- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #4404 üzenetére
áá, csak a szokásos. tegnap megvettük a babakocsit és most biztosan fel van pörögve.
-
Real_Necro
veterán
Azt hittem letesztelted este és kényelmetlen volt.
Ugye jó rugózású cross járgányt vettetek? Itt még a járdák is kátyúsak.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #4406 üzenetére
nekem megfelel, remélem hogy jó is lesz.
-
*Ropi*
félisten
Na most sajnálom, hogy nem fotóztam le azt az atyát, aki a templomajtóban elbotlott a reverendájában és akkorát gravitált, hogy még a madarak is felriadtak a környékbeli fákról...Mekkora kép lenne: kórházi környezetben fej-fej mellett "repeszt" így két babakocsi és lesvenkelni...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Freddy76
addikt
Hehe, akkor most csóróbb vagy kicsit, mint tegnap voltál . De ez jó, a babakocsi az első olyan igazán nagy cucc, hogy érzed, itt most valami változás lesz . Babakocsiból olyan kell, aminek nagy kerekei vannak, rugósak, tud bolygósan közlekedni, és van rajta rögzítő meg kézifék is, hogy lehessen vele terepre menni, de legyen max. 2 kiló, és picire összecsukható . Na, ez nem létezik... Emlékszem, annak idején mennyit agyaltunk ezen (meg azon, hogy hol vegyük meg, mert eszelős különbségek vannak árban).
Milyet vettetek?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Real_Necro
veterán
No, te meg eladtad a DSLR-t, erre ott a kocsi alján a tartó neki.
Ha jól emlékszem nektek kombi Astra van, így nem lesz gond az utaztatás sem zalába. Mi azon agyaltunk, hogy majd 2 kocsira lesz szükség, mert ferdehátúba nem fér bele minden.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #4415 üzenetére
jaja. 6 évvel ezelőtt már előre gondolkodtam. befér oda 2 milc is.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Real_Necro #4415 üzenetére
Nemnem, tetőbox a legegyszerűbb átmeneti megoldás. Nekünk a Fiesta (ami azért kissé kisebb mint a G Astra) csomagterébe befér a babakocsi (igaz, atomokra szedve, de direkt ilyet vettünk) és a fotós hátizsák, az utastérbe, a gyerek előtti lábtérbe a két-három szatyor játék a 400 literes boxba meg minden egyéb (Két kappa bőrönd, két hátizsák, pár szatyor bizbasz). Mivel nem használjuk sokat, nem kell(ett) Thule cucc kéccázé, megteszi a norautós is...
És neked még sámlit sem kell hordanod magaddal, hogy felérd...
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
Real_Necro
veterán
válasz t_a_m_a_s #4417 üzenetére
Nálunk az a gond, hogy ha megyünk szüleimhez zalába, akkor kapásból megy majd be a saját ruhánk, ami hosszú hétvégén már átmegy 2 bőröndbe. Most nászútnál a 2 bőrönd fölé még fért pár szatyor és kb annyi. Fotós cucc hátsó ülésre, ugyanígy a többi apróság is. De igazából 1 gyereknél szerintem még megoldható, majd ha már 2 van, már más a helyzet.
A következő kocsi amúgy lehet egy kombi Mondeo lesz, egyre szimpatikusabb, hacsak nem nyerek lottón, akkor Nissan Armada.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Real_Necro #4418 üzenetére
Írtam egy hosszút, de annyira off, hogy inkább elküldöm priviben...
-
m3ss
veterán
egesz hazat elviszitek? mit kezdenetek az en 130literes csomagtartommal? 2 embernek 1-2 hetre pedig itt is elferunk, erolkodve. pedig vittunk most is mindenfele sz@rt..allvanyt, matracot, buvarcuccok, fotos cuccok, parom 4 cipo stb...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
t_a_m_a_s
addikt
Khmm... Gyerekkel: babakocsi és/vagy kisbicikli, kismotor, etetőszék, fél bőrőndnyi pelenka, törölköző, vész esetére lázmérő, orrszívó, gyógyszerek, a kocsiban gyerekülésestől egy felnőttnyi hely, játékok... Soroljam még? Plusz a saját cuccaid. Észnél kell lenni nagyon Kérdezd meg Freddy-t, a felesége hány perc alatt pakolja tele a Passatot
-
m3ss
veterán
válasz t_a_m_a_s #4387 üzenetére
amugy ezzel csak reszben ertek egyet, gyonyoru helyek vannak itthon. de egy az egy ido utan azert mar szinte voltal mindenhol, masik meg semmi fele kultursokk nem er, nem ugy ha idegen orszagban jarsz. ertem ezalatt az embereket, kulturat, szokasokat, barmit...tudnek 3 oraig meselni mindenfele pozitiv es negativ elmenyrol ami 1 hetes nyaralas alatt ert, lillafured is szep de nem voltak ilyen elmenyeim.
aztan az arakrol ne is beszeljunk, lemesz albaniaba a tengerparti etteremben 2500 huf 2 szemyeles haltal salataval, korettel, 2 korso sorrel, 2 feles skenderbeu konyakkal...
arrol meg ne is beszeljunk, hogy a balatonon pl dragabb az apartman mint kb barhol (na jo azert nem ) az adrian...semmi bajom a balatonnal amugy, de azert nem osszehasonlithato egy szep adriaparttal.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz t_a_m_a_s #4421 üzenetére
jah ugy erthetobb, de azert azt gondolnam ezek befernek egy kombiba tetocsomagtarto nelkul is. de rengeteg tapasztalatom van ilyen teren, gyerek meg kombi teren is...elozo automnak is ekkora csomagtartoja volt
mondjuk en kismotort biciklit ilyeneket biztos nem vinnek nyaralni, bar semmi kozom hozza meg kinek mi..[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Real_Necro
veterán
Én ezzel úgy vagyok, hogy szívesen megyek külföldre, mert ha messzebb megyünk, olyan kultúrákkal találkozunk, ami számunkra teljesen különleges, újdonság. (ilyen volt nekünk most a Nápolyi út is)
De, ha már gyerekekkel leszünk, ugyanúgy, mint anno őseink tették, igenis ismerje meg a gyerek a hazáját, a szép és ismert helyeket...
Most nászúton Zalakaroson összetalálkoztunk egy családdal, ahol a gyerekek büszkén dicsekedtek, hogy ők már voltak Amerikában és minden nyáron kimennek egy hónapra. megkérdeztem volna tőlük, hogy a Kis-Balaton-t látták e már... szerintem nem.
Én el szeretném majd azt kerülni, hogy a gyerek előbb ismerje meg Horvátországot meg Spanyolországot, mint a saját hazáját...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
m3ss
veterán
válasz Real_Necro #4424 üzenetére
jah es igazad is van. bar vigyazni kell, mert 8-10 ev alatt aztan hiaba utazzatok be az orszagot, semmire sem fog emlekezni.. szuleim rengeteget utaztak amikor kicsi voltam, vilagon semmire nem emlexem azokbol a dolgokbol/helyekrol...
masik dolog, hogy egy gyerek azert a sok osztalykirandulas ilyen olyan sportversenyek vagy barmi miatt azert eleg jol bejarja az orszagot mire felno..
napoly milyen amugy? regota b@ssza a csoromet del olaszorszag, milanonal sokkal delebbre meg nem voltam. jo lenne vmi roma - napoly - szicilia korut csak hat ez is repulovel eri meg gondolom...ugy meg meg vagyok love ott. mondjuk olasz uzemanyagarak eleve viccesek...
arak milyenek ott delen?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Real_Necro
veterán
Attól függ merre jársz. Árak átlagostól a horribilisig vannak, pl egy 1,5 literes ásványvíz kinti Auchanban is 0,15€, kikötőben az árusnál a fél literes 0,5-2€, hotelben 6-8-at is elkérnek egy literesért.Fagyi szintúgy, 0,5€-2€/lapát. Sok mindent nem vásároltunk, mert félpanziónk volt. Meg kell hagyni, hogy helyenként nagy a szegénység arra és mindenki a turistákból akar meggazdagodni. Szemetet amúgy a fontosabb helyeken nem tapasztaltunk, tehát ettől nem kell félni.
A hely varázslatos:
[link]Capri szigete feledhetetlen (mi azóta is ott szeretnénk megöregedni), Amalfi partvidék örök élmény. Pompeji és Herculaneum is csodálatos.
Mi amúgy busszal mentünk, tranzit szállás Firenze közelében, DaVinci-ben volt. Egy biztos, mostanában 1500km-t nem fogunk buszozni.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #4399 üzenetére
Szerintem rendben van.
Gondolj bele, hogy a szőlőtermesztés, borászat a mediterrán vidéken is elég hangsúlyos. Simán lehet valami Spanyol, Olasz, Görög tengerpart a helyszín.
Arról nem is beszélve, hogy a nők és a bor kapcsolata is elég releváns. Láthatóan itt már a hátán fekszik a préda, így mindenképp hatékonynak ítélem meg a bort, mint eszközt.Nekem inkább a 2.-kal van bajom. A témát alulexposnak tartom a háttér ellenfénye miatt. Ide illett volna egy kis teljesítményű derítés.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #4427 üzenetére
Oké, de én abból indultam ki, hogy a Varga Pincészet írt ki pályázatot, tehát tipikusan magyar nedű lenne a központban.
-
j.bravo
addikt
válasz Real_Necro #4428 üzenetére
A nedű az övék a képen, de legalábbis a palack, ha jól látom Végülis nem muszáj az itthoni bort itthon meginni.
Nekem a rúzsnyom fura a cipőn - a hölgy a saját lábát csókolta meg...?
Na meg a pohárba dobott kagylók... a pohár se az igazi, de gondolom ilyen volt, ezzel kellett alkotni. Nem lett volna gáz de a bedobott kagylóhéj súlyosbította
Illetve, jobban megnézve, a pohár talán olyan, amilyenben repülőgépen szokták adni a bort. Utazással együtt végülis érthető, de ugye már nem a repülőn vagyunk, szóval akár rendes pohár is lehetne... illetve ugye nem illik magunkkal hozni a gépről az amúgy eldobható műanyagpoharat se, na.[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
j.bravo
addikt
Srácok, ne szívassatok, legyen már értelme a hosszabbításnak...
Tessék képelni!Köv. témára akkor eddig felmerült:
- idő
- Nap
- Hold
- Fehér
- Sárga
- Fekete
- HDR (ellenzem, ne technika legyen a meghatározás. Szóval high key vagy panoráma se legyen a "téma"meghatározás; legalábbis egyelőre.)
- pillanat
- vágyWhatever.
-
*Ropi*
félisten
-
Freddy76
addikt
Gondoltam, írok valamit, de inkább csak...
-
Freddy76
addikt
Nnnna, a sok hozzászólásodhoz, feltételezve, hogy a többször képelt MX5 a tied amiért szoktalak utálni, csak hogy tudd :
1. Ha nem lenne gyerek, és lenne egy MX5-öm, akkor inkább az asszonyt hagynám itthon, de el nem mennék más autóval, az hétszentség. Különösen nem szerpentinezni Montenegróba. Szóval ebben egyetértünk .
2. Gyerekkel tényleg más, ezt - gondolom - unalomig hallottad gyerekes haveroktól. És nem csak a babakocsi miatt, a gyerek mellé a lakás egy részét is viszed (a két tigrisről és két medvéről most nem is beszélek), de én pl. nyugodtabb vagyok, ha az itthon kimosott saját törülközője, lepedője, kispárnája, stb. jön velünk. Gyerek és MX5 nem menő, kivéve, ha veszel egy kombit is mellé, akkor az. Ha lenne még egy gyerek, eladnám a Passatot, vennék egy kombi mondeot a családnak, és egy 5-8 éves MX5-öt jáccani apának Azóta nem mentem kiliccsel előre, amióta megvan a gyerek, ez szörnyű .
3. A külföldről is igazad van, de gyerekkel macera, nincs értelme: amíg pici, nem tudod úgysem felfedezni a környéket, és annak nincs értelme, hogy bezárulj egy szállóba ólinkluzív. Ahogy néztem a képeidet (amelyek igen jók, ismét), ti is kirándultatok elég sokat. Ez nálunk is volt gyerek előtt, és lesz is, ha nagyobb lesz, és élvezni fogja. Addig kis hazánk.
4. De soha ne lássam többé a tengert, és ne egyek kagylót a tengerparton, a napokban a lányom megtanult rendes cuppanós puszit adni, azóta kaptam jó sokat. Ezt nem cserélném el semmivel..."Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
m3ss
veterán
válasz Freddy76 #4439 üzenetére
hat igen, en kicsit mas oldalrol kozelitem meg a dolgot gyerek nelkul. elkepzeleseim vannak mi mennyivel masabb ugy, de erre gondolom akkor jon ra igazan az ember amikor mar abban a cipoben jar...
1. jol latod, montenegro-szerpentinek-mx5 elegge jo kombinacio csak azert veszelyes, en is eleg allat modjara kozlekedem, de amit azok csinalnak... 10 euroert megveheted a rendort barmiert, stoptabla gyorshajtas, zarovonal barmi. gondolhatod hogyan kozlekednek...2x satufekkel kellett lehuzodnom mert eloztek szembe olyan helyen...persze nem nagyon akarnak visszamenni. szalagkorlatokon (ha eppen van) 10m-enkent horpadasok. 100meterenkent koszoruk az utak mellett...az teljesen szokvanyos naluk, hogy a berlingo 100-al jon le tapadashataron a szerpentinen 40-es tablanal, siro gumival de azert nekem sikerult gyorsan beilleszkednem
probaltal mar mx5ot? egybol beleszeretnel azokbol itelve amiket mondasz... aztan ki se habarodsz belole. aki szeret vezetni nem csak A-bol B-be kozlekedesre hasznalja a kocsit annak roadster kell. ha egyszer eladom max s2k lesz helyette, vagy masik mx, esetleg majd masodik auto egyszer melle...
hamar autob***unk elotte meg ilyen volt, ezt is szerettem (bar masert) csak a gatyam is rament...
egy probakort egyszer felajanlok ha erdekel hatha jon meg1 gyerek es te is beszallsz2. gyerekes temara visszaterve, bizony az sem jo, ha elcipelik az ilyen <6 eves gyerekeket mindenfele kirandulasokra. pl felmentunk kotori varba (arrol is lesz majd kepem) 1700 lepcso visz fel kb, majd 1 ora gyaloglas, jo kis aerob. eleg sok siro/szenvedo gyereket lattam ott lefele jovet..szoval meg kell talalni az arany kozeputat. persze azert igyekezni kell, mert 14 felett meg mar nem biztos, hogy a szuleivel akar nyaralni majd a gyerek...bar ez azert osszetettebb kerdes.
cuppantos puszihoz meg grat.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
Freddy76
addikt
Urak, sok autóban ültem. Szeretem a sajátomat, 140 ló, nagy nyomaték, közlekedni jó vele; az 5-ös bmw nem ad többet: ebben a kategóriában (értsd: nagy szedán mindenféle elektronikus hárombetűs izével meg elektromos kézifékkel) nem ad többet a 245 lovas 5-ös bmw sem, elvisz A-ból B-be 90-nel, 110-zel, 130-cal, 150-nel is akár, előzni elég; nekem sosem volt élmény autópályán menni 200-zal. A 3-as egy más tészta, vagy akár egy nissan 350z is, de nekem az MX5 az abszolút kedvenc. Folyamatos vigyor az arcon, kivéve, amikor visítasz, mint szűzlány a laktanyában, vagy amikor könnyezel. Nem egy túlgyúrt pitbull, mint a nissan350z, de nem is olyan csataló, mint egy 335i, vagy pláne egy 5-ös. Egyszerűen kib.szott nagy élmény vele minden kilóméter, és az egyetlen autó, amivel 50-nel is jó menni. Folyamatos gokart fíling... Ha lenne egy MX5-öm, asszem nem az M1-esen mennék anyósomékhoz Győrbe, hanem mindig Pécsen keresztül, szigorúan kerülve az autópályákat.
Ebbe belejátszik az is, hogy nem az van, hogy "Úristen, ez meg akar ölni" (ez a nissan), vagy "Úristen, nehogy megkarcoljam, mert az egy vagyon" (335i). Egy raj játszótárs, minden esetre, ami nem tesz tönkre, és akkor sem szegényedsz le, ha javítani kell.
És elérhető. Ez is fontos. M3ss kolléga szerencsés ember, hogy egy jó csajjal és egy jó autóval éli fiatal éveit...Persze megint csak tippelek, mert az is lehet, hogy valójában 50 éves, elvált, több gyerekkel, és csak fiatalnak akar látszani....
-
Freddy76
addikt
válasz Zozzer888 #4447 üzenetére
Hát, nálam most 50, holnap estére 22 lesz, vasárnap reggel 70 . Coxer, te ármester vagy, ez itt jól van beárazva?
-
m3ss
veterán
válasz Freddy76 #4446 üzenetére
koszi a bokokat de sajnos mar nem vagyok olyan fiatal, iden voltam 30, de belul nem nagyon nottem fel
amugy jol beszelsz, tenyleg ilyen az mx5. es tenyleg elmeny vele menni 50-nel is. kozel ulsz a talajhoz nagyon, szinte zero hangszigeteles, szel...egeszmas a sebessegerzet mint mas autokban. mentem mar 350z-vel is amugy, jo auto, de ott is visszafogottabb az elmeny. alig van motorhang belul, egesz olyan szolidabb, mas celkozonseg is sztem kicsit. ehhez kepest az s2000...injorfesz jo is, nagyon megy is, kanyarodik is. elegge gokart feeling az is, meg csak 1200kg, bar mar az is joval nehezebb mint egy korai mx5 de cserebe 240 le.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- E91 blog 2. rész
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lightyear - befektetési app
- Sorozatok
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest