Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kuyarashi

    őstag

    Sziasztok!

    Van egy régi Konica Minolta Buzhub 20P nyomtatóm. Szeretném elérni minden Windows 10 számítógépről, ami a hálózaton van.
    A kérdés, hogy ezt hogy tudom megcsinálni a közös útválasztóra csatlakoztatva, UTP kábellel. (Semmiképp sem szeretném USB-vel az egyik PC-re kötni, majd onnan megosztani. Jelen helyzetben ezzel nem volnék előrébb. A router pedig távol van, tehát a nyomtatót is UTP-vel csatlakoztattam a switch-hez.)

    A gyári leírásában a BRADmin Light (68. oldal) nevű szoftvert említik, de az nem látja a nyomtatót.
    USB-n már telepítettem és használtam is. A telepítőben van lehetőség peer-to-peer drivert telepíteni ethernet kábelen keresztül, de ezt követően is "offline"-ban van a printer, tehát a számítógép nem látja és a BRAdmin sem. Egyébként úgy próbáltam felrakni, hogy nyomtattam egy gyári tesztoldalt, amin megtaláltam az IPv4 címet (10.130.58.26) és az elsődleges DNS címet (192.168.1.1). Ezeket adtam meg installáláskor, bár szerintem eleve nem stimmelnek. A folyamatjelző viszont végigment, nem írt hibát, kérte a rendszer újraindítását, de a nyomtatót továbbra sem tudom használni ebben a formában.

    Szóval, hogy kell ezt csinálni?

    Előre is köszi, ha tudtok segíteni.

    iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Új hozzászólás Aktív témák