Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    Nekem van hivatásos vadász ismerősöm, keresztapám is nagy vadász volt. Szerintem értelmetlen valami (sport? időtöltés?), de elfogadom, hogy másnak bejöhet. Múltkor beszéltem vele elég sokat, elismerte, hogy van túlkapás, értelmetlen kilövés, és hülye vadász (akinek nem szabadna fegyvert adni a kezébe) de azért nem olyan egyoldalú a dolog, mint ahogy a média tálalja.

    Tény, hogy egy kóbor, esetleg beteg (veszett) kutya nagy kárt tud okozni az erdőben. Veszélyes a kirándulókra, veszélyes a vadállományra. Ez utóbbi azért különösen lényeges kérdés, mert Magyarországon kevés az olyan terület, ahol még tényleg szabadon létezhet a vadpopuláció, ezek is zárványok, tehát relatíve kis területen élnek a vadak. Ez így nagyon sérülékeny. Ettől persze teljesen elfogadhatatlan egy láthatóan nyakörvet viselő kutya kilövése, pláne akkor, ha van ember is a közelben. De ha a kutya póráz és a gazdája nélkül csatangol az erdőben, annak ez lehet a vége.

    Az Aleister által linkelt cikkben írt eset tényleg megérdemelt volna egy letöltendőt, felfüggesztett helyett, de pl. ebben az esetben is az lenne a minimum, hogy a vadászt felelősségre vonják. Ebben az ügyben véleményes a kilövés megítélése, mivel a kutya szabadon volt, póráz nélkül. Viszont ami utána történt, ahogy a vadász kezelte a helyzetet, már alapos ok lenne a büntetésre.

    [ Szerkesztve ]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák