Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    válasz zodes #3523 üzenetére

    Sokat lamentáltam ezen a virtualizáción, és ha olyan alaplapod van, ami támogatja, akkor még működhet is, de igazából nem szükséges, ha meg tudsz oldani minden funkciót az alaprendszerrel. Az én alaplapom nem támogatja, tehát nem is mentem el ebbe az irányba. (Ettől függetlenül valóban van egy dual-boot Win a gépen, de ezt csak akkor indítom el az OMV helyett, ha mindenképp valami win-es dolgot kell futtatni, pl. játék.)

    Szóval a nem virtualizált módszer: adott az OMV, ami Debian alapú. (Elvileg) könnyen tudsz hozzá rakni egy grafikus felületet, és onnantól, ha rákötöd a tévére, nemcsak egy command prompt fogad, hanem rendes, kb. teljes értékű Debian Linux. Én a másik irányt követtem: Minimális Debiant telepítettem, és arra került rá az OMV mint egy plusz csomag, automatikusan elindul az is a gép indulásával, tehát ha be sem kapcsolom a tévét, akkor is megy a maga útján.

    Így ha már van grafikus Debianod, akkor arra feltelepítesz egy KODI-t és nagyjából készen vagy. Nekem az nVidia grafikus driver könnyen ment, hogy a fullHD-t is vigye a gép röccenés nélkül, de kicsit (sokat) sz*kodtam a HDMI hanggal, és a végén nem is jött össze, a Debian Wheezy még régi verzió, Neked érdemes már a frissel foglalkozni (Debian Jessie, és annak az OMV 3.x Erasmus a párja). Valószínűleg kevesebb problémába ütközöl.

    A fenti megoldás ugye az, ahol a Win mint olyan nem is szerepel. Ha mindenképp szükséged van rá, és az alaplapod támogatja, akkor is több lehetőséged van, csak néhány közülük:
    - Dual Boot (de így macerás, bár nem lehetetlen hozzáférned Windows-ból a normál OMV-s, ext4-es HDD-idhez)
    - ESXi virtualizáció: mind az OMV, mind a Win virtualizált, a videókártyát, hangot dedikálod a Win-nek, ha az a HTPC
    - Win mint fő rendszer, abban virtuális gépben fut az OMV: egynek jó, bár itt is nagyon javasolt a teljes adat HDD-t/HDD-ket odaadni az OMV-nek, nem valami image-t rakni rájuk, és kérdés pl. a másolás, kiszolgálás sebessége

    Végig kell gondolni, ki kell próbálni egy-két verziót, ami beválik. Egyik sem 'out-of-the-box' megoldás, de jó leírások vannak hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák