Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz cellpeti #26436 üzenetére
Szia! Én is úgy kezdtem egy-két alexás cuccal, tuya appal. Alap dolgokra jó, de felhőből dolgozik, az nem mindig elérhető, az otthoni rpi sokkal gyorsabb. Nem rosszak a gyári megoldások egyszerű dolgokra, de nem tudsz mindent egy felületről vezérelni, mert veszel majd tuyás eszközt, aztán mi apposat, meg majd ewelinkeset.
-
zsamiatt
őstag
válasz cellpeti #26439 üzenetére
Ezért mondtam, hogy előszór ezt tisztázd le. Megveszel most valamit, pénzt adsz érte, és utána lehet a következő elképzelésnél már zsákutca akkor megint vehetsz valami mást. Jó néhányan elkövettük ezt a hibát, hogy felesleges dolgokra költöttünk. Nálam is vannak ilyen dolgok amivel fogalmam sincs még mit fogok kezdeni.
Ötletnek:
Gugli -> smart homeRengeteg videó, ötlet, tipp van mi mindent lehet. Persze nagyrészt angol nyelven, de a lényeg jól látszik. Én is szoktam nézelődni és most is két újabb tipp jött szembe amire eddig nem is gondoltam. (Automata teraszajtó, kis állat ajtó)
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
tlala
addikt
válasz cellpeti #26436 üzenetére
Home Assistant-ot ajánlok a magam részéről (szintén kezdőként, Supervised verzió Debianon), egy olcsó kis HP thin kliensen (nekem nagyon nem jött be a Pi).
Soha semmit nem kellett forrasztanom vagy flashelnem, mindent sikerült eddig integrálnom a régebbi wifi-s cuccaimból illetve leginkább egy minőségi usb-s zibgee koordinátorral minden új eszközt.
A régi Xiaomi bt órás/sima, hőmérőket, új zigbee-s hőmérőket, okos konnektor aljzatokat (amik alkonyatkor kapcsolgatják a hangulatvilágítást, ha otthon vagyok), mozgás érzékelőket, termosztátot, vízszivárgás/csőtörés érzékelőket, ablak nyitásérzékelőket, az LG tv-met, az androidos telefonomat (amire jönnek az értesítések, ha pl. vízszivárgás van), stb.[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz cellpeti #26554 üzenetére
Nekem vegyes van. Sokat gondolkodtam rajta, vannak ötleteim. Maradtam a computerm termosztatnál. Igazábol ami van automatizálás azt a laddomat vegzi sima termosztáttal, ez a leg megbizhatóbb. Ezt meg lehetne oldani máshogy is, de nem látom ertelmét. Elmegy a hálózat kis túlzassal felrobban a kazán
-
nemethsza
tag
válasz cellpeti #34946 üzenetére
Szia,
ennyi információ alapján feltétlenül 🙂
Szóval, ha leírod, mit szeretnél (pl. hány lámpa, milyen alapon - mozgás, fény, idő, időjárás, naplemente, random stb. - szeretnéd vezérelni, mivel [kapcsoló, telefon, hang, automatizálások stb.]), szerintem a topicban felgyülemlett kollektív bölcsesség segít…"Tanútt embernek párlya nincs!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hyundai, Kia topik
- DIGI internet
- Gyúrósok ide!
- Politika
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- Mobil flották
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest