Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz Busterftw #43313 üzenetére

    "9 hónap hogy jött ki?"
    Nem néztem meg és rosszul emlékeztem. A 9 helyett 14 hónap egyébként csak jobban erősíti, amit írtam.

    "Viszont jött egy raklap AI szoftver, mégis 200 dollárt csökkent a 4080 msrp."
    Jah, a több száz dollár pluszról a korábbi xx80-akhoz képest. :D Érthető volt, hogy nem vágják meg egyből közel felére a kriptoboom után. Szép fokozatosan, de a bottom szerintem ezzel már megvolt.

    "Nem, én arról beszélek, hogy egy termék megjelenési árában nincs érkező, jövőbeni tech, illetve nem fizetsz többet azért, mert te bizonyos "funkciókat" nem használsz ki."
    Szó szerint azt írtam, hogy jövőbeni, érkező nincs, mert az ismeretlent nem lehet beárazni. Miről beszélsz? :D
    Megint a legegyszerűbben, megint vissza a kriptóra, mert ott a legszimplább:
    X megveszi ma az RTX4070 Supert 270k Ft-ért játékra. 2 hét alatt jön valami új eszméletlen szenzáció PoW coin, amivel napi 5k-t tisztán hozol. Y 3 hét múlva megveszi ugyanezt a kártyát az új áron, 540k Ft-ért, amit aztán csak játékra használ. Legalább 270k-t az árában, a semmiért fizeti a felhasználási szokásai mellett, mert a piac korábban játékra és egyebekre 270k-ra árazta ezt a kártyát. Vagy mi más lenne szerinted a +270k, ha minden más piaci tényező változatlan? Pedig ugyanúgy használja ki a hardvert Y, mint X, aki 270k-ért vette pár héttel korábban. Akkor is fizet a "bányászat lehetőségéért" az új piaci árral, ha nem használja arra. Nem a játékos teljesítményért fizet 540k-t, mint ahogy most sem a játékosteljesítmény miatt fizetsz 460k-t pl. egy 4080 Superért. :U
    Most nincs bánya, de ha valaki vesz egy 460k-s 4080 Supert csak játékra, akkor ő abban az árban keményen fizet a munkára való felhasználás lehetőségéért, Stable Diffusionért, Blenderért, stb. ebben semmi kétséged ne legyen. :D

    "lehet consumer cuccokkal bohóckodni"
    A világ és a lehetőségek olyan nyitottak, hogy vannak, akik a "consumer cuccokkal bohóckodva" keresnek annyit, mint nálatok a külső 3D animátorok együtt a workstation cuccokkal. A lehetőségek majdhogynem határtalanok, csak a kreatív felhasználáson múlik.

    rumkola: Valahogy úgy mondták ezt, hogy "egy Netflix-szel nőtt 1 nap alatt." :D Egyébként nem létezik, hogy ebből ne legyen mocsok ronda korrekció, de hogy meddig tart az abszolút őrület, azt nehéz megmondani.

    [ Szerkesztve ]

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák