Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz Gubek-Einste #20475 üzenetére

    Ez nem igazi roaming, itt a net mindig meg fog szakadni, és újracsatlakozni. Még az is lehet, hogy az IP cim, gateway is változik, stb. Attól, hogy az SSID megegyezik, attól még a két AP különbözik, ill. az eszközök simán rá tudnak csatlakozni, az SSID tiltása (titkositás nélkül) max. a windowsos átlag usert akadályozza meg a rácsatlakozásban.

    Az igazi roaminghoz egy WDS Mesh hálózatot kell létrehozni. Ilyenkor ugyanis ugyanaz a frekvencia és az SSID is. Az AP-knak egy bridgeben kell legyenek, látniuk kell egymást, és a hurkok elkerülésére használniuk kell az STP protokollt. Ebben az esetben úgy tudsz sétálgatni a notebookkal, hogy nem veszed észre a váltást, hogy már egy másik AP-re csatlakozol.

    Ennek ellenére, ha a két AP eléggé messze van, vagy egyáltalán nem látja egymást, (azaz nincs igazi közös terület, a frekvencia lehet azonos is), működhet a dolog (de ez nem roaming), hiszen az egyik helyről a másikra átmenve igy is úgy is megszakad a net. Ha SSID és titkositás megegyezik, akkor a kliens szoftverek elég "buták" ahhoz, hogy úgy csatlakozzanak fel, hogy nem veszi észre, hogy ez nem ugyanaz az AP. Amikor felcsatlakozik kaphat új cimet, átjárót, dnst, más lehet minden beállitás, akár két teljesen független hely is lehet.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák