Új hozzászólás Aktív témák
-
Stitch
őstag
Szisztok, nem vagyok jártas a hálózati dolgokban, ezért fordulok hozzátok segítségért.
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy egy szolgáltató routerére csatlakoztatott eszköz adatai (pl. webkamera képe vagy egy Wifis adatgyűjtő adatai) elérhetőek legyenenek az ország másik feléből?
Az még megvan, hogy a router IP címe folyamatosan változik, ezért arról kell valami információ. De milyen felületen tudok továbblépni az eszköz felé? (annak már, ha jól tévedek helyi IP címe van)
-
Stitch
őstag
Core2duo6600, Gubek-Einste: köszi a válaszokat.
Kezd összeállni a kép, eljutottam a DDNS-ig és pont ott akadtam el a gondolatmenetben, amit aztán olvastam a hozzászólásodban. "A szolgáltatói eszközök nem vagy csak korlátozottan teszik lehetővé a DDNS használatát" - de akkor erre megoldás lehet a modem/bridge üzemmód.
Ez mit is jelent pontosan? A mögötte lévő eszköz kapja meg, a jó esetben publikus külső IP címet?
A szolgáltatók a publikus IP cím kérdésre határozott választ tudnak adni? Bár gondolom szolgáltatója válogatja...[ Szerkesztve ]
-
Stitch
őstag
Most egy kicsit összezavarodtam.
A kábelmodem IP címe egy 10-el kezdődő cím, a számítógépemre egy 89-el kezdődő címet dob az ip4.me. Még ott van a 192-es helyi IP-je is a gépemnek, amit a router ad.
Az első kettő közül melyik ami publikus lehet? Kívülről mindig a szolgáltatói modemet tudom elérni és azon keresztül port forwardolni vagy jó esetben egyből a gép is elérhető?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest