- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Nekem még nem volt ilyen élményem (szerencsére, mert elég parázós típus vagyok), de apámnak igen: pár éve volt, amikor meghalt az akkori orosz miniszterelnök (neve úgysem fog az eszembe jutni) felesége. Aznap éjjel amikor meghalt, apámnak volt egy álma, amiben ez a feleség jelent meg, s apámmal beszélgetett, s sokszor elmondta, hogy ő még nem akar meghalni.
Másnap meg ott volt az újságokban a gyászhír. Előzménye nem volt a dolgoknak, tehát nem arról volt szó, hogy hetek óta arról cikkeztek volna az újságok, hogy halálos beteg, hanem hirtelen történt a halál, nem lehetett előre tudni (tehát nem arról van szó, hogy sokszor hallotta, s ezért álmodta ezt).Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Cardinella #53 üzenetére
Hopsz, tényleg rá. Öö...akkor viszont lehet, hogy rosszul emlékeztem a pontos körülménykre. De akkor sem az volt, hogy na most fog meghalni, sőt mintha pont hogy javult volna az állapota (de már bizonytalan vagyok).
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Cardinella #48 üzenetére
Egészségedre.
-
Lauro
tag
válasz Cardinella #50 üzenetére
Végülis az is igaz,hogy amit az agyunk elhisz számunkra az a valóság.
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Cardinella #56 üzenetére
Egyébként hogy kerültél te ilyen helyekre?
-
Som@
őstag
válasz Cardinella #48 üzenetére
OH.
Most láttam ezt a topicot. Kérlek nézz be az offtopicba Bővebben: link, hátha tudsz nekem segíteni...Ne a múlton töprengj! Ne a jövő miatt izgulj! Éld meg a jelent!
-
Vitus
őstag
Én minden reggel látom a dédimamát (95) gondolom a szellemek is látták és nagy ívben elkerülik a házat!
Jobb ma egy túzok, mint holnap!
-
joola
aktív tag
A mi szomszédunkat is 3 éve talált(u)k meg. Valaki kihívta a rendőröket, hogy nem látták az öreget 3 napja, csak a fiát. Mindíg ittak mint az állat, és fűtés sem volt. Sokszor verte az örega fiát, meg a fiú az apját
Na a lényeg, hogy nekem kellett mennem tanúnak, mert be kellett törni az ajtót. A villanyt is a mi házunkból húzták át. Az öreg a padlón feküdt oldalra feküdve, és teljesen koppra megfagyva. Nagyon durva volt. A fia meg 3 napig ott feküdt mellette, és amikor hazajött még elkezdett vergődni a rendőrökkel, hogy ez nem az ő dolguk.
Na és a poén (ha lehet benne egyáltalán) az, hogy utánna sokszor hallottuk, hogy a fickó ordítozik magában és tök olyan volt mintha verné az apja. Aztán elköltözött...NE GONDÓKOZZ !! DÓGOZZ!!!!
-
Shim
őstag
az volt a legjobb mikor azt hiszem reality tv-n ment, hogy a családot megtámadta egy kissé agresszív és erős szellem. szomszéd átrohant fegta a kamerát és elkedte efelvenni az eseményeket. egy az egyben leadták a szalagot, hát az vmi döbbentes volt. nem holmi megszerkesztett átverés. a család az utcára menekült, a férfiak persze visszamentek, hogy megnézzék mégis mi lehet. sok egyéb érdekes jelenet után a legrémisztőbb az volt mikor felmentek a padlásra hárman. két pali meg a kamerás szomszéd. az egyik gerendán volt egy szárítókötél. mikor fésülték át a terepet és az apa element mellette hirtelen rátekeredett a nyakára, de bevágta a bőrt, vérzett kissé, mindenki ordít, utcán asszonyok meg ugye nem tudják mi van. a másik pali aki a padláson veszettül szedte le a kötelet róla az meg egyre jobban rángatózótt a másik irányba mintha vki húzta volna. szerencsére kiszabadult, mondanom se kell azonnal kirohantak, erre ott találják az anyát, amint siet a kis gyereke fele (csecsemő, ilyen hordozható kis nemtommiben) és lehet látni egy barnásvörös hosszú csíkot a homlokán a kicsinek. anya ijedtében letörölte, senki se tudta meg ezután mi volt az...még párszor visszamentek a csávók mikor erőt gyűjtöttek, de mindig történt vmi, általában tárgyak estek rájuk, kamer-ás hapsit sem kímélve.
überállat kis film volt. kár, hogy megtörtént és nem holmi blair witch projjektumReligion – causing genocides over differing imaginary friends
-
b.bone
senior tag
én nem értem ezt az egész témát. mindig csak a rémtörténetek, meg az élmények. sejtelmes fiktív összefüggések. de sehol semmi bizonyíték.
szerintem az emberek ezt bemesélik maguknak. valamit nemértenek, konkluzio egyből valami természet feletti. tisztára mint az ókorban/középkorban.
még jó, hogy a villámokat nem a mindenható szórja. (mellesleg annak a létezésében sem hiszek)
velem is megesett már, hogy felkeltem mert azthittem van valaki az ágyam mellett.
úgy éreztem mintha figyelnének. kinyitottam a szemem és egy alak volt ott. de szerintem csak képzelődés volt, hallucináció, vagy éppen elpusztult pár agysejtem. bármi pszhiés oka is lehet. és azért mert _teljes véletlenségből_ aznap este halt meg a nagyanyám nem gondolom, hogy ő látogatott meg. és nem kezdek el félni egy üres házban este.
szvsz ez olyan mint a számítógépnél a bootolás. ha bekapcsolod és működik akkor bootloni akar majd. ott pislog és erősködik, hogy insert system disc, insert system disc, insert system disc. Na az ember pont ilyen. beképzel egy ilyet és egyböl csilingel ott a hátérben hogy warning, warning, master caution, szellem alarm, félni-félni, para-para búúúúúú.
amúgy nem zárom ki a szellemek létezését el tudom képzelni, hogy létezik valami hasonló. (végülis a dejavu-re se hallottam még értelmes magyarázatot) de nem ebben a formában ahogy egy jópáran elképzelik."guilty until proven innocent" - Artisjus
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Cardinella #65 üzenetére
Uhm.Értem.
-
Cathfaern
nagyúr
Nem tudom eldönteni, hogy az irónia árad belőled, vagy komolyan mondtad Ha az utóbbi, akkor annyit tennék hozzá, hogy szerintem (ha feltételezzük hogy léteznek szellemek), akkor azokat semmiképp nem szabad természetfölöttinek nevezni, mert ha olyanok, mint ahogy elképzeljük, akkor nem azok (szerintem).
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Tütüm
aktív tag
Én tökéletesen leszarom hogy a kételkedők vagy ezen röhögők mit gondolnak,vagy hogy ki mivel akarja magyarázni.Pont azért mondtam hogy nem csak én láttam hogy ne az legyen hogy magamnak kreálta az agyam.Kiskoromban feküdtem az ágyban,6 éves voltam és másnap mikulás,ez belémégett mert annyira ledöbbentett.Ja,tudni kell hozzá hogy a nővéremmel közös szobánk volt.Az ajtó párhuzamosan volt az ággyal és ki volt nyitva,olyan áttetsző üvegű.Ránéztem és láttam hogy valaki jön be rajta,bazi magas volt,azt hittem apám.Csak amikor kiért az ajtó takarásából akkor láttam hogy egy emberi formájú sötét valami volt és jött az ágyam felé.Na,erre magamra húztam a lepedőt,kegyetlenül féltem.Utána kb fél óra múlva kinéztem,és ott állt fölöttem és nézett.Már ha egy arc nélküli valami tud nézni,mindenesetre tudtam.Gyorsan visszabújtam,reggelig úgy is maradtam.A poén az hogy évekkel később a nővérem elmondta hogy ugyanakkor Ő is látott valakit ahogy ott áll fölöttem és figyel,de nem mert szólni.
A másik hasonlót a volt barátnőm,az Ő anyja és én is láttuk/éreztük.A házukban volt,én csak éreztem amikor odajött és figyelt,de exbnőm és az anyja pontosan meg tudta mondani hogy honnan szokott jönni.Egy nő volt,mindketten határozottan állították.Nagyon furcsa érzés volt amikor barátnőmmel fekszünk az ágyban és érzem hogy odajön.
Egy éve volt hogy este felpillantottam és láttam hogy valami be akar menni az ágyam végén a falba.Szóltam Neki hogy várj,ne menj.Erre megállt és odajött mellém.Annyira valóságosnak és kézzelfoghatónak látszott mint bárki más,egy kb 6 éves kislány volt,vállig érő sötét színű,egyenes hajú és egy macit szorongatott a kezében.Aztán megkérdezte hogy Apa?
Volt már olyan hogy tök éberen napközben ránéztem a tenyeremre és férgek mászkáltak benne..na,attól ugrottam is egyet,töröltem magamba a kezem,mire újra megnéztem már eltüntek,én meg kerestem őke,annyira valóságosak voltak.Ez csak egy-két dolog,és mondom nem érdekel ki mit hisz,én egyszerűen tapasztaltam és komolyan nincs semmi agybajom,mégcsak kezdődő sem.Lehet röhögni vagy elgondolkodni ezen.. -
Tütüm
aktív tag
Van aki megnyugtatásképpen megmagyarázza magának hogy csak képzelődött,vagy fáradt volt vagy bármi,és van aki hajlandó elfogadni hogy létezik.Én nem ítélem el azt sem aki nem hiszi,én csak elmondtam egy-két történést hogy én mit éltem át.
-
Cardinella
aktív tag
Ha van orvos (neurológus) ismerősöd, kérdezd meg tőle a ''temporális epilepszia'' lényegét; utána majd lehet jókat csodálkozni, hogy mik vannak...
(A lényege annyi, hogy nem mozgásként jelentkezik; hanem érzéki csalódás, hallucináció, zene hallása, stb. lép fel. Érdekes dolgok ezek...Nem keverendő össze a schizophraeniával...!)
[Szerkesztve] -
Tütüm
aktív tag
válasz Cardinella #70 üzenetére
Ja,és a nővéremnek is ugyanaz a baja,sőt az exemnek és az anyjának is..A kukacos nem tudom mi volt,de rohadtul valóságos a többi viszont garantáltan nem az a kategória amit írtál.Egyébként nővérem orvos.
-
Atilosz
csendes tag
Az én sztorim a következő: Kertesházban lakunk egy viszonylag csendes környéken. Tudtommal eddig semmilyen haláleset nem történt a környékönkön, mégis úgy egy éve hetenként kb. 1-2szer 12 és 0 óra között a padlás felől egy erős koppanó hang hallatszik, amire még máig sem tudtam rájönni, hogy mi lehet. A első néhánytól nagyon paráztam, de már egyészen hozzászoktam. Ezenkívül más furcsa dolog nem történik a házban.
Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már majdnem gömb.
-
acer_
aktív tag
válasz Cardinella #70 üzenetére
írnál erről a temporáris epilepsziáról? (családban volt epilepsziás, nagyapám testvére, de fiatalon meghalt (50-es években, asszem). Nagyanyám elbeszéléseiből nagyjából ismerem a történetet, illetve a tüneteit, de erről még nem hallottam. Kíváncsivá tettél..)
-
Tütüm
aktív tag
válasz Cardinella #72 üzenetére
Ezt aláírom,nem is azt mondtam hogy minden az ami,mert akkor ugyanott lennék mint aki foggal-körömmel tagadja.Leírtam utána hogy mindenesetre elgondolkodtató lehet másoknak ha már felmerült a téma,tehát ez történt velem,mindenki szűrje le belőle amit tud,ha valaki azt hogy ez zakkant akkor azt,ha meg elgondolkodik rajta akkor azt.Úgysem itt fogunk kézzel fogható tényt kapni,egyszerűen tapasztalatcsere.
-
Cardinella
aktív tag
Hosszú...
Az epilepszia az idegsejtek ingerlékenységének kóros fokozódása miatt alakul ki. Ha mozgató agykéregben van a góc, akkor jön a rángatózás.
Ha a halántéki(temporális) területen v. más agyterületen van a túlműködő góc, akkor a területnek megfelelő látási, hallási hallucinációk, mindenféle egyéb tünet; de ezt a rohamot kívülről nem lehet látni, mert nem görcsöl az emberke. -
acer_
aktív tag
válasz Cardinella #78 üzenetére
és ezek szerint akár ilyen ''rohama'' is lehet annak, aki ilyesmit lát/képzel?
ha igen, akkor hogy lehet ezt diagnosztizálni/kezelni? -
Atilosz
csendes tag
Annyira valóságosnak és kézzelfoghatónak látszott mint bárki más,egy kb 6 éves kislány volt,vállig érő sötét színű,egyenes hajú és egy macit szorongatott a kezében.Aztán megkérdezte hogy Apa?
Erről nekem a A Kör című filmből Samara Moragan jutott az eszembe.Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már majdnem gömb.
-
acer_
aktív tag
válasz _Volkovy_ #81 üzenetére
ja, persze, és akkor még holnap reggel első két órában Mulder osztályfőnöke fog szivatni valami témazáróval (irodalom). ehh-ehh... máskor is be szoktam kómálni az óráján (sőt, Vaanhool már aludt is el nála..), de még ha reggelig csetelek.. (amugy fenn vagyok a #prohardveren )
-
acer_
aktív tag
válasz Cardinella #82 üzenetére
Sajnos ezen a téren is hiányosak az ismereteim. Mi az az EEG? És hol kell rá jelentkezni?
-
Vaanhool
tag
Hasonló, mint az EKG, csak fejlettebb.
-
acer_
aktív tag
válasz Cardinella #88 üzenetére
milyen tényleges panasz? Azok vannak, amiket leírtam eddig. A háziorvos? Aki egy üveg jobbfajta piáért.. khm.. naszóval hagyjuk
-
Vaanhool
tag
Én nem félek az ilyesmitöl. Nyáron 23:30-kor szoktam vinni a kutyámat az erdöbe sétálni, semmi fény, csak sötétség.
Az az igazi. Föleg a pára van amikor iszonyatos függönyt alkot és látni érdekes alakokat. -
Vaanhool
tag
Jaj, de hülye vagyok, igazad van. Tök kóma vagyok, tegnap is 3-kor tudtam elaludni. Kiskoromban jártam erre. Ok: TEGRETOL (aki tudja mi az, az tudhatja,a ki nem, az ....).
-
Vaanhool
tag
OFF
Majrézik!!!
ON -
acer_
aktív tag
válasz Cardinella #96 üzenetére
Nem olvastál semmit rosszul.
Azért jutottam arra a következtetésre, hogy esetleg mennem kéne egy kört, mert itt említetted vkinek, aki mondta hogy gyakran lát ilyesmiket, hogy ezt okozhatja ez a temporáris epilepszia..
(de jól megfogalmaztam..) -
Cathfaern
nagyúr
....annak elmondod
Btw. sose tudtam megérteni, hogy akik parázósok, azok miért néznek meg ilyen filmeket mint pl. A Kör Én tudom magamról, hogy az vagyok, így meg sem nézem őket: a francnak sem hiányzik, hogy még 2-3 nappal utána se bírjak sötétben normálisan elleniEladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Wesem kiegészítő halogén fényszóró, lámpa H3 55W , autóhoz vagy egyéb járműhöz.
- Asus H170 Pro Gaming MBO, I5-6400 CPU, 8GB RAM, Kingston 120GB SSD
- Új Bontatlan! iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium 27%Áfás számla! + Beszámítás
- Gamer asztal
- Intel Core i3-2120 / 2 MAG 4 SZÁLON 3,3 GHZ + HD Graphics 2000 és I3 2100-AS -ProciK-10DB 5000 FT !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest