Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz szasanyi #66408 üzenetére
Igen, lehet. Ha az AVR nem támogatja vagy nincs bekapcsolva a kiterjesztett hdmi formátum, akkor a lejátszó és a tv gyengébb (alacsonyabb bitrátájú) formátumban egyeznek meg.
Ha a lejátszón elő tudod csalogatni ezt az információt, akkor hasonlítsd össze a kétféle bekötés esetén. -
törölt tag
Ez sajnos a "melyik ujjába harapjon az ember" esete. Tévén keresztül nincs DTS, az erősítőd oldalán pedig eARC. Erősítőn keresztül viszont a HDMI 2.0 korlátoz.
Szerintem úgy próbáld, hogy a PS5-öt tévére kötöd és Bitstream (Dolby) formátumot állítasz be rajta. Médialejátszó pedig jobb híján erősítőn keresztül, ahogy írtad. Egy eARC-os erősítővel mehetne a médialejátszó is a tévére, ha képes a DTS sávokat PCM-be dekódolni. A DTS:X metaadatait így elveszted, de az úgyse gyakori formátum szerencsére.
Én abszolút eARC párti vagyok, ahogy látszik. AVR-en keresztüli láncnál bekapcsolom a rendszert, amire alkalmanként kéretlenül fölkel valamelyik erősítőre kötött eszköz. Emellett van, hogy egyszerűen nem reagál a CEC parancsokra, amikor bemenetet váltanék. PC-vel handshake problémák is jelentkeztek, nem volt kép ha "rossz" sorrendben kapcsoltam be az eszközöket. Ráadásul akkoriban egy Harmony Elite-et használtam, aminek a vacak szoftvere nem támogatta a "jó" sorrendben bekapcsolást (sem).
Én direkt el akarom már kerülni, hogy a HDCP-kulcsok és CEC parancsok egy közbülső eszközön is átmenjenek. Elviekben is egyszerűbb, ha a durva sávszélességű képet a lehető legrövidebb úton megkapja a kijelző. Plusz egy Denon X8500-at hadd ne akaródzzon a videó miatt cseréni, nem mintha lenne mire.
[ Szerkesztve ]
-
gringoka
aktív tag
Hát ez sokmindentől lehet.
Pl az Avr mire van állítva ha dmi passtrought-ra akkor elvileg az a jel megy a tv-re ami kijön a zidoo-ból, ha nem akkor buktad a hdr 10-et és Dolby vision-t mert ahogy nézem az Avr nem tudja.
Az lg c1 minden bemenete külön képbeállítást tesz lehetővé lehet lehet azért látod rosszabbnak mert amikor rádugtad az Avr-t akkor ugye egy új hdmi bemenet jelent meg és annak a képbeállítása alapra van állítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest