Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz kutkut #55097 üzenetére
Ja, meg az is lehet, hogy be van az kötve, csak rosszul, nem szabvány szerint. Szóval vagy nektek kell ezt ellenőrizni, a fali csatlakozó kibontása után. Vagy a szerelővel kell beszélni, aki csinálta, hogy hogy kötötte be illetve, hogy javítsa ki, mert nem működik... Esetleg megpróbálhatjátok ti is bekötni, vagy kijavítani, ha rossz sorrendben vannak bekötve a kábelek a falicsatlakozóba. A helyes "utp kábel bekötés" könnyen megtalálható a neten.
[ Szerkesztve ]
-
kutkut
addikt
válasz Soma01 #55098 üzenetére
Ez az, hogy szerintem nem páronként vannak összekötve a szobák, mert a nappaliban is csak 1 csatlakozó van. Nem kéne ezeket (a 3 kábelt) valahol összekötni egy eszközzel (hub / switch)? (Amit esetleg csak be kéne kapcsolni? Bocsi a hülye kérdésért, csak próbálnék minden lehetőséget kizárni, mielőtt falat / csatlakozót bontanánk.)
Meizu MX3 32GB
-
gaston63
tag
Sziasztok!
Családi ház, a modem, a router a tetőtérben kialakított galériában elhelyezve. A rutertől 1 szál levezetve a nappaliba. Itt várja 3 kliens a netet. Média lejátszó, PS4, műholdvevő beltéri. Jól gondolom, hogy egy gb-es witchre lenne szükségem. Ha igen, milyen legyen? Melyek az ajánlottak? Érdemes a Ali-ról beszerezni, ott azért 40%-al olcsóbb.
Köszönöm, üdv gaston63 -
AKG
tag
Üdv mindenkinek!
Teljesen laikusként kérném a segítségeteket a következőben.
Adott egy3 szintes épület.
A padláson van egy digis fiberhome router, ez ellátja a felső szintet wifivel.
Innen az első portról megy a switch-be a kábel.
Innen minden szintre, minden szobába van elvezetés.
A földszintre vettem egy asus RT-AC53-at,az emeletre egy Asus RT-AC51-et.
És most jön a kérdés: mindkét routert beállítom, van jelszóval védett wifi, de maga a router nem csatlakozik az internetre.
Gondolom azt kellene valahogy beállítanom, hogy ez a két router alhálózatként csatlakozzon az első digis készülékhez.Ha elmagyarázná valaki, hogy a pékbe kell ezt beállítani, hálás lennék érte.
Köszönöm, és üdv mindenkinek!
-
Soma01
veterán
válasz kutkut #55103 üzenetére
Dehogynem kellene. Jól gondolod. Vagy az van, hogy 2 csatlakozó van összekötve egy kábellel. És ekkor (logikus módon) párosan kell lennie a csatlakozóknak. Vagy! Ahogy mondtad, egy eszközig (switch) mennek minden csatlakozótól a kábelek és így, ennek segítségével kapcsolódnak a kábelek egymáshoz. Tehát ezek szerint valahol össze vannak hozva a kábelek, de ott nincs semmi eszköz. Az a kérdés, hogy hol van ez a pont? Oda meg majd kell egy switch, vagy csak egy sima toldó, ha csak két kábelt akartok összekötni. Ha kell a harmadik is, akkor már kelleni fog a switch.
-
kutkut
addikt
válasz Soma01 #55110 üzenetére
Még egy dolog jutott eszembe, az nem játszhat, hogy milyen kötésű kábelt dugok a fali csatlakozóba?
Bár úgy tudom, hogy a mai eszközöknek már mindegy, alkalmazkodnak... Még ezt szeretném kizárni, utána szerintem sajnos csatlakozót kell bontani. :/
[ Szerkesztve ]
Meizu MX3 32GB
-
Topikgazda
válasz kutkut #55111 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy egyenes vagy corisslink, akkor:
Már gyakorlatilag csak egyenes kötésű kábelt használunk (a crosslink eleve csak gépek között volt használatban), de a gigabites eszközök szinte kivétel nélkül alkalmazkodnak, azaz voltaképpen mindegy.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni wifivel kapcsolatban.
Gigabites Digi netem van, ami a szokásos Huawei modemen keresztül jön be, majd pedig ez a gigabites porton keresztül csatlakoztatva van a ház másik végénél egy Asus RT AC1200GU routerhez.
Jelenleg ez utóbbi routerhez kapcsolódik 1 desktop gép, 2 laptop és 2 mobil. A desktop kábelen van, a sebesség szuper, 900-950mbit/s és 2ms-es ping.
A telefonok 5g-n vannak csatlakoztatva, mindkettő szintén király, 5ms ping és 300mbit-es sebesség.
Viszont a 2 laptop ugyanezen az 5g-n, ugyanolyan távolságra mint ahol a telefonok vannak a routertől már csak 30-40ms-es pinget és 50-100mbit/s-es sebességet tudnak átlagban.Ez normális? A párom azt mondja hogy akadozik nála a net a laptopon és nagyon lassan tölt be minden.
Esetleg van ötletetek, hogy mit nézzek még meg vagy mit kellene állítani?
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
szaboi6512
őstag
válasz Termi16 #55113 üzenetére
A telefonok 5g-n vannak csatlakoztatva, mindkettő szintén király, 5ms ping és 300mbit-es sebesség.
Viszont a 2 laptop ugyanezen az 5g-n, ugyanolyan távolságra mint ahol a telefonok vannak a routertől már csak 30-40ms-es pinget és 50-100mbit/s-es sebességet tudnak átlagban.Elsőként a wifi kártyád(Laptop), típusát nézném meg, hogy az mire alkalmas.
Aztán lehet tovább lépni.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Termi16
őstag
válasz szaboi6512 #55114 üzenetére
Mindkét laptop kb 1 éves, ennél tuti hogy jobbnak kéne lennie a sebességnek.
Az egyikben Intel Dual Band Wireless-AC 8265 wifi van.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Mezcal
addikt
Segítséget kérnék!
Lecseréltem a régi TP linkes routert egy gigabites TP-re (AC 1200) de ha cserélem, akkor nem ad netet (A Tether alkalmazás sem tudja konfigolni emiatt) ha visszarakom a régit, azonnal megy a net. Ha leveszem a routert és közvetlenül kötöm modemről a gépre, akkor sincs net, még szélessávú profillal sem. Mi az, ami miatt a régivel meg működik?
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Szeretném távolról menedzselni a telekomos sagem routeremet,optikai területen.
Regisztráltam egy noip dyndns címet amit elfogadott a router.
Hogyan fogom így látni a távoli router felületét?
Vagy ha nem így akkor hogyan kell ezt megoldani? -
AkosAkos
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy kérdésem lenne: lassítja az ethernet elosztó az internet sebességét?
Köszönöm!
-
AkosAkos
aktív tag
válasz MasterMark #55127 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz AkosAkos #55128 üzenetére
Ez nem arra való amire gondolsz szerintem.
Az ilyen cuccokat párban kell használni, és azt csinálja, hogy 1 kábelre 2 kábel jelét teszi rá úgy, hogy az érpárokat kétfelé osztja. Emiatt maximum 100 mbps kapcsolat lehetséges.
De szinte biztos, hogy nem ilyen kell neked. Ezzel nem lehet "elosztani" egy ethernet linket.
Alapból egy hálózatot úgy lehet elosztani, hogy hálózati switch-et használsz. Ezzel nem csökken a sebesség, csak ha egyszerre több gép is egyidejűleg forgalmaz, akkor feloszlik a sebesség köztük. De ez gyakorlatilag nem érezhető, mert ritka az ilyen.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
AkosAkos
aktív tag
válasz MasterMark #55129 üzenetére
Ahaa, értem.
Köszönöm az infót!
-
allein
addikt
Sziasztok. Kettő routerrel is teszteltem az itthoni bejövő szolgáltatói hálózatot(DIGI), ONT-ra csatlakoztatva. Mindkét esetben az internet napi több alkalommal megszakad. Syno router esetében minden 10 percben egy új IP címet kapott a router, egy másik router esetében ezt nem láttam a naplójában, viszont azt igen, hogy tegnap dél óta 10 alkalommal a WAN down, utána betárcsáz és WAN up.
A Digi ügyfélszolgálat elmondása szerint tegyek egy próbát úgy, hogy az ONT-ból a lan kábel közvetlenül PC-be csatlakozik.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ebben az esetben milyen módon tudom kiszűrni a kiakadásokat win 10 alatt? Amennyiben rossz helyen érdeklődöm, elnézést kérek(irányítsátok tovább légyszíves).
Nem akartam még a szerelőt kihívni, ha kiderül, hogy nálam van a gond akkor 5000 ft.-ot kiszámláznak.
55132user12 - nagyon szépen köszönöm. A DHCP Client részen kettő opció van:
MS-WIN-DHCP Clients Events/Felügyelet vagy MS-WIN-DHCP Clients Events/Műveletek.
[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz allein #55131 üzenetére
Tudom javasolni a Vezérlőpult > Felügyeleti eszközök > Eseménynapló
Alkalmazás és szolgáltatásnaplók > MS > Win>DHCP client és Network profile
Innen látszódni kellene az újracsatlakozásnak, az is, hogy milyen természetű (a link is megszakad vagy nem)
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
tobias40
veterán
[link] Erre vki?
-
tobias40
veterán
válasz MasterMark #55134 üzenetére
Nem találok ilyen lehetőséget a Telekomos Sagem-ben..
-
őstag
Adott egy TP-Link SG1016PE.
Az 1-es és a 9-es portot atraktam a switch felületén VLAN2-be, mert nem szeretném, hogy az oda csatlakoztatott eszközök elérjék a többit.
Namost eddig minden rendben is van, csak internetet sem kapnak addig amíg a VLAN2-Ben vannak. A Router sem látja őket addig.
Hogy lehet nekik internetet adni?
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Richard #55136 üzenetére
Ez olyan mintha két külön switch-be dugnád őket.
Ha külön VLAN-ba teszed őket, akkor oda külön dhcp szerver kell, az egy külön hálózat lesz. Ehhez a routernek is tudnia kell a VLAN-okat támogatnia.
Illetve azt a portot ami a routerrel köti össze, azt trunk portra kell állítani, hogy az összes vlan-t átküldje a rotuernek.
Illetve ha el akarod őket egymástól szeparálni, akkor a megfelelő tűzfalszabályok is kellenek a routeren hozzá.
A VLAN nem port izolációra való alapból. Nincs rajta kifejezetten port izoláció? [link]
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
őstag
válasz MasterMark #55137 üzenetére
Sajnos nincs rajta port izoláció.
Beszerzek egy routert ami tud vlanokat is kezelni.
A nagyobb problémát abban látom jelenleg, hogy nem találok olyan opciót sehol, hogy trunk-ra állítsak egy portot. Ennek van más neve is?
az MTU VLAN setting-nél az uplink port lehet az?
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Volt UPC kábeles (Voda) net új Voda modemmel + Tplink Archer C5 V4 router olyan üzemmódban, mely a Voda által szórt 2,4GHz-es wifi-t erősíti.
Voda modem állapotinfójánál duplázott belső hálózati IP címek láthatóak, melyeknél ugyanahhoz az IP címhez 2 eltérő MAC adress-el feltüntetett kliens is csatlakozik.
Amit észrevettem, hogy az azonos IP-vel rendelkező MAC címek utolsó 3 szegmense megegyezik illetve az első 3 szegmensből az egyik a TPlink MAC címének első 3 szegmensével azonos
pl.
TPlink MAC DA-07-B6-CC-08-68Voda menü kapcsolódott kliensek állapotinfójában
192.168.0.101 DA-07-B6-8B-6A-15
192.168.0.101 F4-91-1E-8B-6A-15Ez a kliens MAC cím a TPlink wifi felület statisztikai lapon nem látható, mint kapcsolódott eszköz
Ez a duplázódás a jelerősítő mód hozománya lenne?
read-only mode on the forum
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Kaptam egy Linksys E4200V2 routert, es ezt szeretnem hasznalni AP-nak. (Szoval ne natoljon.) Vagy legalabb switchnek. Hogyan tudnam ezt megoldani?
Esetleg az sem lenne rossz, ha az USB-jebe bedugot HDD tartalmat meg tudnam osztani a belso halozaton, de ez nem annyira fontos.
Koszi elore is a segitseget."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Adott egy távoli számítógép, amit egy adott belső IP-n elérek, és 2 felhasználó fut rajta.Laptopomon létrehoztam két elmentett RDP fájlt, viszont mivel ugyan az az IP mindegyiknél, csak az egyiket tudom elmenteni, így ha a másikba csatlakozom, mindig be kell pötyögni a jelszót. Hogyan lehet, hogy mindkettőre elmentse?
A windows hitelesítő adatkezelőben tárolja, viszont ott látszólag csak egyet enged egy adott című terminálszerverhez elmenteni.
Köszönöm.
-
RAiN91
őstag
válasz zolee001 #55147 üzenetére
Igen, így van most is. A felhasználót meg is jegyzi mindegyiknél, de a jelszót csak az egyiknél. Annál, amelyik szerepel a Windows hitelesítő adatkezelőben (amelyiknél bepipáltam, hogy jelszó megjegyzése). Ha a másiknál is bepipálom, akkor annál menti el, és a másikat dobja.
-
allein
addikt
válasz user12 #55141 üzenetére
Köszönöm szépen. Holnap tesztelem újra. Az ont és router közötti lan kábelt kicseréltem ma egy másikra. Sajnos ebben az esetben is megszakad a bejövő szolgáltatói hálózat(ilyenkor új ipt kapok, router naplóban látom). Milyen módon tudom kideríteni hol van a gond: az ont-on szakad meg vagy az ont és a router között?
Tegnap a Syno routeren nyomtam egy gyári visszaállítást és csak minimális konfiguráció történt a részemről: ipv6 és takarékos wan kikapcsolva, ddos bekapcsolva, wifi beállítva, ennyi.
Ez az egész kálvária azóta van amióta a szolgáltató bekötötte az optikát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest