Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz dqdb #20756 üzenetére

    " >> Chrome-ban legalábbis nincs Login data-fájl.
    Csak akkor nincsen, ha rossz helyen nézted. Íme, itt találod: %LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\User Data\Default\Login Data"

    Ezt nem tudom, hogy sikerült benéznem, elég tompenyó lehettem, bocs... :W

    "Nos, az infót felajánlja, csak a dekódolás nem történik meg, ennyi :DDD"
    Nekem ez azért nem volt olyan egyértelmű, mert itt egészen pontosan kettő jelszót ajánlott fel, hogy miért ennyit, és hogy miért ezeket, azt egyszerűen nem értem. Most hogyan lehet az, hogy ez a kettő felajánlásra került, de az összes többi nem? Ezt a kettőt dekódolta, a többit nem? Miért pont így, miért pont ezeket? Vagy ezeket eleve dekódolni sem kellett, mert úgy kerültek be a táblába? :DDD De igazából nem lenne túl logikus, nyilván csak hülye kérdés, de azt nem értem, hogy egy ilyen információhalmaz az én elképzelésem szerint vagy teljes mértékben feldolgozásra kerül (akár rosszul is), vagy egyáltalán nem, és akkor vagy mindennek meg kellene jelennie (akár rosszul), vagy semminek, kettő közti út nem egészen világos, hogyan lehetséges.

    "Hordozhatóak a jelszavak:
    1. ugyanazon számítógép, ugyanazon Windows telepítés, Chrome/Chromium/Opera között"

    Hümm, ez elgondolkodtatott, ezek szerint megoldható lenne akár, hogy lokálisan "szinkronizálva" legyenek a Login Data információi a Chrome és Opera között folyamatosan, mármint azzal a kikötéssel, hogy a két böngésző mondjuk nem fut egyszerre (hogy ne ugyanoda akarjanak írni, és a fájl ne legyen zárolva a másik elől)?

    Egyébként ez tényleg nem túl f@sza, hogy platformfüggő a titkosítás módja. Mennyivel értelmesebb lett volna egy platformfüggetlen titkosítási módszert kitalálni, alkalmazni, bár tudom, ez túl nagy elvárás a részemről. Persze erről most nem az Opera tehet, hanem az ezek szerint ilyen értelemben "remekül" kitalált Chromium project fejlesztői.

    Amúgy örülök, hogy van a topicban rajtam kívül még legalább egy kocka. :DDD Mondjuk ahogy elnézem, überelsz, de ennek én személy szerint nagyon örülök.:DDD Mármint azért, mert így legalább nem csak felszínes infókat tudok meg, hanem alaposabb kutatás-nyomozás eredményeit, meg a motorháztető alatti működés módját, legalább részlegesen.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák