Hirdetés

Aktív témák

  • Ricsi001

    csendes tag

    Sziasztok! Bár új tag vagyok remélem segítetek. Mert látom, hogy itt elég szép számú társaság alakult ki. Körülbelül 2-3 éve van wlanos routerem. Elég sokmidnent tudok már róla szerencsére. de sok alapvető dolgot nem tudok.
    Első kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok beállitani fix ip-t a routerba? (Eddig DHCP-vel működött de most szeretnék fix ip-t) És amikor a DHCP-t kikapcsoltam a routerba akkor semmilyen olyan beálitást nem találtam ami arra utalt volna, hogy vmilyen elven fix ip-t tudok kiosztani. Mert ha kiakpcsolom a DHCP-t akkor az oldalról ugye eltűnik a kezdő és befejező ip cím stb... És egyetlen egy maradt az 192.168.2.1-es cím. Ami ugye csak az átjáró.
    A másik kérdésem az lenne, hogy mivel tudok kiosztani az egyes gépeknek kül sávszélességet elérhető áron? Mert 2 gép van itthon és nekem gyorsabb kéne ameddig a hugomnak elég lenne kevesebb. Azt halottam, hogy fix ip-hez és mac adress számhoz lehet ezt hozzárendelni linuxxal. De nem foglalkoztam még linuxxal. Nincsen erre valami program? Egy eszközt találtam a neten az 3 millio foritnba került NetEnforcer az vhogy drága...

    Ha bárki tudna nekem segíteni bármelyik kérdésemmel kapcsolatban nagyon megköszönném. :F

    Ricsi

Aktív témák