat érkezett, így igen érdekes eredmény alakult ki. A szavazatok eléggé szórnak, így számos témajavaslat kapott egy szavazatot, viszont csak kettő témajavaslat van, ami egynél több szavazattal büszkélkedhet. Emiatt rendhagyó módon most csak ezen kettő szavazat jut a döntőbe, ezek pedig:
- "kapcsolat" (2 szavazattal)
- "ember" (3 szavazattal)Ezen két téma egyikére lehet szavazni a társtopickban, kedd éjfélig! Kérek minden leendő képfeltöltőt, hogy a képük feltöltésével egyidejűleg szavazzanak is! Ezen kívül képfeltöltés nélkül is lehet természetesen szavazni, szóval senki ne fogja vissza magát!
Köszönöm!
-
MODERÁTOR
Én annyira, de annyira... hülye vagyok, hogy az már nem is igaz.
Egyszerűen leadom a szavazataimat 2009-01-03-án, aztán elfelejtek újra szavazni hétfő estig... magamnak...
Legközelebb majd odafigyelek. Mondom odafigyelek! Nem igaz milyen az eszem...Cassidey: Azért lett FF, mert egyrészt kevés volt a szín az eredeti képen is, másrészt pedig azért, mert ilyet nem nagyon csinál senki, csak én vagyok elég elvetemült hogy egy karácsonyi képet FF-be konvertáljak...
Harrrr!!!!
-
Szten Márs
nagyúr
Igazából akkor olyan "szavazatokat" is leadtál, ami még akkori állásnál rajta sem volt a témajavaslat-listán, szóval témajavaslat-gyűjteménynek vettem és beletettem őket a kalapba
Viszont szavazatnak nem tudtam őket venni, mert akkor még a témagyűjtés korszaka volt és nem kezdődött meg az előszavazás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- Ukrajnai háború
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest