Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #20998 üzenetére

    Nagyon bírom, amikor elkezdesz fantáziálni és disztópiákat lefesteni. :DDD

    "A "múltat végképp eltörölni" mindig is zseniális stratégiai taktika volt a politikában is és az üzleti életben is."
    Most valós múltbeli diktatúrákról, egykori egyházi tevékenységekről, meg még az orwelli regények világáról beszélünk? Kicsit ez most sztem túlzott párhuzam, jelenleg csak egy böngészőről beszélünk, aminek a története azért elolvasható a Wikipédián, meg még gondolom lesz pár blog, amit ha nagyon akarnak a felhasználók, azért megtalálhatnak, ráadásul a "múltat eltörölni" manapság egy ennyi éven keresztül létező program esetében elég nehézkes lenne. Nyilvánvaló, hogy megtalálható lesz archívumokban. Nem kell ahhoz mocskos módon, könyvégetésszerűen eltörölni a történelmet, hogy a zzzemberek szépen lassan felejtsenek ilyen jellegű dolgokat, az ember már csak ilyen, alkalmazkodik ahhoz, ami van (mivel olykor nem tud jobbat), meg jön egy új generáció, stb., jönnek más progik, aztán halvány emlékeiben nyilván felsejlik pár emberkének, hogy volt ilyen is, de azért remélhetőleg nem a Prestós Opera volt az utolsó használható böngésző :D - vagy ha igen, akkor dühönghet az a pár júzer, de az Opera attól nem fog nagyobb részesedést elérni, hogy gonoszan hahotázik a markába, hogy muhaha, eltöröltem a múltat, és közben nem csinál semmit. :DDD Most érted, ilyen alapon akkor is ugyanúgy elfelejtődne az Opera összes régi hasznos szolgáltatása, ha az Opera egyszerűen lehúzta volna a rolót, és befejezte volna a fejlesztést. Szóval a dolgok egyszerűen kifakulnak, ha nem tartják napirendben, de ez azért most egy kicsit egyszerűbb sztori, mint az orwelli világ, egy kicsit túlságosan beleélted magad a fantáziavilágba, ez ma már a zzzinternet világa, mindennek van nyoma. :D De a lényeg, hogy ebből az egészből önmagában az Opera nem profitál, szóval rohadtul ki kell találnia valamit, amitől egyedi lehet, és amivel meg tud tartani júzereket (és nem a kedvenc "ezüstcsillag"-jellegű felhasználóikra gondolok, hanem tudatosabb felhasználókra), különben tényleg semmivel sem különb, mint a Chrome, SŐT. Egyelőre ott tartanak, hogy le vannak tőlük maradva használhatóságban. Ami azért már kőkemény, a Chrome-nál is butábbnak lenni. :DDD :DD

    Most a másik részt, tehát az érvelésedet a monolitikus kernelről, a Chrome túlzott erőforrás-zabálásáról nem értem olyan tekintetben, ha a Presto forráskódjának minőségét akartad alátámasztani, mert aztán pont Te is említést tettél a bedrótozottság hátrányairól, mintha kvázi egyetértenél, hogy nem feltétlenül jó oldalai vannak, ergo nem olyan százas, hogy csodálatos az a kód. :D Az össze-vissza drótozott, rugalmatlan kód simán működhet atomstabilan, de ettől még nem biztos, hogy rá lehet fogni, hogy szép a kódja. :) Na de továbbra sem tudjuk, mert nem láttuk a Presto forráskódját. :DDD Egyszer valami Opera-fejlesztőnek választ kéne adnia, hogy ha volt komoly programozási tapasztalata más területen is, akkor hogyan ítéli meg a Presto egykori forráskódját, mennyire volt az még bármennyire is átlátható.

    "Jobs bácsit már nem tudjuk megkérdezni, hogy a jobb felső sarok helyett miért a bal felső sarokba kerültek OS X-ben az ablakvezérlők. Nyilván ez sem valami spontán idiotizmus eredménye, hanem komoly tudományos kutatásokon és tanulmányokon alapul. Erősen kétlem..."
    Hát ez tényleg degeneráltság, de biztos van, akinek meg ez jön be, feltételezem, így alakult ki. Vagy balkezes volt, aki tervezte, vagy mittudomén. :D Amúgy Ubuntuban is az új alapértelmezett skinben bal oldalra kerültek ugyanígy asszem 10-es változattól felfelé vagy mikortól 11.akárhányasig az ikonizáló, előző méret/full screen és bezáró gombok, rohadt idegesítő, azt is mindig váltanom kellett. Mondjuk az aktuális verzióknál nem tudom, hogy van. Szóval ők is átvették ezt a baromságot. :D

    "Az Opera volt az egyetlen, ami elmentette a checkboxok állapotát is. Erre még a híres LastPass sem képes."
    No de miért állítasz nagy meggyőződéssel téves dolgot? :DDD A LastPass képes rá, erre még én is emlékszem (aztán lásd Longley screenshotját), pont ez az egyik lényege, hogy mindent megjegyez, ez szimpatikus is önmagában. Emiatt kényelmes a használata. Valahogy mégsem akaródzik nekem használni, ezzel a kétes felhőbe feltöltős módszerrel, nem tetszett a bullshit a honlapjukon, erről korábban beszéltünk is dqdb-vel, hogy egy kicsit kevésbé marketingfosra is vehették volna a dumát. :)

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák