Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GyéBen

    tag

    Sziasztok! Egy elég érdekes problémába ütköztem, amire sehol sem találok megoldást.
    Adott egy Windows XP SP2-t futtató gép, egy TP-Link TL-WR741ND router és egy Huawei EchoLife HG850a ONT.
    1. szituáció: a problémás számítógép közvetlenül össze van kötve a Huawei ONT-tal. PPPoE-n keresztül a gép sikeresen csatlakozik az internethez, és az internet 100%-osan működik is.
    2. szituáció: a problémás számítógép és a Huawei ONT közé be van iktatva a TP-Link router. A router PPPoE-n keresztül sikeresen csatlakozik az internethez. A routerhez csatlakoztatott egyéb eszközökön (egy darab Raspberry Pi és két darab Androidos okostelefon) 100%-osan működik az internet. A problémás számítógép kap IP-címet a routertől, és látszólag minden rendben van, de a DNS névfeloldás nem működik. Természetesen így a böngészés sem megy.

    Wiresharkkal sikerült kiderítenem, hogy amikor a Huawei ONT és a problémás számítógép közé be van iktatva a router (2. szituáció), akkor félig-meddig működik a DNS névfeloldás.
    Amikor a problémás gépen egy tetszőleges böngészőbe beírom egy weboldal címét, és entert ütök, akkor a gép (192.168.0.100) sikeresen elküld egy szabályos lekérdezést a routernak (192.168.0.1). A router pedig szinte azonnal válaszol is, és visszaküld egy szabályos választ a gépnek (pl.: google.hu lekérdezésre 3 darab IP címet). A probléma azonban itt van: a gép ICMP protokollon küld egy "Destination unreachable (port unreachable)" üzenetet a routernak. A Firefox pedig kiírja, hogy a kiszolgáló nem található. Ilyenkor mi a teendő?

Új hozzászólás Aktív témák