Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    válasz mezis #37902 üzenetére

    Oké, beállítom így. Valami IP probléma lesz, mert a FŐ routerig, sőt a FŐ routerre vezetékkel kötött R2-ig minden rendben, de amikor R2 WiFi-jét kiterjesztem, akkor az elején még van net a repeateren is, aztán a kapcsolat stabilan megvan, a repeater jelzi is, hogy él a kapcsolat R2-vel, de net már nincs, IP-t nem kapnak a repeaterre kapcsolódott eszközök.

    Fura, mert a repeater a hálózat szempontjából passzív eszköz, miért kell benne lennie a címének a FŐ router által osztott tartományban?

    ###

    A hálózat, amit átlőttünk anno, úgy néz ki, hogy TP-Link router oszt 192.168.1.x hálózatot, 1.2 - 1.199 a pool, egyik LAN portjába AirLive WL-5460AP csatlakoztatva és AP módba kapcsolva, erre az AP-re ugyanilyen típusú eszköz kliens módban csatlakozik WiFi-n keresztül, a kliensből kábelen jön a net, 24 órában, stabilan.
    Viszont! Az AirLive eszközök nem lettek piszkálva, a gyári 192.168.100.252-es cím maradt, mégis működik a hálózat. Ezek az eszközök is passzívak, a hálózat szempontjából gyakorlatilag egy vezeték, ezért értetlenkedek, hogy a TP-Link range extendernek miért kell benne lennie a FŐ router által létrehozott alhálózatban, ha csak passzív résztvevő?

    Igazából az sem tiszta számomra, hogy repeater módban egyáltalán miért kapcsolható be a DHCP a TP-Link range extenderen....

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák