Hirdetés
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
Legegyszerűbbet kérdezted, nem a legolcsóbbat...
(egyébként egyáltalán nem olyan sok: a Gateway $25 körül van, de ha kifogsz akciót, bőven $20 alatt is beszerezhető, a hőmérő szenzort meg utoljára decemberi akcióban $7-ért vettem)
Az ilyen barkács semmiképp nem a "legegyszerűbb", olcsóbb sem sokkal, cserébe még pontatlanabb is.
Azt viszont csak te tudhatod, van-e szükséged Gateway-re (vagy ha már barkács: USB snifferre) további érzékelők miatt -
Degeczi
nagyúr
válasz freemanone #9496 üzenetére
Köszi!
A scriptelés miatt Espeasy van a Sonoff Basic reléimen, de egy Blitzwolf konnektorra Tasmotát raktam, azon kipróbálom. -
Degeczi
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #9555 üzenetére
Ennél jóval olcsóbban kapsz Kínából sokunknak bevált, jól ismert fogyasztásmérős típust
(akkor is csak fogyasztásmérőset célszerű használni, ha a tényleges fogyasztás nem érdekel, ezzel uis visszacsatolást kapsz a rákötött butaeszközről, vajon működik-e rendben) -
Degeczi
nagyúr
válasz #53667584 #9557 üzenetére
A picit kisebb 10A-es BW-SHP6 típus úgy nézem olyan
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz #53667584 #9560 üzenetére
Úgy nézem, a Sonoff csak kapcsol, fogyasztásmérés nélkül, így azzal nem tudod távolról ellenőrizni, működik-e a rákötött eszköz. Ha ez nem gond, a már meglévő Sonoffok mindenképpen mellette szólnak, h ne kelljen még egy alkalmazást telepíteni a telefonra.
[ Szerkesztve ]
-
-
Degeczi
nagyúr
Igen, a legtöbb lakásban hasonló a helyzet, h a fő lámpa a mennyezet közepén van, a mosogató pedig persze egy fal mentén, tehát előtte állva kitakarod a fényt. Ezért raktam én is a mosogató fölött konyhaszekrények aljára LED-es világítást, azt kapcsolom mozgásérzékelővel.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Ha infrás, a Broadlink RM Mini 3 tökéletes ilyesmire tizenpár dollárért. Átflashelést sem igényel, csak a RAW infraparancsokat kell átadni. Ez egy jó leírás Home Assistanthoz, én is ez alapján lőttem be Pana TV-hez.
De egyre több cucc helyi hálóról is irányítható, pl. a Pioneer erősítőm is úgy vezérelhető a legkényelmesebben (különösen, mert úgy visszacsatolás is van)
-
Degeczi
nagyúr
válasz Yoshida #9780 üzenetére
Hatalmas infraparancsgyűjtemények érhetőek el a neten (alábbi linken is van pár), érdemes böngészgetni, mert sokkal jobb működést lehet elérni, mint a saját távvezérlőről megtanított gombokkal.
Pl. a távvezérlők ki-be kapcsológombján átváltó, "power toggle" parancs van, ami nagyon nem jó automatizáláshoz, hiszen a rendszer nem tudja, épp be van-e kapcsolva a TV vagy az erősítő - és akkor pont kikapcsolná egy ilyen parancs... Ezzel szemben a listában gyakran találni külön "Off" és "On" infraparancsokat, azok már nyugodtan betehetőek egy automatizálásba, mindig jó eredményt adnak.
Vagy pl. a Pana TV-m gyári távvezérlőjén egyetlen "AV" gomb van, ami megnyomására egy lista jön elő, ott lehet kiválasztani, h "HDMI1, HDMI2", stb - ami szintén katasztrófa lenne automatizáláshoz, hiszen az utoljára használt bemenettől függően nem mindig ugyanannyit kellene léptetni.
De szerencsére itt is akadnak közvetlen "HDMI1", "HDMI2", stb parancsok, amikkel már stabilan át lehet kapcsolni ahová kell.Hangerőállításhoz már valóban kényelmetlenek lennének az infrás léptetések, de azt az erősítőnek küldöm, és annak szerencsére lehet közvetlen értéket is megadni telnet paranccsal.
-
Degeczi
nagyúr
Gondolom itt nem sima Arduino Mega-ra gondolsz, hanem olyanra, amin van beépített 8266 is?
(nekem mezei Arduino Mega-m van, amit már csak más lehetőség híján is egyszerűen USB-n kötöttem rá az a házautomatizálási gépre - de amúgyis egy hibalehetőséggel kevesebb, teljesen üzembiztos)
-
Degeczi
nagyúr
válasz zambozoli #9858 üzenetére
"Újra kellett indítani az erősítót, mert lefagyott a hálózati része"
A Pioneer VSX-924-em is ilyen, hajlamos időnként lefagyni
(és egy ideje már egy cégcsoport a kettő, valszeg közös a szoftveres csoportjuk...)A Home Assitant-hoz mellékelt driverrel konkrétan akár pár óra alatt is (!), mert az folyamatosan, 10 mp-enként hozott létre telnet kapcsolatot, lekérdezte a paramétereket, majd bontotta a kapcsolatot - és nyilván memleak-es lehet a Pioneer erősítő telnet szervere, ezért fagyhatott le olyan gyorsan.
Írtam hozzá egy saját drivert, az már csak egy kapcsolatot hoz létre, ezzel már min. több hét eltelik mire megdöglene (addig meg csak áramtalanítom néha)
-
Degeczi
nagyúr
válasz zambozoli #9864 üzenetére
Persze, több dolog miatt is hasznos. Nekem pl. a hálóban is vannak hangszórók, így reggeli ébresztést is tudok beadni azzal, h elindítom a Home Assistanttal vezérelt erősítőt odakapcsolva, és egy véletlenszerű Spotify listát indítva, de hazaérve is elég egy Alexa-s hangparancs a kellemes zenéhez, nomeg persze filmnézéshez is. Sokkal kényelmesebb, mint régebben a távvezérlőkkel ügyetlenkedés volt.
-
Degeczi
nagyúr
Ez valóban picit okosabbnak tűnik, nekem még a régi "Hosa" van.
Most látva hogy ez említi, próbából fölraktam a Digoo skillt Alexához - viszont az sajnos nem látja a Hosa-t (pedig az is elérhető neten a Digoo szerverén keresztül, tehát nem lenne akadálya. Mondjuk mindegy, a Sonoff RF bridge-el a távvezérlőm parancsát visszajátszva így is tudom Alexával élesíteni, de jobb lenne RF nélkül)
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz UberMutant #9872 üzenetére
Ezért van ezekben akku, amiről kb. fél napot elketyegnek, és SIM kártya amivel rádcsörögnek ha nincs net (és a telefonhívásban monitor-hangot is be tudnak adni)
-
Degeczi
nagyúr
válasz UberMutant #9874 üzenetére
Nem, egyáltalán nem hülyeség...
Wifin kényelmesen, részletesen látod a paramétereket, naplót, menüt. GSM-en ilyen nincs, az csak a végszükség esetére van. -
Degeczi
nagyúr
A "bazdmeg verzió" wifi és LAN sebességben előrelépés a 3-hoz képest, de ilyen célra mindkettő lényegtelen. Órajelben csak 1.2 vs 1.4 GHz a különség, ellenben kb. kétszer annyit tud fogyasztani terhelés alatt, ezért kényesebb a tápra.
Így ha akad még, bőven jó a sima 3-as verzió is.Ha viszont sokmindennel szeretnél próbálkozni, nem is annyira a Raspberry teljesítménye, mint inkább az 1GB memóriája lehet kevés, ill. a tárolást kell megoldanod, mert az SD kártya gyorsan tönkremegy a sok írástól. Így hosszú távon jobban beválhat egy picit komolyabb, x86 alapú, nagyobb memóriájú és SSD háttértárolójú gép.
-
Degeczi
nagyúr
válasz UberMutant #9966 üzenetére
Múlt vasárnap 5 shp2-t flasheltem át, gyorsan/könnyen megy.
-
Degeczi
nagyúr
válasz UberMutant #9969 üzenetére
(mármint a hagyományos megoldásra gondoltam, 4 jumper kábellel)
-
Degeczi
nagyúr
válasz vampire17 #9989 üzenetére
Igen, de ennyiből még nem egyértelmű sajnos: használhatják a "monitoring" kifejezést pusztán azért is, h telefonon látod, be van-e kapcsolva a konnektor. Ha tudna fogyasztást is mérni, szinte biztosan megjelenne az is a szövegben.
Mindenesetre szólj légyszi, ha mégis tudna, mert akkor rendelek párat!
-
Degeczi
nagyúr
válasz vampire17 #9999 üzenetére
Ha azt vetted amit először linkeltél, akkor nem!
A terméknévben ugyan nincs benne, h wifis, de egyrészt a "smart" igen, másrészt amit írsz, h "nem wifis", az nincs ott, és legfőképp: a részletes leírása és a képek mind azt állítják, h wifis!
Egyértelmű, h min. visszajár vmi. -
Degeczi
nagyúr
válasz vpeter3 #10009 üzenetére
Inkább egy ilyesmi.
-
Degeczi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.