Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    Topikgazda

    Megosztanám a powerline terén szerzett friss tapasztalataimat:

    A Hardveraprón vettem egy pár D-Link DHP-P307AV-t, amivel ténylegesen pár kbps elérése (adatcsomagok pár percenként) lett volna a cél.
    A kapcsolat ugyan felépült az eszközök szerint (világított a LED, sőt, forgalmat is jelzett), de annyira lassú volt, hogy akármelyik weboldal hívása timeouttal válaszolt.
    Tudtam, hogy az elektromos hálózat a lakásban nem éppen áll helyzete magaslatán, úgyhogy a konnektorokat és az elérhető kapcsolóelemeket kicseréltem, de nem lett jobb.
    Aztán bedugtam a két adapter egy elosztó két lyukába, tehát csak 10 cm garantáltan jó minőségű összeköttetés volt köztük, és magukhoz is tértek, 40 Mbps sebességgel.
    A dolog ott lett érdekes, hogy egy másik lakásban is ki tudtam próbálni, aholis két távoli, csatlakozásokkal súlyosbított pont között megvolt a +60 Mbps.

    Itthon aztán újra tettem egy próbát, végigmentem az összes fázison és aláramkörön, mégpedig az órához legközelebbi pontokon, még úgy is, hogy az összes többi kismegszakítót és az azonos körönlevő fogyasztókat kikapcsoltam, és az jött ki hogy egy konnektorba elosztóval dugva, tehát a fizikailag lehetséges legkisebb kapcsolatot használva működnek, pár méterre levő konnektorok esetén érdekes módon lefelé 5, felfele viszont 10-20 Mpbs sebességeket nyújtanak, de egy dugaljjal később már gyakorlatilag semmit, még olyan szakaszokon sem, ahol új és biztosan jó a vezetékezés.

    Mindebből csak arra tudok következtetni, hogy nem elég az, hogy a powerline eszközök között legyen rendben a drót, sőt, még az sem minden, hogy házon belül ne legyenek zavaró tényezők, de az elosztó hálózat felől is bejöhet olyan zavar, ami betesz a kapcsolatnak.

    Az eladó srác egyébként nagyon korrekt módon visszavette az eszközt, ezúton is köszönet érte!

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák