- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lelövi a Roccat márkanevet a Turtle Beach
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Asztrofotózás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- LG 34GS95QE-B: OLED paneles, ívelt gamer monitor
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
Hirdetés
-
Átjutottak a Ciscón, betörtek a kormányok hálózataiba
it A Cisco azt mondja, hogy a hackerek átjutottak a biztonsági eszközein, és a kormányok hálózatain keresztül kémkedtek, az ügy globális kiterjedésű.
-
Játékosbarát frissítést kapott az ASUS ROG Ally
ph A vállalat engedélyezte az AMD Fluid Motion Frames eljárását.
-
Motorola Moto G24 Power - hol van az erő?
ma Nagy az aksi, gyenge a hardver, amiből hosszú üzemidőre lehetne következtetni. Tényleg így van?
Aktív témák
-
Thyb
senior tag
válasz ngabor2 #2835 üzenetére
Még 93-94 -ben dolgoztam mint pék, s azóta is néha elbeszégetek volt kollégákkal. A nagyüzemi kenyérgyártásban használtunk és ma is használnak erjesztő/puffasztó szereket. Ezek abban segitenek, hogy a kenyér gyorsabban keljen meg a gőz kelesztőben. Vagyis rá segit az élesztőben található gombák működősőnek serkentésében. Nos amennyiben ez az anyag nem tudja magát kidolgozni, ami 3 dolognak köszönhető általában 1.nagyobb tempóban nyomják be a kemnecébe a kenyeret, ezért nincs ideje elég hosszan állni a kelesztőben, 2 többet adnak hozzá a porból (ezt általában tapasztalatlan pékek teszik, mert azt hiszik igy még gyorsabban kel meg a massza, holott csak annyit érnek el, hogy nem tudja magában kidolgozni az anyagot a kelő kenyér -általában ez szokott be savanyodni) 3. nincs elég gőz a kemencében és ez végett nem tud megkelni rendesen és a por ott marad a kenyérben, Sok esetben látni a bolti kenyerekben olyan fehér csikokat és rétegeket, nos az is az elégtelen kelésnek tudható be, vagy annak, hogy a por nem dolgozta ki magát.
Maszek kis pékségben ilyen port nem láttam használni, pedig valszeg ott is van ilyen. Ott inkább az a gond, hogy a seprűs liszt többsége is felhasználásra kerül, és igy elég sok kosz kerül a kenyérbe. Persze az igényesebb pékségekben ezt átrostálják, de előfordult már az, hogy itt ott találtak ezt azt kenyérbe sütve.
Azok akik zsemlét esznek, azok se örüljenek, hiszen a nagyon lyukacsos zsemlék is a portól lesznek olyanok, sőtt, abba még intenzivebb port használnak. Ilyenek voltak a Tornádó, a ciklon por. Szal akinek otthoni kenyér sütője van, az legalább tudja mi kerül az asztalára.Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
Aktív témák
- OpenWRT topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Stellar Blade
- Megjelent a Moondrop audio-fókuszú telefonja Kínában, lesz globális verzió is
- bitpork: Fogyasztásra ítélve
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Lelövi a Roccat márkanevet a Turtle Beach
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...